Yanlış bilgilendirme yaptığım için özür dilerim bayram tatili 9 güne çıkarılmıştı o açıdan teşekkür ederim bilmiyordum bende sevindim.Y.T.D
Printable View
Yanlış bilgilendirme yaptığım için özür dilerim bayram tatili 9 güne çıkarılmıştı o açıdan teşekkür ederim bilmiyordum bende sevindim.Y.T.D
Ben uyarıyı vebal almayalım diye yapıyorum. İsteyen alır isteyen almaz. Bu sistem sana bana para kazandırmak üzere değil, aksine senin benim paramla para kazanmak üzerine kurulmuş zamanında. Yani, buradan para kazanmak çok kolay bir iş değildir. 2008’den beri borsada işlem yapıyorum. Zengin olsam ben olurdum. Bu adamları da mutlu aküden iyi tanırım. 12 yıldır (enflasyon ve diğer enstrümanlara göre) kimse buradan büyük para kazanamadı. Hatta trade etmeyen bir miktar eksidedir muhtemelen. Haa yumurta dayanmış kapıya belki ama yine de, bir miktar temkinli olmakta fayda var.
Bende MUTGG den beridir buradayım 30 TL den 110 küsür mio USD den tarla fiyatıyla arz oldu, şu an 87 mio USD, böyle büyük ARSALARA USD ile değer biçil(emiyor)iyor...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=5993001
Bu konuyu pasif takip ediyordum ben ama son 1 yıldaki fiyat artışları artık gerçekten hayal gücünü aştı. Ankarada oturuyorum. Oturduğum binada 2018'de 70 bin dolara satılan 2+1 ev şuan 170 bin dolar. Bu durum sadece bizim bina için geçerli değil yan binada 1+1 ev 140 bin dolara ilan konmuş bu ev 2-3 yıl önce 80 bin dolardı. Bu 140 bin dolara ilan konulan evde oturanlar ortalama 250-300 dolar kira ödüyorlar. 6 ay önce 90bin dolara ilan konulan takip ettiğim başka bir ev bugün 135 bin dolar olmuş. Balkonuna çıkınca yıkılmasından korktuğumuz 50 yaşındaki 2+1 gecekondu çakması ev 90 bin dolar şuan. Geçen sene 40 bin dolardı. İşin komiği bu binalarda oturan insanlar her yıl ciddi miktarda az dolar cinsi kira ödüyorlar. Bulunduğum yerde arsa sıkıntısı da yok. Sadece bizim binanın arka tarafında 3 binalık boş arsa var. 1 yıl içerisinde ortalama dolar cinsi %100 arttı çevremdeki bütün evler. Geçen gün İstanbul Ümraniyede bir konut projesini aradım. Önünde tespih çekip falçatayla gezen kekoların olduğu mahallede adamlar 3+1 120 metrekare evi 800 bin dolardan başlayan fiyatlarla satıyorlar. Herhalde o 800 bin dolar da giriş katında filan. Gerçekten çıldırmak üzereyim, bu fiyatlar hiçbir akla mantığa sığmıyor