zaten 3 parçada satarım. 2,4 bir parça 2,70 diğer parça, 3 gibiler diğer parça satarım. ytd.
Printable View
Temettü vermiyorsun, yukarıda gitmiyorsun ne ayaksın sen Tire,
Kıpırda biraz al sat yapalım , :bravo: al sana alkış benden.
Yakında ayrılacağım senden, arkamdan üzülme, çünkü ben üzülmeyeceğim.
Herkes kendi düşüncesine göre hareket etsin , bana bakmayın.
Entrika abi tşk ederim sana güvendim hemende kar ettim valla
Sende çerçeveletip asarsın duvara, torun tombalağa lazım olur, 10 yıldır bekleyenleri okumuşundur.
Biz nasıl yıkarız diye birilerini arıyorduk, neyse biraz da sen taşırsın, gençmişinde , şimdiden geçmiş olsun.
Hedefini koy Entrikanın dediği gibi, yoksa Tirenden en son inen olursun.
Burası Tire bekletir gere gere, hadi kolay gelsin.
ytd.
Bak kardeşim, Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer, ben nerden bileyim, o kadar bilgim olsa burda işim ne ki,
Bak sen en iyisi çok tecrübeli olan birilerini bul, bize güvenirsen tirene binemeden yaya kalırsın. Bak Biletini almışsın ineceğin yeri bilemiyorsan makinist falan bulursun, raylardan geçerken de dikkat et. Tire bu ezeeeeer geçer.
Uyarmadı deme yarına da dikkat et, erken teşekkür de etme.. Bence yine diyorum tire bu ,ters köşe yapabilir.
Sağlıcakla kal kardeş.
ytd.
Şu tahtayı yapan gruptan hem nefret ediyorum (gerçekten çok kalitesiz tipler) hemde bir yönlerini takdir ediyorum.12 senedir eze eze toplamışlar ama bu dayak sürecindede ky yi öyle güzel şartlandırmışlarki .''Biraz yukarı gidince satmazsan bir on sene daha beklersin ''.Buna çok güzel inandırmışlar insanları.Bak işte sakın bu kağıda bulaşma yanarsın falan filan tarzı bir psikoloji yaratmışlar.bir diğeride ufak bir kar görünce sat yoksa senelerce zararda beklersin.Tam istedikleri ortam.o kadar sene malı eze eze toplamışlar ky nin elinde az bir miktar kalmış onuda bu psikolojiyle aynı mantıkla toplamaya çalışıyorlar. Bana göre 2.70 sadece tahtayı sınamak için koydukları sahte bir direnç noktası.Bu direnci geçsin 3 tl de burada kimse kalmaz.Birkaç kişi dışında tabii.Buda bunların tam planlayıp istedikleri ortam zaten.Gördüğümüz fiyatlar ne reel ne Temel nede Teknik fiyat değil psikolojik fiyat seviyesinden ibaret , görebilen görür (al satçıların dışında tabii)Y.T.D
Genç kardeşim hoşgeldin, para kazanmana sevindim gençlerin moralini yüksek tutması lazım, rüzgarını kesenler kesmeye çalışanlar olacaktır hemen kırılma, daha önce diğer genç arkadaşa tavsiyelerde bulunmuştum onları okursun aynıları senin için de geçerli.
Bu işi toto oynar gibi yapma ama analiz yap araştırma yap oku mutlaka teknik analiz öğren ayrıca bilanço okumayı çok iyi öğren ondan sonra zaten kimseden tavsiye almak zorunda kalmazsın.
Takoz formasyonu 2.25te tamamlanır, ondan sonraki hedefi sonra koyacağım, bilanço için 30-40 milyon cıvarı beklentim var, bakalım.
Ayrıca hissenin tarihi zirvesi 4.24 dolardır, sayın Hakanna34 e sonuna kadar katılıyorum 3 tl diye psikolojik bir bariyer yoktur.
Şirket yönetimine gelince orada kalite yoksunluğu ve soygunculuk tavan yapmış neden derseniz .2009 senesinde iki defa bedelli sermaye arttırımı yapmışlar (aynı sene içinde 2 defa) bu bedellilerin toplamı 2.5288 tl yapıyor.bunu 2009 daki ortalama dolar kurunu 1.5 tl kabul edip bölerseniz 2.588 /1.50 = yaklaşık 1.69 dolar yapar .Senedin şu andaki dolar bazlı fiyatı 0.37 dolar.Bilanço oyunlarıylada ( şişirilmiş giderler ,lisans bedeli vs bir sürü hırsızlık) büyük ihtimalle kendi yatırdıkları bedelli parasınıda geri çekmişler ve sanırım fabrikayı alırken ödedikleri dolarların büyük kısmınıda ky den çekip bedavaya yada çok ekonomik fiyatlara sektörün lider şirketine sahip olmuşlar.Bunların adına ülkemizde yabancı yatırımcı deniyor maalesef.Soyguncu demek hafif kalır yani.Şimdide utanmadan yatırımcıya 1.69 dolara verdikleri 2.5288 hisseyi ( hisse başına 1.69 / 2.5288 = 0.6327 dolar düşer) 0.37 dolardan yani yaklaşık yarı fiyatına ve 10 senedirde millete bedavadan taşıtıp geri almaya çalışıyorlar.Bunlara At hırsızı demek bence daha uygun.Bundan sonra aynı numaralarına devam edebilecek ve bu planlarında başarılı olabileceklermi sanmıyorum.Kendi adıma hayvan terli.Y.T.D.
Bir de şu var, şirketin defter değeri 245milyon tl gözüküyor, ama sırf son 4 senede kağıt ve karton hatlarına ve fabrikalarına vb. Toplam 220.7 milyon tl Yatırım yaptığını raporlamış. Bu şirketin arsaları, fabrika binaları hiç mi değerlenmedi 2008den beri onca senede, unutulmamalı ki Tire 75.5 milyon kar beyan etti ama 2018 de 7 milyon tl kağıt 61.3 milyon tl de kutu üretimine yatırım yapmış bir şirket kısaca 75.5 milyon kar buzdağının görünen kısmı. Bilançoda aslında çok şey saklı, kendinize Sayın Entrika nın sorduğu soruyu sorun bugün Mondi kendi hisselerini 2.18 tl den satar mı? 3 tl den satar mı? Bilançolar bağırıyor, satmaz satmaz diye. O yüzden kendi hedefinizi kendiniz belirleyin 2.70-3-5-7-9 farketmez, Mondi hisselerini kaçtan satar sorusuna kendiniz cevap verin o zamana kadar sabredin. 2.70 derseniz de orada satın ardınıza bakmayın bir daha.
2.05 den hatırı sayılır lotum var çok değil %150 kazndırsın bir dakika durmam burda.
Hislerime tercüman olduğunuz için teşekkür ederim...''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez'' Herkesin şişmanı/kadını kendine kalmış...Ben bir kez KATOLİK NİKAHI kıymışım. Belirlediğim hedeflere kadar devam...Olursa kısmet olmazsa canım sağolsun...Burası borsa...Kar/zarar kardeştir....Benden yana helal olsun...
Büyüyünce olur daha büyümemiş anlaşılan. Hasad vaktine daha vaR.
Düzeltmesini yapıyor kağıt elleşmeyin hisseyi, kafayı kaldırır öğleden sonra....
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mls simgedir , anlamı isim değildir, Ben Abiyim, 4 Tane senin yaşından büyük oğul var, ayrıca zararda değilim,
Neyse az kaldı ben zaten kalıcı değilim.
Sen Entrika abini takip et, bizden bir şey olmaz.
Kendi bildiğimi yapmaktan başka çarem yok. Akıl da vermem.
Şimdiki çocuklar harika, başarılar evlat. Kazanan sen ol.
Ama Tire bu Dağ yoluna çıkmışsın, Sarp kayalıklara doğru. Kolay gelsin. Bak 2,14 cevap yazarsan düşer yine. SUS.
Belki susarsan çıkar, Herkes tetikte bıkmış belli ki benim gibi,.
ytd.
Ayrıca portföyümün %1,i burada , %99 yeni bulduğum bebekte 1'e 20 bekliyorum, şu anda uykuda bende fulledim,
Hiç kimseyle paylaşmadım , sadece çocuklar biliyor. Beklentim o kağıtta.
Burda sadece antreman yapıyorum. O kağıdın formunda da hiç bir şey paylaşmıyorum. Sadece izlemedeyim.
Bak evlat , Teknik,Temel, Siyaset, Dünya Ekonomisini iyi bilmen lazım, Satranç gibi.. Yoksa Ham yaparlar paracıklarını,
sonra babandan tekrar istemek zorunda kalırsın.
ytd.
Ders 2 : Birinci dersten umarım gerekli dersi çıkarmışsındır. Kar ve zarar ancak kağıdı realize ettiğinde olur. Neyse Ders 2'ye geçelim. Poker bilir misin? Bilmiyor musun? Mutlaka öğrenmelisin...Elini belli etme belirlediğin hedefe otomatik satış emri hemen gir. Gerçekleşirse hemen sat. Sattığın kağıda asla tekrar bakma...Daha artmasını dile çünkü o artık başkasının nasibi ve kısmetidir.
Özetle hedef belirle ve hedefine geldiğinde daha deme....
Sn. Entrika merhaba, Hisseler benim robotlarım onlar benim adıma çalışırlar. Sistemim o .
Sizin tecrübeli olduğunuzu biliyorum daha önceki tahminim LOGO idi, 1,50 Tl. bulmuştum. 75 TL. gitti.
Hürriyet,Deva,Vestel,Karel, daha önce bulduklarımdan, siz eskisiniz bunları bilirsiniz, Yenilerde 58 krş. megap vardı 4,40 Tl. giden bu yenilerde,
Şimdiki ise tam bir bomba , asla aklınızın ucundan bile geçiremezsiniz, .
Tire benim için çerez sadece tirenin robotlarına karşı bilgimi sınıyorum. Al-sat gibi, benim gibi adamı ters köşe yapıyor, tekniğim çok iyi olmasına rağmen, zor bir kağıt yani, zaten dediğim gibi 5-10 bin lot var antremanlık ara ara girer çikarım .
Paylaşmak isterdim ama o kağıdı mundar ederler. Şimdilik SUS . tayım. Yani bekliyorum.
Yani kızı beğendik, Nikahsız aldık, Kimse aramazsa sat diye, yine En fazla 1 yıl bilemedin 2 demez, hedefine gider.
Sizlere başarılar, dediğim gibi sizler gibi birkaç arkadaş var aramızda tecrübeli, bakın genç arkadaş var aramızda ama heyecanlı
sanırım yukarıdaki yazdıklarınızdan ders alır. Dediğiniz gibi burası borsa..
ytd.
Öncelikle mls35 abim snden özrdilerm, abimsin. Bilgine saygı duyuyorum dikkate alıcam dediklerni. Batırırsam babam tekrar para vermez bana eşoolu der kafama geçirir ztn benm tek şansım burda bu işi kavramak başka şansım yok.
Entrika abim kötü vurdu hisse ne demek istediini anladım erken sevdm heyecan işte kopacak gidicek sandm sanki at yarışı :D
Ztn çok başındaym işin Ahmet Mergen den teknik öğren dedilr bilenlr, iimidir? İise ona bakcam. Hedefi belirleyebilmem için önce grafiği az anlamam gerek bana kalp ritmi gibi gelio şuan
Sn. : Payrıt, siz de değerli kardeşlerimizdensiniz.
Ben temel,teknik ve aynı zamanda türkiye,dünya,döviz,altın,siyasi gidişat hepsi karma şekilde takip ediyorum. Sadece çizgi dersen olmaz, Bu Tirede ise gördüğünüz gibi ne temel nede teknik çalışıyor,
Biri çıksın bana söylesin kar ettim diye edemez çünkü dolar bazında herkes zararda, herkes bakıyor zararımı kapatayım diye,
ama al-sat yaparak hergün 5-10 kuruş kazanabilirsiniz, o da şansınız varsa, mesela 2,22 den sat verdi bakın bugün nerelere getirdi, tahmin eden varmı yok, peki yarın devam edermi Tire bu edermi eder.
Sn. Payrıt konuya gelince düşünmeden yazdım, büyütmeyin , siz bu konuda iyisiniz, şu anda birçok kağıt ucuz, bakın bu günlerde geçer, %50-%100 kısa vadede verebilecek kağıtlar var, . sizlerde biliyorsunuzdur, örnek vangd. 1,3 gibi rakamlara gelmişti bugün
1,90 gibi, geçen gs. 1,3 idi 1,75 yaptı, bunlar çerez kendini belli ediyorlar. şimdi o kağıdı yazamam yazzmam doğru olur mu, olmaz.
Belkide gitmez, ama bilanço vs. baktınmı o zaman teknik hak getire, bağıra bağıra gidiyor.
Ama tirede al-sat yaparken iyi olmak lazım yoksa kafaya çakarlar.
Arkadaşlar burada herkes bildiğini yapsın, kendinizi geliştirmekten başka çareniz yok. O dedi, bu dedi yok. En son duyan oluverirsin.
Sn. Entrikanın dediği gibi kar cebe yakışır. Eğer çok güveniyorsan alır beklersin, sonra bir gün başladığın yerdesin.
Kısa vadecisen al-sat güveniyorsan kendine yap.
ytd. değildir.
2002 den beri borsaya aşina yım al sat la benim işim olmadı.Al sat ı ben eroine benzetirim bir kez bulaştığın da elindekinden olursun daha sonrada sağlığında.Bildiğin kumar gibi.
Türk yatırımcının en büyük zaafı tek hisse ye yatırım yapmak bu zaafını yener se başarılı olur.
Al sat turşusunu kur tavsiyesi değildir.
Bugün hareket bekliyorum Bakalım nereye götürecekler....
Bugün 2.21 2.27 geçilebilir dileklerimizle...
Tire yatırımcısının iyi dileklere bu aralar çok ihtiyacı var.
210 gecemiyo 227 cokk hayal kurmusun sen
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşım ne hayali...hayal dediğin farklı bir şeydir....
Hiç olmayacak bir şey hayaldir...
2.10’u geçemiyor derseniz olmaz....
koy bakalım nasıl geçiyor Varsa yüksek lotunuz kim koyarsa koysun lotları 2.10 dan uçarak alırlar...,
Tahtada kimin yabancı kimin Kye satıcısı olduğunu bilirler bu çakallar...
Bilanço haberinin ne olacağını onlar biliyor zaten....
Onlar sadece şu an alay ediyorlar Dalga geçiyorlar baskıya devam ediyorlar....
Yıllardır istedikleri lotları alıp ve satıp düşük hacimle aşağı düşürerek tekrar mallarını yerine koyup...yeri geldiğinde mondiye aktarılacaktır bu lotlar...şahsıma ben böyle düşünüyorum...,!!!
Az kaldı d*****n kuyruğu kopacak....
Ben kimseye ne al derim ne sat ne de tut...!!!!
20 bin lotum var 230 maliyetli 210 dqn delimiyim veriyim satan yoksa yukarilara surmesi lazim degilmi 230 yazacam gelecekmi bakalim
Madem istekliler o kadar almaya yazdim 230 gelsin alsinlar zaten benden baska satici yok kademelerdeki kendi lotlari
***TIRE*** MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
***TIRE*** MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş.( Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
28.02.2019
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Bildirime Konu Durumun Niteliği
Tire kağıt fabrikamızdaki iki adet kağıt makinasından birisinin üretiminin daimi olarak durdurulması
Durdurulan/İmkansız Hale Gelen Faaliyetler Hakkında Bilgi
Tire kağıt fabrikamızda yer alan iki adet kağıt makinasından birisi olan KM-2 nolu kağıt makinasındaki üretimin daimi olarak durdurulması
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Nedeni
İç piyasa koşullarındaki olumsuz gelişmeler ve bu koşullar altında, KM-2 nolu kağıt makinasının mevcut teknolojisini yenilemek için yatırım yapmanın, yüksek maliyeti nedeniyle ekonomik olarak elverişli olmaması
Varsa Yetkili Organ Karar Tarihi
26.04.2019
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Geçerlik Tarihi
26.04.2019
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Üretimine Etkisi
Tire kağıt fabrikasındaki diğer (daha büyük olan) kağıt makinası (no. KM-1), kağıt üretimine ve müşteri taleplerini karşılamaya devam edecektir. Kağıt talebinin azalmasına yol açan mevcut iç piyasa koşulları ve Şirket yönetimi tarafından alınan tedbirler, durumun müşterilere etkisini asgariye indirecektir. Şirketin gerek Tire kutu fabrikasındaki gerekse tüm diğer fabrikalarındaki oluklu mukavva kutu faaliyeti bu durumdan etkilenmeyecektir.
Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Satışlarına Etkisi
Şirket yönetimi tarafından alınan tedbirler neticesinde, toplam satışlara etkisinin asgari seviyede tutulacağı tahmin edilmektedir.
Kısmen Durdurma Sözkonusu ise Durdurulan Faaliyetlerin Toplam Üretim ve Satışlar İçindeki Payı
Kağıt talebinin düşmesine yol açan mevcut iç piyasa koşulları nedeniyle, söz konusu kapatma kararının Şirketin satışlarına etkisinin, toplam satışların %10'undan az olması tahmin edilmektedir.
İş Akitleri Feshedilen/Feshedilecek Kişi Sayısı
60 kişi
Ödenen/Ödenecek Kıdem Ve İhbar Tazminatlarının Toplamı
Yaklaşık 3.400.000 TL
Şirket Yönetimince Alınan Tedbirler
Müşteriler ve çalışanlar üzerindeki etkisini asgariye indirecek tedbirler alınmaktadır.
Yeniden Faaliyete Başlanması İçin Gerçekleşmesi Gereken Olaylar
Şirket yönetimi, KM-2 nolu kağıt makinasında yeniden faaliyete başlanmasını planlamamaktadır ancak Şirket Tire kağıt fabrikasındaki (daha büyük olan) diğer kağıt makinasında (no. KM-1) kağıt üretimine devam edecektir.
Yeniden Faaliyete Başlanacaksa Öngörülen Tarih
Şirket yönetimi KM-2 nolu kağıt makinasında yeniden faaliyete başlanmasını planlamamaktadır ancak Şirket Tire kağıt fabrikasındaki (daha büyük olan) diğer kağıt makinasında (no. KM-1) kağıt üretimine devam edecektir.
Şirketin Süreklilik Varsayımının Nasıl Etkileneceği
Şirketin sürekliliğine bir etkisi olmayacaktır.
Açıklamalar
Şirket Yönetim Kurulu'nun 26 Nisan 2019 tarihli kararı çerçevesinde (a) iç piyasa koşullarındaki olumsuz gelişmeler ve (b) bu koşullar altında, KM-2 nolu kağıt makinasının mevcut teknolojisini yenilemek için gerekli olan yüksek maliyetli yatırımı yapmanın, ekonomik olarak elverişli olmaması nedenleriyle TOKİ Mah., Hasan Tahsin Cad. N 28 Tire, İzmir adresinde yer alan Tire kağıt fabrikamızda bulunan iki adet kağıt makinasından daha eski olanında (no. KM-2), üretimin daimi olarak durdurulmasına karar verilmiştir.
Şirket, KM-2 nolu kağıt makinasındaki üretimini durdurma kararı almadan önce, farklı alternatifleri değerlendirmiştir. Tire kağıt fabrikamızdaki diğer kağıt makinasında (no. KM-1) kağıt üretimine devam edilecek iç piyasadaki müşterilerimizin talepleri, kar marjı yüksek bir ürün gamı ile karşılanacaktır. KM-2 nolu kağıt makinasındaki üretimin durdurulması, Şirket'in Tire kutu fabrikasındaki ve diğer fabrikalarındaki oluklu mukavva kutu faaliyetini etkilemeyecektir.
Şirketimiz Yönetim Kurulu, KM-2 nolu kağıt makinasındaki üretimin daimi olarak durdurulmasından etkilenen 60 çalışanımıza, iş akitlerinin karşılıklı olarak feshedilmesi için ikale teklifinde bulunulmasına karar vermiştir. Çalışanlarımıza, kıdem süreleri ile orantılı olacak şekilde ikale bedeli teklif edilecektir.
Konuyla ilgili başka bir gelişme olması halinde kamuya duyurulacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/758323
BIST
(26/04/2019 - 16:30:20)
Habere bak be hadi bakalim 2 altindan herkes alabilir simdi