Farkı nedir Tte denRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Farkı nedir Tte denRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam fonun 100 liralık havuzu var. Ertesi gün %1 kazandığında 101 liralık havuza sahip. Dolayısıyla ikinci gün yine %1 yaptığında, 1 lira değil 1,01 lira büyüyecek havuz. Bu yüzden, 2.gün sonunda büyüme %2 değil , bir tık daha üstü ( 2,005 % olacak )oalcak bileşikten dolayı ilk güne göre.
Fon pay fiyatını da da havuzun mikro bazda temsilcisi gibi düşünebiliriz.
Yani her gün sabah yeni ve büyüyen havuz ile işlem yapar hale geliyor fon.
Gecelik repo yapılan bir hesapta bileşik faiz dinamikleri nasıl işliyorsa bunda da öyle.
GBC son zamanlarda yüz güldürmüyor.fon sepeti fonları arasında birinciliği bırakacak gibi böyle giderse.
Özellikle banka endeksi grafik olarak hiç hoş durmuyor. Cuma günü ciddi yabancı satışı vardı, bugünde devam ediyor. Bir süre yerli speklerin yönettiği yabancı takası olmayan hisseler ve bilanço beklentili hisseler daha hareketli olur gibi.
Öte yandan bilançolar sonrasında daha sert dalgalanmalar olabilir. İyi fonlar bu dönemlere uygun portföy değişikliklerini yapmaya çalışırlar ve hedge enstrumanlarını kullanırlar diye düşünüyorum. 2020 deki hsyf getirilerine ulaşmak bu yıl daha zor olur diye düşünüyorum.
Borsa portföyümde son 1 aydır mal taşıma süremi çok kısalttım. 2020 deki getirileri korumaya odaklıyım şuan kendi adıma...
Valla XTUMY endeksi şişti patladı gümledi uçtu kaçtı diyorlar ama galiba IDH'yi alacam ben. Su akarken doldurmak lazım endeks akıyor gidiyor. Bist çıkarken ki benim hedefim 1700'ler orta vadede xtumy düşmeyeceğine göre arkasından bakmaya gerek yok.
Yapı Kredi'de AOY ve AFS yanı sıra ITP de görünüyor bugün. Ben emirleri verdim. Yalnız, ITP birim fiyatı 1 iken diğerleri 0.0xx gidiyorlar. Umarım fiyat güncellemesi yapılmıştır. Yoksa TEFAS'taki grafikler de eskiyi gösteriyor olacak. KAP'ta hala hata veriyor bu iki fonun sayfası.