SPK benimle aynı görüşte. Yakın izlemeye devam.
Printable View
Kimse kalmadı galiba.
Ben burdayim..2019 nisandan beri burdayım.
Maliyetim 1.30 ya 0 a veririm ya haber çıkınca veririm ..
Tek hissem selgd değil..burdaki paramı unuttum zaten..
Şirketten olumlu haberler geleceğine inanıyorum..zaten biz gözaltı pazarindaydik..
değişen üzülecek birşey yok..
Sadece Zaman kaybı var..MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketten yeni Kap aciklamasi geldi..
Çok mantıklı bir açıklama yapmışlar..
Borsa İstanbul'un kararına saygı duymakla beraber sunulan gerçeklere katılmadıklarini söylemişler..
Yatırımcı ilişkilerini aradım çok uzgundu ve Yeniden başvuracaklarini söyledi..
Madem reddeceklerdi neden 9 ay beklettiler anlayamıyorum..
Selcuk GİDA
-kucuk bir şirket
-az kar ediyor
Ama
-ozsermayesi eksi değil (bistte işlem gören özsermayesi eksi olan şirketler var)
-Alacati aydın arsa projeleri var.
-100 bin dolar banka borcu bile yok..
-vergi borçları zaten yapılandırılmis..
Açıkçası bize karşı iyi niyetli yaklaşıldığını düşünmüyorum..
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selçuk Gıda Endüstri İhracat İthalat Anonim Şirketi11.01.2020 14:19GAYRİMENKUL PROJELERİMİZ HAKKINDA
* * GAYRİMENKUL PROJELERİMİZ HAKKINDA
1-*Şirketimiz aktiflerinde yer alan İzmir ili Konak İlçesi Mersinli Mahallesi Kazancı Mevkiindeki 264 Pafta, 1509 Ada, 14 Parsel numarası ile kayıtlı ihtiyaç fazlası ve atıl durumdaki Depo amaçlı kullanılan 5(beş) katlı binamızın satılması için karar almış bulunmaktayız. Söz konusu taşınmazımız için 2.200.000 TL. satış bedeli tespiti yaparak, bölge genelindeki satış kanalları ile gerekli girişimleri başlatmış bulunmaktayız.
Diğer taraftan ;
2-*06-01-2016 ve 04-03-2016 tarihlerinde özel durum açıklamalarımızda, Şirket aktifinde yer almakla birlikte kullanımda olmayan konut + ticari imarlı Aydın ili, Germencik ilçesi, - pafta, 147 ada, 18 parselde yatırım amacıyla bulunan deponun 16-11-2015 tarih ve 016523 sayı ile Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapmış olduğumuz "Kentsel dönüşüm kapsamına alınması " müracaatı 05-01-2016 tarih ve 13416472-502.01-E.19 sayı numarası ile ilgili müdürlük tarafından "Kentsel Dönüşüm" kapsamına alınması onaylanmış olduğunu bildirilmiştik.
Bu bağlamda ülke ekonomisindeki finansal gelişmeler doğrultusunda gayrimenkul piyasalarındaki pozitif beklentiler ile birlikte, yukarıdaki belirtmiş olduğumuz gayrimenkul projesine başlama kararı almış bulunmaktayız. Söz konusu proje, ofis ve konutların yer aldığı 32 bağımsız bölümden oluşmaktadır.
Projenin finansmanı, pazarlanması ve teknik detaylarına ilişkin açıklamalarımızı devam eden süreçte kamuoyu ile paylaşacağımızı bildiririz.*
Saygılarımızla,
Projeler yavaş yavaş geliyor..
Arsa satışı.
Aydın ortaklar projesi..
Ve sırada ki Alaçatı projesi olmali
Projeden gelecek para en az 8-10 milyon TL kar,diğer depo satışı. 2.2 milyon TL ,12 milyon tl kar cepte,en güzeli ise 2,2 milyon TL yi SGK borçlarını kapatır ise kesinlikle artık göz altı pazarından çıkacağını tahmin ediyorum,şirket artık kendini düzlüğe çıkarmak istiyor
Bu kadar iyi niyetten sonra da gözaltı pazarından çıkarilmiyorsa diyecek bişey yok derim..
Alaçatı projesinden de 12 milyon kar bekleniyor.
Sirker piyasa değerinden daha fazla kar etme imkanına sahip..
Germencik projesine başlıyorlar mış...
Alaçatı daki arsaya ne yapabilirlerki? Arsa Merkeze uzak sanırım...?
Ama bu inşaat projeleride başlangıç maliyetleri gerekçesi ile bir bedelli daha yapma olasılığı da var.
Ama gözaltı pazarından çakması için İlk etapta asıl önemli olan, faliyet alanı olan gıda ticareti alanında faliyetini genişletmesi ve cirosunu yükseltmesidir.
Hakim ortaklar kendilerine ait diğer gıda şirketleri ile Selgd birleşimi yaparak veya bu şirketlerini Seldg satıp, ardında bedelli veya tahsisli sermaye artışı yaparak Selgd da derinlik ve faliyet hacmi sağlayabilirler belki.
Alaçatı arsasina 6-8 adet villa yapabilirler.
Her biri 2.5 milyona satılsa 10 milyon kar edebilirler..
8 milyon -10 milyon rakamları başka şirketler için onemisz olabilir ama selgd için önemli..
Özsermayesi kadar giriş olabilir.
Bedelli konusuna gelecek olursak bu projeler için bedelli de yapabilir ilerde. Bu bir olasılık inkar edemem..
470 bin lot alıcı var,hadi hayırlısı
Özsermayesi 17 milyon ,piyasa değeri 18 milyon,depo satışından 2,2 milyon TL,32 bağımsız bölümden 18 milyon TL ciro ,yarısı kar desek 9 milyon,sadece burdan gelecek para 11-12 milyon,göz altı pazarında kalması artık saçma olur,öz sermaye 25 milyon olur ,göz altı pazarından çıkma beklentisi %30 prim,11 milyon kar beklentisi %40 prim,%70-80 yükselmesi gereken yer. 3 TL ,ayrıca satışlarını %50 artırmış geçen seneye oranla,bu kadar beklentili bir hisse ,
günde 5 defa işlem oluyor ve sadece 2-3 bin lot işlem oluyor
en düşük fiyattan al sat yapıp gel gel yapıyorlar
yüklü miktarda bedelli yapabilirler
inşaatlar için para nerden bulacaklar
tıkır tılır işleyen endeks kağıtları varken nerden bulaştık buna
karar sizin al sat tut naparsan kendine ytd.
Haber gelmeden önceden böyle satışa gelen bütün malı almışlardı,sanki yine bir haber patlayacaklar
Dünyayı corono virüsü kasıp kavurmaya başladı,dünyada insanlar gıda stoklamaya başladı,en kolay ve uzun ömürlü olan ise kuru gıda,Türkiye borsasında işlem gören tek hisse Selçuk gıda,en çok ihracat yapan firma,rekor sipariş olduğu söyleniyor Avrupa’dan ,hadi bakalım hayırlısı,
Büğün çöken piyasalara rağmen güzel aldılar ,hayırlısı bakalım
Ya arkadaş sen ne biçim bi kağıtsın.. 15 senedir takip ediyorum. Bir kez güldürmedin kimseyi. En dandik kağıt %200-300 yaptı.. Demekki senden dandiği yok. Salaklık bizde 500 tane kağıt var geldik sana bulaştık. Yarın kurtulcam senden
Kardeşim 1.70 satış yazan sensin herhalde ?
Ben değilim
Her ne kadar satacagim desem de satamadim. Sebebi ise şudur.. 2013 yılında Eplas 0.43 idi şimdilerde 20 civarlarini gördü. Herkese Eplas alın üzerine yatın dememe rağmen, 3 kuruş kar gorunce sattım. Uzulmemek elde değil. Üstelik bunun gibi kaç hisseyi elimden çıkardım da 10-20 katina çıktı. 3-4 senedir Selgd da biseyler yapılıyor. Ana pazar başvurusu yaptı. Borçları yine yatirimcisindan aldığı parayla kapadı.. İyi.. Yine de kapadı. Kese kağıtları bile 10 katına çıktı.. Gerci bu sanki çok iyi bi kagitmis gibi yazdim :) Ana pazar beklentisi ile 2.30 a
kadar çekilerek giremeyeceği bilindiği halde ky nin eline bırakıldı. 1.5x li rakamlara çekilerek bi planlı Kap haberiyle 2-3 günde 500 bin-1 milyon lot civari kağıt yerine kondu. 2 tavan yapılıp yine bezdirme hareketi ile 1.7x lere çekildi. %96 si halka açık tehlikeli bir kağıttan bahsediyoruz. Ama Yahudi arkadaşımız yine ne varsa borsada var diyerek tahtayi nakış gibi işliyor. Dua etki adam gibi bi grup gelip seni tokatlayip geçmedi. Yoksa şimdilerde gereksiz yere 8-10 liralari görürdü. Bu %96 nın da hatırı sayılır bi bölümü zaten kendi elinde.. Çünkü dediğim gibi gereksiz bi şekilde 8-10 liralari.. Uç aşağı beş yukarı yine gorecek.. Bir sene sonra konuşalım tekrar... Haa kağıdı pazarliyorsun felan diyen tipler çıkacaktır şimdi... Olsun.. Belki de silecekler bu mesajı.. Ama yazıyorum.. 15 senedir bilirim bu kağıdi lanet olasıca kimseyi guldurmemiştir.. Ama şu piyasada illaki yukarıları gorecek.. Çünkü hiçbir kağıt geldiği yeri hak etmiyor su an. Neyse yatırım tavsiyesi degildir.. Aklı olan anlar zaten.. Elinde olup bekleyenler için insallah hayırlısı olsun
https://resmim.net/f/oUJSj2.jpg
aylık takas
Senin açıklayacağın bilancoya skym... 2019 yılı 302 bin tl. İzmirden vasat bi daire bile alamazsınız. İnsallah konsolide bi boka benzer
SELÇUK GIDA ENDÜSTRİ İHRACAT İTHALAT A.Ş.
YÖNETİM KURULU KARARIDIR.
Karar tarihi : 24.02.2020
Karar No : 2020- 253
Toplantıya Katılanlar : Eliya ALHARAL (İsraelOğlu), Vittorio FRANCO, Serdar USLULAR, Sol ALHARAL,Hülya ŞAHİN
Gündem : Gayri Menkullerimizin Finansal tablolarda sınıflandırılması hakkında,
Şirketin 24 Şubat 2020 Pazartesi şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki hususları karar altına almıştır.
1. Şirketimiz Finansallarında yer alan İzmir İli Konak İlçesi Mersinli Mahallesinde kayıtlı 294 Pafta 1509 Ada 14 parselde yer alan 200,50 M2 4 Katlı kargir deposunu ;
2. İzmir ili Ödemiş ilçesi Büyükavulcuk Mahallesinde kayıtlı Cilt No 6 Sayfa No 798 105 Ada 5 Parsel 6.593,05 M2 İncir Bahçesini ;
3. İzmir ili Ödemiş ilçesi Bezdegüme Mahallesinde kayıtlı Cilt No 17 Sayfa No 1706 1709 Parsel 1.387,50 M2 İncir Bahçesini ;
2019 Finansal tabloları dahil olmak üzere Maddi Duran Varlıklardan transfer edilerek Yatırım Amaçlı Gayri Menkuller olarak sınıflandırılmasına ;
4. Şirketimizin Maddi Duran Varlıklar ve Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller altında sınıflandırılan tüm Gayri Menkullerimizin güncel değer tespiti yaptırılmasına;
Alınan işbu Yönetim Kurulu kararının doğrultusunda Gayri Menkullerimize ilişkin son güncel değerlerinin tespiti yaptırılması ve bu konuda teklif alınması için Yönetim Kurulumuzun İcracı üyelerine yetki verilmesine , Güncel Değer Tespit için değerleme raporunun ivedilikle hazırlatılmasına ;
Mevcudun OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir.
Forumda kendimle sohbet ediyorum :)
2019 bilançosuna bir etkisi olur mu? Sanki ivedi şekilde yazarak değer artışının 2019 bilançosunda görülecek gibi anladım. Fikri olan var mi?
Bundan önceki bildirimde de elindeki duran... yatan varlıklar.. için bi harekete geçtiler. Kafasında biseyler var bakalim yapacak mı bunları
Bundan iyi bir haber olamaz Şirketin bütün varlıkları yeniden değerlenecek Buna Alaçatıda dahil bu maddi duran varlıkların en az 5 milyon artışı demek Buda özsermayenin 22 milyon olması ve 5 6 milyonda şirketin kar açıklaması demek.
Bu haberden sonrada tavan kilitlemesse artık diyecek birşeyim kalmaz benim.
insanların inancı kalmamış anlaşılan o yoksa bu haber en az 4 5 tavandı:bravo::bravo::bravo::bravo:
4 şubatta yazdığım yazı geçerlidir sn xner hedefe gidecegimize inancım var. Haa YTD
Grup'un 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle asıl ve faizleri ile birlikte vadesi geçmiş ve/veya taksitlendirilmiş 3.779.118 TL'lik vergi ve sigorta prim borcu bulunmaktadır. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle ilgili borçların 2.192.391 TL'si taksitlendirilmiştir. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle taksitlendirilmemiş 1.586.727 TL vergi ve prim borcu için Grup yönetimi taksitlendirme çalışmalarının devam ettiğini beyan etmiştir. Vadesi geçmiş vergi borçlarının içerisinde bulunan 989.726 TL'lik gecikme zammı karşılıkları ile 17.864 TL'lik anapara olmak üzere toplam 1.007.590 TL'lik "Tasarruf Teşvik Fonu" na borçlara ilişkin Grup, 14. İş Mahkemesi'nde ilgili borçların iptaline ilişkin dava açmıştır. Kalan vadesi geçmiş borçlara ilişkin 6183 Sayılı Yasa 48.madde kapsamında müracaatta bulunmuştur. (Not 10, 16).Ayrıca Şirketin Yapmış olduğu İhracatlardan 80.887 TL'lik İade KDV Alacak dosyasını ilgili kuruma iletilmiş olup dosyalar incelemesi bitmiştir. Şirketin devreden Katma değer Vergisi tutarı 1.384.628 TLdir.(Not 18).
]BU YAZININ YORUMU:Eğer mahkemeyi kazanırlarsa Vergi borçları 2 milyona düşüyor.Bundan alacakları olan KDV 1MİLYON 300 BİNİ DÜŞERSEK Sadece 700 milyon borç kalır.
Grup'un 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle asıl ve faizleri ile birlikte vadesi geçmiş ve/veya taksitlendirilmiş 3.779.118 TL'lik vergi ve sigorta prim borcu bulunmaktadır. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle ilgili borçların 2.192.391 TL'si taksitlendirilmiştir. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle taksitlendirilmemiş 1.586.727 TL vergi ve prim borcu için Grup yönetimi taksitlendirme çalışmalarının devam ettiğini beyan etmiştir. Vadesi geçmiş vergi borçlarının içerisinde bulunan 989.726 TL'lik gecikme zammı karşılıkları ile 17.864 TL'lik anapara olmak üzere toplam 1.007.590 TL'lik "Tasarruf Teşvik Fonu" na borçlara ilişkin Grup, 14. İş Mahkemesi'nde ilgili borçların iptaline ilişkin dava açmıştır. Kalan vadesi geçmiş borçlara ilişkin 6183 Sayılı Yasa 48.madde kapsamında müracaatta bulunmuştur. (Not 10, 16).Ayrıca Şirketin Yapmış olduğu İhracatlardan 80.887 TL'lik İade KDV Alacak dosyasını ilgili kuruma iletilmiş olup dosyalar incelemesi bitmiştir. Şirketin devreden Katma değer Vergisi tutarı 1.384.628 TLdir.(Not 18)
İşlem hacmi bayağı yükseldi,çok güzel alıcılar geldi tahtaya,yıllardır böyle alıcı gelmedi tahtaya bu işlem hacmi ile,corona virüsten dolayı büyük bir ihracat patlaması yaptığını düşünüyorum ,hadi bakalım 2 ay sonra görüşürüz
şuan bistin en temiz kağıtlarından birisi gözaltı pazarından çıkmak için bütün şartları olgunlaştırdı.faaliyet geliri karlılık vb.1 ay içinde bu pazardan çıkış çıkış isteği ve 20 yıllık kaybettiği mesafenin geri alımı ....maraton başlamak üzre hemde çoook uzun soluksuzzzzz....
770k $ İsraili firmayla ihracat antlaşması yapılmış, hayırlısı. Eski zirveler gecilmesi temennisiyle..
AGS2-W09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bayağı sessizdi zaten buralar ,artık cemaatimiz bayağı kalabaklaşır