TOFAS, TEKFN, TCELL, TTKOM, TAVHL, THYAO, TRKCM olur mu acaba yine, birisi T leri almıştı geçen gün.
Printable View
TOFAS, TEKFN, TCELL, TTKOM, TAVHL, THYAO, TRKCM olur mu acaba yine, birisi T leri almıştı geçen gün.
dowa alıcı gelince bizede alıcı gelir gibi oldu ama çok kararsız işler dönüyor.
bu gibi zamanlarda tepkiye oynayan günlükçüler yükselmediğini görüp verdiklerinde şelale başlıyor.
Geçen hafta konut kredileri şahlanmış, dosya bekleyen işlemler var deniyor hala
https://i.hizliresim.com/j14vgK.jpg
Hisse senetlerinden bahsediyorum adamlar gelip yerleşip ülkemizde kalacak demiyorum burada şirket alıp satılmıyor hisse senetleri alıp satılıyor bende ona göre yorum yapıyorum. Diyorum ki iki haftadır yabancılar hisse senetlerinde alıcı yabancı borsa yatırımcısı dönmeye başladı ve silkeleme yaparak alıyorlar hisseleri piyasayı olabildiğince düşük tutarak. Açığa satış olsa çökertip alırlardı.
pala verceksin ne kıvırıp duruyorsun sal gitsin...
sonera hissesi çatı şirkete aitti...çatı şirket de turkcell hissesine sahipti..çatı şirket, turkcell in yönetim hakkını dizayn etmek için kurulmuş bir şirketti. dolayısıyla, yönetim hakkı gidince bu hisselerin çok bir anlamı kalmadı.
satış fiyatı için şöyle bir hesap yapılmıştır...yıllık ortalaam x dolar temettü alırım...ortalama 10 yılda, şu kadar temettü geliri eder...sen bana bu 10 yıllık geliri var, ben de elimi eteğimi çekeyim ülkeden demiştir.
sonuçta, ülke adına büyük kayıp oldu..bu yabancıları 2-3 sene sonra çok arayacağız...şimdi ne güzel düdükledik adamları diye övünüyor bazıları.
aynı şey, borsa için de geçerli...iyi oluyor, yabancı dipten malları yerlilere devrediyor diye seviniyor birileri...seneye millet birbirini yer, parayı vuran mini-milli-dini kumarcılar, paraları yemeye başlar..millet elinde hisselerle kalır....1 usd endeks değerinden yabancıya gel hisse al diye yalvarırız.