Ben gidiyorum gitmem lazım dedi ama dümbük 10.50 hemen set çekti.
Printable View
Ben gidiyorum gitmem lazım dedi ama dümbük 10.50 hemen set çekti.
tahminimce temettu gününe daha yaklaşıldıkça yükselme hareketine girebilir.
Gitmesin diye bu gayret niye be usta?
TOBO bozuldu bence.
Syg.
Ölmüş bu petun ağlayanı yok, en azından bir 11 bekliyordum ama bizi hayal kırıklığına uğrattı zalım gerçi çıkmamış canda ümit vardır, temettü sonrası bakacağız bu gidişle.
Yaşarın öz leri petun..pnsut
üveyler sürünenler
viking
dyo
pinsu
Ayces
bunlar üvey sürünuyor .
kimi B gurubund
kimi C gurubunda .
Eh petun. pinsut .fena degil.
Nasil gurup anlamak zor y.t.d
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
petun bu, tüm sene yatar son iki hafta kala yılın bitmesine %25 yapar ve seneyi kapatır sonra yine temettüsünü verir...2009 dan beri yasadım böyle durumları...uzun vadeciler için süper fırsatlar bunlar...hayırlısıyla temettüye az kaldı...
girdigim yeri kuruttum ciktigim hisse ihya oldu :)
petkimi 4,200
aselsani 9.45
algyoyu 30,20
son olarak da isgyoyu 1,37 den sattim ve pinara girdim.
hemen hepsinden damga pulu vergisi kabilinden ufak karla ciktim akabinde ihya oldular.:)
petundan da cikayim da rahatlasin diyosaniz biraz sakal atin da yolumuzu bulalim dimi! anca oyle olur...:rules: yoksa cikmam haa! ;)
Son günlerde aklıma gelen ufak bir fikir var. Kağıt 10,40 ve 1 lira temettü verecek, fiyatı 9,40'a gerileyecek. Bu şekilde f/k ve pd/dd gibi tüm çarpanları da ucuzlamış olacak. Belki de piyasa 2. çeyrek bilançosuna kadar risk almak istemiyor. Yani olur da karı az gelirse hisse pahalı kalmasın diye temettü hareketi yaptırmadılar. Sanırım bir süre 9'lu fiyatlardan işlem görecek Petun. Tabi şirketin geleceğine inanan veya şirketi iyi bilip de bilançoya güvenenler için fırsat olacaktır. İçeriden bilgi sahibi olan birisi değilim. Ancak basit bir düşünme tarzım var. BİM'de bu akıl yürütme sayesinde son yükselişi bilmiştim.
Bu ülkede nüfus artışı var mı ? Bu ülkede enflasyon var mı ? Pazardaki konumumuz nedir ? Kar marjlarını baskılayacak bir durum var mı ?
Et fiyatları ülkemizde mütemadiyen rallide bildiğiniz gibi. Son olaylar yüzünden fiyatlama politikasında bir değişim olmadı duyduğum kadarıyla. Bizzat market gezemedim ancak söylenenler böyle. Bu yıl enflasyon fena coşuyor, bunu mevduatlardan da takip edebilirsiniz.
Bunun da iki yönü var. Enflasyon artışı temettüyü geri plana atar, önemini azaltır. Ancak finansallarda da iyi etki yapması kaçınılmazdır bana göre.
Syg.
Kardesim petunun mallarını kim alıyor beli bir kesim alıyor .
Muafazkarlar genelde aldıkları markalar belidir.
mesla sucuk. salam markaları belidir
islami kuruluşlarin üretigi markaları alırlar.
Aytaç .markasi Şahinler markası gibi bir sürü marka var .
gider rahtlıkla onlari alırlar.
süt de de bu böyle
Dost sut varken böyle birsurü marka varken
gitip neden pinsüt alsın bukadar basit Y.TD
Takıldık kaldık bu 10.40 enteresan.
Bu petun ya da pinsut bu karı marul maydanoz satarak mı yapıyor sn.terzico
siz nerede yaşiyorsunuz.ne demek islami kuruluş?
İnsanları katogorize ettiginiz gibi şirketleride katagorize etmeye basladınız.insanlarin tuketim tercihlerini analiz etmeyin.bu ulkede insanları inañçları uzerinden ötekileştirmeyin.kimin ne aldiginı nereden biliyorsunuz.lütfen bununla ilgili elinizdeki istatiksel verileri paylaşırmisıniz.
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yok salatalık satarak yapıyor bu karı.
Ne cok kar var ya Y.T.D
Yani bu mantalitede kağıt analiz etmek
Pes yani çok ilginç
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
buneya tam mahalle ağzı., insanların sabrı bu kadar da zorlanmaz artık. para mı veriyorlar sana gelip buraya böyle abuk sabuk şeyler yazman için? insan üşenir sürekli gelip takip edip herkese laf yetiştirmeye.
bu arada gıda sektöründe ve hatta tüm sanayi hiseleri içinde temel değerlerine göre en çok kar eden şirket belkide petun'dur.
tşk., syg.
Kusuruma bakmayın,sabrım taştı artık,ben de mahalle ağzıyla yazacağım.Bu senedi yılbaşındaki seviyesinde tutan,başını kaldırınca hemen tepesine binen her kimse ******** p....gin tekidir.bir çok senet en az %50 arttı...şu an 15 TL olmalıydı...hala ocak seviyesinde..yazıklar olsun...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...393a3aa783.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0c90f12cfd.jpg
Şunu da iliştirelim. Bence kimse yorum yapmazsa daha iyi olacak, yoksa nazlanıyor :)
http://www.bilgiustam.com/resimler/2...ncugu_8271.jpg
para dünyada kesinlikle yanlış insanlarda:)
Çok dogru ..
iyi insanlarda degil.
Dürüs insanlada degil .
nerde ........... insan varsa onlarda
noktalari siz doldurun artık ytd
Sanirim et süte gore daha avantajlı görunuyor.urun fiyatlarina baktigimizda piyasa ile rekabet edebilecek fiyatlarla satiliyor.buda pazar liderligi konusunda risklerini bertaraf ediyor.ben sutten daha iyi performe edecegini düşunüyorum.
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gün temettüden yararlanabilmek adına hisse alımı için son gün...
Bu nedenle hareket olabilir diye düşünüyorum...
Hareket yok! Karşıyaka'daki boykot değil ama şu Mc donalds a tedarik işinde yeni partnerlerin gelmesi satışları önemli ölçüde düşüreceği mi düşünülüyor acaba?Yoksa p.tesi net 85 kuruş temettü verecek,F/k sı 7.77 olan bir senet alınmaz mı? üstelik piyasada F/K sı 10 un altında hisse kalmamışken.
Selam sn efe78,
McDonalds'ın et işinde tek tedarikçisi Pınar iken daha sonra başkalarından da almaya başlaması boykot olayından epeyce önce başlamıştı. Yeni bir durum değil. Zaten Mc şubeleri ve nüfus arttığı için daha fazla tedarikçi alması normal. Ve kim bilir yüzde kaçını hangisinden alıyor ?
Bugün hisse oldukça hacimli, kademeler oldukça dolu, günlük hacim 144k lot
Pazartesi ödenecek 1,0100 brüt 0,8585 net temettüyü almak için son saat bugün 18.10 yani kapanış seansı. 15,15 kuruş vergi vermek istemeyenler pazartesi günü 9,50 liradan almak için sıraya girecekler bence. Daha aşağıyı görmeyecektir diye düşünüyorum.
Herkese hayırlı olsun, syg.
sadece bugün değil son bir haftdır ciddi bir hacim yok. neredeyse %10 temettü verimi olan bir hisse gidi hareket etmedi. 10.20 lere düşüşten sonra alan aldı satan sattı mı acaba. ndeni bu mu bilemiyorum. ancak senin dediğin de olabilir elbet. ve eğer sıraya girme durumu olursa kağıdın yükselişi temettüden önce seneti alana yarayacak. :)
Öyle ise bile ek tedarikçiler geldiğini Küçük yatırımcı boykot olaylarından sonra öğrendi daha önce archive org'dan mcdonald's web sitesindeki değişimi yazmıştım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...233#post307233
Sayfalara bakınca
28 Mart tarihinde :
22 Nisan :Alıntı:
Kırmızı eti Pınar beyaz eti Banvit süt ürünlerimizi ve peynirimizi Danone soslarımızı McCormick Kütaş ketçap ve mayonezi Tat ve ekmeklerimizi East Balt Gıda Milk Shake şuruplarını ve Sundae soslarını Aromsa kızartma yağlarını Marsan sağlıyor.
Bu küçük yatırımcıyı ürkütür bence ama bu dönem eninde sonunda atlatılacak , bizde boykot kültürü zayıftır , gördüğüm kadarı ile indirimlerle ciro tutturulacak ve acımadı ki denecek , karlılıkta bir süre düşüş olsada 2 çeyrek sonra her şey normale döner.Alıntı:
Kırmızı eti Namet, Hacıince ve Pınar, beyaz eti Banvit, süt ürünlerimizi ve peynirimizi Danone, soslarımızı McCormick Kütaş, ketçap ve mayonezi Tat ve ekmeklerimizi East Balt Gıda, Milk Shake şuruplarını ve Sundae soslarını Aromsa, kızartma yağlarını Marsan sağlıyor.
pazartesi temettü hayırlı olsun, bu sene beklenen temettü hareketini yapamadı ama saglık olsun...bu günlerde gelir gecer önemli olan gelecegi düsünerek almak...ortaklara sevgiler saygılar
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6f4e877b2b.jpg
Türkiye'de işlenmiş et ürünleri ucuzmuş onu fark ettim. Bu sabah alışverişe çıktım, marketteki et ürünlerinin %90'ı domuz. Geri kalan %10'un fazlası hindi azı tavuk. Dana etinden salam sosis sucuk görmedim. 80 gramlık hindi salama 1,49 euro verdim. Kilosu 18,625 euro yani 74,50 TL. Burada hayat pahalılığı İstanbul ile yaklaşık eşit olmasına rağmen işlenmiş et ürünlerinin fiyatları böyle.
Pınar Açbitir 75 gram hindi salam genelde 2,00 TL oluyor. Yani kilosu 26,66 TL. Macar Dana salam da 60 gram 3,00 TL yani kilosu 50 TL.
Portekiz'deki ortalama ücreti TL'ye çevirince Türkiye'deki ortalama ücrete eşit çıkıyor. Yani satın alma gücünden bağımsız olarak bizim Açbitir ürünleri ucuz. Gelecekte ürün fiyatlarında artışlar görebiliriz.
Çekince şudur : Pınar maliyetleri düşürücü şeyler yapıyor mudur ? Buradaki etler çok kaliteli de o yüzden mi pahalı ?
Syg.
PETUN.E Pay Başına Brüt Temettü: 1,01 TL, Teorik Fiyat: 9,51 TL
Temettü sonraları genelde sert düşüşler görülmüş. Dikkatli olun. YTD
aklımda 2 soru... satışlar boykottan sonra azami bozulur mu...
şirket.. satılır mı ?
yanlış bir karşılaştırma yapıyorsun. kurdan bağımsız olarak ucuz mu değl mi hesap edebilmek istiyorsan içeriği aynı olan üründen her iki ülkenin asgari ücreti ile kaç adet alınabildiğine bakmalısın. yani satın alma gücü paritesi oluşturmalısın. yoksa yanlış hesap edersin. türkiuedeki salam ve sosislerin dana eti ile olanların çoğu çok az miktarda dana eti barındırıyor mesela.
temettü sonrası bu hafta olacak işlem hacmi ve rakamlar bir öngörü oluşturacak şirkete olan ilginin ne kadar olduğu ile ilgili.