Tesekkurler oyak disinda ciddi satis yok gibi.is de satip dusurmus...arkadaslar bilenler tamin edebilirmi yada hesaben, birlesme fiyati kac olur...niye oyak cikti malı acaba..
Printable View
Tesekkurler oyak disinda ciddi satis yok gibi.is de satip dusurmus...arkadaslar bilenler tamin edebilirmi yada hesaben, birlesme fiyati kac olur...niye oyak cikti malı acaba..
Isten hesaptan anlayan arkadaslara ihtiyacimiz var.birlesmeyi yaklasik cozmemi lazim.
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pimas 21.08.2017 piyasa değeri 168.120.000 TL
Egpro pimas birleşmesi haberi ile Egpro piyasa değeri (11,02-9,19)*79.600.000=145.668.000 TL arttı
Aracı kurumumun yorumu şu şekilde....EGPRO PIMAS'ı devralarak birleşiyor. İkisinin birbirlerinde (görünen) direkt ortaklığı yok ama ikisinin de ana ortağı Deceuninck: EGPRO'da %98, PIMAS'ta %88 payları var. Halka açık kısımda karşılıklı payları var mıdır, bilemiyorum.
Sermaye üzerinden gidersek hisse değişim oranı 0,72 çıkıyor ancak 30 günlük veya 1 yıllık ortalama fiyatlara bakarsak 0,50 gibi bir değişim oranı çıkıyor.
IEYHO-USAS birleşmesinde 30 günlük ortalamalar kullanılmıştı ama 3 hesap arasındaki en yüksek oran oydu. Burada en yüksek orandan olsa, yani 0,72'den yapılsa, her 1 PIMAS hissesi i,çin 0,72 EGPRO verilecek demektir.
Yani, 1 PIMAS = 4,77 TRL
0,72 EGPRO = 6,98 TRL (%46 yukarı potansiyel) -- PIMAS için olumlu olur..
Ancak eğer 30 günkük oran kullanılırsa, yani 0,51 bu durumda
0,51 EGPRO = 4,97 TRL (%4 yukarı potansiyel) -- pek bir şey olmaz.
Şirketlerin sahibi aynı, çağrı olmaz. Birleşme konusunda hangi oranı kullanacaklarına yönetim karar verecek ve SPK onay verecek. Dolayısıyla bunlardan farklı bir yöntem de olabilir.
bu yazdıklarımızı bir yatırım tavsiyesi olarak almayın lütfen.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ayrıca şunu belirtmek istiyorum, egpro fiyatı ne kadar yüksek ve pimaş fiyatıda ne kadar düşük olursa, adamlar o kadar az egpro verirler. Bu durum patronun avantajına. Bugünkü ters hareket bu yüzden sanırım, saygılar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Pasam tesekkurler.baya bi bilgilendirsin bizi.peki borsadaki son 30 gunluk ortalamadan verirlerse bu sabah acilistaki fiyatlarimi baz alcaklar yoksa o gune kadar isleyen fiyatlar son 30 gun icinemi gircek.birde yarin egpro 15 olursa bu hala 4.5 larda ise nasil orani dusurirler.o anki fiyata bakiptami.o zaman adam sisirsin egeproyu.bizide bekletsin.bizim hisse kus olup donsun. Spk izin verirmi acaba.
Zaten patron son iki hafta elindeki malin cogunlugunu borsada satarak nakite cekti.kuskulandirmisti beni.
birleştikten sonra fiyatları aşağıda tutmazlar.ayrıca alt limiti spk kabul etmez.çakallık yapmasına izin vermez firmanın.ayrıca süreç uzun olucaktır ve süre zarfında firma toplayabildiği kadar hissesini topluyacaktır. erciyas ta özbalı aldı fakat iki defa spk değerleme raporunu kabul etmedi.ve birleşme süreci şirketin genel kurulunda görüşmeye alınacak.
Hocam peki son 1 haftada patron neden borsada yuzbinlerce lotunu satti.toplamak isteseydi yada cazip olsaydi mantiken satmazdi degilmi.zaten bu is yillar onceden belirlenmistir.aciklandiktan sonra borsadan hisse toplanacagini sanmam.sirketin gercek ederini cikartirlarsa arsa stok makine vs. Ve cok dusuk rakam cikarsa ne olur halimiz
oyak bugün pimas da en çok satan kurum, egpro da en çok alan kurum oldu..
aynı kişi ya da grup olabilir mi bu işlemi yapanlar?
Sayın rain iyi akşamlar.pimas hisseniz var diyelim.siz olsaydınız yarından itibaren ne yapardınız.ytd...
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahminim en dusuk 1 pimasa 0.50 egpro vercek.piyasada bunu fiyatliyo.egpro her nekadar su anda 10 tlden oynak islem gorsede asil saglam noktasi 8.80 ile 9 arasi.yarisi 4.40 civari yapar.sonucta egpronun garantisi yok 10 larin ustunde kalcam diye.hatta ****ligine spek. Egproyu 5 lere cekerse asil o zaman filmi izleyelim
Bence de bunun asil degeri olsa olsa 0 TL olur, bu kadar damızlıgın biriktigi bi yerde ederi budur bunlarin
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BİRLEŞME VE BÖLÜNME TEBLİĞİ NE BAKTIĞIMIZDA (1) Bu Tebliğ, 06/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası
Kanununun 23, 24 ve 29 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.)
oran 0.718377305 çıkmaktadır. Yani bir lot PİMAŞa verilecek EGPRO 0.718 dir.
https://i.hizliresim.com/4MX0nY.png
Peki 0.72 verilcek kagit neden terse asagi dussun.daha hesap yapilmadi galiba.firmanin yeni degerlemesi cok dusuk cikma ihtimali olabilirmi
Süreç çok uzun, tebliğe göre verilecek hisse miktarı belli ama egpro'nun fiyatı çok oynak, bu nedenle her türlü işlem ve algıya açık bir durum. Şirket sahipleri aynı olduğu için AYRILMA HAKKI da söz konusu olmaz. Yani tek şık TEBLİĞ'deki gibi özkaynak yöntemi ile birleşme ve bunun için en az 2-3 bağımsız şirketten değer raporlaması gerekiyor. SPK izinleri vs vs. NTHOL-NTTUR örneğinde olduğu gibi süreci tahmin etmek çok zor.
Peki hocam bu fiyatlardan girmek kagida risklimidir sizce.gerci egpro fiaytiyla direk alakali.oda cok sig tahta.3 lerden geldi 9 lara.onu cok pis basarlarsa biz pul oluruz.o zaman spk nasil islem yapar hala oran uzerindenmi
Sayın yuzdeoncu;
Harika soruya harika cevabı kendiniz vermişsiniz. Tebliğ bu, sahiplik değişseydi ayrılma hakkı ve dolayısıyla da borsa fiyat ortalamaları geçerli olabilirdi ama ben TEBLİĞDE sahiplik değişmeyince başka birşey bulamadım. Mevcut özsermayeler belli ancak patron yeni değerlendirmelerle farklı tutarlara ulaşıp farklı sonuçlara da ulaştırabilir. Yani muğlaklık hat safhada.
Ama şu var, İnşaat sektörüne baktığımızda, deprem riski taşıyan 7 milyon konutun bir an önce yıkılması gerektiği belirtilirken bu firmalara çok iş çıkar bu nedenle uzun vadeli düşünenler için çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Yine belirttiğiniz gibi en büyük risk de, her iki hissenin aşırı sığ ve kontrol altında olması. Dünkü satışlarda ben mal dağılımının olduğunu da düşünmüyorum, cepler değişmiştir en fazla.
SPK TEBLİĞİ İÇİN LİNK :
http://www.spk.gov.tr/apps/teblig/di...on=displayfile
Nasıl indiriyorsanız EŞŞEK gibi çıkaracaksınız. Ama sabır lazım, sağlam sinir lazım, kredide olmamak lazım.
Egeproyu ozellikle brute aldirmaya calisiyorlar gibi geliyor.gecen aylardada pimasta taban tavan hareketleri yokken bile brute aldirip baya mal toplamislardi.
Bu hareketler normal değil. Dolayısıyla biz de brüt takasa tekrar girersek hiç şaşırmam.
Banada yuzde 50 ihtimal oyle geliyor.cuma aksami spk listesinde insallah cikmayiz.amac aylarca tahtayi sikip mali toplayip ucuzdan birlesme yapmak gibi geliyor.
Nasıl her canlının bir karakteristik yapısı varsa her hisseninde bir karakteristik yapısı var. Bu hissenin karakteristik yapısının bozuk olduğunu net olarak söyleyebilirim. Pimaş şirket yönetimine yaklaşık 3,5 yıldır birçok sefer sözlü ve yazılı olarak eleştiride bulundum. Hakkımızı aramak adına. Nasıl 1991 yılında halka arzedilip milletin kucağına bırakıldıysa bugünde hissede hiçbir şey değişmediğini görüyoruz. Borsada hisse fiyatının yükselmesine etki eden belli kriterler vardır. Örneğin, şirket satışı, arazi satışı, birleşme, kar ve kar beklentisi vs... Saydıklarım yükselişe giden yolun temel taşlarıdır. 1996 yılından beri borsanın içerisindeyim. Pimaş hisse senedinide 1996 yılından beri tanıyorum. Son 3 yılda şirket satışı gerçekleşti, dünyanın en büyük pimapen devinin bünyesine dahil olundu, ödenmiş sermayenin 3 katı büyüklüğünde aktifte ki bir arsanın satışı için çalışma başlatıldı, şirket kar açıkladı, şirket birleşmesi için açıklama yapıldı fakat tüm bunlara rağmen düzeltmelerle belirlenmiş hissenin 2000 yılında ki zirve fiyatının üzerinde 1 hafta dahi durulamadı. Yani tam tamına 17 yıl önceki fiyatından bile işlem göremeyen bir hisseden bahsediyoruz. Dolar bazlı grafiği açtığımda işler dahada iç acısı. Peki şimdi aklıma şu soru geliyor. Birleşme kararı öncesi deceunnick neden mal sattı ? Sattığı malları kim neden aldı ? Birleşme haberinden sonra hisse neden yukarı gidip sonra aşağı bırakıldı ? Şirket yönetimi brüt takastan bu güne acaba legalitenin dışında işlemlerde bulundu mu?
Endeksin 17 yıl öncesine göre % 1500 primli olduğunu düşünürsek sizce pimaş hissesi alanlar ne durumdadır ?
Ayrıca bu haberin hemen öncesinde şirketin alım yaptığı hisseleri PİRAMİT menkul üzerinden satması da ilginç. Ortada çok bilinmeyenli bir denklem var. Speklerle şirket eküri mi ya da spekler hareket öncesi şirketten icazet alıyor mu almıyor mu? Bu soruların cevabını bilsek zaten burada olmazdık. Ya satıp çıkacağız ya da susup bekleyeceğiz. Ben ikincisini tercih ediyorum. Dolayısıyla takas bilgileri, hisse dağılımı vb. dışında başka paylaşım yapmayacağım. Sessizlik iyidir :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Reaktörle aynı anda hemen hemen aynı şeyleri yazmışız :) Mükerrer olmuş :)
Sayin reaktor ve bir kelime dostlarim aynen size katiliyorum.yalniz sunda yuzde 100 eminim patron basindan beri spekle beraber.aslinda spk arastirsa cok ciddi belki 10 yil hapis cezasi yatacak kadar patronda sucu bullur.
110 bin gören borsada hiç kusura bakmasınlar bu hissenin ederi 10 - 11 TL arasıdır. Bizim yaptığımız yatırımın karşılığı belki değil ama en azından bir şeyler kazandık diyebileceğimiz bir rakamdır. Bunu böyle idrak edebilmeliler.
Bu arada reaktörü de yeni üye yapmışlar :) Hisse nete ömrümüzü verdik oysa ki ...
sayın Reaktör hoşgeldiniz sizi eski forumdan hatırlıyorum çok aktiftiniz forum da eskiden halen aynı pimaş baksanıza. Ne yapacaz bu adamlarla. En başlarda tahtadaki spek lerin farklı olduğunu en azından pimaşın fıyat hareketleriyle şirket güdümünde olmadıgını dusunurdum egrpo ya oranla fakat son zamanlarda anlıyorum ki bunlar aynı ekip peki bu ekip bagımsız mı? Hayır bence kesinlikle degil brut takasta gunluk 3-5 bın lotlara dusen pastalar vardı ama sirket aldıgı bu kagıtları 1 yıl sonra elden cıkarma mecburıyetı dıyıp genel kurulda karar alıp bır 100 bın kusur bır 30 bın kusur seklınde satıp karşılanıyorsa alımlar demek ki burası belli ki ortak hareket. Pimaş sermayesi 36 m markalarını kiralamış zarar iştirak olan rusya durdurulmus zarardan kara gec pazarlama sırketı moduna gır arazin olsun 30 m dolar iste sermayenın neredeyse 3 katı marka degeri vs. Sen birleşme haberi gönder tabi öncesinde satın alma yaptılar neden ayrılma hakkından muaf olmak icin bu kısımı guzel yaptılar kendılerınce ee 5.40 da devre kesici ye 5.50 den dön yarı taban ol bugundr bas assagiya egpro ile ne güzel dünya ya hayırdır şirket mi batıyor kardeşim daha düne kadar hiç bir sey yokken 5 küsürlere cıkıp iniyordun. Şimdi bu durum ne peki dun tavan olan egpro yu cektın assagıya bildiğin diyorlar ki bizi şikayet edin bunun için çabalıyorlar bu 2 gundur yapılanlar alenen üç kağıttır. lotlar ellerinde toplu kucuk yatırımcı desen su pimaş ve egpro 2 elin parmaklarını geçmiyor aylardır takip edıyorum butun forumları. ya demek ki bılmedıgımız arsa satısına bırlesmeye vs oynayan buyuk yatırımcı toplandı onunla anlasamadılar felan dusundum bir ara yada baska durum birbirine girmiş durum da olaylar. en guzeli 5 küsürler den vedalaşmaktı yapamadik ana resme odaklandıgımız ıcın arsa satisini bekledigim icin yapabılene de helal olsun. Arkadaşlar duruma göre şikayetlerimizi hazırlıyıp spk vs. şikayetlerde bulunalım çünkü güzel at koşturuyorlar bunlara birisi dur demeli.
Yazdiklarim sadece kendi şahsi fikirlerim ve düşüncelerim olmakla beraber hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Bende aksam spk Ya yazili mailli atacagim.