Kağıt üstünde bugün geçen yarın geçmeyebilir. Dün geçen bugün geçmeyebilir. Ancak pratikte. son 5 senedir endeksi en çok geçen 10 hisse fonu sıralamasındaki 6-7 hisse fonu aynı. Evet , geçmişteki performansı gelecek için ölçü olmaz yazıyor her yerde, ama oluyor. İnsanların mizacının değişmemesi gibi, başarılı fonlar hep başarılı, başarısızlar hep başarısız oluyor. - ancak altını çiziyorum yöneticileri değişmediği sürece, kap'tan sürekli takip edilmeli - Çok büyük olasılıkla muhtemel durumdan bahsediyorum tabi ki, elbette istisnaları vardır, olacaktır
Dev bankaların, milletin maaş hesabıyla hiç bakmadan aldığı fonları genelde en kötü, en pasif yönetilenleri oluyor maalesef. Çünkü rekabet yok, baskı yok, başarılı olması için yatırımcısından bir talep yok.
Hele bir banka var ki , hem kestiği ücretlerde bir numaradır, hem böyle hem sitesi herşeyi çok cafcaflı alacalı bulacalıdır. 50 tane fonu var, hepsi birbirinden kötü.
Endeks düştüğünde tüm fonlar düşecek. Çıktığında tüm fonlar çıkacak, bakılacak olan endeks düşerken ondan az düşmüş mü , çıkarken ondan çok çıkmış mı.
Ama her halukarda para yönetimi iyi yapılmalı. Ben hala portföyün yarısını en risksiz ppf fonda tutuyorum.