evet tabiki.14 yıl ev telefonu bekledim.istanbulda.72 müracaat 86 da özalın yap işlet devret modeli sayesinde alabildim.yuh ki ne yuh.ekmek prinç.sigara benzin su kuyruğuna girdim.EVET
Printable View
Almanyada Cumhurbaşkanı var, Avusturyada halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı var orada ÇİFT başlılık yok, bizde var hemi...Almanya-Japonyanın anayasasını 2. dünya savaşı galibi ABD yazmıştır, İngiltere nin yazılı Anayasası yok bile, Şimdi Evet dersek, Anayasa değişince süper güç olacagız, ekonomi uçacak hemi..Akp yol, köprü, tünel yaptı, ekonomi iyi diyerekten Evet oyu vereceğim diyenlerede bir çift lafım var... Demekki siz ABD kişi başı 100bin dolar vereceğim dese, ABD eyaleti, ABD Mandası olmaya seve seve can atarsınız....
Almanya Avusturya deme gözünü sevem Cemal abi.. onlar tam iki yüzlü ..onlara uygun bir sistem
Lütfen bu yazıya cevap vermeden önce, iyice okuyup, biraz da düşünün... Sonra cevap verin...
Eğer bu 18 maddelik anayasa teklifi referandumdan geçerse....
Cumhurbaşkanı hemen partili olabilecek mi... OLABİLECEK..
Diyelim ki; Cumhurbaşkanı partilli olmak istedi ve gitti TBMM'de temsil edilmeyen bir partiye üye oldu...
Bu durumda 2019 yılına kadar kaç başlılık olacak.. Üç başlılık olacak.. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanının Partisi...
Hani iki başlılığı kaldırmak için EVET dediydik... ( Kaldırdık ya iki başlılığı, üç başlılık getirdik mi diyeceğiz.)
Burası kafama takıldı..
Not: " İhtimal varsa, gözardı edilemez." diye bir özlü söz var..
Bir de...
17. Değişiklik maddesinin B fıkrası kafamı karıştırıyor.
Bu maddeyi açık seçik açıklayabilecek birisi var mıdır. ?
Yahu demek istediğim ekonomi iyi olacak, memleket şahlanacak, hızlı karar alınacak diyorlar ya koca bir YALAN...Kaddafi tek adamdı, Saddam tek adamdı, esad tek adam ne oldu o ülkelerin hali...Ekonominin ve ülkenin gelişmesi için illa da Anayasa değişecek diye birşey yok onu anlatıyoruz..Güçlü hükümet ve siyasi istikrar deniliyorsa yapsınlar 2 turlu seçim o zaman..Kapınıza gelen akp lilere sorun bakalım neden 2 turlu seçim değilde, illada başkanlık istiyorlar diye..
Soma da 301 madenci yanan ocaga bile bile ölüme gönderildi. 432 çocuk yetim kaldı, adam emekli olmuş kızı üniversite okuyor diye girmiş madene can vermiş. şimdi soruyorum bu ülkede madenleri denetleyen, işçi güvenliğini kontrol eden bir çalışma bakanlığı varmı, bu maden faciasında bu akp lilerin hiç mi sorumluluğu yok, hiç vebali yokmu bunların...zulme sessiz kalanda zulme ortaktır..Çalıyor ama çalışıyor diyenler, bunlara destek verenler mahşer günü ben sizden olmayacagım.. O yetim kalan 432 çocugun babalarını haklarını yedi bu iktidar, gerisi hikaye...
Türkiye ırak Libya mısır gibi ülkelerle nasıl bir tutarsın abi... Türkiye de halk seçiyor... oradaki sistem cok farkli.. Bizim ki cumhuriyet onlarınkiyle tam zıt.. Bu halkın yüzde 65 i tayyibe oy veriyor... Yüzde 65 boşa oy vermeyecek.. Bir kere de millete güvenin
BU arada soma da evetcilerin oyuna bakar mısın yüzde kaç
Soma da evet oyu yüzde 70 nin altında çıksın.. bir dahaki seçimde sizin adaya oy verecem söz
Ayrıca...
Anayasa değişikliğinin 18. maddesinin a fıkrasını (Madde metni aşağıdadır.) bana açık seçik açıklayacak birisi var mıdır. ??
"MADDE 18 - Bu Kanun ile Anayasanın;
a) 8, 15, 17, 19, 73, 82, 87, 88, 89, 91, 93, 96, 98, 99, 100, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 üncü maddelerinde yapılan değişiklikler ile 114 üncü maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarının ilgaları yönünden, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ve 125'inci maddelerinde yapılan değişiklikler ile 127'nci maddenin son fıkrasına dair değişiklik; 131, 134, 137'nci maddelerinde yapılan değişiklikler ile 148'inci maddenin birinci fıkrasındaki değişiklik ile altıncı fıkrasındaki "Bakanlar Kurulu" üyelerini ibaresine dair değişiklik, 150, 151, 152, 153, 155 inci maddenin ikinci fıkrası,161, 162, 163, 164, 166 ncı ve 167 nci maddelerinde yapılan değişiklikler ile Geçici 21 inci maddenin (F) ve (G) fıkraları, birlikte yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanının göreve başladığı tarihte,"
Sen ne anladın derseniz... Yatırım tavsiyesi olmayan şahsi görüş ve düşünceme göre;
"Değişiklik 18 maddeden çok daha fazla maddeyi doğrudan veya dolaylı olarak değiştiriyor... Bir çok ilintili maddede de bazı muğlaklıklar ortaya çıkartıyor" derim.
yasalar birbiriyle çelişiyor üstadım...örnek 20 yaşında her türk erkeği askerlik yapar deniyor, 18 yaşında çocugu vekil yaparsan bu 2 maddede sorun çıkıyor..yine Egemenlik, yasama hakkı millettedir, millet bu hakkını meclis yoluyla kullanır denilirken, başkan olacak kişiye bu yetkiler devir ediliyor, bir kişi kanun ve kanun hükmünde kararname çıkarabilecek duruma geliyor. 2000 tane maddenin daha değiştirilmesi gerekir diyenler var..
Arkadaş hiç kimse ekonomi iyi, yol,köprü, tünel yapılıyor o yüzden evet demesin...Öyle diyene tek cümle cevabım olur...DEMEKKİ SEN ABD 100.000 DOLAR VERSE, ABD EYALETİ, ABD MANDASI OLMAYADA EVET DERSİN.....
Şimdi...
Diyor ki evetçi arkadaşlar, vatandaşlar... "Mevcut anayasa sakat, değiştirelim." diyorlar.
Mevcut anayasa 1983'te yazıldı mı.. yazıldı..
1972 de başka bir anayasa var mıydı.. vardı..
Eee.. Sn ozzy_34...
Sana telefonu 1972'de vermeyen anayasa 1983'de yeniden yazılınca sen 1986'da telefonu almışsın ama..
Ne anlatıyorsun yahu...
Bizi çocuk yerine koyup, iki satır karalamış olmak için karalıyorsan eğer... Biz de çocuk olalım hadi..
O yazdığına bugünün çocuğu ne der...
"Madem ev telefonu vermiyorlardı, sen de cep telefonu alsaydın o zaman.." der..
Garibim askeri ücretli 1500 tl için sabahtan akşama ter dökecek, başkaları oturdugu yerden 10.000 maaş alacak..Gelir adaletsizliğinde dünya 3. cüsüyüz..Herkesin çocugu var bir çocuk okula 5 tl harçlıkla giderken, diğeri cebinde 50 tl ile hava atacak, garibin çocugunu ezecek...ADALET partisi bunu becerdi. Lafa gelince MÜSLÜMAN parti tabi yersen...
Bugünün çocuğu olmaya devam...
"Niye kuyrukta bekledin ki.. İntrnetten sipariş etseydin ya.."
Sapla samanı, o zamanla bu zamanı karıştırmayın sn ozzy_34.
Varsa bir bilginiz, tecrübeniz,.... Anayasa Değişikliğinin 18'nci maddesinin a fıkrasını açıklayın da... AYDINLANALIM..
Bırak Üstadım...O küçük gördükleri geçmiş Ecevit-Erbakan iktidarında KIBRIS ı aldı..Şimdiki varlık hükümeti gibi kuyrugunu kıstırıp Süleyman Şah Türbesini kaçırmadı.. Yahu Ben Hataylıyım, güvenlik gerekçesiyle Hatayıda Karadenize taşırlarsa, bu yaştan sonra lazcamı ögrenecez bide...:hah:
cemalcim defterin bir tarafına evetcileri bir tarafa hayırcıları yaz neden evet dediğimizi anlarsın
pkk nın açıklaması var.. evet diyen köyleri vuracağız diye
Türk düşmanı Almanya Avusturya Hollanda Abd hep hayırcı
https://www.youtube.com/watch?v=VQ1uqxL-U3o
Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOGAN a yalancı mı diyorsun, sen ne biçim akp lisin Jülyen...Bana inanmıyorsan ona inan...başkanlık=eyalet sistemi ve pkk buna hayır diyecek...
https://www.youtube.com/watch?v=x359ZgHVbng
Bu adamlar tanıdık geliyormu.....
Cemalcim ben de hataylıyım yayladağından Eski chp li yeni akpliyim.. bıktım hep hayır demesinden .. Cumhurbaskanı hep haklı çıktı,, kılıncdaroğlu sabah başka diyor aksam başka diyor
Cemalcim senin yazdıkların milyonda biri doğru değil:)) bu milletin yüzde 65 i neden Cumhurbaşkanına güveniyor bunu sorgula
Cemalcim bu halkın yüzde yüzü neden kılınçdaroğluna güvenmiyor onu sorgula
Bu milleti kimse yok sayamaz... Sizinkiler bu millet bilmez diyor.. anayasa mahkemesine gidelim statiko ya gidelim diyor
Bizden cok çıkar merak etme.. Atatürk Fatih sultan Mehmet Recep tayyipler bitmez
Zaten bu sistemin amacı Recep tayyip Erdoğan dan sonrası için hazırlandı
Hala aynı yerde misiniz. ??
Size bir soru sorayım... Siz müslüman mısınız..Allah'ın varlığına ve birliğine, indirdiği kitaba ve Resulüne inanır mısınız.. ??
Eğer cevabınız EVET ise..
Kuranı Kerimde geçen, Yüce Yaradanımızın "İkra bismi Rabbikellezi halek" ayetini okudunuz mu. ??
Okumadınızsa bir okuyun lütfen...
Çalışın, okuyun, araştırın, öğrenin, yorumlayın sonra yazın.. Başımızın üstünde yeri var... Hadi yazın ne yazacaksanız..
Yazın.. Çünkü Yüce Rabbimiz aynı surenin 4'ncü ayetinde "O Rab ki, yazmayı öğretti" diyor.
Azınlık ülkeyi yönetemeyecek. Tek başına bu bile yeterli..
Jülyen sezarım saga sola sapıyorsun..Bir adam kötü ise bu seni iyi yapmaz..Diyelimki Kılıçdaroğlu Allah bir dedi sen....tövbe tövbe...Medya eliyle, din ticaretiyle, makarna kömürle oy alırsan, bununla övünülmez, bundan utanılır ancak...Giresunda tekerlekli sandalye verilen özürlünün aracının bile kurdeleli açılış törenini yapanlar, dindarım diyenler, sag elin verdiğini sol el bilmeyecek sözünden bi haber olamaz herhalde..