Bakan Koca : 120 binden fazla pozitif vaka olan sağlık çalışanımız var , bu toplam çalışanların %10’undan fazla
Bakan Koca : Vefat eden sağlık Calisani sayısı 216 oldu , hepsi görev şehididir .
Printable View
Bakan Koca : 120 binden fazla pozitif vaka olan sağlık çalışanımız var , bu toplam çalışanların %10’undan fazla
Bakan Koca : Vefat eden sağlık Calisani sayısı 216 oldu , hepsi görev şehididir .
Siz aramayın, ben yerinize baktım.
HASENAT: İyi ,güzel, yararlı işler.
IRGALAMAK: Yerinden oynatıp salmak olarak kullanılıyor. Olumsuz hali, genellikle argoya giriyor. Şeyimden aşağı Kasımpaşa gibi bir değiş. Ben bu anlamda kullandığını düşünüyorum.
Bakan Koca : Mart ayındaki genelgemiz sonrası her enfeksiyon bulgusu olan , her ateşi olan , her akciger enfeksiyonu zaturesi olan enfeksiyon taşıdığından yıkama aşamasında tedbir alınması için bulaşıcı hastalık olarak yazılıyor . Pandemi döneminde enfeksiyonu olan her hasta tedbir için bulaşıcı hastalık olarak işleniyor .
Bakan koca : Akciğer tüberkülozu , hepatitler , sıtma , bütçelisi, menenjit, kızamık , Septisemi gibi tanıları olan ve vefat eden herkes pandemi sürecinde ölüm belgesine bulaşıcı hastalık olarak işaretlendi
Bakan Koca : Pcr testi negatif olan ama kronik böbrek yetmezliği ve Septisemi sebebiyle vefat eden biride bulaşıcı hastalık olarak işaretleniyor
Bakan Koca : Bizde tüm dünyanın yaptığı gibi pcr testi pozitif olanları bildiriyoruz , ama bakın Dünya sağlık örgütünün teknik raporunda örnek veriyorum , kişi tramva veya trafik kazasıyla gelmiş vefat etmiş ve kovid testi pozitif ama bu kovid değildir diyor . Başka bir örnek kisi aort diseksiyonu ile gelmiş ve pcr pozitif ama bu kovid değil diyor ana ölüm sebebi önemli . Son örnek hem enfeksiyonu var hemde kovid ama enfarktüs geçirmiş buna covid sebebiyle ölüm değil diyor
Lafı çevirdikce, çeviriyor...
Kimler bunu güvenilir bulmuştu?
Bilim kurulu üyesi Prof Dr Ateş Kara : Çin’den gelen aşının faz 3 çalısması sonuçlanmadı , faz 3 için en az 6 aylık veriler önemlidir ama şu an ortada bir pandemi var ciddi vefatlar yaşanıyor ve biz virüsün etkili olduğunu biliyoruz bu yüzden erken aşılamaya geçilecek , elimizde faz 3 ile ilgili 2 aylık veri var . Gönül ister ki 6 ay beklenirsin ama bu ortamda 6 aylık sürede çok nadir görülebilecek bir etki çıkarsa da onu gözardı edebiliriz ama aşının şu haliyle canlar kurtulabilir bu çok önemli
Elvan: Enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz
Elvan:Yatırım ortamını güçlendireceğiz. Yeni reformlarımıza hız kazandıracağız. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve kaliteli bir büyümeyle istihdamı artırmayı ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmeyi amaçlıyoruz-NTV