Çok haklısınız. Değerleme raporu da 4 milyar. Kedi buradaysa ciğer nerede?
Ciğer buradaysa kedi nerede?
Printable View
Son çekilen kredi halen kullanılmadığına da bakacak olursak kuvvetle muhtemel maldiv otel işi için çekildi ama iş yatınca elde kaldı. Yatırım ilişkileri faiz ödemesinin, faiz gelirinden düşük olduğunu ifade etmişti. Zaten bu parayı da bodruma harcayacak olursalar bodrumun fk 30 falan olur sanırım.
Kredi ilk çekildiğinde bende Maldiv oteli için diye düşünmüştüm ama şimdi farklı düşünüyorum. Bence Maldiv işinin olmayacağını çok önceden biliyorlardı, tıpkı Bodrum otelinin 2025 sezonuna yetişmeyeceğini bildikleri gibi-hep yeteşecek gibi açıklama yaptılar, yetiştirmeye çalışıyoruz falan diye ama gerçekleşme oranları yetişmeyeceğini çok açık gösteriyor ama bizle paylaşmadılar.
Kredinin çekiliş amacı diğer tüm şirketlerin yaptığı ile aynı, çekebildiğin kadar dolar bazlı kredi çek-hemen TL'ye çevir-faize yatır 6 ay faizini al-%20 civarı dolar bazlı kar elde edince tekrar dolara dön ve şirket işleterek elde edemeyeceğin dolar bazlı kazançları hiçbirşey yapmadan kazan. Uzun süredir çoğu şirket bunu yapıyor.
Haa birde yüksek vergileri ödememek için kar saklama var birde yaptıkları.
2024/12
K.V. Finansal Borçlar 470.246.263,00
U.V. Finansal Borçlar 1.147.382.156,00
Nakit ve Benzerleri 327.455.704,00
Finansal Yatırımlar 966.648.598,00
İşletme Faaliyetlerinden Kaynaklanan Net Nakit 778.631.146,00
Yatırım Faaliyetlerinden Kaynaklanan Nakit -1.392.538.725,00 (Yatırıma giden tutar)
Finansman Faaliyetlerden Kaynaklanan Nakit 719.360.958,00 (Çekilen krediler)
Bu şekilde nakit ve finansal yatırımlar, ilave olarak 307 milyon TL kira alacağı gözüküyor. dip not 26
Bakma durumu olan hillside otel kirasını tekrar hesaplasın. 20 milyon dolar brüt kar gözüküyor. Kabaca 3,5 milyon doların üzerindeki brüt karın yarısına ilave sabit kira olacak. 2,5 sabit kira + 16,5/2 = 10,75 yapsın kabaca 370 TL kira yapması lazım. Ben mi yanlış hesaplıyorum.
kabaca 1,7 milyar gelir, 1 milyar gider var. Brüt karın 700 milyon yapması lazım. Hesap buna göre olmalı.
Ben bu yıl:
Fethiye 12m$
Bodrum 15m$
Olursa Maldivler 20-30m$
Gelir hesaplıyorum.
Kur 41 tl
Mosalarko satılırsa maldivler işi olur diye bekliyorum. İyi haberler peş peşe gelir derler. Bizde umut bitmez :)
Değerleme raporu ortada bu rapora göre 370 kira geliri tahsil edilmesi gerekiyor. Kırmızılar gerceklesme ise, hala bir yanıt bulamadım. Yok eğer böyle değilse otel yatırımları ölü yatırım.
İki yıl önce şirkete sordum ne kadar gelir olacak diye yeni otel için 8-10 milyon arası deldiler. 15 yıl üstü kira bedeli ölü yatırım.