8,30 civarında güçlü bir talep olacağı beklentisindeyim. O yüzden daha aşağıda oluşacak seviyeler mantıksız bence...
-----
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Printable View
8,30 civarında güçlü bir talep olacağı beklentisindeyim. O yüzden daha aşağıda oluşacak seviyeler mantıksız bence...
-----
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
vade sonum olan ayin 15 ine dek dusus devam ederse guzel bir arbitraj yapmis olacagim.
Koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine İstanbul'da 6 ilçenin fırıncılar odası temsilcisi, aşı olmayanlara fırınlarda ekmek satışı yapmama kararı aldı. Söz konusu ilçeler arasında; Bakırköy, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa ve Esenler yer alıyor
Okudum okudumda... pek anlam veremedim. Yani sosyal medya ya yasak getirmek istediklerini biliyoruz da, yasağı kamu çalışanı için başlatıp, devamını getirme niyetindeler...
Bugün Soylu zaten yolunu yapıyordu.. sosyal medya da yazanlar çizenler dikkatli olsun minvalinde konuştu. Evet, uygulama faşizan
Bu kronik hastalıkları izlem formu bilgisayardan her hasta için her ay doldurulması zorunlu bir form.Obez kalp hastası tansiyon hastası şeker hastası şu bu her ay izlemden geçirilecek ,durumu izlenecek tansiyonu şekeri şu bu her ay takip edilip forma işlenecek.Tek bir hastanın işlenmesi 20 dakika alıyormuş.4000 kişilik bir populasyonu izleyen bir aile hekiminin 700 800 kronik hastası olsa günde 25 ila 30 hastanın işlenmesi lazım bu da sadece bu iş için aile hekiminin günde altı yedi saat ayırması lazım demektir yani aslında imkansız bir şey.Bunu yapabilirsen yani aşılama ,hasta muayenesi tedavisi vs diğer işlerin yanında bu işi de becerebilirsen ortalama 8000 maaş alıyorsan yüzde on yani 800 lira zam alabileceksin,buraya kadar hadi gene bir derece mantıklı diyelim.Yani üstün bir çaba ile bu işi becerenler teşvik edilsin falan ama asıl bomba bu değil bu işi beceremeyenin maaşından yüzde 10 kesinti var.Bu enflasyonist dünyada aile hekimlerine değil zam yapmak bu salgın ortamında maaşlarını tırpanlamayı düşünüyorlar.Önce sosyal medyada meslekleri ile ilgili şikayet şu bu yaparlarsa sözleşmeleri iptal olacak dendi,ben huylandım,kesin gelen bir kazık var dedim,bingo bu yönetmelik yayınlandı.Yahu bu pandemi döneminde okumuş etmiş insanlara bu ne düşmanlıktır yahu ,ayıptır günahtır.Ben emekliyim bana yazmak serbest o yüzden aile hekimi arkadaşlarım adına şeedeyim dedim konuyu:))))))))
Forumda yazan çizen doktorları da kapsamıyor mu bu yasa? Birisi gıcık kapıp ispitlerse sıkıntı çıkabilir. :) O yüzden internette mümkün olduğunca anonim kalmak iyidir.
Yok yahu yapılan tehdit aile hekimlerine ceza puanı vermek ve sözleşmelerini yenilememek veya iptal etmek.Ben emekli adamım istediğimi yazarım evelallah.