Ben böyle diyemem. Ağır olmuş. Öncelikleri farklı seçmen kitlesi diyelim. Ve bu kitlenin oyuna ihtiyacınız var. Bu tarz söylemler ile alamazsınız. Bu kitlenin hassasiyetleri gözetildiği, tatmin edildiği zaman sadık birer seçmen olurlar.
Printable View
Hocam 22 aldi partisinden
Aksener 7 iyi parti 10 3 buradan aldi
Demirtas 8 hdp 11 3 de buradan aldi.
Incenin basarisinin 7 8 puani emanet. 2 3 u de ortak aday haline geldi yani yaşanan bir nebze ikinci turdu
Tam Erdogan in istediği gibi
Ince chp basinda olunca oylari duser.
bakalım ne yumurtlayacak...
CHP GENEL BASKANI KILICDAROGLU, PARTI GENEL MERKEZINDE SAAT 14.00'TE BASIN TOPLANTISI DUZENLEYECEK.
bu secımden once hsbcnın aldıgı mal credıt ıle yf nın mıydı ıslem yapmıyor sankı hsbc
Bu secmen kitlesine ne vermek lazim bilmiyorum. Cunku CHP ye oy veren kesim genellikle universite mezunu, iyi ucretler kazanan, basarili bireyler ve bu kisilerin amaci ulkeyi daha iyi bir noktaya getirmek. Dusuk gelirli kesimin ezilmesini onlemek. Bugun EMEKLILER, ISCILER, TASERONLAR daha iyi sartlara sahip ise bu AKP degil, CHP sayesinde olmustur.
Ancak bu kisiler partiye degil lidere oy veriyorlar. Onlar icin Erdogan bir baba gibi ve vefa borcu hissediyorlar. Guclu bir lider ve Erdogan kazandigi zaman onlarda mutlu oluyorlar, cunku bu hayatta mutlu olabilecekleri argumanlar sinirli.
Ecevit koylulerin, iscilerin, emekcilerin sevdigi saydigi bir liderdi. Ince de neden oyle olmasin. Ha ECEVIT cok daha donanimli, basarili ve akilli bir adamdi. INCE iyi bir adam, liderlik ozelligi var ancak yalniz basina yapamaz. Mutlaka etrafinda kendisini dizginleyecek, giyiminden kusamindan, konusmasindan, tavirlarina kadar yol gosterecek danismanlarin olmasi gerekiyor.
Guclu bir kadro ve yapilanma ile INCE cok basarili olacaktir. Mesele Ingilizce bilmemesi bir dezavantaj. Belki insanlar o kadar onemsemiyor ama catir catir Ingilizce konusan bir lider her zaman gipta ile bakilir ve arti puan kazanir. ECEVIT bu konuda cok iyiydi.
Piyasa Erdoğan'a göz dağı veriyor. Doğru dürüst bir ekonomi politikası izle yoksa ülkenin ipi elimde diyor. Sıkarım boğulursun gevşetirim nefes alırsın diyor...
Dün ve bugün olan budur.
Reis ülkeyi daima karşısına düşman alarak, gerekirse düşman yaratarak bu kitlenin hassasiyetleri üzerinden yönetmiş ve iktidar olmayı başarmıştır. Dönem dönem düşmanlar değişsede bir tanesi ve en önemlisi tektir. Chp. Chp yi zayıflatmadan, düşman olmaktan çıkarmadan kazanamazsınız. Reisi asla yenemezsiniz.
aklınızca "çözüm" arıyorsunuz ama,
bu muhabbetlerden çözüm çıkmaz..
"meselenin" kaynağını
yannış yerde arıyorsunuz.
"lüzumsuz ve gereksiz üremeyi" engellediğiniz anda
bütün sorunlar
kendiliğinden çözülecektir.
puahahaa
puahahahaa
ilave : "şeyy" reklamı gibi oldu..
puahaha
puahahahaa
Kriz geldiği Zaman , aynı halk dış güçler bizi vurdu diye ağlarken
Dolar zenginleri o halka teşekkür ediyor olacak ..
Yani ekonominin kötü olması, krizin en dibinin yaşanması bile yetmez. Bu büyük kitleye gönül rahatlığıyla olmasa bile birde şunları deniyelim minvalinde oy verebilecekleri alternatif sunmanız lazım.
KILICDAROGLU istifa ederse piyasanin bunu olumlu karsilayacagini dusunuyorum.
borsamı, siyasetmi? siyaset se ben bugün y. özdil in yazdığı gibi düşünüyorum.. gerisi tın tın
Akşener secim sonucunu değerlendiriyo tv de şuan
İnce seçim akşamı ortadan kaybolusunun gerekçesini aciklaayamadi, kaybetse de bı açıklama yapmalıydı o gece. CHP içindeki klik savaşı mı yoksa ötesinde bişey var mı bilmiyorum. adil secim uyg. üzerinden inceye kendi partisi operasyon çekmiş olabilir. Tezcanin önce ikinci tura kaliyo deyip sonra çarkı filan.. Bahsedilen yüzde 30y chp oyu deil bu arada..CHP'yi oraya çıkarttım yanlış söylem dolayısıyla. İnceye CHP başında olsa bu yüzde 30 un kaçı verir düşünmek lazım.
Bir şeylerin düzeltilmesini isteyen politikacı için yol haritası nettir.
Atatürk'ün ölümünden sonra nelerin doğru olduğu halde terk edildiği ve nelerin yanlış olduğu halde kabul edildiğine bakar tersini yaparsın.
Hiçbir politikacı bunu yapmadı bu ülkede. Gündeme bile getirmedi...
Konu bu kadar basit!
Yılmaz Özdili takip ederim abi. Okudum yazısını. Ama gel gelelim zihniyet olarak Reisin kendisine dayanak aldığı kesimin baş temsilcilerinden biridir.
Chp sahaya inemiyor. Büyük kitleye inemiyor. Onların çok basit olan önceliklerine cevap veremiyor. Reisin manevralarını takip etmeyi bırak tam tersi işler yapıyor.
Eldeki doğru sahada doğru etmiyor maalesef. Hatta yanlış ediyor.
Seçmen kitlesine laf etmek sizemi düştü
Seçmene laf edeceğinize siyasi yapınızı değiştirin ...
vatandaşa ne veririz nerde hata yapıyoruz die sorgulama yapın
Başta Genel başkanınızdan başlayın
Birtane yiğit çıkıyor Genel başkandan fazla oy alıyor
Halen başarılı ayaklarına yatmaya bırakın
K.k istifa etsin
İnce Genel başkan olsun
Aksener CHP yi satiyor
Unutmasin ki bugun partisi CHP sayesinde secimlere girebildi
Şu işe bak len
Fox tv dün odunladı
Bugunde akşener veriyor odunu
GELEN GİDEN MİSALİ
işkıllendım ben yanı hele su 12 dekı hareket 115600 altına dalarsa longorler dıkkat etsın......
INCE dun dedi ki Aksener ile Demirtas beklentilerin altinda kaldi ve bu sayede 2. tura gidemedik
Ama Aksener buna cevap vermek yerine parti uzerinden yorum yapiyor.
Sen partinden daha az oy almissin ve lagaluga yapiyorsun.
Akseneri in dedigi dogru.
17 yildir chp erdogani ilah yapti.
Chp artik kabuguna cekilmeli
Spot
Piyasa kendi dinamikleri hakim gibi. İttiren çeken yok
https://resmim.net/f/WAx4l0.png
Memleketin 20 yıl sonraki ihtiyacı nedir.
Sanat konusunda taş devrine dönmüş olabilir miyiz.
Şu dünyada bilimden, felsefeden, belki dinden daha önemli bir şey var sanat.
İnsanlığın en üst noktası yani güzelliğin sırrı. Diğer her şey ona ulaşmada bir araç.
Kahrolsun fakirlik, yoksa sanata yatkın kişilere ömür boyu ücret garantisi verip orta okuldan sanata yöneltmek mümkün, şu an zengin veya tuzu kuru aileler teşvik ederse.
Pkk Hdp yi meclise sokcam diye 4 5 lik mhp yi 12 yapti chp.
Bu 6 puan iyi partinin alacagi oydu
Bazi CHP lilerde AKSENER e oy vermistir. Bu tarz oy gecisleri olur. AKP CHP arasinda bile olmustur.
Onemli olan sonuctur. Bugun Erdogan partisinden 10 puan INCE 8 puan fazla almistir.
Cumhur ittifaki 54 Erdogan 52. Demek ki adam oylari konsolide edebilmis.
Aksenir oy almasi gereken kesim chp ve hdp degildi. MHP ile AKP idi.
ula işiniz gücünüz mhp mi şimdide :)
mhp olmasaydi suan ülke diye bişii yoktu.
CHP li komşularım var..kaç gündür depresyondalar.
özellikle HALK TV sayesinde çok yüksek çıtaya çıkartılan bir beklenti vardı.Mitinglerin kalabalığı,oluşan sinerji...
HALK TV seçim gecesi 00:01 de bile:-CB ANKARA konuşmasını o an için ertelemesini (mitingte çocuğun teki ağır kaza geçirmiş) ve YSK da hakimler istifa etti...bu sonuçlar gerçek değil..biz öndeyiz diyerek son ana kadar YALANNNN ümit pompaladılar..
saat 01 de bile CB nının ANKARAYA gelmeyişini ,CB gerçeği biliyor onun için gelmedi diyerek sürdürdü...bizzat kendim seyrettim..ayakta 4 kişi elinde telefonlar SÜREKLİ ALGI YAPTILAR...
o kadar kesin konuştular ki,inanın ben bile ACABA dedim..(RTE nin ANKARA gelişini iptal etmesiyle birleşince)
SONUÇ,halkın ümidiyle oynamak...
forumda bile o saatlerdeki mesajlara bakın aynı dil vardı...HALKTV,şimdi iyi mi yaptı?