Originally Posted by
Terraluna
Brezilyali sair, romanci, muzikolog, sanat tarihcisi, elestirmen ve fotografci Mário Raul de Morais Andrade'nin dogum yildonumu ( 25 Subat 1945 )
" Olgunluk donemimde, kalan yillarimi saydim ve yasadigimdan cok daha az zamanim kaldigini kesfettim.
Bir sekerleme paketi kazanmis kucuk bir cocuk gibi yillari buyuk bir zevkle ve istahla yedim, ama azalmaya basladiklarini hissedince artik teker teker, tadini cikararak yiyorum.
Artik yasalarin ve yonetmeliklerin tartisilip durdugu ve hicbir ise yaramayacagini bildigim sonsuz toplantilara ayiracak zamanim yok.
Takvim yaslarina ragmen hala buyumeyen aptal insanlara destek olmak icin de zamanim yok.
Vasatlikla ugrasmak icin de zaman ayiramam.
Sismis egolarin bulundugu toplantilara katilmayi hic istemiyorum.
Artik dalaverecilere ve cikarcilara tahammul etmiyorum.
Basarili olmus insanlarin yerine gecmeye can atan su kiskanc insanlara hic tahammulum kalmadi.
Ust duzey bir makam icin yapilan kavgalarin cirkin sonuclarina tanik olmaktan nefret ediyorum.
Insanlar icerige degil, sadece basliklara bakar oldular.
Benim zamanim ise, basliklarla ugrasmayacak kadar degerli artik.
Oz'u istiyorum, ruhumun acelesi var. Pakette simdi daha da az seker kaldi.
Insan onurunu ve gercekleri savunan, sorumluluktan kacmayan, basarilarindan dolayi sisinmeyen, kendi yanlislarina gulebilen, vaktinden once ‘oldum’ demeyen, insan olmayi anlamis insanlarla yasamak istiyorum.
Asil olan, yasami degerli kilmis eylemlerinizdir.
Yasamin sert darbelerinden yumusak bir ruh ile cikmayi basarabilmis ve baskalarinin yuregine dokunabilen insanlarla olmak istiyorum.
Evet, olgunlugun bana getirecegi o dolulugu hissetmek icin acelem var.
Elimde kalan tek bir sekerlemeyi bile yitirmek istemem.
Amacim, sevdiklerim ve vicdanimla baris icinde ve huzurla dolu olmaktir.
Umarim sizin icin de aynisi olur, cunku her halukarda yaslanacaksiniz… "