Bu yönetimin beceriksizliğini ve bu şirkette herhangi bir nitelik üretilemeyeceğini bu kadar iyi biliyorsan, niye bu hissede kalmaya bu kadar ısrarcısın:)
Printable View
bedelli sermaye artırımı tescil olsun, yeni sermaye ilan edilsin, 2 haftaya yakın sürer tahminim, ondan sonra pazar değişiklik başvurusu olabilir.
halı üretimi şu karlılıklarla şirketin sonsuza kadar sürdürmek isteyeceği bir faaliyet değil, yok şuraya taşınsın yok şu bu vs bana çok anlamsız geliyor...
şirketin esas sözleşmesine bakan var mı bilmiyorum. kap a girerseniz şıp diye bulursunuz, 14 sayfa..
4. sayfada 5. maddeye biraz kafa yorun isterseniz...buraya kopyalıyorum..
5-Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Faaliyetleri:
Sermaye Piyasası Mevzuatına uygun olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına kurucu olarak
iştirak edebilir. İştirak edeceği gayrimenkul yatırım ortaklığına nakdi ve ayni sermaye
koyabilir.
Şimdi size uzman sorusu, şirket OSB dışına çıkarttığı 445 dönüm arsası için, imar değişikliğine başvurur, konut+ticari için imar çıkartır, bu özellikteki arsayı ekspertiz ettirir, bulduğu değer üzerinden ayni sermaye olarak kuracağı GYO ya koyarsa ortaya nasıl bir görüntü, nasıl bir borsa hikayesi çıkar..
illa kafa yoracaksanız, bunlara yorun biraz derim..
Süpriz yok yine emir iptali[emoji1]olsun anlık da olsa tavanı gördüm
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Koyunlu almamış olsa tam fiyasko ötesi olmuş.
Endeksteki satışların etkisi ile 51 oldu
ayın 19 da bi toplantısı var ama ne içerikli bende bilmiyorum ...ytd
göz altı pazarı hisseleri yüksenlerde ..burda tık yok ..ilginç..ytd
Hissenet bana ceza vermiş. bir süre yazamadım. Değişen bir şey yok. 48 kırılmak üzere. 47 aşağısı zaten baya sakat.
Sayın hissenet yönetimi kağıt 80 kuruşlarda iken 3,4 TL fiyat hedefi veren çakallara da ceza verirsiniz umarım
SATIŞ SORUNU ÇÖZMÜYOR
SORU- Sayın danışmanımız Brmen bütün varlıklarını satıyor. Bu durumda bir faaliyet değişikliği söz konusu olabilir mi? Bu satış hisseyi nasıl etkileyecek?
Ali Çakmak
CEVAP- Birlik Mensucat 2 Haziran 2017 tarihli yönetim kurulu toplantısında Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan arsa ve binalarının tamamını satacağını duyurdu. Son açıklanan üç aylık bilançosuna göre söz konusu taşınmazların değeri 64 milyon 131 bin TL. Şirketin taşınmazlarla ilgili aldığı değerleme raporuna göreyse taşınmazlar 70 milyon 657 bin TL değerinde bulunuyor. Söz konusu tutara göre satışa çıkarılacak arsa ve binalar, şirketin toplam aktifinin yüzde 85’ini oluşturuyor. Bu nedenle satış önemli nitelikte işlemler kapsamında bulunuyor. Konuyla ilgili yapılacak genel kurula katılıp itiraz eden ve muhalefet şerhi koyan hissedarlar ayrılma hakkını kullanabilecek. Birlik Mensucat’tan yapılan açıklamaya göre ayrılma hakkını kullanmak isteyen hissedarlar bu haklarını beher hisse için 1,56 TL fiyattan gerçekleştirebilecek. Halihazırda hissenin işlem fiyatının 1,63 TL olduğu göz önüne alındığında ayrılma hakkının pratikte anlamlı olmadığı anlaşılmakta. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin verdiği bilgiye göre ayrılma hakkı kullanımları sonucunda şirketin katlanmak zorunda kalacağı toplam maliyet 250 bin TL’yi aşması halinde, genel kurul tarafından onaylanmış olsa dahi satış işleminden vazgeçilecek.
Şirket mevcut döviz kredilerini kapatmak ve finansman yükünden kurtulmak gayesiyle taşınmazları satmak istiyor. Ancak bahse konu taşınmazların satılması haline üretim faaliyetlerini nasıl sürdüreceğine dair bilgilendirmede bulunmadı. Aynı şekilde sektör değiştireceğine dair herhangi bir açıklama da söz konusu değil. Mevcut bilgiler kapsamında şirketin satışlarını fason üretimle karşılamayı düşündüğü sonucuna varmak mümkün.
Halihazırda sorunlu bir mali yapıya sahip bulunan şirket sürekli zarar ediyor. Son açıkladığı 2017 üç aylık bilançosunda sembolik düzeyde kârı olması yatırımcıyı umutlandırsa da geçmiş yıllarda da ilk çeyrekte kâr açıkladığını hatırlatmak isteriz. Şirket yıl içinde zarara döndüğünden bu yıl sonunda da benzer bir sonuç açıklama ihtimali yüksek. Şirketin son bilançosuna göre geçmiş yıl zarar toplamı 47,9 milyon TL’ye ulaştı. Gerçekleşen cirosu ise sermayesinin altında. Gelir noktasında oldukça zayıf bir performans sergilemesi kâr edememesinin ana nedeni olarak öne çıkıyor. Taşınmaz satışı ise borçluluk yapısında iyileştirme sağlasa da gelirini artırmasına herhangi bir katkısı olmayacak. Hatta faon üretime yönelmesi halinde maliyet artışı ile zararın artma ihtimalini de değerlendirmek gerekiyor. Bu da mali yapıdaki sorunun devam etmesi anlamına gelmekte.
http://www.borsagundem.com/foto-habe...sorusu/1205878
Nihayet 47-48 yaptılar. Umarım rahatlamışlardır. 47 alışta bekleyen çok fazla lot yok.
Buranın aşağısına vermemesi lazım artık. Buranın altı baya sıkıntı olur.
Normalde yukarı çekip gel-gel yapıp elindekileri bir haberle boşaltması gerekir.
endeks 100.000 oldu. Brko bu gazla 49 direncini geçip 50 direncini zorlayabilir mi acaba?
Sonraki dirençler 51-52-53-54
Kağıt emir iptali yapıla yapıla iyice yalama oldu.
Çapsız spek bu şekilde elinde patlayan malları çıkamazsın.
Hayaller lafta havada kapılacak olan milyon lotlar gerçekler 10.000 lot işlem hacmi
Sanki 49 u geçirseler kıyamet kopacakmış gibi. Ulan Zeko o millet belki oltaya gelir diye göstermelik aldığınız tüm mallar elinde patladı.
Seve seve çıkarıcan. Ne yapıcan elindeki o kadar çöpü? 1 adeti ile sakız alırsın ancak
Eşleşme fiyatı 0,47 şu an. birileri müdahale etmezse gün sonu kötüye gidiyor.
19000 lot hacim ve emir iptalleri ile yalama olan tahta. Spek bile pazarlamak için yazmıyor artık
47 ye değdiğine göre çapsız spek rahatlamıştır artık. 47 altı veremez gibi verirse zaten 41-42 yi görürüz. İlginç yanı arsadan haber de yok. Muhtemelen tatile devam BRKO da
borsa 101000 ...bi hayırlı haber gönderseniz ...eccük hareketlensek şöle 70_75 dogru ne güzel olurdu patronlarım....ytd
2017 ilk 6 ay hisse performansları :
https://i.hizliresim.com/G0Bz6r.jpg
46-47 ye geldik. 46 ya vermeye başlarsa baya sakata geldik demektir.
Arsa ile ilgili beklentinin çok uzayacağım düşünüyorum. Lakin gayrimenkul sektörü çok olumsuz. Toparlamasında zaman alır.
Şimdilik öncelikli beklenti, ticari alacaklar ile bedelliden gelen fonla finans borçların azaltılması ve halı üretim alanında faaliyetleri başka lokasyonda bir fabrika kapsamında yeniden organize edierek, bu alanda ciro ve karlılık üreterek yakın izleme pazarından çıkması olmalıdır.
arazilere iş merkezi konut yapımı için iyi firmalarla görüşüyo deniyo ama ..tabi her lafada inanmamakta lazım ...burası borsa ...adam bedelliyi tam anlamıyla beceremiyo ...tutuyo piyasadan baskı yoluyla mal toplamaya çalişiyo gibi bi görüntü var ...şu anda.. bu hissenin oyalanması gereken fiyatı bana göre 70_75 aralıgı olmalı ..ama öle bi becerileride yok yaniiii..ytd
ansa marka holdingin sayfasını biraz okudum ...dualar ALLAH RAZI OLSUNLAR havalarda uçuşuyo ...o şirketin sırtı yere gelirmi...ansa holding göz altı pazarında 30 lu kuruşlardan 2 küsürlere çıkmış tavan tavan ..dünde ayın 17 sinde pazarı deyiştirip B gurubunda işlem görmeye başlayacam diye haber göndermiş üstelik MİNE hanım diye bi BAYAN miş sahibi anladıgım kadarıyla.. helel valla başarı asla tesadüf deyildir...ÖNEMLİ OLAN KABİLİYET BAŞARABİLMEK ...YTD
Hocam bunlar kağıt kaç kuruştan işlem görüyor haberleri yok. Gözaltı pazarından da çıkma gibi bir planları da yoktur muhtemelen.
Ben neredeyse her gün şikayet maili atıyorum. Geçenlerde nasılsa cevap yazmışlar sizin gibi şikayet eden yok diye. açın forumları okuyun dedim.
Adamlar cidden çok ama çok beceriksiz. Belki kötü niyetleri yoktur onu bilemem. ama 2 koyun versen akşama 2 sini geri getiremezler.
Mal çıkmak için bir hareket yaparlar diye 52 den beri tetikte bekliyorum ama inadanına bir kuruş aşağı basıyorlar
temmuz sonuna bi yasak işleminin kalkacagına dair bi yorum gördüm ...ne yasagı var acaba bilen varmıdır....ytd
bu marbaşta ne kadar lot varmiş ta satıp duruyo anlamadık ...yoksa birilerinin adına mı satıyor acaba ..tatildeyiz göremiyoruz gören arkadaşlar var sa ne kadar lotu oldugunu yazzabilirmi ..şu ana kadar 1 milyon sattı 1 ay dır...ytd
Çapsız spekcik yine eskiden yaptığı gibi eşleşme miktarını 160.000 lot civarı yapıp fiyatı 0,50 yaptı.
Tabi her zamanki gibi çapı yetmediği için işlemi iptal etti.
Daha önce dediğim gibi sanal olarak ta olsa kağıdı çıkarıp kendini rahatlatmak istiyor sanırım
Niğde'de yaşayan bar mı? Nşğdede İstanbul gibi gayrimenkul sektörü zorda ise ve konut talebi çok düşmüş ise imara açılan fabrika arsalarının değerlendirilmesi sektörün toparlanmasına kadar ertelenmesi muhtemel. Bu alandaki beklenti uzun döneme sarkabilir.
Ama yeni bir sanayi alanına taşınarak yeni bir tesiste halı üretiminin en verimli şekilde işletilmesi ve bu faaliyetten ciro ve karlılık hacmi oluşturulurulabilinirse, kısa veya orta dönemli yakın izleme pazarından çıkılması mümkün.
nigdeye bi kaç defa gidip geldimm ...evet iş yılan hikayesi gibi ..togiyle görüşüyolar o araziye dev bi işmerkezi için ve etrafına bınalar için ...tabi bi bu süreç hemen olacak yada yapabilecekleri bişiy yok ...ytd
Alıcı gelmezse 45 yıkılacak gibi. Gelir gibi düşünüyorum. Çünkü kırarsa tek destek 40 kalıyor. O kadar da yüzsüz değillerdir sanırım.
bügünlerde her şey olabilir mümkün ..izliyoruz...ytd