En büyük kiracısı olan Wepublic, tüm mağazalarını boşaltmış. Akmerkez’i ve Cem Yılmaz’ı bile vuran bir krizle karşı karşıyayız.
Printable View
En büyük kiracısı olan Wepublic, tüm mağazalarını boşaltmış. Akmerkez’i ve Cem Yılmaz’ı bile vuran bir krizle karşı karşıyayız.
o zaman bu düşüşü boşalan magazalara baglayabilir miyiz...ama zaten akmerkez üst gelir grubuna hitap ediyordu üst gelir grubu krizden en az etkilenen grup degil mi...
bu günkü düşüşün sebebi ne olabilir acaba hemde endeks bu kadar güzel çıkış yapmış iken...pasta verebilecek yok mu acaba...
sat sat bitiremedi portföyündeki hisselerini...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
12 aylık da beklenen gibi gelirse bu sene 2 tl temettü verebilir beklemekte fayda var gibi...ama eskiden buralara düşünce hızlı toparlardı bu sefer sanırım yabancılar 3 aylık bilançoyu görmek istiyorlar ona göre yön çizecektir bence..
ilk defa akmerkezi bu kadar tepkisiz görüyorum, var bir karın agrısı ama yakında kar açıklanınca belli olur...
Kademelerde satıcı çok az görünüyor ama 16'ya alış girdikçe istediğiniz kadar mal alabiliyorsunuz. Çalıştığım aracı kuruma bunu sordum nasıl olabilir diye. Gizli bir emir olabilir 16'a alış girdikçe o kademeye otomatik olarak satış yazılabileceğini söylediler. Geçen haftada böyle olmuştu. Hangi aracı kurum bunu yapıyor diye sordum. BG Partners dediler. Takaslarda ne kadar malı var diye sordum. Malı gözükmüyor dediler. Tecrübeli arkadaşlar bunu nasıl izah eder? Teşekkürler.
Boşalan Wepublic mağazası yerine yeni kiracı bulundu mu acaba?
net kar ne zaman gelecek acaba...
[QUOTE=konkasor34;3167530]net kar ne zaman gelecek acaba...[/QUOT. 27.02.2019 bilanco aciklama tarihi..baska bir sitede yaziyor.
Vergi dairesine verilen gelir tablosunda 94 mio TL kar var. Geçen yıl spk bilançosunda açıklanan kar vergi dairesine verilen tablodaki kardan fazlaydı. Bu sene de aynısı olursa 100 mio TL kara yaklaşılması işten değil..
Bana da 2.20-2.30 TL gibi bir rakam olacakmış gibi geliyor.
Maksimum temettü miktarı yasal yedekler ayrıldıktan sonra vergi dairesine verilen yasal kar üzerinden hesaplanıyor. Eğer şirketin içinde nakit varsa ve yeterince yedek akçe ayrılmışsa hisse başı kar 2.45'e denk geliyor. Geçen yıl %90'ını dağıtmış. YTD.
Merhaba,
Dün öğlen Akmerkeze uğradım, Boşalan Wepublicin yeri halen boş ve kötü görünüyor, ama iyi haberler şunlar: Wepublicin en üst katında MacFit açılmak üzere, koşu bantları vb yerleştirmişler yakında açılır, bir alt katında da Mango kiralamış, yakında hizmetinizdeyiz, yazıyor.
Eski wepublic Giriş ve alt katı halen boş görünüyor. Bir ara decathlon konuşuluyordu buralar için ama sanırım olmayacak, bir işaret yok. En üst yemek katında boş bir yer vardı, yakında yakında orada bir restoran (sanırım greensalad idi) daha açılıyor.
Girişin bir üst katında ufak bir dükkan boş, kiracı arıyor, gözlükçü vb ufak bir yer açılabilir.
Hafta içi öğlen saati kalabalığı olarak bayağı dolu olduğunu gözlemledim.
Son durumlar bunlar. Bol kazançlar dilerim.
Şu anda AKMGY'nin fiyatı 15.90 TL. civarında. Kasasında 30 Eylül'de 60 mio tl vardı, bunun 37.3 mio tl'sinin temettü olarak ödedi, 22 mio tl kalmıştır. Buna iki çeyrek net kira gelirini eklersek Mart ayı sonunda kasasında 66 mio tl civarı parası olacak. Nisanda tek kalemde 2 tl temettüyü ödeyemez ancak 1-2 ay içinde 2 taksit olarak ödeyebilir.
Bu kadar hesabı niye yaptım? Mayıs-Haziran aylarında 2 tl temettü ödemesi gerçekleşmiş olursa zaten fiyat 13.90 tl'lere düşer, arada bir yükselme olmazsa. Yani sizin öngördüğünüz fiyat uçuk değil, 2 ay ötemizdeki realite. Bencilce hiç değil, zaten art niyet olmadığı durumlarda hiç bir fiyat tahmini bencilce değildir bana göre. Zaten bu başlık altında yazan paydaşlardan art niyetle yazan tek kimse olmadı şimdiye kadar. Yggyo, pagyo ile birlikte akmgy bu forumun en temiz başlıklarından biridir, içiniz rahat olsun.
Madem konuyu açtınız, bir beyin fırtınası yapmak istiyorum. Eksiğim, yanlışım olursa diğer paydaşlar fikirlerini beyan etmekten çekinmesinler, amacımız sonuçta sağlıklı bilgilere ulaşmak.
AKMGY'nin piyasa değeri 590 mio civarında seyrediyor. Kasasında bugün en az 60 mio tl vardır, bunu çıkarsak değeri 530 mio TL olur. Sırf sahip olduğu arsa Etiler'in göbeğinde 22,5 dönüm. Belediye emlak vergisi rayicinden bile değeri 490 mio TL civarı. Yani üstündeki binanın getirdiği yıllık 70-80 mio TL'lik gelirin bugünkü değeri 40 mio tl'dir. Bu hesap bile AKMGY'nin fiyatlamasının ne kadar absürd olduğunu gösterir.
Tabi bu söylediklerim Türkiye'nin çok daha derin krizlere girmemesi durumunda geçerli. Paramız pul, maddi varlıklarımız çöp olursa bugün 490 mio tl fiyat biçtiğimiz arsanın değeri de 100 mio tl'ye, kira gelirlerimiz 10 mio tl'ye iner, bütün yazdıklarımız da çöp olur. Çok ihtiyatlı olan ben bu durumda bile 10 sene bekleyecek bir projeksiyona sahibim. Yatırım yapan herkesin de bunu dikkate almasını öneririm. Burası Türkiye Muz Cumhuriyeti, her şey olabilir. :)
Saygılar...
Dusuncelerimiz uyusuyor..aslinda benim icin hisse fiyatinin onemi az malim oldugu icin..mal alinirken kazanilirmis derler.amacim ucuz yakalarsam temettu hissem olarak yuzde yuz girmek istiyorum.risk mutlaka var,.ama hisse uzun vadede kaybettirmez diye dusunuyorum. istanbulun gobegi bu, riskleri telafi eder..yorumlariniz icin tesekkurler dedigim gibi ben icin uygun yerlerden alim yaparsam, buralara uzunca, bir sure girmem..
AKMGY Solo 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 88649656 Yıllık Değ%:14
En üst kattaki take a seat de kapanmış. Yemek katındaki en büyük yer onlarındı galiba. YTD.
AKMGY her zamanki temettü politikasını sürdürerek maksimuma çok yakın bir temettü tutarı açıkladı. 3 taksitte 2.43 TL ödeme yapacak. Temettü verimliliği % 15'lere geliyor.
Taksitler:
24.04.2019 1.08 TL
24.09.2019 0.85 TL
17,12.2019 0.50 TL
ortaklara hayırlı olsun.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/742941
Güzel bir temettü alacağız. Hoşuma gitti:) Birazını Akmerkez'de harcamak lazım.
Maşallah avm zengin avm'si, ortakları da zengin.
Paşa paşa temettümüzü alalım, allahın izniyle.
Temettü ile % 15 real getiri. Allah bin bereket versin. Şu boş yerler de hayırlısıyla bir dolsa da gelecek yıl temettü bereketimiz artarak devam etse.
ASUS_Z012S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün genel kurul yapan şirketler :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2bba4cd0b6.jpg