İnsaalah gelicem sn Hayek
ihlgmda filmin sonunu bekkiyorum
Printable View
şirket
ütopya world oteli
4.5 milyon euro + 32 milyon euro
Toplam : 36.5 milyon euro bedel ile satti
kabataslak : 226 milyon TL bedel ile satti.
buna karsin sirketin
2019 yili icin odemesi gereken 70 milyon TL banka kredisi mevcut.
2020 icin ise toplam 15 milyon TL
2 yil icin toplam 85 milyon TL gibi bir odemesi var ki 2 yil boyunca tertemiz kafasi rahat olacak.
226 milyon nakit - 85 milyon = 141 milyon TL tertemiz nakiti kaliyor.
hicbir is yapmasa kabataslak kasadaki para ile birlikte 150 milyon gibi bir parayi fon yapsa yillik getirisi 22.5 milyon TL kar yapar. sirket 85 milyon TL ye islem yapiyor.
sadece 3.5 fk demektir [emoji846]
yatırım tavsiyesi degildir
şirketin görünen borçları :
2019 için
kısa vadeli borç (300) : 10.706.000 TL
uzun vadeli borçların kısa vadeli kısmı (303) : 59.354.000 TL
Toplam : 70.060.000 TL
2019 yılı kritikmiş ama sonrasının dağılımı makul seviyelerde
Uzun vadeli borçlar (400)
2020 : 2.350.000 Euro
2020 : 3.800.000 TL
------------
2021 : 2.500.000 Euro
2022 : 2.600.000 Euro
2023 : 2.750.000 Euro
2024 : 2.900.000 Euro
2025 : 2.400.000 Euro
Toplam : 15.500.000 Euro (97.200.000 TL)
bakildiginda otel satisindan gelecek para 226.000.000 TL / 36.500.000 Euro [bu arada otel bana gore bedavaya gitti alanlar hayrini gorsun]
gorunen 226.000.000 TL - 70.000.000 TL (2019 odemesi) : kalan net 156.000.000 TL kasadaki para ile
Toplam.160.000.000 TL net cash kaliyor. yillik.getirisi 24.000.000 TL
bu hesaba gore diger borclarin tamami zaten finansal getiri ile kapaniyor.
valla bana gore sirketin 6 lira gibi bir rakama dogru hizla ilerlemesi lazim (eldeki net cash rakamina esit piyasa degeri yani) enteresan bir potansiyele sahip
ASLA yatırım tavsiyesi degildir
Sn. Hayek,
Yatırımcısına bu fiyatları dayatan bir yönetim isterse dünyanın en zengini olsun bir faydası olacağını sanmıyorum.
Satış gerçekleştiğinde ve borçlar ödendikten sonra 156 milyon nakit kasaya girecek olan hisse böyle mi kalırdı, demekki güven yok.
Milleti zaten 3.5-8 arası mallandırmış, ortalama maliyetler 5.5 lira civarında, çağrı ile 3.62 den alırım diyor, nasıl versinler.
Şu grafiğe bakınız, sanki bedava verse kimse güvenip de girmez, resmen çilehane olmuş.
https://invst.ly/bsk8b
şu an alanlar için avantaj bence , çünkü 3.62 ayrilma garantisi var ve sure uzun olmaz. 3.13 baz alirsak kabataslak %15.5 getiri sunuyor. hem getirisi kotu degil hemde piyasalarda olusabilecek dalgalanmalara karsi bir sigorta.
bahsettiginiz 3.5-8 arasi maliyetlenenler acisindan zor bir durum oldugu kesin. Allah sabir versin.
ama benim dusuncem şu : sadece bu datalar ile şirketin piyasa degerinin buralarda kalmasi imkansiz. mutlaka oyle yada boyle hareket edecektir. belki ayrilma hakki ile milletin elindeki mallari alip gidecek belki de onay ile gidecek. ama ilki daha makul. (ama 3.5-8 arasi mal alanlarin 3.62 den ayrilacaklarini dusunmuyorum, bu seviyelerdende pek bir talep.olmadigi kesin kimin malini alacaklar bilmiyorum ama biraz alabilirler)
ama su seviyelerden alanlarin zarari asla olmaz, hazine bonosu formatinda su an[emoji3526]
Bence de 3,62 den ne koparırlarsa sonrasında fiyatı yukarı çekerler.
Milletin maliyeti yukarıda olunca satan da olmuyor.
Bu arada ihlgm onaylanmış, tam isabet yapmışsınız, umarım bunda da öyle olur, ordaki sağlamcılar parayı vurdular, bir selam verseler iyi olur.:)
Patronumuz Zekai bey, aynı zamanda sanatçı Erkan Petakkaya'nın kayınpederi oluyormuş, artistte para çok, biraz el atsa bari.:)
Sn. Hayek galiba bir tek sizinle ikimiz çağrı fiyatını kullanacağız bu utopya'da.
Kimse selam bile vermiyor, oysa eskiden burada canlılar yaşıyormuş.:)
Kimyasal atsan yine kurutlan olurdu, ne olmuş böyle.
3.17 geçebiliirse biraz ivme kazanabilir, bir hisse hep düşerek, hep yükselerek veya hep yatarak kalamaz. 4-5 ay önceki sert düşüşten sonra en ufak tepki yok.
Patorunun artık el atması lazım, başka da kimse hisseyi çıkaramaz.
https://invst.ly/bsusv
Niagara şelalesi gibi akmış mübarek.
bi ara ihlas gyo' da 0.83-0.85 arasi bir seyir vardi, kimsenin inanmadigi o zaman yazdigim ifade aklima geldi. PROMOSYONLU satislar bunlar[emoji3526]
bi donem sonra bu promosyonlu satislar artik kapandi demistim.
ayni durum burada var su anda. promosyonlu satis yapiyorlar, yakinda cok da uzak degil bu donem kapanir. Turizmci bunlar erken donem promosyonu severler ama sonra sezon gelince fiyatlar ucar [emoji3526][emoji3526][emoji3526]
bedava bu fiyatlar bana gore. soyle gelsin 3.05-3.10 arasina komple cekecegim mali. genel kurulda en kotu iade ederim. ee tasima maliyetlerine katlanacaklar artik.
1 numarasın sayın HAYEK yorumlar efsane.
Ama senin taşıma ucretininde maasallahi var.
Ama sezonun en can canlı dönemi seninde hakkindir.[emoji106][emoji106]
İhlgm da Ayrılma hakkini kullanip gelicem ama oda 10 gün sürecek. Bu hisse beni beklemez.
Mi Note 3 cihazımdan gönderildi. Yatırım tavsiyesi değildir.
Az daha bekleyin arkadaşlar, avodda ufak bir meselemiz var, halledip geliyoruz[emoji6] umarım uçmaz o zamana kadar..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
19.5 milyon zarar 6 aylikta, beklenen rakam ! süpriz yok
otel ile alakali finansman giderlerinden kaynakli, ama oteli sattik artik ! problem kisa bir zaman icerisinde cozulmus olacak[emoji6]
isparta elektrik 6 ayda 2 milyon kusur kar aciklamis. 12 aylikta 5 milyon kar aciklasa, 10 fk icin 50 milyon piyasa degeri yapar. bu hes isine sicak bakiyorum.
once su 225 milyon kasaya bir girsin bakalim
Buralardan toplayabildiği kadarıyla toplama gayretinde, eskiler yani hisseyle ilgilenenler zaten yüksekten yakalanmışlar, alım için paraları kalmadığını biliyor.
Sonuçta tahtadan 1 milyon toplasa dünya kadar para kazancak. Ama buralardan zor artık, kendi maliyetini biraz yükseltmeli.
1 milyon lot toplama imkani yok zaten takasa bakildiginda takasin %70'i derli toplu duruyor. onun derdi 100-200 bin lot alabilirmiyim. gunlerdir ugrasiyor. hep ayni adamlar alip veriyor. klasik hareketler bunlar , tahtada %90 fiktif islemler dondugunu net belirtebilirim.
zaten hacim de azaldi
Zaten bazen bakıyorum tavana kadar 100 bin bile yok, dediğiniz gibi toplasa ancak 100 bin toplar baskılayarak.
Tek çare artistin kayınpederinin hesseye destek çıkması.
ZEKAİ'nin Z'si...
Tahtacı tamam anladık da Z'nin arka bacağı haddinden fazla uzadı, az biraz da E hazırlığı yap.:)
Hisse bitik vaziyette ve Zekai Ağa el atmadan da hiçbir yere gitmez.
https://invst.ly/bucpy
gider gider sn. bawer rahat olun
sadece biraz sabir
bu arada tahtada baski kuracagiz diye mal kaybina devam ediyor bu kardesler. kabataslak 150-200 bin lot mal daha gitti ellerinden.
3.05-10 arasina gelseler, bu rakamin 3 kati daha gider. farkindalar artik o yuzden fazla salamiyorlar. ben asagida yogun alim icin bekliyorum nakit hazir. sagolsun mucahit bey epey bir nakitini tarafima tahsis etti.
simdi sira zekai amca'da [emoji846] kaçış yok, acelemiz yok. bekleriz.
mucahiti gectim o toy da, biz besim amcanin parasini seve seve almis adamiz. zekai amcada hayir hasenat seven biri , okul falan yapiyor, bize de destek olur.
Zekai Ağa, Mücahit ve Besim'den daha cömert davranmas lazım, çünkü onların cebinden para çıktı ama Zekai'nin cebine bu satıştan 154 milyon para girecek.
Bir de hayırsever ise yatırımcısını da mağdur etmez artist damadı olan patronumuz diye umut ediyorum.:)
Bir de bu borsada İhlas grubundan para kaz***** tek geçerim, bu kounda takdiri hakediyorsunuz gerçekten.
ya bu mucahit bey hakikaten misafir agirlamaktanda anlamiyor, pinti. koca olaganustu genel kurul yapiyor domates salatalik dograttirip tabaga koydurmus[emoji846]
besim amca at hirsizi idi ama kalender adamdi. ikramda zerre kusur yoktu efsane acik bufesi vardi !!![emoji846]
zekai amca misafirperverligin dibine vurup otelde acik bufe 1 gece kalmali bir olaganustu genel kurul yapip, 3.62'den hisselerini geri almayi planliyor diye UMİT EDİYORUM[emoji846]
Sngyo'da da kurabiye, kek, meyve suyu, bolca kahve ve çay ikram etmişlredi.:)
Ama 5 yıldızlı otelcilerin de öyle bir ayrıcalığı olsun yani, sonuçta açık büfeciler bunlar.
Neyse, Zekai ağa öyle bir kıyak yaparsa güzel olur, Ankara yerine Antalya süper olur, lakin o zamana kadar bizi daha iyi fiyatla yolcu eder diye umut ediyorum.
sn. bawer
açık ve net soyluyorum su anda bist icinde hicbir sirketin bunun gibi bir beklentisi yok !
inanilmaz nakit para girisi olacak.
Yine de şu devir işi bitsin de genel kurulda niyetlerini bir öğrendikten sonra karar veririz.
Onca nakit ne amçla kullanılacak, borçlar sıfırlanacak 154 milyon da cepte kalacak sonuçta.
kardesler erken uyandi ! dediler mallar gidiyor [emoji846]
hayir ufak ufakta aliyorduk. nasil huylandilar anlamadim gitti. ne guzel takiliyorduk 3.10-3.15 [emoji846]
sn. bawer sizden korktular sanirim.
buna benzer boyner de de ufak ufak aliyorduk, adamlar nasil uyanmisti, tamam o grup epey zeki idi ama bunlar ??? demekki bunlarda zeki [emoji846] ??? demekki
aldiklarimizi zekai amcaya 3.62 den hediye edecegiz !
Mücahit ve Besim'in aşağısında kalmayı kendine yakıştırmaz Zekai Ağa, ileride cömertliğini ıspatlayacaktır diye umut ediyorum.
Belki de bugün Mücahitten kazananlar az bir şey tırtıkladılar. Benim bildiğim Zekai Ağa 3-5 kademe hareketi yakıştırmaz kendine, destek atarsa kendini hissettirir.
Ağanın hissesi teknik olarak da güzelleşti, uzun aradan sonra direnç üstünde kapattı, süründürdüğün yeter artık tahtacı, az biraz ilerle bakalım, buralardan mal gelmez tahtaya anla artık.
https://invst.ly/bv2zy