-
Ya tek bir gemimi getiriyor malı??? Bilgisayar oyunumu bu istediği haberi yapacak??? Birde son 6 milyon euro mal alımı habeni dünya gıda haber gazetesi yaptı ton tv değil!!! Bak hisselerin hala %70 i kendisinde bırak bu işleri herkes herşeyin farkında. Aynı olumsuz yazılar geçen yıl banvit için yazılıyırdu hisse 2,80 di şimdi 28 i gördü görünen köy kılavuz istemez. 😎
-
hitit kardeşim bu adamı bir banka yöneticisine ve de çanakkalenin ileri gelenlerine bir sor ne söylüyorlar hiç bir zaman itibar para ile satın alınmıyor yatırımcı haklı agızyla kus tutsa insan pek inanası gelmiyor 2000 yıllarından beri verdigi demeçleri hepimiz basından okuyoruz su anakadar hangisini yaptı son 3 yıldır birazını yaptı yıllardır söyleyip te yapmadıgı çok şey oldugu için piyasada vede genel çevrelerde pek güvenilmiyor insan olarak özü çok iyibir insan olabilir ama yatımcı için soru işareti herzaman
-
insallah deginiz gibi şirket çok iyi yerlere gelir yatırım tavsiyesi degildir
-
O konuda hemfikiriz . Hedefleri çok yüksek tutuyor. Mesela üç yıl içinde 200 milyon dolar ciro diyebilir. O ne diyor 500 milyon dolar gibi! Benim niyazi öneni taktir etmemin sebebi gemiyi hiçbir zaman terketmedi çok zor zamanlar geçirdi yine ayakta. Şimdi eline bir şans geçti cirosu iyi seviyelerde ve arsa işi kafayı kullanırsa çok iyi olur. Niyetinin iyimi kötümü olacağını şimdi görme zamanı. İnşallah dardaneli 93 yıllarında olduğu gibi iyi yerlere getirir. İlk işareti geçenlerde denizbanktan aldığı 53 milyon tl lik kredi . İtibarına verildi o para yoksa çok zordu. Bizlerin bilmediği bir takım gelişmeler olabilir.
-
deniz bank neyi ipotek aldı veya bu şirkete kim kefil oldu şirketin içindeki lotlara fon 1400000 lota neye göre ipotek koydu bence de bilmedigimiz başka bir işler var gerçekten şirketin sahibi niyazi bey mi yoksa arkasında başka büyük ortakmı var bunları zaman geçtikçe veya niyazi bey emekliye ayrılırsa anca ozaman ögrenecegiz bu gidişle yatırım tavsiyesi degildir
-
Dardenia ve Mr. No markalarıyla üretilen ürünler şu anda Dudullu tesislerinde üretiliyor. Üzerinde dardanel yazıyor. Bu fabrika tamamen NO ya şahsına ait. Halka açık değil. Tamamen dardanel in parasıyla kuruldu. Çalışanların çoğu çanakkale den geldi. Maaşlarını dardanel ödüyor.
Markasını bağışlamasına gelince. Marka nasıl büyür. Reklamlarla. Reklamın parasını kim veriyor. Dardanel. Reklam gideri olarak yıllarca dardanel den para ödendi. Marka niyazi nin. İşler ayyuka çıkınca dur dediler. Mecbur kaldı markayı devretmeye. Yoksa işin sonu yolsuzluk tu. Marka zaten şirketin parasıyla marka oldu.
Şimdi ikinci gemi inşa edildi. Gemi -250 özsermaye ile bir yere gidemezse binecek gemi var. Batan gemiden yeni gemiye aktarım tam gaz devam ediyor. Dardanel in niyazi önen gıda ya ne borcu olabilir. Bakın bilanço ya. Kağıt üzerinde borç gösterilip para aktarılıyor.
-
Ya bırak bu işleri kimse yemiyor dingonun ahırımı şirket😎mr no dediğin yılda 5 milyon ciro yapan şirket komik olma
-
Sn manisali nin misyonunu cozemedim..sirf paylasimsa bilgi icin tesekkur ederiz ama mali sattirip ucuza alma pesindeyse onu kimse sicak karsilamaz..her zaman iyimserlik pompalamak ne kadar yanlis ise surekli negatif bakis acisi da en az onun kadar yanlis..bana yorumlar cok objektif gelmiyor..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
birde manisalının yorumlarımnın altı boş ispat yok kendi boş söylemleri. Yada şahsi husumeti var önenle. Ben şahsım adına yorum yaparım ama kaynağını belirtirim. Bu işler boş konuşmakla olmuyor.
-
Sürekli arsa nın degerlenmesinden bahsedilerek bizi kurtaracak gibi gösteriliyor. Arsa şu an bankaların. Şayet dardanel yıl sonuna kadar 12.5 milyon dolar (43 milyonTL) oderse geri alabilir. Geri alma hakkı var. Hadi para buldu aldı. Arsanın ederi de 60-65 milyon TL. Gelecek 20 milyon TL -250 milyon olan özsermaye nin ne kadarını karşılar. Biraz matematik. Ben burda niyazi nin ipliğini pazara çıkarmak için buradayım. Bir tane yaşlı borsacı dardanel de yoktur. Onlar bikere tokat yemislerdir. Sorun yaşlılara.
-
manisalı yaz sen kardeş bir tarafınıda yırtsan satılık hisse yok bizde sen giderken biz geliyorduk😃
-
Uydur bakalım daha ne bulcan artı yarın şirkete bildircem seni kanuni haklarını arasınlar adamlar hırsız dedin sahtekar dedin şirket hakkında bir dünya iftira attın ilk işim mesleğim gereği
-
Hırsıza hırsız demek suç mu oldu.
-
Eğer burada bir suç varsa berbat bir bilanço gelmesine rağmen hâlâ bu hisse çok iyi diyerek ky yi yanıltanlardır. Bilanço diyoki özsermaye-250 milyon tl. Ve her dönem eksiye artarak devam ediyor. Gözaltına özsermaye (-) olduğu için düştü. Nasıl Gözaltından çıkacak diyebilirsiniz.
-
Bütün yazdıklarını mailledim site ismini vb şeyleri ...yaz sen devam et
-
Mahkemede ispat edemeyeceğim hiç bir iddiada bulunmadim.
-
Arkadaşlar sakin..
2.50 üstünde kalmamız gerekir yeni bir atak için..
YTD..
-
hitit kardesim şirket 25 yıldır borsada sen marka yı niyazi bey şirkete bedava verdi diyorsun sence bu zamankadar kaçtane küçük yatırmcı battı bu hissede ben manisalının dediklerine katılıyorum kısmen peki ben tek bir lot bile bun dan sonra satmam diyen niyazi bey niye lotlarını fona ipotek ettirdi neye göre 140000 milyon lot fon neye güvenerek veya kime güvenerek bu lotları ipotek aldı bana bu cevabı bi ver sonra özelden sana birşey yollayacagım bence manisalı arkadaşa herhangi bir yaptırım olursa burdaki yatrımcı etegindeki gerçekten taşları dökerse emin ol hem şirket hemde yatımcı zara görürür bırak herkes içini döksün bekli adam 15 yıldır dardaneli takip ediyor sen kaç yıldır dardaneli takip ediyor sun işte fikir ayrışması burdan çıkıyor bence eski çileçekmişler vede yeni dardanelciler ama hep kazanan kasa yatım tavsiyesi degildir 25 yıldır birş irket markayı sahsimindi sirkete verdim diyorsa yorum bile yapmak komik şirket hiçbir katmadefer üretetemiş bence yatırm tavsiyesi degildir
-
Ben yatırımcıyım bir fırsat görürsem hisseyi alırım. Geçmişte bir çok olay olmuş evet doğru istenerekmi yapılmış tartışılır. Kimse para kaybetmek istemez kaybedince patron iyi kazanınca kral olur. Mesela galip öztürk şirketi çok artınca o şahıs çokmu iyi oluyor ??? Ben dardanelin üç yıllık büyümesine ve sektörünün büyüme potansiyeline yatırım yapıyorum. Gördüğüm kadarıylada şirketin yüksek olasılık satılma durumu yada ortaklık durumu olması çok muhtemel. Olur olmaz bilemem sonuçta borsa bu zararda kar da kardeştir.
-
9 EYLÜL 2010 tarihinde 100.000.-TL ile yola çıkan bir yatırımcı:
(Not: SON SENET ADEDİ içine geçmiş yıllarda gelen bedelsizler ve SON TUTAR içine de geçmiş yıllarda alınan temettüler eklenmiştir. KISACA: Al/sat yapmadan, 9 EYLÜL 2010'dan bugüne hesabınıza hiç dokunmasaydınız, bugün sahip olabileceğiniz toplam hisse adedi ve temettüler dahil portfoyün son tutarı.
Hesaplama yöntemi ve veriler FOREX tarafından sağlanmıştır.)
Link tarihsel Kâr/Zarar hesaplayıcı, Akbank sitesi: https://yatirim.akbank.com/tr-tr/his...r/default.aspx
#ASELS
Son Fiyat 26,76
Son Senet Adedi 72.315
Kar / Zarar Tutar 1.835.144,45
Biriken Temettü 0,40
Son Tutar 1.935.144,45
Kar / Zarar Yüzde (%) 1.835,14
#TUPRS
Son Fiyat 124,90
Son Senet Adedi 4.146
Kar / Zarar Tutar 417.903,19
Biriken Temettü 67,79
Son Tutar 517.903,19
Kar / Zarar Yüzde (%) 417,90
#PETKM
Son Fiyat 6,23
Son Senet Adedi 83.152
Kar / Zarar Tutar 418.036,98
Biriken Temettü 0,02
Son Tutar 518.036,98
Kar / Zarar Yüzde (%) 418,04
#EREGL
Son Fiyat 8,05
Son Senet Adedi 74.072
Kar / Zarar Tutar 496.284,48
Biriken Temettü 4,58
Son Tutar 596.284,48
Kar / Zarar Yüzde (%) 496,28
#ISCTR
Son Fiyat 7,24
Son Senet Adedi 21.126
Kar / Zarar Tutar 52.957,39
Biriken Temettü 5,15
Son Tutar 152.957,39
Kar / Zarar Yüzde (%) 52,96
#HALKB
Son Fiyat 13,01
Son Senet Adedi 8.952
Kar / Zarar Tutar 16.467,49
Biriken Temettü 1,97
Son Tutar 116.467,49
Kar / Zarar Yüzde (%) 16,47
#GARAN
Son Fiyat 10,44
Son Senet Adedi 14.601
Kar / Zarar Tutar 52.439,26
Biriken Temettü 4,82
Son Tutar 152.439,26
Kar / Zarar Yüzde (%) 52,44
#FROTO
Son Fiyat 49,88
Son Senet Adedi 11.492
Kar / Zarar Tutar 473.250,86
Biriken Temettü 29,90
Son Tutar 573.250,86
Kar / Zarar Yüzde (%) 473,25
#OTKAR
Son Fiyat 116,00
Son Senet Adedi 8.585
Kar / Zarar Tutar 895.908,07
Biriken Temettü 48,07
Son Tutar 995.908,07
Kar / Zarar Yüzde (%) 895,91
#ARCLK
Son Fiyat 23,50
Son Senet Adedi 17.554
Kar / Zarar Tutar 312.522,95
Biriken Temettü 3,95
Son Tutar 412.522,95
Kar / Zarar Yüzde (%) 312,52
#AFYON
Son Fiyat 8,68
Son Senet Adedi 14.233
Kar / Zarar Tutar 23.545,04
Biriken Temettü 2,75
Son Tutar 123.545,04
Kar / Zarar Yüzde (%) 23,55
#ENKAI
Son Fiyat 5,29
Son Senet Adedi 43.103
Kar / Zarar Tutar 128.019,34
Biriken Temettü 2,03
Son Tutar 228.019,34
Kar / Zarar Yüzde (%) 128,02
Bugün (9 Eylül 2017) 100.000TL ile adedi 125TL'den toplam 800 adet #TUPRS hissesi alan bir yatırımcı Nisan 2018'deki temettü tarihinde (dört gözle beklenen hisse başı 10TL temettü verecek söylentisi/hesabı üzerinden) 8.000TL temettü alarak toplam portföy değerini 108.000TL'ye çıkaracaktır. Nisan 2018'e kadar %8 artış temettüden beklenti. Kalanı ise, işlem gördüğü güncel piyasa fiyatı (125TL) artık nereye varırsa, bunu şimdiden kimse söyleyemez. Sadece #TUPRS değil, dünyanın her hangi bir borsasındaki her hangi bir hisse için 8 ay sonrasına fiyat söylemek sadece ve sadece kehanettir. 1 değil 101 adet göstergeye dayalı (mesnetli) bir grafikle dahi bunu bilmek mümkün değildir. 2+2'nin nadiren 4 ettiği yerlerden birisi de BORSA'dır. Biz onu (BORSA'yı) bu yüzden bu kadar çok seviyoruz.
Herkese huzurlu kazançlar.
Hayal dünyasında yaşayan ziyadesiyle uzun vadeli bir #ASELS yatırımcısıyım (al-sat tacir
-
hitit kardeşim şirket böyle olur özellikle dürüst patronu söyledigini arkasında duran niyazi gibi degil
-
Daha öncede yazdım aynı nickle yıllardır yazarım isteyenede elimde ne kadar ciddi miktar hisse olduğunu özelden yazan olursa söylerim.(yani elimde olmadan sallamıyorum)burası forum herkes fikrini belirtebilir herkes birbirine beğenir beğenmez saygı göstermeli.hepimizin isteği hissenin çok iyi yerlere gelmesi inanın belki herkesden çok ben istiyorum.lakin sn manisalı geçmişi iyi biliyor.2012 den beri hissedeyim o kadar çok yönlendirildiki yok ülker yok urfaya fabrika yok adaya fabrika yok gemi gönderdi soğuk denizlere balık tutup borç ödenecek falan filan...yazan olursa özelden telefonumu verir tek tek anlatırım.ama ne oldu yalan oldu versin benide mahkemeye...kap haberlerine kadar genel kurullarda konuşulanlarına kadar hepsini tek tek ispat ederim.spk ya yıllar önce tek tek madde halinde bunları şikayet eden ve bazı şeyleri yola getirende benimdir.(mesela bakın eski bilançolara;her ürettiğini n.önen gıdaya satıp ordan dağıtımını yapan benmiyim.Ama bu ve buna benzer meseleleri spk ve ekonomiden sorum başbakan yardımcısı dahil tek tek anlattım.ha bundan sonra ümitliyim?ümitli olmak istiyorum sn hitit in dediği gibi arsa işi üretim güzel...ama ama ama...patron patron patron...sn tunahan da güzel bilgiler paylaşıyor onada teşekkürler..o kadar çok yorum yaptık ki zamanında ve etrafımdaki arkadaşlarla artık bıktım yoruldum ve iğrendim.umarım iyi yerleri görür.kalın sağlıcakla selamlar..
-
Evet herkes aynı gemide ve anladığım çok uzun süreden bu yana elinde hissesini tutan arkadaşlar var. Şöyle bir öneri sunuyorum özellikle elinde hisse bulunanlar çanakkaleye şirkete gidelim önce randevu alalım . İsterseniz randevu işini halledebilirim. Ortak birgün belirleyelim. Ne dersiniz arkadaşlar. Böyle oturduğumuz yerden yazmakla olmuyor. Çanakkaleye ben iki saat mesafedeyim seve seve misafirde ederim sizleri.
-
Evet bunu atladım. Niyazi önen gıda kalkinsin diye hırsızlar dardanel de üretilen balık konservelerini maliyetine niyazi önen gıda ya satiyorlardı. Niyazi önen gıda bunları karla dağıtıcı firmaya veriyordu. Bu satış tamamen kağıt üstünde. Çünkü sevkiyat dardanel den direkt dağıtıcı firmaya gidiyordu. Burada hırsızlar epey kâr ettikten sonra demekki sn geymenelinin şikayetiyle bu yolsuzluktan vazgeçtiler.
-
Sn manisalı gidelim sizde gelin sorgulamak hakkımız kim ne varsa içinde söylesin sorsun
-
Tanıdığım bir emekli doktor gitti. Yüzlerine hırsız olduğunu söyledi. Sadece kargaşa çıktı. Onlar işlerine devam etti.
-
Önce kendi aramızda konuşalım bu konuyu hazırlıklı gidelim yakınım çanakkaleye bandırmadayım gelin misafir edeyim sizi gideriz
-
Dardanelde deyapıldığını bahsettiğiniz,ürettiği malları çok az karla başka firmasına satıp asıl yükü ordan kaldırma işini esemspor yıllardan beri yapıyor.bunların alayı üçkağıtçı demekki....
-
Sirketi yakindan taniyanlarin yatirimcilar olarak sirketin kapisini calmasi cok faydali olur..Niyazi Bey den randevu alinamaz belki ama CFO ile veya yatirimci iliskileriyle gorusulebilir..
-
Bu arada az once caddedeki dardenia nin onunden gectim..bos masa yoktu diyebilirim..akillica bir is yapilmis premiuim noktalarda balikla yetinilmeyip sushi concepti de devreye sokulmus..caddedeki kesin para yapiyordur..ne kadari dardanel e kaliyor onu arastirmak lazim..kar transferi meselesi sorgulanmali..halka acik bir firmanin ky ye yaptigi en buyuk kotuluk kar transferidir..yatirimcinin bu durumu yonetimden hesabini sorma hakki sonuna kadar vardir..ytdegildir
-
Dardania ve Mr NO markalarıyla satılan hiç bir para yok. Dardanel markasını bedava kullanıyor. Oralar bizim paralarimizla kuruldu. Ama bizim değil.
-
Hemen hemen bütün şubeler iyi çalışıyor. Maslak da bayramdan önce öglen yer bulamadım..
Son iki sayfa daki konuşmalar hoşuma gitti. Bunun üzerine şirket ve spk mail yağmuruna tutulabilir. ( Şirket bilerek ticari oyunlarla manipüle ediliyor diye. Bunu yukarıdaki bir iki arkadaş gayet iyi açıklamış )
Kanaatim bunun üzerine gidilmesi dir.
Arkadaşlar N.Ö bizim babamızın oğlu değil. Kaldı ki olsada farketmez.
Varsa yanlışı bunu biz deşifre etmeli, ettirmeliyiz.
Kalemi iyi olan arkadaşlar şirket'den açıklama ( neden, niçin, nasıl ) soruları sorabilir. Spk'ya ise, bu hususların araştırılması için yazılabilir.
Ve hatta BG gibi sitelere bile yazılabilir.
Yani ky olarak elimizden ne geliyorsa.
"34" mln luk hammadde alıp ilk yarı 110 hasılat midemi ciddi bir şekilde bulandırdı.
Bu en basiti, dardanel fabrikalarında ürünü işleyeceksin, hazır ürün haline getirip diğer şirket üzerinden satış yapacaksın. Bütün maliyeti de dardanel'e yık oh ne güzel.
Sırf "12" adet sube'nin cirosu "30" mln civarı'dır.
Koca dardanel "110" mln ilk yarı.
Yıllık ciro ve bilanco'yu bekliyorum bakalım ne olacak.
Sağlıcakla..
-
Dardanelin yatırımcı ilişkileri sorumlusu ve aynı zamanda mali işler koordinatörü var aşkın bey. Onunla bazı konular hakkında yazışıyoruz. Nihayete erince yazarım buraya. Spk yada ayrıca bilgi verdim inceleme talebiyle . Bunun haricinde sizlere teklifim birlikte gitmemiz yönündedir. Benim ikametgahım bandırma ve çanakkaleye iki saatlik mesafedeyim. Bir gün belirleyelim ve hep beraber gidelim. Öncesinde bir akşam sizleri misafir edebilirim başımın üstünde yeriniz var. Önemli olan doğruyu bulmak ...
-
Gecen ay da 2.5 hareketinde bgc alislari vardi..bugun de son dakikada 2.31 kapatan 20 bin kusur lot alisiyla bgc oldu..bgc partners yabanci agirlikli calisan ve yatas,logo..vb donemin nispeten kucuk sirketlerini onermis kurumlarin basinda gelir..tamamen hissiyat bence burada onemli gelismeler olacak yakinda..bu sirket hakkinda karamsar olan kaybedecek gibi geliyor bana..ortaklik en yuksek ihtimal..ytdegildir
-
Bende aynı fikirdeyim . Bgc le çalışanlar genelde büyük yatırımcılar ve fonlardır. Örneğin geçen hafta özak ın bir kısım hissesine yabancı ortak bulmak için yetki aldı. Daha önce netaş ve migrosun satışındada aktif rol aldı. Durup dururken bu kurum hisse almaz heleki gözaltı pazarından.
-
SPK ya şikayet yapıldığında diyelim SPK şikayeti haklı buldu. Yapacağı ilk hareket kayyum atamaktır. Kayyum demek bitisin başlangıcı. Bu da ky ye çok zarar verecektir. Ben bu hisseye yatırım yapan kişilere zarar vermek istemem.
-
manisalı kardeşe burda katılmıyorum başkasından çok kendini düşünüyor galiba elinde çok yüklü malvar şirket zara görüse o herkezden çok kendi zararını düşünüyor bence
-
Bence SPK dan once sirketi her turlu finansal bilgiyi almaya yonelik zorlamak gerekiyor..halka acik sirket olarak asli gorevlerinden biri yatirimcilarin beklentilerine cevap verebilmektir..en kisa zamanda sirketle kontaga gecmekte fayda var..kararli olursak gorusup bilgi edinebiliriz
-
Bu geminin batması binecek ikinci gemisi olana pek dokunmaz. Benim yaptığım yorumlara göre bir kişi elimde hisse olmadığı ve hisse almak için yorumlari yaptığımı söylerken bir başkası çok yüklü hisse sahibi olduğumu düşünüyor. Herkesin hissesi kendine. Benim bildiğim denenmiş yöntem karşılıklı konuşma yoluyla hiç bir şeyin çözülmediği. Karşıdaki kişiyi Nasrettin Hoca nın bahçesine diken ekme fıkrasında olduğu gibi aptal yerine koyarak masal anlatıyorlar. Ya hikayeyi dinlersin ikna olmuş gibi çıkarsın ya da ağzına geleni söylersin güvenlik yaka paça seni atar.
-
Nasrettin Hoca'nın birine borcu varmış. Epey bir zaman borcumu geri bıraktırmaya muvaffak olmuşsa da günün birinde alacaklısı dayatmış, parayı isterim diye tutturmuş. - "Hocam, şu bizim parayı artık ver." demiş. Hoca: "Hayhay" deyip gülümsemiş. "Para senin, borcumu inkar etmiyorum. Dur da biraz konuşalım." Adam, parasının alacağı umuduyla Nasrettin Hoca'nın anlatacaklarını dinlemeye koyulmuş. Hoca eliyle bahçesinin kenarındaki kazılmış yerleri işaret ederek. - "Bak" demiş. "Şurasını görüyor musun?" - "Evet görüyorum." - "İşte oraya diken ektim." - "Diken mi ektin? Ne olacak o dikenler?" - "Baharda o dikenler çıkacak, büyüyecek; yoldan geçen koyunların tüyleri o dikenlere takılacak, ben de o yapağıları toplayacağım. Eğirip iplik yapacağım. O ipliği satıp elime geçen parayla sana borcumu vereceğim." Zavallı adam bu uzun hesap karşısında gülmekten kendini alamayınca Hoca, "Seni köftehor seni" der. "Peşin parayı görünce nasıl gülersin, değil mi?"