halk vakıf ziraat işi gücü bırakmış dolar satıyor bunları kaçtan yerine koyacaklar bilen varmı 2000 krizi ziraatın doalr geri alımını hazine karşılamadığından kopmuştu
Printable View
halk vakıf ziraat işi gücü bırakmış dolar satıyor bunları kaçtan yerine koyacaklar bilen varmı 2000 krizi ziraatın doalr geri alımını hazine karşılamadığından kopmuştu
Başımız ciddi dertte.
Şu ülkeyi bir düşünün... 4 tane aday var ve topluma vermeyi taahhüt ettiklerine bakın.
Biri 1000 er lira, öteki 500 er lira, daha öteki tüm kredi kart borçlarını , daha öteki de her ay 500 lira verecekmiş.
Sanki, her birinin babasını çiftliği var, bankalarda kendilerine ait milyarları var..
Ve başımız daha daha büyük dertte..
bunlara inanan ve de bunlara "höt lan kimin parasını kime veriyon" demeyen bir toplumumuz var.
Yazık.....
Tüm vaad edilen ve verilenlerin, bizim devlete verdiklerimizden, yetmezse de ileride bizden alınacaklardan ibaret olduğunu kavradığımız gün siyasilerin bize reva gördükleri üçkağıdı da anlamış olacağız.
Tüm siyasetçilerin bize bakış açısı bu...
Bizi keriz yerine koyuyorlar.
Biz de sevinerek oy veriyoruz onlara.
Valla nasrettin hoca misali herkes biraz da biz ölelim diyor.Yani hakçası emeklinin 2000 lirası enflasyonu azdırır yanlış adımdır falan diyenlere acaip kızıyorum.Ya zaten emekli fakirlik sınırı altında, survıvor olmuş.Bu memlekette her şey tamam da bir emeklinin 2000 lirası mı göstergeleri bozuyor arkadaş anlamadım ki.
65 yaş üstü emekli ol.3 kuruş parayla yaşamaya çalış.Kırk yılın başında bir zam verilince de aman efendim tüm dengeler bozulur.İnsaf arkadaşlar hepiniz emekli olacaksınız.:)))))))))
Valla ben, siyasetçi olsam, şöyle derdim.
Kanada mercimeği yiyeceğine, Kore telefonu kullanacağına, Arjantin öküzünü yiyeceğine biraz aç kal ve bağır.
Kimse açlıktan ölmez, en kötüsünden, altı ayda , kendi yetiştirdiğini yersin.
500 koyun güden çobanın maaşını da 5000 lira yapardım en helalinden topladığım vergilerden vererek..
Mecburi eğitim süresini ni tamamlamayan her her vatandaşa, eksik süresi kadar mecburi hizmet koyar, devlet
üretme çifliklerinde ve fabrikalarında çalışmayı şart koşardım. BEN ASLA BİR KOMİNİST FALAN DA DEĞİLİM.
Ama bu vatandaş çok şımardı.
Vatanseverlik de böyle olur.