Temettü miktarını hisse fiyatına oranla düşük buluyorum Sn deeplara nın çizdiği resimdeki büyüme potansiyeli doğrultusunda yatırım mantıklı Yoksa temettü buna da şükür miktarında
Printable View
Temettü miktarını hisse fiyatına oranla düşük buluyorum Sn deeplara nın çizdiği resimdeki büyüme potansiyeli doğrultusunda yatırım mantıklı Yoksa temettü buna da şükür miktarında
1000 lot 1000tl verse süper olurdu
Temettü bizim gibi ky için çok önemli.
Açıkçası temettü verimliliği 10 civarlarında olup yıllardır stabil olan yada belirli bir büyüme rakamının üzerine çıkması olası gözükmeyen şirketlere yatırım yapmak,bütçesi sınırlı olanlar için mantıklı gözükmüyor düşüncesindeyim.
Büyüme hedeflerini gerçekleştirmesi durumda,
GÜN GELİR,MALIYETIMIZ KADAR TEMETTÜYÜ BELKİDE TEK SENEDE ALIRIZ.
Bunun yaşandığı başarı hikayelerini hepimiz biliyoruz.
Darısı bizlerin başına. :):)
sayın cefaks pasta atabilirmisiniz Teşekkürler
zamanla cok güzel şeyler olacak kendi adıma öle ümid ediyorum sonuna kadar burda olacam ****
Herkese tekrardan merhaba , bazı zorunluluklardan dolayı FORUM a girmeyi bırakın KAP a bile bakamadım, doğrusu baksam ne fark edecekdiki, 0.45 tl temettü stopaj vs çık 0.38 vs. , benim için eski haber , hatta gecikmiş bir haber.
arkadaşlar esas mesele önümüzdeki yıl bedelsiz olacak mı, olacaksa ne kadar. sizlere sırf LÜBNAN sipariş ve satışının haberini verdim toplam 1.700 trafo, en düşükden hesap yapalım ( unutmayın bir trafo oradaki fiyatları yazılı olanların 1 tanesinden oluşmaz) 20.000 tl * 1.700= 34.000.000 tl yapıyor. tek başına ürdün
Yurt dışı satışlar 2015 - 22.630.293 ------------- 2016 - 42.370.256
MAYIS AYI İLK HAFTASININ CUMA 5.05.2017(olmadı 12 sinde) tarihinde ki rakamı bekliyorum ! 74.000.000 alacak , 14.000.000 baankadaki para geldi. bu hızlı gelişim devam ederse ki daha da hızlanıyor , her ay süpriz haberlere hazır olun BAŞINIZ DÖNEBİLİR !...
Inşaallah ****
İnşallah sayın deeplara68... Aydınlatıcı bilgileriniz ve emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Saglıcakla kalın.
2020 yılı için ( bu hızla 2019 da olabilir) sermaye arttırımı yapılmamış ( 40.000.000 sermaye= lot) haliyle TEMETTÜ BEKLENTİSİ (1.000 lot a 10.000-15.000 tl ) 10 -15 TL DİR. ( not : bu da benim beklentim değildir!...)
bütün bu acabaların cevap bulacağı yıl 2017 dir.
fazla birşey yok değil mi ? , ilk işaret de zaten geldi ?????? 2016- 4 . çeyrek
onay ise 2017 ilk çeyrek , ne var ki mayıs ayına :)
Bunları neden paylaşıyorum biliyormusunuz ?
iş yaşantımızın başında 90 ların başlarında etrafımızda abilerimiz vardı, onlar bizlere yardımcı olmadılar, anlatmadılar. Borsayı , yatırım yapmayı ZOR YOLLARDAN öğrendik , tecrübe kazandık, (yenen kazıkların bileşkesi ) , ama eskisi gibi arsa al- araba al - gibi yatırımlar öldü arsa neden öldü : çünki satıcılar 5 hatta 10 yıl sonrasının değerini istiyor.
işte artık geriye gelecekle ilgili yatırım kararında $ yüksek , altın yüksek , arsa uçmuş, ev fiyatları kopmuş geriye BORSA ŞİRKETLERE ORTAK OLMAK) kaldı. Onda da bizden büyükler gibi hıyarlık yapmamaya ,anlatmaya çalışıyoruz. Bir şeyi yazmadan önce 3-4 defa düşünüyor , sonrasındaysa yazdıklarımı da 2 defa değiştiriyorum , törpülüyorum.
sizlere 98 yılındaki bir abimizin anısını anlatayım; KOCAELİ- FETHİYE CAD- DEMİR BANK ÜSTÜNDE DEMİR YAT.
Tüpraş da çalışıyordu kardeşim ,91 de özelleştirme için onlara 3 er lot verdiler -sus payı- arkadaşları sattı bizim ki ise tuttu hatta verilen temettülerle de aldı, 7 yıl sonra Emekli olurken emekli ikramiyesinden fazla oradan para aldı.
buradan ders çıkarılması gereken yerin altı çizili .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BUDA TAM 40 DK. ÖNCE ELİME ULAŞTI :
Ulusoy Elektrik A.Ş.
Ulusoy Elektrik, Eltel Networks ile imzaladığı sözleşme kapsamında 50kVA ile 800kVA arasında değişen güçlerde 300 den fazla yağlı tip dağıtım transformatörün sevkıyatını gerçekleştirdi. Avrupa normlarına uygun olarak ekstra düşük kayıp oranlı üretilen dağıtım transformatörleri başarı ile devreye alındı.
800 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 15050 USD
630 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 12275 USD
400 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 8500 USD
250 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 6750 USD
160 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 5600 USD
bu anlaşmanın önemi ELTEL avrupanın büyüğü O İHALELERİ ALIYOR MALI BİZ VERİYORUZ.
Sayin deeplara değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum ancak bende bı şey öğrenmek istiyorum.bu bilgileri nasıl elde ediyorsunuz bunu bende öğrenmek istiyorum. araştırmayı severim yardımcı olursanız sevinirim
Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili deeplara, Allah nasip ederde görürsek eger 2017 sonu minimum hangi fiyat aralıklarında olmasını bekliyorsunuz? Konjektörde genel olarak büyük bir sıkıntı olmazsa yani??
Yanlış anlamayın ben yazarken aynı zamanda sizlerinde kendinize soru sormasınıda bekliyorum,
kendinize sorun ,YIL 2020-2019 NEYSE 1 milyar $ veya daha fazla ciro yapan lot başına 10-15 tl. temettü veren şirketin fiyatı kaç tl. olmalıdır ?
fiyat vermek ŞUAN HEM SUÇ ,HEM YASAKLANMA SEBEBİ
ÖZELLİKLE DE SÖYLÜYORUM İLK ÇEYREK , İLK ÇEYREK, İLK ÇEYREK ????????????
10-15 tl temettü demek fiyat olarak üçler klübüne aday demek.. Lakin okadar temettüyü bunlar bize yedirimi.. Orası muallak. İnşallah müsbet
bişiler çıkarmazlarda büyük beklentilerimiz gerçek olur.. Limon kasalarının üzerinden hisse alıp satan bir abimizde bana demşştiki git 13:00 lira egeen al bidahada bana ne alıyım diye sorma.. 1000 tane al o sana yeter demişti. Aldık aldıkta ozamanlar çok cüzi fiyatlara verdik gitti. Ben bu hissede egeen potansiyeli görüyorum. Hakkımızda hayırlısı. Bu çok uzun ve meşaketli bir yol olacak.Buarada fazlada ky bulaşmadan biraz yol katetsek iyi olur.
https://twitter.com/ulusoyelectric/s...50069997731841
Sayın Deeplara'da bundan bahsetmişti sanırım.
Avrupa'nın en soğuk ülkelerinden biri olan Finlandiya 'ya bu ürünleri satabilmek bir kalite göstergesidir.
Daha yolun başında olan uluse'ye başarılar diliyorum. :):)
[QUOTE=trumbler1;190983]Sayin deeplara değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum ancak bende bı şey öğrenmek istiyorum.bu bilgileri nasıl elde ediyorsunuz bunu bende öğrenmek istiyorum. araştırmayı severim yardımcı olursanız sevinirim
BUYUR GÜZEL KARDEŞİM, İSTEYENE YOL YORDAM ULUSOY ELEKTRİK NEREDE!
OSTİM; Organize Sanayi Gazetesi, Kobilerin sesi şubat 2017 Özel sayı RAYLI SİSTEMLER
Raylı Sistemler Milli Davamızdır, ASELSAN RAYLI SİSTEM ÇÖZÜMLERİ ; Tedarikçileri Listesinde ULUSOY ELEKTRİK de var ve SAİT ULUSOY 'un 27'nci sayfada kısada olsa röportajı var.
Konu yerli üretim yapılması ULUSE de bu EKİPMAN TEDARİKÇİLERİ İÇİNDE YERİNİ ALMIŞ. Sadece trafo vs. ile değil diğer alanlarada el atıyor. daha önce 3 parça dan oluşan kataner sistemler 5 parçaya çıkmış vaziyette ve artarak da devam ediyor.
o dergiden küçük bizim için büyük bir parça ?
2015 yılında Yerli Malı Tebliği nin çıkmasında ve Sanayi İşbirliği Programı (SİP) yabancı alımlarda yerli katkı şartının artırılması çalıştaylarında aktif rol oynadı. Yerli Malı ve Sanayi İşbirliği Programı nihayet bir devlet politikası haline geldi. %51 yerli katkı şartı ile en az 360 milyar Euro ülkemizde kalır Şimdi gerek kamu ve gerekse belediye ihalelerinde yerli katkı şartı uygulanmaya başladı.
10.4 27k satış var bir babayiğit aranıyor 😆
Oğuz Türkyılmaz - TMMOB Makine Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı
Türkiye Enerjide Ne Yapmalı?
"Yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları potansiyelinin tam olarak değerlendirilmesi için ihtiyaç duyulan enerji ekipmanlarının yurt içinde üretimi temel bir politika olmalıdır."
Yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları potansiyelinin tam olarak değerlendirilmesi için ihtiyaç duyulan enerji ekipmanlarının yurt içinde üretimi temel bir politika olmalıdır. ETKB, önümüzdeki on yılda ülkemizde yapılacak enerji yatırımlarının toplamını 110 milyar dolar olarak tahmin etmektedir. Bu büyük tutarın azami bölümünün yurt içinde kalabilmesi için, enerji üretim ekipmanlarının yerli üretiminin yanı sıra enerji yatırımlarında ihtiyaç duyulan tasarım, avan ve detay mühendislik, teknik iş gücü ve müteahhitlik hizmetlerinin yerli kuruluşlarca yurt içinden karşılanması esas olmalıdır.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu protokoller ve çerçevesinde yapılacak yatırımlar ile yalnızca rüzgârla alakalı karar verilmiş ve lisansa bağlanmış minimum 15 milyar dolarlık ithalatın önünü kesmiş olacağız" dedi. TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ise, en az yüzde 20 yerlilik artışı beklediklerini dile getirdi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yıllık satış adedi çoğu üretici fi rmanın üretim kapasitesinden fazla olan Vekmar, Schneider Electric ile yapmış olduğu işbirliği sonucunda yatırımcıların ve müteahhitlerin birinci tercihi konumuna gelmiştir. Schneider
Electric grubunun fabrika yapımı hazır tesisler üretimindeki deneyimi, 40 yıllık bir bilgi birikimine ve 25 yılı aşkın SF6 teknolojisi ile üretilen orta gerilim anahtarlama ekipmanları tecrübesine dayanmaktadır. Bu tecrübe ile bugün optimum seviyede operatör ve işletme güvenliği sağlayan iç ark dayanımlı hücrelerin üretimi yapılmaktadır. Dünya çapında sayıları
yarım milyonu bulan SF6 gazlı orta gerilim ünitesinin devreye alınması bir dünya liderinin kullanıcısına sağladığı eşsiz bir avantajdır.
Vekmar olarak üretime başladığı ilkgünden itibaren Ulusoy elektriğin bayiliğini yapmaktayız. İşbirliği yaptığı tüm üreticilereyeni pazarlar açan Vekmar, Ulusoy markasının Marmara Bölgesinde etkin olmasında aktifrol oynamış ve 2 firma birlikte çok önemliprojelere imza atmışlardır.
Maşallah uluse nazar değmesin. 10.50 deki 5000 lot u almayi düşünürken 1 dakikada 1080 kapattı. Helal olsun valla. Teknik olarak 1070 üstü kapanış yapması gayet olumlu.
Sn Deeplara'nın bahsettiği vekmar şirketinin resmi sayfasında,önceden tamamlanmış projelerde kullanılan ürünleri ve hangi firmaya ait olduğu belirtiliyor.
Önemli projelerin çoğunda ULUSE ürünler kullanılmış.
Yapmış olduğu araştırmalar ile ufkumuzu açmaya çalışan;
Sn Deeplara'ya sonsuz teşekkürler.
Lütfen her türlü bilgiyi,paylaşmaya devam ediniz.
Saygılarımla selamlıyorum sizi. :):)
Umarım kendi yazıp kendi almamıştır. Yaklaşık 20 bn lot işlem oldu karanlık odada.. Yarısı 10 bn lota yakın mal alımı oldu.. İnşallah iyi yerlere gideer
Avrupa'nın Önemli Projelerinde Ulusoy Elektrik Trafoları Tercih Ediliyor
Fransa da kurulumu yapılacak ve 23.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak 134.000 MWh enerji üretmesi beklenen dev güneş enerjisi santralinin dağıtım trafosu anlaşması Ulusoy Elektrik ile yapıldı.
Avrupa'nın Önemli Projelerinde Ulusoy Elektrik Trafoları Tercih Ediliyor
Fransa da kurulumu yapılacak ve 23.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak 134.000 MWh enerji üretmesi beklenen dev güneş enerjisi santralinin dağıtım trafosu anlaşması Ulusoy Elektrik ile yapıldı.
Ulusoy Elektrik faaliyetlerinin tüm aşamalarında benimsemiş olduğu kalite ve sürdürülebilir müşteri memnuniyeti ilkesi ile önemli enerji santrali ve elektrik altyapı yenileme projelerinin tercihi oluyor. Fransa da kurulacak olan toplam 106.5 MW kapasiteye sahip güneş enerjisi santrali projesi için de Ulusoy Elektrik, 1100 kVA ve 2200 kVA güçlerinde yağlı tip trafo sevkiyatı gerçekleştirecek.
Ulusoy Elektrik in yeni ürünü kuru tip trafo ve yağlı tip trafolar pazara hızlı bir giriş yaparak ve düşük kayıp oranları ve Eco-Desing normlarına uygun üretimi ile özellikle Avrupa pazarında en çok tercih edilenler arasındaki yerini almıştır. Geçtiğimiz aylarda uluslararası test süreçlerini de tamamlayan yağlı tip trafolar uluslararası platformda kabul edilirliği ve geçerliliği yüksek olan Kema Hollanda Tip Test Laboratuvarı nda test edilerek kısa devre performans testini geçmiş ve tip test sertifikasını almaya hak kazanmıştır.
ULUSOY GÜÇ TRAFOLARI 2500 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 31750 USD
2000 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 28800 USD
1600 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 21350 USD
1250 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 18550 USD
1000 kva Hermetik Yağlı Güç Trafosu 16600 USD
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenecek olan Hannover Messe Fuarı nda başta yeni ürünü kuru tip trafo olmak üzere son teknoloji orta gerilim bağlantı ürünleri ile yer alacak.
Yerli teknolojiyi Dünya ya tanıtan Ulusoy Elektrik fuarda, 160 kVA Kuru Tip Dağıtım Trafosu, 24kV Dahili Tip Gaz Yalıtımlı RMU Hücre, 24 KV Hava Yalıtımlı Metal Muhafazalı Kesicili Giriş-Çıkış Hücre ve kablo aksesuarı ürünlerini sergileyecek. Dünya nın en önemli endüstri fuarlarından birisi olan Hannover Messe enerji sektörü başta olmak üzere üst düzey yöneticileri ve farklı meslek gruplarını bir araya getiriyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ULUSOY ELEKTRİK LE AYNI ŞEKİLDE ÇALIŞAN - TEKNO RAY SOLAR - yazın ve araştırın.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ŞİRKETİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ BİR ŞÜPHESİ OLAN VAR MI ?
Gedik 17k bgc partners 10k almis ... is yat 9k ziraat yat 5k vs. Satmis. Durum bu.
Senelik 1 mlyr $ lık kapastesi var mı sirketin...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
350 milyon ciro ile 70 milyon net kar abarti degil mi ustad..
şirket kendi anlatımıyla cironun % 20 kar elde etmektedir.
aşağıdaki liste standart üretimi temsil ediyor.ŞUDA VAR BENİM BEKLENTİM İÇİNDE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YURTİÇİ BAŞKA FİRMALARI SATIN ALMA YADA YENİ FABRİKA KURMALARI ÇOK MÜMKÜN.
36 kV seviyesinde dünyada en fazla üretim yapan modüler hücre fabrikası hacmimizle yurt içi ve yurt dışındaki fabrikalarımızda yıllık 60.000 adedin üzerinde Orta Gerilim hücresi, 3.200 adet beton Trafo merkezi ve 6.000 dağıtım trafosu üretimi gerçekleştirmekteyiz. fiyat listesini daha önce paylaştım , hesabı siz yapın.
KAÇIRMAMANIZI İSTEDİĞİM NOKTA 10 YILDA 110 MİLYAR $ IN 1/5 İ NE DEMEKDİR 22 MİLYAR $ BUNUNDA % 50 SİNİN HAKİMİYETİ O DA 11 MİLYAR $ DEMEKDİR , / 10 YIL KADEMELİ GEÇİŞDE bende acaba diyerek senelik 2020 için 1 MİLYAR $ ......(ben frenliyorum ,az yazmaya çalışarak beklentiyi yumuşatmaya çalışıyorum)...................ENİS BEY ANLADIĞIM 2020 İÇİN 1-1.5 MİLYAR $ BEKLİYOR
2017 için şunu söyleyebilirim YURTDIŞI ŞİMDİDEN 2016 YI GEÇTİ . eğer yurtdışı gibi yurtiçi de aynı hızla büyürse 2016 nın 2 değil 3-4 katı çiro görmemizde mümkün zaten ENİS ULUSOY ve YENİ YÖNETİCİMİZ de bunu söylüyor.benim minimum beklentim 70 mil. kar. (işte bu yazıda ki benim olan tek şeyde bu bölüm-herzamanki gibi frenliyerek yazıyorum)
tabii ki herşeyi anlatacak olan ilk çeyrek karı ve alacağı gösterecek unutmamalı ki şirketin satış vadesi 100 gün.
son olarak SİP ve hükümetin ortak çıkarttığı kanunlar ENİS VE SAİT BEYLERİ DESTEKLİYOR.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
arkadaşlar böyle sorularınızı özelden yazarsanız memnun olurum, burada yazınca kendimizi tekrar etmiş oluyoruz.
Eline saglik dostum...
Teşekkürler deeplara68 emeğinize sağlık
Sessizce usul usul adı üstünde uluse:)
Temettü tarihi değişmiş 06.09.2017 olmuş...
Ek Açıklamalar 24.03.2017 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında ekte yer alan kar dağıtım teklifinin , kar payı dağıtım tarihi 31.08.2017 olmak üzere ,Genel Kurul onayına sunulmasına karar verilerek kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Yönetim Kurulu'muz 03.04.2017 toplantısında Genel Kurul'a sunulacak kar dağıtımı teklifinde , kar payı ödeme tarihini , 31.08.2017 tarihinde yarım gün işlem yapıldığından Borsa nezdinde hak kullanım işleminin yapılamaması ve 01.09.2017 ile 04.09.2017 tarihlerinin bayram tatili olması nedeniyle, 06.09.2017 olarak revize etmeye karar vermiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz olunur.
Bayram tatili ne denk geldiği için 1 hafta ertelenmiş:)
Bu bizim siteden :
Acil Durumlara Hızlı Çözüm; Mobil Trafo Merkezleri
Mobil trafo merkezleri acil enerji ihtiyaçlarını karşılama noktasında önemli bir yere sahiptir. Farklı sektörler tarafından tercih edilen mobil trafo merkezleri acil ihtiyaçları karşılamak, enerji kesintilerine hızlı çözüm bulmak adına büyük önem taşımaktadırlar.
Acil Durumlara Hızlı Çözüm; Mobil Trafo Merkezleri
Mobil trafo merkezleri acil enerji ihtiyaçlarını karşılama noktasında önemli bir yere sahiptir. Taşınabilirliği ve kolay devreye alma açısından son zamanlarda çeşitli sektörler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sektörler başta elektrik dağıtım şirketleri olmakla beraber, askeri üsler, endüstri tesisleri, şehir şebekeleri vs. gibi kurumlar acil enerji ihtiyaçlarını karşılamak için mobil trafo merkezlerini tercih etmektedir. Ayrıca yeni kurulacak tesislerin enerji ihtiyacı, enerji kesintilerine hızlı çözüm ve ani müdahalelerde mobil trafo merkezlerinin önemi yüksektir.
Tesislerin istek ve önerileri doğrultusunda mobil trafo merkezleri römork, treyler, konteynır, platform gibi taşımacılıkta kullanılan ekipmanların içerisine veya üzerine rahatlıkla yapılabilmektedir. Mobil trafo merkezi imalatı, trafo merkezinin gücüne, arazi şartlarına, taşıma türüne ve trafo merkezinde istenilen yardımcı malzemelere bağlı olarak değişebilmektedir. Genellikle bir merkez içerisinde hava yalıtımlı hücreler ya da gaz yalıtımlı hücreler, metal cladler, AG dağıtım ve kontrol panoları, akü batarya grubu, trafo- hücre bağlantıları ve saha bağlantıları için kablolar, kabloların sarılı olduğu makara sistemleri ve iç ihtiyaç trafosu bulunmaktadır. Mobil trafo merkezinde bulunan bu ürünlerin tüm bağlantıları araç üzerinde bağlantıları yapılmış şekilde hazır bulunmaktadır. İhtiyaç doğrultusunda saha bağlantıları yapılarak direk olarak kullanılabilmektedir.
Bu etkenler göz önüne alındığında bir trafo merkezi kolay taşınabilirliği, yüksek güvenliği, treyler, römork, konteynır gibi taşınabilir araç ekipmanları üzerine imalatı, özel proje ve isteklere göre uygunluğu ve acil, geçici ek güç isteklerine hızlı çözümleri ile büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Mobil merkezleri genellikle özel üretim basamaklarına dahil olduğu için ülkemizde karayolları seyahati için özel izinlere tabidir. Her ne kadar elektriksel malzemeler büyük önem taşısa da taşıma işleminde kullanılacak treyler, römork vs. ürünlerin de özel üretim olması gerekmektedir. Bu ürünler trafo merkezinin ağırlığına, boyutuna ve müşteri özel isteklerine göre değişiklik göstermektedir.
Mobil trafo imalatı ve montaj işlemleri için bahsi geçen tüm konular detaylı şekilde değerlendirilmediler. Ulusoy Elektrik olarak üretim aşamalarımız proje şartnamesi, müşteri özel istekleri, trafo gücü, üzerinde bulunduracağı gaz yalıtımlı, hava yalıtımlı veya metal clad hücre özellikleri, enerji kablo çapları ve makaraları, iç ihtiyaç trafosu, AG-DC panolar, batarya grupları gibi tüm konuların değerlendirilmesi ile başlamaktadır. Bu değerlendirmeler sonrası yapılacak treyler, römork vs. taşıma ekipmanlarının boyut ölçüleri ve taşıma kapasitesini belirlemektedir. Bu süreç zahmetli ve zor bir süreç olduğundan, disiplinli ve planlı çalışma gerektirmektedir. Çünkü bir trafo merkezinin tam hazır olması demek, 5 aylık disiplinli bir çalışma demektedir. Örneğin 20 MVA bir trafo tek başına 31 ton gelmektedir. Güç olarak 20.000 kVA olan trafo tam sistem mobil merkezi olarak hazırlandığında 65 tonluk, 18 metrelik devasa bir yürüyen tesis olmaktadır. Üzerine montajlı sistemler ile yüksekliği 4300 mm, genişliği 3500 mm olduğu için üretilecek treyler özellikleri uygun olmalıdır. Yüz ölçümü olarak sistem 63 m² lik bir eve eş değer olmaktadır. Bu ölçüler ve ağırlık için bir treyler 16 teker, 4 dingil ve her bir dingil 12 ton kaldıracak şekilde 8 bar basınçta toplam 48 tonluk kaldırma kapasitesi vardır. Üzerine montajlı olan her bir makara 4500 kg kablo sistemini saracak güçte özel üretilmiştir. Sistemin tamamlandığında güvenli taşıma ve yolculuğu için 480 beygirlik bir çekici gücüne ihtiyaç vardır. Bu bilgiler ışığında, mobil trafo merkezi üretim basamaklarının oldukça detaylı ve zor olduğu anlaşılmaktadır. Bu yolda başarıya ulaşmak için disiplinli bir proje yönetimi ve koordinasyonunun yanı sıra, malzeme bilgisi, mekanik tasarım, bağlantı elemanları gibi birçok mühendislik alanlarında da bilgi sahibi olmak gerekmektedir.
Özetle şunu söyleyebiliriz ki; Devamlı büyüyen enerji sektöründe mobil merkezler hızla kullanılmaya başlanmıştır. İleri ki yıllarda artan ihtiyaç, problemlere hızlı çözüm ve servis kolaylığı bakımından mobil trafoların önemi daha da artacaktır.
BUNU NEDEN PAYLAŞTIM , SAVUNMA SANAYİDE OLMAYAN BİR MOTORU (ALTAY TANKI) 5 FİRMA YAPACAĞIZ DİYOR 5.5-6.0 MİLYON $ A SATACAĞIZ DİYOR, YAHU KARDEŞİM DEV MOBİL TRAFO NUN FİYATI 2-2.5 MİLYON $ , TEK FİRMA BIRAKIN LAF EBELİĞİNİ ÜRETİP SATIYOR, SİPARİŞ ALIYOR . DAHA NE DESİN !...
Ben o kadar araştırıyorum başka üreten (%100 yerli) yok. yapabilecek BİR ABB var. daha önce tedaş a og hariç kore malı satan 1 firma olmuş, o da kore