Vergi dairesine sunulan kar ile bilanço karı aynı mı çıkmış geçmiş yıllarda bakabilen var mı ben göremedim
Printable View
Vergi dairesine sunulan kar ile bilanço karı aynı mı çıkmış geçmiş yıllarda bakabilen var mı ben göremedim
Yaklaşık olarak 1 yukarı 1 aşağı aynı çıkıyor bilanço karı da rekor hasılat rekor faaliyet var ama bu rakamlar gösteriyorki son çeyrek 500 bin kar var. Ne oldu bu paralar hammaddeye mi gitti. Kambiyo zararı kur zararı mi var? Kafa allak bullak oldu.
Bu spek değişmedikçe huzur yok bize, bu kadar kar varken selüloz üretim tesisi kursa iyi prim yapardı, ama öyle bir fikir ufukta görünmüyor
Gelen rakamları irdelersek..
Alka...30eylül.2018......43.879-------31.12.2018...44.319....Artı..0.440
Alkım.30.eylül.2018.....71.437-------31.12.2018...71.626....Artı..0.189.mıly.tl
Bugunku hisse fiatlarına bakarsak Alka.4.07 kapattı.Dünkü kapanışı 4.23.idi ve 16 kademe geriledi.
Bunda Gar.yatırımın haber sonrası 165.262.lotu 4.10.ort.ile basması neden oldu.
Alkım.e gelince dünkü kapanışı 26.02.idi.Halk yat.satışları topladı.52.204.lot almış ve hisse 26.06.olarak kapattı.
Bu sonuç kafamı karıştırdı. İki şirkette neredeyse bu dönem kar etmedi gibi. Oysa Alkım,de tık yok.
Gerçi açıklanan neticede kesin sonuçlar degil. Bilançolarda farklar elbette olacak.
Dikkatimi çekenler....Halk yat.raporunda son dönem cirosuna 160.mily.olur dediler. Burada ilave 116,307...
Dogruysa bilançoda ciroya ilave gelmesi lazım..
Giderlerde..Dig.faa.gid.de //19.764.381.tl.lık karşılık gideri ayrılmış görünüyor.
Bilançoda anlarız da şimdilik anlıyamadım nedenını../ Hayırlısı diyelim..YTD
https://resmim.net/f/eoCntp.png
YTD............
Vergi beyannamesinde kısa vadeli borçlanma gideri olan 21 milyon nedir sizce sayın ortaklar soz konusu gider olmasa faaliyet karı olan 64 milyonun üzerine diğer faaliyet karı olan 16 milyon daha eklenerek 80 milyon olması gereken sonuç bu gider nedeniyle diğer faaliyet geliri 74 milyon gideri ise 79 milyon olmuş bu nedenle diğer faaliyet gideri de -5 milyon olarak faaliyet karını 59 a vergi tutarda düşünce 44 e indirmis
Brüt satışlar 257 milyondan 373 milyon a yani 116 milyon artmis( 3.çeyrek 104 milyondu) satışların maliyeti 88 milyon( 3.çeyrek 77 milyondu) birbirine yakın bir artis var iken maliyetler afaki artmamış ise bu 44 milyon çok sağlıklı gelmedi bana
9 aylık bilanco da kısa vadeli kabaca 21 milyon borçlanma belirtilmişti 4.5 milyon u kasım 2.5 milyon u aralık 14 milyonu şubat ödemeli muhtemelen vergi dairesine bildirilen kısa vadeli borçlanma gideri bu olsa gerek acaba bu husus spk mevzuatına göre bilanco da nasıl yer alacak borcun vergisi olmayacagini düşünerek bu hususun bilanco da fark yaratabileceğini düşünüyorum ama kafam çok karıştı fikri olan varsa iyi olur
Malınızı toplamak için yapıyorlar diyorum. 3.94 görmeden gitmez dedim
neyini beğenmedi beğenmeyenler
Kardeşim inşallah dediğin gibi olur diyeceğim de bugün para çıkışı da oldu hissede. Garanti ********i çok fena sattı. Günün en dibinde dahi satış yapıyordu.
ASUS_Z00LD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abicim, emin ol super kar gelseydi yine satacaktı bu serefsizler. Hisse 1.5 yildir milletin anasını aglatmis. Endekse gore kayıptayız. Enflasyona göre kayiptayiz. Altına gore kayıptayız. Dövize gore kayiptayiz. Mevduata gore kayiptayiz. Gün içerisinde yapilan işlemlere bakınca çıldırasın geliyor.
benim anladığım kadarıyla 2019 üç aylık korkusuyla satıyorlar
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yeni kağıt fabrikası yatırımı mı var acaba diye düşündüm rakip gelirse çoğalırsa iyi olmaz sanki
ama ithal yoğun var zaten pazar bulmakta zorlanmaz herhal basımdaki kdv düştü
kağıt sektörü oluklu mukkavva ya göre karlı sektör diye biliyorum
4,11 fk var
şöylede bir şey var kağıt soğumuş ky arasında çok popüler değil
sığ zaten çok düşürüp ky yi buraya yığmazlar tepki gelir sanki
Bu kadar ezdiklerine göre bişey var ama zamanı değil daha, 44 e şaşırdım 50 üstü bekliyordum haftaya yukarı yaparsa belki bir şeyler olabilir... Ytd.
karın önemli kısmı döviz varlıgındandı 9 aylıkta...12 aylıkta dövizdeki gerilemenin etkisinin negatif olacagını öngörüyor ve 4 üstündeki fiyatı tuhaf buluyordum zaten...
Döviz varlığındaki gerileme bu kadar etkili olmaz. Geçen çeyrekteki esas faaliyet kari harikaydı
19.7 milyon karşılık gideri gösterilmiş o yüzden böyle diyorlar ancak daha anlayamadım bu neyin karşılık gideri
Sayın by ben az önce 13 milyon doların kur farkının karşılıgı deyip alkim için 100 alka için 60 milyon kar dediniz. Yorumu neye göre yaptınız? Ve yorumlarınızı sildiniz.
Bu karşılık bilanco da eklemeyecekse görünen 44 olacaksa çok cektirir bu hisse
Çektirmek ne kelime süründürür yani. 3. çeyrek süper kar açıkladı uzaya mı gitti? Yok. O sekilde hareket etmiyor, bu şekilde dibin dibine girer. Rengini belli eder zaten iki hafta var bilançoya. Normal bir bilançoda bile bi anda -%10 a dayandığını da gördük zarar etmiş gibi. Bakalım göreceğiz neler olacak.
Normalde alka tahtasında işlem hacmi çok düşüktür. eger tahta yapımcının müdahelesi olmasa işlemler 10 veya 20 bin lotta kalır. ky den alıcı çok azdır. Fakat bu gün son saatde 200 binlot aşagı verilerek alıcı buluyor, gelde şimdi buna inan. Spek hazretleri saklabanlıkmı yapıyor, neyapıyorsa çok komik oluyor. Sözde vergi dairesine beyan edilen kazanç begenilmedi ve 200 yüz bin lotu birileri 20 kuruş aşagıdan almaga koştu. Hani organize işler bunlar diye bir şarkı vardı o sarkı sözleri gibi. Biz satışların bir cepten öbür cebe oldugunu biliyoruz ama bilmiyormuş gibi yapalım. Satıcılar içinde bizler yoktuk Vay be nede aşagı bastılar ya.Diyerek numarayı yutmuş görünelim.
Arkadaşlar, twitterda uygun olmayan bilancoyu göndermişler diye bir muhabbet donuyor. Ne demek oluyor bi şimdi?
Herkese hayırlı cumalar..
Vergi beyanı düşük geldiğinden herkeste bir panik havası görüyorum.
Gösterilen karşılıgın şirketçe elbette bir nedeni vardır. Açıklandıgında öğrenebilecegiz. Ancak varsayalım ki bilanço böyle
açıklandı. Şirket üç ayda 20.mily.kar eder duruma gelmiştir. Bunu yıllıga çevirirsek artık yılda 80 milyon kar açıklayabilecek
bir şirketin hissedarıyız.Kaybımız bu geçen üç aylık dönem olur.
Şirket geçen yılkı karından 380.tl.net temettü ödemişti.
Bu yılki karı daha fazla oldugundan aynı uygulama yapılırsa temettunun 600.tl.üzerinde olabilecegi görülüyor.
Bu temettuyu verebilecek bir şirketin hissesi için de sabretmek gerekır diye derim. Kaybımız geçen üç aylık zaman
olur diye düşünürüm.//ytd
Bu karşılık şüpheli alacak olmasın yine çarpılmadı inşallah bunlar?
Zaten kağıt yeterince bunu fiyatladı. Yükselişe tepki vermedi. 3.60-3.80 e kadar daha basarlar ve malı toplarlar olur biter. İnanan kalsın sabır etsin.
Karı düşük göstermek için rakamlar üzerinde ülkemizde maalesef çok şey yapılabiliyor, denetim sadece şekil yönünden
Gerçeği sakladıklarını ve rakamlarla oynadıklarını düşünüyorum. Tabana gidiyor iken küt diye bir açıklama yaparlar sehven hatalı oldu diye bir anda tersine döner ve malını geri alamazsın. Hiç ekrana bile bakmamak en sağlıklısı
Vergi dairesi tablosunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığını göreceğiz belli eder kendini nasıl olsa.
Hem endeks hem tablo bahanen olur ver aşağılara bakalım haysiyetsiz.
Kim satıyor kim alıyor ağalar takas kademe gören anlatsın hele ricaen.
Alka.nın düştüğünden yakınıyoruz ama Alkım kimya neden düşmüyor diyede
kımse sorgulamıyor.Aynı grubun şirketleri kımya da iyi bilanço açıklamadı
ama düşmüyor.neden??????/ytd
benim aldığım cuzii bir tutar
kim fazla aldı ise söylesin kızdırmayın
alkanın küçük speğini
Arkadaşlar, matriks ilgi haritasına bakıldığında alkanın yatırımcısıni resmen katlettiği görülüyor. Tüm periyotlarda (günlük, bu hafta, 7 günlük, bu ay, 30 günlük, bu yıl, 52 haftalık) bistin en fazla kaybettiren hisselerinden biri durumunda. Kimseye kızmıyorum. Allah benim belami versin. Veriyor da iste.
Alkim niye düşsün k, alka nın kaymağını yiyen alkim. Kağıda acımasız şekilde verirlerken sanarsın şirket zarar etti, sanarsın iflas ediyor. Yok öyle birşey herkes kağıdına sahip çıksın sonra ah vah etmesin.
Yatırım tavsiyesi değildir
Güçlü para çıkışı yaşanıyor. Yatırım finansman her kademeden satıyor. Yaklaşık 60 bin lot oldu satışı