Bu kağıt ne zamanlar hareket görüyor.
Eskilerden bilgi verebilecek varmı.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu kağıt ne zamanlar hareket görüyor.
Eskilerden bilgi verebilecek varmı.
80 lere gelsede azcık daha alım yapsak..
82 altına salmıcak gibi duruyor.
Ama önümüzdeki hafta çok kritik her şey olabilir.
http://fs5.directupload.net/images/170408/4ag7dxp6.jpg
son bir ayda alanlar
Teşekkür ederim yorum için.
Ben sadece yükseliş açısından sormadım.
Alımada izin vermiyor. 83-84-83-84
83 ten de aldım, üç günden beri onada izin vermiyor.
Temettu sonrası sadece 4 kademe düştü..şimdi ne alima izin veriyor ne satima.
Tamam bu kağıt temettusu için alınıyor spekulasyon kağıdı değil ama temettüsunu cebimize koymamiz için 15-16 kademe ilerlemesi lazım hemde bu endeks rakamlardayken..yarın endeks düşerse dik durabilecekmi mesele bu.
1 haftadır cezalıydım cevabımı şimdi yazabiliyorum.
http://i.hizliresim.com/1L7JyA.jpg
Düzeltilmemiş fiyatlara bakınca hisse 10 yıldır yerinde sayıyor fiyat olarak. Aldığınız temettülerle yeniden hisse alınca anlamlı bir ilerleme oluyor sadece. Bu yüzden fiyatı sabit tutmaya çalıştım.
Temettülerde son 7-8 yıldır 12,5-16-18-20 krş olarak değişkenlik göstermiş. Bunları da ortalama sanki her yıl 1 krş artıyormuş gibi bir varsayım yaptım.
Tablo zaten varsayımlar üzerine kurulu. Kesinliği yok takdir edersiniz ki. Temettülerle yeniden hisse alıp 7-8 yıl biriktirmeden kazanç sağlanamıyor pek. Gerçek bir uzun vadeli yatırım hissesi bu.
Teşekkür ederim Oralet Osman. (Aynı zamanda geçmiş olsun)
Bir yukarıdaki mesajımı okumuş sunuzdur umarım..
Bununla ilgili yorum yaparmisiniz.
Özelden de msj attım.Bir bakarsınız.
10 yıldır bu kağıt aynı hareket eder. Ağustos gibi yükselmeye başlar, Mart sonu temettü verene kadar belli fiyata gelir, temettüyü verince hissenin müdavimleri yine hisseden alır diğerleri satar. Marttan Ağustosa kadar yatayda kalır hisse. Bu yatay dönemde para oldukça alır hissenin müdavimleri. Bu döngü yıllardır böyle.
Sayın Oralet Osman düzeltilmemiş değilde düzeltilmişlere baksak daha net sonuç vermez mi? Aşağıdaki grafikte durum net görünüyor.
http://finans.mynet.com/borsa/hissel.../hisseayrinti/
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba arkadaşlar bende düzenli takip ediyorum bu hisseyi. şöyle bi tablo yaptım kendimce. başlangıç olarak 2008 senesinde 5000 dolar ile başlangıç yaptığımızda ve her ay o zmanki senenin asgari ücreti kadar ISYAT hissesi alarak ve her sene alınan temettü ile tekrar hisse alarak oluşan yatırım.
(her seneki dolar kuru alınarak hesap yapılmıştır)
Ek 2293
Arkadaşlar 2008 senesinden sonrasını hesaplamak hiç sağlıklı değil. Hep aynı hatayı yapıyorsunuz. Kriz zamanı borsanın ölü zamanından itibaren hesaplıyorsunuz. Bu bence tabloyu toz pembe görmek istemenizdendir. İşyat bende de var. Sadece biraz daha realist olmanızı tavsiye ederim size. Ytd.
Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü sonrası düşüşleri isyat genelde ne kadar zamanda toparlıyor? Endeks 92.000 gördü neredeyse ama biz yol alamadık.
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2018 Mart'inin son haftasina kadar zaman var.
Millet bu kadar uzun parayi erken baglamak yerine Agustos sonuna kadar bekliyor almak icin.
Bu arada cok hesapli almak sansi olabilir diye dusunuyor olmalilar.
Yoksa hissenin muspet menfi durumuyla ilgili degil bu duraganlik.
Endeks 100.000 de olsa yine buralarda olur.
Olmaz, yanlış çıkar. Bak şimdi,
http://i.hizliresim.com/O0apq3.jpg
Bunlar düzeltilmemiş yani temettüler bedelsizler düşülmemiş fiyatı. Örneğin 2010 yılına bakın. Senin tablonda 2010 fiyatı 48,9 kuruş görünüyor. Ama 2010 da hiç 49 kuruşa inmemiş hisse.
Düzeltilmiş fiyatları kullandığın için aynı paraya çok daha fazla hisse almışsın gibi görünüyor.
Örneğin bu sene 25 Martta hisse 1.02 liraydı. 1 hafta sonra 12,5 krş temettü verince artık grafiklerde fiyatı düzeltilmiş olarak görürsün. Yani 1,02-0,125= 0,89 krş.
Aslında 25 Martta hisse 89 krş değil 1.02 liraydı. Seneye 19 krş temettü verse grafik fiyatı tekrar düzeltecek ve 89-19=70 krş olarak gösterecek. Ama aslına 1.02 idi.
5 yıl sonra biri gelip senin tablonu yapmaya kalksa vay anasını 2017 de 1 lot 70 kuruşmuş Mart ayında diyecek ve hesaplamaları yanıltıcı olacak.
2008-2009 kriz dönemiydi onu geçelim. Örneğin 2010 da en tepeden 1,45 den alan birisi bugün enflasyona yenilmemiş ama kat be kat üstünü de kazanmamıştır. Alış önemli alış.
7 yıl önce 16 kuruş temettü veriyorsa yıllık %10 enflasyon farkını koyarsak bugün en az 30 kuruş vermesi lazım ama 12,5 kuruş verdi. Hisse fiyatı artmıyor, yıllardır aynı. Bu hisse defansif hisse, portföyü uçurmuyor da zarar da ettirmiyor. Kafam rahat etsin hissesi. Rus uçağı düştü, Suriye bombalandı, dolar çıktı, darbe oldu vs kolay kolay düşmeyen hisse.
Sn. Hısım abi temettü oranı her sene düşüyor. Nasıl açıklıyorsun bunu. İnşallah hiçbirimizi pişman etmez hissemiz. Ytd
Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birde bu hissede alış fiyatı gerçekten önemli.ben bu bu hisseyi 2012 haziran yada temmuzdu 0.81-0.82 fiyatlarından aldım.mart sonu aldığım temettü ile yatırdığım parayı geri almış oldum.geriye dönük hesap yapanlar baksın kar mı zarar mı diye.
Önemli olan bundan sonrasını görebilmek.bizim şirket bu haftaki portföy görünümü ile parayı hemen hemen 2 ye bölmüş.dolar ve özel sek.tahvili.hisse çok cüzi miktarda.Portföy değerini 20 milyon arttırırsa 12,5 krş verir.30 milyon artırırsa 18-19 krş temettü verir.yıllardır olan bu Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Saygılar..
12 Nisan 2017 Çarşamba, 21:07 Güncelleme: 12 Nisan 2017 Çarşamba, 21:07
PAKPEN Plastik Boru ve Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş., KAP'a yaptığı açıklamada, "TRSPKPB41717 ısın kodlu tahvilimizin itfa ve kupon ödemesi gerçekleştirilememiştir. Banka ve kurumlarla yapılandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Tahvil itfa ve kupon ödemesi en kısa sürede gerçekleştirilecek olup, bu konu ile ilgili ikinci bir açıklama tarafımızdan yapılacaktır" ifadesini kullandı.
bizimde pörtföyde 4 milyon liralık pakpen tahvili bulunmakta...
Sanırım bizim şirket genelde borç veren yani devlet ve özel sektör tahvili alan bir yatırım şirketi. Bu durumda faizler bizim için çok önemli, faiz artarsa kazanırız artmazsa yerimizde sayarız. Faiz en iyi ne zaman artar peki? Bence kriz zamanında.
Yanılıyorsam şayet bir üstadımız beni düzeltirse sevinirim
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üsteki mesajlara göre olası bir evet endeks üzerindeki artış çokta etkilemez doğru mu? tşk
faizler artarsa örneğin %25 oldu diyelim. bundan alacağın temettünün bir anlamı kalmaz.
Dövizleri satar sizin dediğiniz gibi %25 faiz e yatırır o zaman.Ö.S.T genelde gösterge faizlere endeksli oluyor.(bu faizleri ödeyebilecek özel sektör kalırsa).ee porföy değeri 220 milyon %25 i 55 milyon yapar.Toplam 275 milyon portföy değeri böl 160 milyona olur size 1.72 pay değeri. Benden bu kadar bundan sonraki senaryoları siz yazın.
Hayırlı bol kazançlar..
[QUOTE=Aydinlik;278616]Pay değeri şuan da bu fiyatlar değil ancak pay değerinde işlem görmüyor maalesef
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOTE
%25 ilk faiz ortamına göre bir varsayım o.O varsaydığımız 55 milyonu bir temettü olarak dağıtırsa o zaman yapar size 34-35 krş.Bunlar olursa o zaman konuşuruz nasılsa.Hayaller ne de olsa bedava.:halay:
138.554 adet 0.83 'e cumartesi öglenden emir girdim satmak isteyen varsa bekliyorum. Yap bi kıyak işyat ver yarın sabah mallarımı..
Hayırlı olsun hocam sanırım aldınız :)
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.