Bu gün rolantiye aldı spek...
Printable View
Bu gün rolantiye aldı spek...
Size ćok zor bir sorum var[emoji1]
8.85teki 48.800lotu kim almış olabilirhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ab3da4070b.jpg
Yatırım Tavsiyem Değildir.
8,75 den 8,0 e aşagı iniş hacimsiz olmuş.
Çok şükür tren yerine asansöre binmek te nasip oldu.
Sanırım şu an ky alımda
satış yiyor gibi gözükse de kağıt şu an itibariyle günlük kademe analizinde 62000 artıda gözüküyor
Bu şekilde bugünkü ve dünkü açılıştaki gapları kapatmış oldu...
Sanırım düzeltme hareketini seans için yapıyor. Beklediğimiz günlük çubuklarda düzeltme olmayabilir.
bu günün takaslarını merak ettim doğrusu
Muhtemelen diğer hanesi biraz büyük olacak
inşallah gelene vermiyordur "yabancı" abiler.. ytd
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...154c55a426.jpg
ben yerlilerden bekliyorum hareketi. yabancılar önemli bir haber olmazsa böyle absürt takılmaz genelde
hissenin biraz normalleşmesi gerekiyordu aslında. dün ve önceki gün hızlı gidiyor diye endişemi dile getiriyordum hatırlarsınız. pzt 6,88 kapattı dün de 8,68 kapatmıştı. yani 3 günde %26 prim zaten aşırı prim demesem de çok ciddi prim idi bence. beri taraftan bizimkiler gördüler ki, merrill her fiyattan alıcı idi 3 gündür. "tahminim o ki, bugün de öyle olur diye yerli traderlar sabah ilk 10-15 dakikada sürdüler tahtayı 9 ve üstüne ve beklediler merrill i. sonra baktılar ki, gelen yok peşlerinden. panik havası oluştu tahtada ve satma telaşı başladı; kim önce satacak diye." (tırnak içine aldığım bu kısım benim hayal mahsulümdür. veya zihin jimnastiği de diyebilirim) ardından soluksuz 8.00a geldik. marja dikkat: 9,14-8,00. pivot olarak 8,00ı alsak 9,14e eder %14. şayet 9,14ü pivot alsak, 8,00a eder %12.5. ne taraftan bakarsan bak deli marj yaptılar. bizimkiler tahta yaparsa böyle yapar dedim içimden sabah :)
"biraz daha geri çekilme iyi olmaz mı" sorunuza cevaben: biraz daha geri çekilse yani 8,00ın altına getirmeye çalışsalar, bu durumda şöyle bir tehlike var bence: 8,00 altındaki alış kademelerinden merrillin çıkma ihtimali, bence yüksek ihtimaldir. dolayısıyla sabahtan merrille 9tl ve üstünde mal satma niyeti ile başlayan yerlilerin hareketi, 8tl ve altında fiyatlardan merrille mal kaptırmaya dönüşmüş olur (hani derler ya "bir işi eline yüzüne bulaştırdı" diye. tam öyle bir durum yani). bu sebeple daha fazla geri çekilmeyi makul görmüyorum kendi adıma.
jon.m/291-239-726 +++
Meri devam arkadaşlar.
Ortalaması da 8.85
Hedefleri cok mu büyük acaba dedirtiyir adama.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bbd9b2095c.jpg
Bugün aranıza bende katıldım. Yabancıların oran olarak en çok aldığı hisseleri tercih ederim radarıma 7 de takılmıştı kısmet bugüneymiş.
Şuan kağıtta hiçbir direnç kalmamışcasına çıkıyor. Ortalama fiyatın (6.71) altında kapatmış olsada bugünki açıkçılardan dolayı büyük bir olumsuzluk yaratmıyor.
Yabancılar bir kağıdı her yerden alıyorsa mutlaka bir hedefleri vardır.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Hedefi tahmin etmek çok zor değil aslında. Şirketin hedefi ilk etapta 2 milyar ciro. Favökte yüzde 15 yakalamak niyetindeler. Bu anlamda net kar olarak yüzde 5 - 7 gibi bir marj yakalayabilirler. Bu da 100 ila 140 milyon arası bir kar yapar. 40 milyon sermaye ile 10 fk üzerinden hesap yapsak 25 üsütü bir fiyat yapar. Acak şirket hedefe yaklaştığında 2 milyarlık hedefini revize eder ise bu sefer fk şu an olduğu gibi yüksek kalabilir. O zaman ise 40 üstü bir fiyat gündeme gelir.
Merhaba Sn.slm333; sanırım Sn.UAlkya'ya da mesajım gitmemiş. O zaman diğer arkadaşların da affına sığınarak fikir almak istediğim hissenin İPEKE olduğunu buradan da yazmış olayım. Sorunlu bir hisse olduğunu biliyorum ama şimdilik sorunlu. Yani kayyum atanmış, birkaç dönem bilanço gönderilmeyeceği açıklanmış bir hisse. Ama P/D değeri çok düşük sanıyorum 0.17 civarında. Malum döneme kadar oldukça iyi performans gösteren yada öyle gösterilen hisselerden ( Kozaa ve Kozal da aynı grupta yani aslında birinden bahsederken belki diğerlerinde bahsetmiş oluyoruz). Burada daha önce de yazmıştım ben Yataşta 0.7 lerden beri bulunuyorum. Yani Uzun vadeli yükseliş trendine giren, hikayesi olan hisseler benim için daha cazip ve güvenli liman. Yataş'taki çift haneli hedefime çok yaklaştım aynı zamanda hedefin daha da yukarıları olabileceğini de biliyorum ama artık başka hisselere de biraz bakmanın , yine uzun vadeli hisse bulmanın benim için yavaş yavaş vakti geliyor. Kayyum tarafından yönetilen İPEKE'de gerekli incelemeler tamamlanıp, bilanço açıklanacak duruma gelmesi ve satışa hazır hale getirilmesi süreçleri ile birlikte hızlı hareketler olabilir. Uzun vadede (1-2 yıl) teknik olarak %400-500 potansiyel olabileceğini düşünüyorum. Ama bir taraftan da Galip Öztürk'ün bu hisse de olduğunu duymuştum. Kendisi hem adamı çarpar hem de onun trenine binebilirsen adamı zengin de edebilir. Bu konu ile ilgili fikri olan arkadaşlar buranın YATAŞ sayfası olduğunu unutmadan yani diğer arkadaşlara rahatsızlık vermeden görüşlerini 1-2 yanıtla yada özele mesaj atarak paylaşabilirse memnun olurum.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0089823899.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...97093c38b9.jpg
Dün Merrill alıyor denmişti ama bu takaslarda Merrill göremedim acaba neden? Bilmediğim için soruyorum teşekkürler.
Bildigim kadarı ile Merril in takas bulundurma yetkisi yok. Alıp virmanlıyor yabancılara.
Alsin alsın daha çooook alsın.😃
Yabancılar alsında gerisi önemli değil zarar gelmez.
Burası borsa zirvelere gelen kağıtlarda çok dikkatli olmak gerekir. Tecrübesizseniz 10 yıl beklersiniz. 3 den 9 a geldi en son verdiği zamanı iyi hatırlarım. Nefes almadan taban taban öpmüşlerdi milleti. Adam satmaya yükseltiyo. Dow değil burası köy borsası...demedi deneyinde sonra.
Kısa vade için dediğin gerçekleşebilir. Ancak uzun vade için kağıt şu anki değerini katlanacaktır. Son verdiği zamanı biliyorum demişsin. Bak şimdi son verdiği zamanlardan nereye geldi. Şimdide isterse 5 e bassın kağıdı. Sonra eli malum 15 e götürecek. 2 seviyesden beri burda olan biri olarak söylüyorum. Ytd
Kısacılar ve buralardan girenler için söylüyorum. Bir logo olmadığı sürece 3 4 kat prim yapmış bir kağıda girmek risklidir. Sizler için sıkıntı yok zaten. Bol kazançlar.
Benim yazdığımı tam olarak anlamamışsınız sanırım. Benim görüşüm bu seviyeden girenler içinde sorun olmayacağı. Çünkü kağıdın önümüzdeki iki sene içinde şu anki değerini katlayacağına inanıyorum. Spek kısa vadede kar realizasyonu yapmak için bir satış dalgası yaratabilir. Bu seviyelerden girenler için yapması gereken tek şey sabretmek. Geçmiş grafiğe bakarlarsa bu kağıt bu seviyelere gelirken zaman zaman büyük satış dalgaları yedi.
Ben 2 den girmiştim. 2.80 i geçen kağıdı 1.75 e kadar vermişerdi. Sabrettik ve bu günleri gördük.
Özetle kağıt düşüş trendine girdiğinde ve trend bittiğinde yeni başlayan yükseliş dalgası ile bereber önceki zirvesini kırıyor. Şirketteki bu muazzam büyüme sürdüğü sürece de böyle olacaktır. Ama büyüme durduğu zaman bu böyle olmayabilir.
2013 Mayıs'da yabancılar alıyor diye Halkbank aldım, Migros aldım, İsgyo aldım. 4 sene geçti hala Halkbank'da ve Migros'da aldığım maliyette bekliyorum.
Grande cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her şirketin yapısı, yabancıların hissedeki oranı, kar artış oranına göre farklı değerlendirmek lazım. Şu bir gerçek ki yabancılar aldığı kağıdı çıkartıyor geçen hafta olduğu gibi. Önümüzdeki hafta alıma devam ederler mi yoksa satışa mı geçerler bilemem. Tabiki duruma göre değerlendirme yapıp ona göre hareket etmek gerekir. Yeterince prim yapmış son 1.5 yılda neredesyse 2,5 katına çıkmış bir kağıt yatas. Ben uzun vade yatırımcısı değilim kısa vade trade yaparım o yüzden yatas benim için cazip bir kağıt.