Yıla özel sektör alkol üretimi sorgulayabilir mi yasak tam olmasa bile zorluk lar. İsrail liler bu duruma nasıl yaklaşırlar acaba
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yıla özel sektör alkol üretimi sorgulayabilir mi yasak tam olmasa bile zorluk lar. İsrail liler bu duruma nasıl yaklaşırlar acaba
Arada derede sorup duruyorum,bedelsiz yapmazmi ,yapamazmi?
ASUS_Z012S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tsk ederim sn souza
Bugun ilginc bi gun,her kademeye 1000 lot koyulmus.siglastirdilar bant araligini
Genel kurul yarin degil mi?
Evet yarın
0,05 net temettu begenilmedi herhalde ,bedelsizde yok mus:(
Belki cok duz bir yorum olacak ama; bu saatten sonra, kagit bu kadar toplu iken hissenin bir trade kagidi olarak hareket etmesi mumkun gorunmuyor bana. Manipule etmek isteyenin ama elinde ama baska bir yerinde patlayabilir..Dolayisiyla asiri hizli hareketler beklemek uygun degil.
Piyasada gorduklerime bagli kisisel degerlendirmem, sirketin bira piyasasindaki pazar payi %50 ye dogru giderken, hissede yavas ama surekli fiyat artisi devam edecektir. Sartlar ne olursa olsun enflasyon uzeri getiriyi garanti goruyorum.
Turk Tuborg gibi risksiz bir sirketin ortagi olmaktan memnunum ve uzun sure de ortagi olmaya devam edecegim. Hele bi temettusunu yiyeyim bakayim, biraz kafa yapsin. :).
ortaklar corona' nın tadını beğendim daha önce de leffe ve hoegarden içmiştim, amber zaten farklı, hisseye iki six pack destek attım :D bol kazançlar.
Afiyet olsun icine bir dilim lemon atilmis corona sicak gunlerde cok iyi olur. Ust duzey otellerin vazgecilmez birasidir ayrica. O kadar tuketiliyorki anlatamam.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yıldır ortağı olduğum tborg un genel kuruluna ilk defa katıldım.
Kısaca anıları yazmak isterim
Öncelikle sağolsunlar klimalı otobüslerle alıp getirdiler. Heryıl katılan geleneksel eski ortalar dışında 3-4 ortak daha vardı ancak
Gelişme çay meyve suyu kuru pasta ikramı ve bazı yöneticiler kendilerini tanıtarak sohbet imkanı oldu. Hele muhasebe müdürü onca saat yanımızdan ayrılmadı. Toplantıdan sonra mükellef bir yemek kaymaklı tatlılar kahveler sodalar saat 17 e kadar ağırladık
Gelelim asıl konuya toplantıya... Öncelikle bu yıl kap ta yayınlanan Hazirun ve cetvelindende göreceğiniz üzere
Yaklaşık 14 tane. Yabancı fon hisse toplamış.
Bu bana biraz ilginç geldi bu kadar sığ kağıda girmez yabancılar ne kadar firma sağlam finansallara sahip te olsa... Sorduğum bu soruya net cevap alamadım bilgimiz yok dediler.. Zamanla kokusu çıkacak bence ya Kottan çıkma ya da başka bir konu var neyse
Genel Kurul kısa sürdü olağan konular konuşuldu yeni bir şey yok sadece devam eden kapasite artışı çalışmaları fabrikada hızla sürüyor.
Alkol konusundaki baskılara ve ÖTV yüküne rağmen yabancıların bu kağıtta olmaları çok olumlu bence
Dışarıdaki 13.911 milyon hissenin yaklaşık 10.024 milyonu deutsche, city ve emeklilik fonlarında
Herkese bol kazançlar
Sanırım kapasite artışı kap ta yayınlanan haberlerde mevcuttu ayrıca genel kurulda bahsedilmedi
Teşekkürler
Sayin izmirli selam,
Cok iyi yapmissiniz genel kurula katilmakla, yakin olsam katilmak isterdim. Merak ettim bireysel katilimcilar var dedinizya bireysel katilanlarin portföy buyuklugu ne kadardir acaba.
Sayın Orhon benden de selamlar
Hazirun cetveli. Artik hisse sayısız yayınlanıyor ama toplantıdaki arkadaşlarla konuşmalar da bende dahil 500 bin hisse olduğunu tahmin ediyorum
arkadaslar tborg beklenti nedir teknik analiz yapabilcek varmı ağır aheste aheste gidiyor
Türk Tuborg'un alkollü-alkolsüz bira üretimi kapasite artışı projesi ile ilgili olarak 'Çed Gerekli Değildir' kararı verildi
Türk Tuborg'un alkollü-alkolsüz bira üretimi kapasite artışı
projesi ile ilgili olarak 'Çed Gerekli Değildir' kararı verildi.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün
internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"İZMİR ili BORNOVA, ilcesi IŞIKKENT MEVKİİ, KEMALPAŞA CADDESİ,
NO:258, 11141 ADA, 1 PARSEL mevkiindeki TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SAN.
A.Ş. tarafından yapılması planlanan ALKOLLÜ-ALKOLSÜZ BİRA ÜRETİMİ
KAPASİTE ARTIŞI (kapasite artışı ile birlikte 580.000.000 litre/yıl
kapasiteli), MALT, MALT İÇECEĞİ ve ENERJİ İÇECEĞİ ÜRETİMİ PROJE
TANITIM DOSYASI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan
dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED
Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince ALKOLLÜ-ALKOLSÜZ BİRA ÜRETİMİ
KAPASİTE ARTIŞI (kapasite artışı ile birlikte 580.000.000 litre/yıl
kapasiteli), MALT, MALT İÇECEĞİ ve ENERJİ İÇECEĞİ ÜRETİMİ PROJE
TANITIM DOSYASI projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki
Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir."
http://www.csb.gov.tr/gm/ced/index.p...etay&Id=258332
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(29/05/2017 - 15:22:39)
Kar payı dağıtacağıni açıklayan şirketler, ödeme tarihi ve miktarları ( son güncellenmiş hali )
https://i.hizliresim.com/Eg75Pz.jpg
TBORG_ TUBORG
9,75 üzerinde 10,50 hedef olarak izlenebilir
Hissede dolar bazında devam eden yükseliş trendinde 2,77 dolar (9,75TL) üzerine yerleşilmesi durumunda kanalda 3,00-3,03 dolar hedef seviye olabilir. Söz konusu direnç bölgesi TL bazında ise 10,50-10,65 seviyelerine denk gelmekte. Mevcut pozisyonlar için stop-loss öneri seviyemizi ise 9,75 olarak belirliyoruz.
Kapanış: 10,08
Destekler: 10,00-10,90-10,75
Dirençler: 10,10-10,50-10,65
Anadolu Yatırım
Yakın tarihte kar payı dağitacak şirketler : ( güncellenmiş hali )
https://i.hizliresim.com/jW4gNm.jpg
Ahh tborgum nedir bu haller boyle yahuu iyice uyuza bagladin.
Ramazan bereketi herhalde,gerçi bizim buralarda millet tuborga devam😀
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yılbaşından 16 haziran cuma gününe kadar hisse performansları :
https://i.hizliresim.com/8dbqOn.jpg
Endex yukarı tborg aşağı...:(
Bayram bi gecsin de kaldigimiz yerden devam ederiz...
Gecen sene bu donemler bi atak yapmistik hatta 15 temmuz gunu %8 artiydik diye hatirliyorum. Beklemeye devam ama cok uzatti cidden.
Boyle bir sey var mi ya? Adamimiz her kimse / kimlerse belliki guclu; kagidi ne asgiya saliyor ne de yukari gitmesine musaade ediyor.
Gerci bana gore zaten kagit cok toplu oldugundan dolayi yeni bir babayigidin cikip kagidi yukari cekme olasiligi yok ama kagidin sahibinden ricamiz, hissenin fiyatini enflasyona karsi ezdirmese bari :).
Ha benim elimdekileri daha da almak istiyorsan (ki 12.000 tane son 2 haftada verdim zaten), yok artik bu fiyatlardan vermeyeyim. Gun icinde zaten 3-5.000 lot bazi kademelere koydugumuzu goruyorsun, gecici de olsa yukari dogru gel, ne varsa topla sonra yine dusur istersen. Sen daha iyi bilirsin.
Yalan yok, aksi taktirde ben seve seve temettuyu bekleyecegim.
Iyi aksamlar
Tborg yine ............
Hisse terkedilmiş gibi...Ne işlem var ne yazan var..!!!
En son. Genel kurul toplantısı yapılırken hisse 10 ları geçmişti
Sonra geriye gelip beklemede
27 temmuzda temettü var umarım daha sonra hareketlenme olur
Kaç gündür endeks coşuyor bizimkisi geriye gidiyor. 1720 adet ne yaa..:(
Yildiz pazarin etkisi nasil degerlendirilir?
Cok etkili gorunuyor.:cool:
Belli ki, bir sure daha meeeletecek. Sanirim 9 aylik bilancolar oncesi bir halt olmayacak.
6 aylik bilanco Ramazan'a denk geldigi icin iyi olmasa gerek, uzerine bir de alkol zammi hic de iyi gelmedi. Neyse, bu verilerle Tuborg hissesi tasimak bosa alinan risk gibi gorunuyor.
Hissenin ne sahibi var ne de hisseye ilgi..Bu hacimlerle nasıl olacakki..Y.T.D.
Hissenin bira-alkol iliskili olmasinin bazi cevrelerce makul karsilanmadigi cesitli forumlarda acik acik dile getiriliyor. Ayrica sahibinin Israilli firmasi olmasi bir baska handikap. Yine piyasada islem goren hisse miktarinin sadece %4 olmasi ve bunun neredeyse tek elde toplanmis olmasi da yine negatif faktor.
Pozitif ne var diye sorarsak; son 5 yil icerisinde yaklasik 5-6 kat artan pazar payi ve iyi yonetilen bir sirket olmasi diyebiliriz.
Sonuc olarak toplamda 10.000 lot islem hacmiyle sikintili seanslar gecirttigi kesin.