aynen,short zaten palavranin onde gideni bir icat..aldikca sat sat sat bir turlu guncel kalamiyorsun fark acildikca..bi yerden sonra avel avel kaliyorsun..
Printable View
Güzel bir icat piyasa derinleşmesi için gerekli. Normal reel piyasada saçmalık ama enstrüman olarak kimin aklına gelmişse acaip birşey. Lakin insan psikolojisi daima alım yönünde olduğu için kan akıtma çok fazla. Yani soymak için guzel.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.Alıntı:
Originally Posted by gmt[emoji2400
https://i.ibb.co/N9hJR9L/banks-ayl-kkar.png
mevduat bankalarının toplu sektör bilançosu aylık bazda yayınlanıyor, son beş yılın aylık kar rakamları yukarıdaki grafikte.. görüldüğü üzere, son üç ayda- aralık-ocak-şubat aylarında net karlar patlamış.. ortalama 3-4 milyar giden en iyi zaman zaman 6 milyar gören kar rakamı, aralıktan itibaren yaklaşık üç kat artışa tekabül eden yeni bir seviyeye oturmuş..
nolmuştu ? faiz düşürme inadı ve piyasaların cevabı, kur sıçraması ve politika faizi düşmesine rağmen kredi faizlerinin yükselmesi.. sonra kkm ve yeni ekonomik düzen.. bu yeni düzen en çok bankalara yaramış görünüyor, çünkü nim yani net faiz marjı ciddi yükselmiş.. aşağıdaki grafik faizlerde sonbahardan itibaren oluşan trendi gösteriyor- sattığı bireysel kredilerin faizleri 4-5 puan daha yukarıda, ticari kredi faizi ise önce artmış şimdi aynı seviyede.. buna mukabil maliyet tarafındaki mevduat faizleri sonbahara göre 1 puan aşağıda, tcmb fonlamasının maliyeti ise 5 puan aşağıda.. yani eskiden topladığını 2-4 puan karla satmakta olan bankalar şimdi 6-10 puan kar marjıyla çalışmaya başladı, yüksek enflasyon ortamında marjların genişlemesinden daha doğal bir sonuç olamazdı zaten
jondowes üstaddan alıntı
https://i.ibb.co/p3F45pV/e507.png
bilançolara nasıl yansır ? mesela akbank bilançosuna bakalım, 2021 ilk 3 çeyrekte 7.3 milyar, yani çeyrek başına 2+2+3 milyar kar yazmış olan akbank son çeyrekte 4.8 milyar kar yazdı ve yıl toplamında 12.1 milyar kar açıkladı, yukardaki sektör rakamları üzerinden izlersek 4.8 milyar son çeyrek karının esaslı kısmı aralık karından gelmiş olmalı..
şimdi 2022 ilk 2 ay işler aralık temposunda gitmiş, mart hadi biraz yavaşlamış olsun, nerden baksan 5-6 milyar kar açıklaması beklenir.. geçen yılın üç katı bir bilanço görünüyor ilk çeyrekte.. yılsonuna dair ise muhafazakar senaryoda bile 18-20 milyar kar beklentisi oluşur..
2021 gerçekleşmiş kar rakamına göre 4.0x olan fiyat/kazanç çarpanı, muhafazakar senaryoda 2022 beklenen kar rakamına göre bakıldığında 2.4x tecelli ediyor.. iyimser senaryoyu düşünmek bile istemez insan..
Bankalar ucuz 1 yıldır diyorum. Hatta banka almaya başladım diye yazdım.
Elimdeki hisseleri %20'sini daha sattım. Kaldı %50 civarı.
ITTFH holding vb kaç hisse hariç.
SPK an itibariyle İmaş makine halka arzını onayladığını bülteniyle ilan etti. Halka arz fiyatı 15 TL.
Hepimizde 17 Aralık sendromu oluştu.Yani herif ,birden verecek. Papaz, hergün pilav yemez.Bekliyorsak olmaz.
Gerçi düşüş olur mu,bilmiyorum ama olursa da 17 Aralık gibi olmasını hiç beklemiyorum.
Bunlari yazdiginizdan bu yana %15 daha artti bir yerde tutacak ama sizin gibi teknikcinin bile trend takip etmiyor olmasi bana cok garip geliyor.
Su an en cok long olacak kisinin teknikci olmasi lazim hatta yukari giderken piramitleme yapiyor olmasi lazim. Yukseldikce artan stoploss ile ekleme yapmasi lazim ama siz bile cok artti burdan short surdan short diyorsaniz enteresan.
17 Aralik ile ayni degil bence bu. O zaman dolar ipini koparmis gibi gidiyordu tek dayanak dolar artiyor biz de artalim idi simdi beklentinin cok uzerinde gelmesi beklenen ilk ceyrek bilancolari aliniyor.
yurtdışı kapalı...kutsal cumaymış...PALA kafasına göre takılacak...ve takacak :he: