Çok teşekkürler bilgileriniz için hayırlı geceler.
Printable View
Reuters'ün haberine göre ABD TÜRKİYENİN ALDIĞI S-400 ler nedeniyle CAATSA yatırımlarını uygulamaya hazır diye haber geçti. Dolar 7.92
AB liderleri 1.80 trilyon euro bütçe ve kurtarma paketinde uzlaşma sağlamışlar. Bu da pozitif haber. Yarın sabaha kadar olumsuz haberi pomlayacaklar ki Altan malları toplasinlar. Ara düzeltmeler normal ve daha sağlıklı bir ara düzeltmeden sonra 1390 lara drk bir tur daha yapmamız gerek. Hocam ne düşünüyorsunuz?
Bankalar ile ilgili bir haber düştümü...? Not artışları ile ilgili...? Bu önemli... Ama daha önemli birşey varki spek hala istediği paraları kazanamadı...Bankaları bahane ederek bugün görüldü ki endeks tarihi zirvesini yaptı...Garanti başı çekti...Benim incelemelerime göre gerek endeks de gerekse bir çok hissede zirveler denendi...Sizce bu böyle devam edermi...veya bir grafik hep yukarı gidermi...? Anladığım şu ki bir çok hisse (büyük çoğunluğu) beş e on a hatta yirmi ye katlarken ky lar çok cüzi karlar elde etti...Unutmayalım iyi haberler satmak için, kötü haberler almak için kullanılır borsada...
Sonuç olarak endeks zirvede hisseler birinci dalga zirvelerini yapmış ikinci dalgaya geçmiş hatta üçüncü dördüncü...Ve iyi haberler veya söylentiler...Tecrübeli arkadaşlar bilirler; Bir kısım hisseleri şişirerek ciddi seviyelere getiren spekler,hiç prim yapmamış ve lokomotif hisselere girebilmeleri için şişirdikleri hisseleri bir şekilde ky ya satması gerekir...Çünkü onlarında nakite ihtiyaçları var ve şuanda ellerinde sanal paradan başka sıcak para yok ve bu sanalı bir şekilde nakit e çevirmek zorundalar...
Tamam endeks dolar bazlı ucuz veye hisseler...Ama bize ne...Adam, misal sekizay önce yüz milyon yatırdığı veye operasyon yaptığı hisse bugün yirmi otuz kat artmış ne doları ne euro su...çok uzattım dikkatli olalım arkadaşlar...
Bazen yarı nakitte beklemek kötü havada bile yüzde elli kazanmak demektir...
Çok uzun yazıyı herkes sevmez koyu renkte işaretlediklerimi okuyun yeter...
Kesinlikle sesli düşüncemdir ve beni bağlar... Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir olamaz...
Y.T.D.
Ya çok uzun olacak diye tam anlatamamışım...
Şöyle bir okudum...:)))