burda yararlı bilgi paylaşmışsın ne güzel .bizde okuyor yaralanıyoruz ..saygılar
Printable View
bi alt gönderide yazdım oku anla öyle gel ayrıca ben kime nasıl hitap edeceğimi biliyorum merakt etme benim derdim var diyorum bu 2 çakma hüstadla zaten anlamak bu kadar zor olmamalı değil mi ? bende gerekli açıklamalarla fomoya sokmaya çalıştıklarını söylüyorum zaten arsa fiyatı ile fk pd dd ile kıyaslayınca ne oluyor anlatın da dinleyelim yok sanfm a bak bize bak yahu kardeşim adam tekniği çalıştırdı ürün gamını arttırdı arkasına bir hikaye aldı bunları da şeffaf konuşun da samimiyetinize inanalım olur mu ?
Sn Agresifyatırımcı, bak yine aynı şeyi yapıyorsun. Emir kipiyle konuşuyorsun, dozunu azaltsan da kibir, küstah ve kabalığa devam ediyorsun. Yazdıklarınla kimsenin bir derdi yok, dert üslubun. Kaba olunca daha mı okunur ve gerçekçi olduğunu düşünüyorsun yazdıklarının. Tüm yazılanlar kıymetli ama kişi kıymetini kendinden bilmeli kıymetini. Tabii ki herkes herkesi eleştirin, humor yapsın, hatta ti'ye alsın sorun yok ama sizde biraz fazla oluyor, sakin hocam, daha sakin. Paylaşımlarınız değerli ve takip ediyoruz.
SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar vaktinde çoban kıtliginin olduğu bir vakitte bizim amcalarin köyüne bir çoban lazım olmuş..belli bir araştırmadan sonra zar zor bir çoban adayı bulmuşlar..artık köy meclisi toplanacak ,herkes fikrini söyleyip bir karar verilecekmis..
Meclis toplandığında biri bu çoban biraz sekiyor çobanlık yapamaz demiş...başka biri bu çobanın bir gözü şaşıdir iyi çoban olamaz demiş..bir başkası üstü başı çok pasaklı bize yakışmaz demiş..bir başkası da bu çoban konuşmasını bilmiyor ,iletişimi zayıf diyor köylüler ile geçinemez diyor...
Sonunda köyün ileri gelen birisi patlıyor yahu kalkıp da size şeyh hafzullah (bölgenin en itibarlı,en zengin,en güçlü şahsı) size çobanlik yapacak hali yok...zaten ancak şu anda bulduğumuz böyle birisi gelip bize çobanlık yapar demiş...sonunda o çoban adayını tutmaya karar vermişler..
Arkadaşlar bu olayı bizim berkosana uyarlayacak olursak , son gelen bilancolarda (benim kabaca yaptığım istatistiğe göre) 10 tane şirketten 6 tanesinin zarar ettiği...1 tanesinin geçen yıldan az kar ettiği...3 tanesinin işe enflasyon muhasebesi sayesinde kar ettiği (bu kara ne kadar güvenilir bilemem) bir ortamda berkosan geçen yıla göre cirosunu %35 artırırken...karını 3.5 kat artırmış iken,brüt kar marjini %35 ...net karı %15 yapmış iken berkosani begenmiyorsunuz..
Bir şirketi değerlendirirken bulunduğu ortamı vede benzer şirketlere göre degerlemek gerekiyor...sanfm berkosan kadar kar etmemisken piyasa değeri iki kat fazladır...
Yatırımcı stumtech olmadı avrupanin büyük bir şirketini almasını ,cirosunu iki kat ,karını 10 kat artırmasını ve piyasa değerinin de 1 milyar olmasını istiyor...böyle bir dünya yok arkadaşlar...böyle bir hisseyi kimse size altın tepside al kazan diye sunmaz...
Kaldı ki böyle olsa bile ky bu kaliteli hisse bu kadar ucuz olamaz bu işte bir iş var deyip yine almaz...:kahkah:
Bizim için büyümenin devamı önemlidir...bu oluyorsa gerisi sorun değildir...sonunda fiyatın da temelin peşinden geleceğini biliyorum...
Buralara herkes birşeyler yazıyor ama kimsenin gelecek zamanda berkosanin fiyatının ne olacağını kapasitesinin fiyat olarak ne olacağını yazamıyor bunu yazacak cesareti olan varmı içinizde ben buraya hem tarih hemde ederini yazacağım fakat kimse yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak algilamasin berkosanin 2025 in 4 üncü ayına kadar 113 TL olacak diyorum ve o tarihe kadar bir dahada hiç yazmiyacagim.
anca hikaye anlatıyor işte sonra da biz birşey yazınca suçlu oluyoruz gel işte yazdıklarıma cevap ver bilançolar kötü hepsi dedin bende sana rakamlarla yazdım isteyene link atayım dedim incelesin hala sanfm safkar karşılaştırması yapıyorlar bide habire gülen emoji atıyor sıkıntıları var bu kekonun işte neyse kendi sağlık sorunu tedavi olmasını temenni ederim
piyasa temeli iyiye vay arsası bu kadar x firma ile kıyaslayınca ucuz diye değer vermiyor evet büyüyen firma ama şuan duraksama döneminde çoğu şirket enflasyon muhasebesi olayına karşılık vergi vermemek için kötü bilanço açıklıyor bunlar bunun bile farkında değil :)
hadi gelin 2ç bilançolar için piyassa neye göre değer kazandıracak onu konuşalım enflasyon muhasebesi döneminde iyi bilanço geldi diye gündelik hareketlere gebe kalır hisse fiyatlaması bakınız bilanço ayağına 1 ayda topladığını kusan bofa gibi ona da inanmayanlar oluyor orasıda ayrı komedi de neyse
2023 yılı ilk çeyrekte 5.9 milyon kar yapmış berkosan...2024 yılı ilk çeyrekte ise 3.5 kat artırarak 19.4 milyon kar yapmış...
2023 yılınin tüm karı 70 milyon iken ,2024 yılında 3.5 kat kar ederse ?? Kabaca 225 milyon kar yapar...ama benim için 150 milyon da yeterdir...bu kara ortalama fk si 17 olarak uygularsak piyasa değeri 2.55 milyar eder..buda hisse başına 82 TL yi işaret eder...ben 2024 yılı verilerinin açıklanacağı 2025 yılı mart aylarina kadar 80_100 TL yi hedefliyorum...olursa ?? Öpüp başıma koyarım...maliyetim düşük iken enflasyonun çok çok üzerinde bir kar verirse sevinirim...olmazsa da sıkıntı olmaz benim için..