Ekonomi Politikaları Kuruluna İstanbul Üniversitesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Servet Bayındır atandı.
Printable View
Ekonomi Politikaları Kuruluna İstanbul Üniversitesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Servet Bayındır atandı.
Atmlerden cekilen paralarin gicir gicir olmasi para basildigi anlamina gelmez, banknot basilmistir.
Para basma hane halki icin degil genellikle devletin ihtiyaci oldugu durumlarda basilir ve enflasyona sebebiyet veren budur.
Ozellike bayramlarda okullarin acildigi donemde piyasada banknot ihtiyaci oldugu icin merkez bankasi emisyonu artirir.
Bir diger sehir efsanesi ise. Merkez bankasi karsiliksiz para basiyor olayi. Butun paralar zaten karsiliksiz basilir. En son abd 1974 te altina karsilik para basmis ve uygulamadan vazgecilmistir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar 20 eylülde vakifbankta 190k 27,5 ten 32 gün bağlamıştım. ancak bugün farkettim ki vade başlangıç tarihi 21 eylül yazıyor. Yani bir gün sonra başlamış. Oysaki ben 20 eylül sabah 11 gibi açmıştım hesabı. Bugün mt yi aradığımda bana sistemin her zaman bir gün sonra valörlü yaptığını söyledi. Doğru mu söylüyor beni mi yiyor?
Seni yiyor. Ya mt'yi ya da bankayı değiştir. Resmen güveni suistimal etmiş.
NOT: Geçmişte önceden pazarlık yapılarak , 1 gün valörlü yapalım %0.50 fazla faiz verelim gibi saçma pazarlama taktikleri uyguluyordu bankalar. Ama zaten 1 gün valörlü bağlayınca neredeyse %1 faiz kaybı oluyordu. Çoğu kişi farkına varıp tepki gözterince bu pazarlama taktiğini de terk ettiler. Ama sanırım bazıları bunu artık farklı bir tarzda yürütüyor.
Arkadaslar burgana swiftle para gönderimi yapan varmı ne kadar kesiliyor acaba saygılar.
Bence dogru soyluyor, sistem hep onlara yontar sekilde design edilmistir, sasirmamak lazim.
Mesela para cekerken ayni gun, para yatirirken ertesi gun baslar faiz isi.
Kredi faizi alacaklarinda sizden 365 gundur bir yil, faiz vereceklerinde 360 gun.
Neyse sizin bu konuyu basdan parayi verirken konusmaniz gerekiyordu.
Diyeceksiniz ki valoru bugune ayarlayin veya faizi bugunden baslatin...
Geriye donuk degistirebilirler mi bilemiyorum ayni gun uyarsaydiniz olabilirdi artik cok gec sanirim.
Syg,