onlar yılbaşında doları 45 gösteriyordu. sn. Bear Bull :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
yalaka olmayan ekonomistlerin ortak görüşüne göre; faiz inmesi tek başına hikaye yaratmaz, kaldıki faiz inmesi çok yavaş olacak belki de 2025 ortasına kadar olmayacak ya da faiz indirimi tekrar rafa kalkacak..bunun nedeni olarak gerçek enflasyon ile açıklanan enflasyonun çok farklı olması..yetkililerin açıkladığı enflasyona göre faiz inmesinin tehlikeli olabileceği gerçeğine dikkat çekiliyor..
bu işin temel boyutu..bu beni ilgilendirmez.ben teknik analize bakarım..
8600 aşağı kırılmadan dip görülmüş değil..
isterse çift tepe yapsın sisteme 1 kuruş sokmam..niye ..çünkü şuan borsa dürüst değil..
faizi bırakalım hadi..yahu aylıklar tepeden daha yenilerde dönmüş..AYLIK BU ..bu varken yeni trend başlar mı..
tarihte örneği var mı..bana gerçek dip lazım..en az 1 yıl sisteme girecek bir dip lazım bana..oyun ile hile ile borsaya sokacak para yok bende..efen dim ben %15-30 kazandım..eee risk alırsan tepkiye oynarsan kazandın..afiyet olsun..biz hileli oyunda yokuz..zaten bizimgibler de sistemde olsa sen %30 değil %10 kazanırdın ancak..
sen gerçek olmayan enflasyon verilerine göre faizi düşürüp ardından enflasyonun düşmesini bekliyorsan kusura bakma, bu oyun tutmaz..ve borsayı da bu oyuna göre şekillendirmeye çalışıyorsan bu sisteme de yatırımcı gelmez..çünkü sen oyun kuruyorsun..gerçekle alakası olmayan bir oyun..1-2 ayda ortaya çıkar gerçekler..
Bu hafta yatırım araçlarının performansı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,44, dolar/TL yüzde 0,24 ve avro/TL yüzde 0,67 artarken, altının gram fiyatı yüzde 0,47 azaldı.
BIST 100 endeksi, en düşük 9.573,86 ve en yüksek 10.098,10 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 4,44 üzerinde 10.081,00 puandan tamamladı.
Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,47 azalışla 2 bin 951 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,52 düşüşle 20 bin 10 liraya indi.
Geçen hafta sonu 4 bin 966 lira olan çeyrek altının satış fiyatı yüzde 0,46 azalarak 4 bin 943 liraya geriledi.
Bu hafta ABD doları yüzde 0,24 değer kazanarak 34,7800 liraya, avro da yüzde 0,67 artışla 36,9130 liraya çıktı.
Yatırım fonları bu hafta yüzde 1,53 ve emeklilik fonları yüzde 1,59 değer kazandı.
Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 3,18 ile "Hisse Senedi" fonları oldu.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bunlar elbette çok genel geçer klasik söylemler
Bende sıkça tekrarlıyorum esasında buna benzer paylaşımlar ..bunda bir beis yok
Bak orda zula şerhi düşülmüş,,herşey mümkündür mecranın doğası böyle
Birde işin Rasyonelitesi var arada onuda hatırlmakta fayda var
İndirim 2.5 zor ,Aralık zor ,,velevki olsa bile temel dinamikleri etkilediği için değil muhteremin isteğiyle devam eder sende faiz indi böyle oldu diye düşünürsün :)
Şansın bol kazancın daim olsun
faiz diplerdeyken enflasyon kaçtı..