Dow da 1000 puanlık kayıp
Yüzde 4.1 lik düşüş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Dow da 1000 puanlık kayıp
Yüzde 4.1 lik düşüş
düzeltmemi krizmi bunun cevabını hala bulamamışlar...
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu sorgulamanın hiç bir anlamı yok.
Hiç bir düzeltme bu kadar hızlı olmaz.
Hiç bir sebep aramanın da anlamı yok
Çok hızlı düzelmesi de beklenmemeli.
Tam zamanında topiği açarak uyardık
Para kazandıracak hisse yazmadım çünkü kaosta para kaybetmemek esastır.
Çok büyük üstatlardan mark minervini 7 saat önce attığı twiti vardı şöyle diyordu; yüzde yüzde yüz nakitteyim yakın zamanda piyasanın yeni yüksekler yaparak toparlanma şansı çok düşük..
Sn Doctrine,
Topiginiz hayirli olsun. Yeni kesfettim. Cok guzel bir zamanda, cok onemli bir hususa deginmissiniz, eksik olmayin. Ben de gecen hafta bununla alakali bir iki kelam etmistim Haci Sacro'nun yerinde. Bu kadar halka arz icin milletin kuyruga girmesi, bundan daha iyi satis ortami bulamayacaklari icindi muhtemelen. Netekim de Trabzon Limani, Enerjisa ve Hastanedebunlari yasadik, gorduk. Daha da gorecegiz nasip olursa.
Forumdaslar birbirleriyle kavga ediyrolardi halka arzdann hisse almak icin. Yok 20 kat talep olmus, yok soyle olmus, yok bilmem ne. Halbuki ilk seansta isteyene istedigi kadar verdiler, hem de ekstra kar da ekleyerek verdiler.
Neden hic ibret almaz, hic kendimizi gelistiremeyiz ve neden her defasinda bu adamlar "kaz gibi yolunmak icin siraya giren" bu kadar yuzbin insani, bu kadar kolay sekilde bulabilirler?
Anlamak zor gercekten. Tekrar hayirli olsun. Selam ve muhabbetlerimle,
freesky
PS: Ortalikta bir suru yeni nick goruyorum bu aralar. "Aylik su kadar TL'lik birikim yaparak, asagidaki senetelrden uzun vadeli portfoy olusturdum. Siz ne dersiniz" seklinde sorulari gorunca, aslinda benim icin en onemli ikazlardan birisi gelmis oluyor, tepelerde oldugumzua dair. :)
Dow da kan kaybı devam ediyor..
Bugün düşüşün yüzde 6-7 civarında olmasını öngörüyorum
Asıl darbenin önümüzdeki hafta abd enflasyon oranı açıklandığında gelecek.
Dün kapanıştan önce FED başkanın faiz arttırım miktarı belli değil diyerek düşüşe sözlü müdahale etmesi işe yaramamıştı..
Dow un dax in %3- %4 düşmesi bist i pek enterese etmiyor gibi sayın doctrine yorumunuz nedir
G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satmak için çok geç, satın almak için çok erken." Şu an ABD pazarlarının durumunu özetleyen şey bu....
DataTrekResearch.com'dan
Dow Yeşilbaşli iken yoksunuz
Kirmizi iken grafikli resimli çöküş senaryoları ile burdasiniz
Hani çökmüyok mu
Allem ya
Ne güldüm
Birde Koç var diğer topikte
Sizi görünce dayiyorum longu ver Allah ver
Ver Allah ver
Kızmayın atışıyoruz:)
merhaba, başlığa ve içeriğe çok alakasızım sadece bir hatayı dikkatimi çekti. başlıktaki Collaps değil Collapse olacak. İsim hali olan ÇÖKÜŞ'ü kullanmak istediniz sanırım. düzeltip doğrusunu yazmak isterseniz diye minik bir anekdot.
Yokluğum daha çok il dışına çıkmam ve takip edememden kaynaklı.
İnş çöküş kriz olmaz
Kötü bir senaryo istemem daha çok dikkatli olma kısmına yoğunlaştım
Tabi daha önceki sayfalarda geçmişten örnek vermiştim
Krizler bir haftada gerçekleşmiyor, aylara yayılıyor.
Jim Rogers, "Bir sonraki ayı piyasası, 75 yıllık hayatımda gördüğüm herhangi bir çöküşten daha felaket olacak" uyarısı yaptı.
usd 10 yıllıklar hala yüksek sanırsam.bilgi verebilecek varmı
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olası bir ekonomik krizde ülkelerin en büyük silahı,faiz indirimleri degilmi, faizleri düşük olursa ne kullanacaklar,bence faizleri içleri kan ağlayarak yükseltiyorlar ama durum sakat bence,bı müddet daha boğa olabilir sonrası belli
G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/kOX7zy.jpg
sabır sabır :oleyo:
Fed sonrası abd 10 y 2.95
Yillardir biriktirdigim hekts haricindeki butun hisseleri sattim. Son zamanlarda uyku sorumu cekiyordum, sattim kurtuldum :)
Bu seviyelerden sonra hala kar edebilenlere saygilar sunuyorum ve de kenara cekiliyorum.
Doctrine, sizin durum Mike Burry nin o meshur short pozisyonu aldiktan sonraki bekleyisine benziyor biraz. Ya da bana oyle geldi. Hayirlisi artik.
Slm
Hayırlı olsun.
Çok düşük maliyetli hisse bulundurup temettüsünü alanlar için sıkıntı sınırlı olur.
Tr de insanların borsadan uzak durup gayrimenkullere saldırmasının bir çok nedeni var. Ülkede uzaylıların istilası dışında yaşanmayan kalmadı.
Borsamız diğer borsalara göre bir çok kriter dikkate alındığında ucuz kalıyor. Ancak bunun içinde yüksek risk primleri mevcut.
Bir çicek açmakla bahar gelmeyeceği gibi bir yaprak dökülmekle kış gelmiyor.
Yani krizin gelişi bir süreç gerektiyor.
Dowun dengesi balansı bozuldu bir kere....
Bizde de ne hikmetse 120 k üstünde kalıcılık sağlanmıyor bir türlü.
Mayıs ayını dikkatli izleyeceğiz.
Tabi bu süreçte bir kaç hissede fırsatı da kaçırdık.
Gayrimenkullere saldıran yok son dönemde. Ön sevişme safhasındayız. Daha çok şöyle oluyor durum:
http://666kb.com/i/drhcvpz3cubddadzm.jpg
Abd borsalarında kollapsın ikinci aşaması başladı
-dowun aylık grafiği
-birinci dikdörtgende oldukça volatil ve geniş fiyat aralıklardan sonra aşağı sert kırılım gerçekleşmiş ikinci dörtgende de benzeri beklenmektedir.
-indikatörler de bu yönde sinyal vermeye başlamış.
-200 EMA ya yakın yerlerde hareket eden abd borsaları bu EMA altında yapacağı kapanışlar ile algoların devreye girmesi ile kırılımın hız kazanması beklenebilir.
-en alttaki indikatör PMO dur
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa yaza kadar dayanır, yazın sıcağın da etkisiyle cehenneme döner gibi geliyor. Ayı bu sefer gerçekten kış uykusundan uyanıyor galiba.
ABD borsalarını ayılar basmış
Her yer salça renginde
200 EMA ALTINDA KALDIKÇA AYILAR GÜÇ KAZANIR
Ve kollaps tüm hızıyla devam ediyordu...