Asıl sorun milletvekili olabilmek için gerekli şartların düzenlenmesidir. Çok ağır şartlar getirilmelidir. Sınav yapılmalı, sınavı geçemeyenler aday listelerinde olmamalıdır.
Printable View
Asıl sorun milletvekili olabilmek için gerekli şartların düzenlenmesidir. Çok ağır şartlar getirilmelidir. Sınav yapılmalı, sınavı geçemeyenler aday listelerinde olmamalıdır.
Niçin her zaman birilerini sorularınla kendi kısır akıl oyunlarına alet etmeye uğraşırsın bilmem.
Bildiğim bir şey var bu ülkenin önünü açacak gerçek anlamda bir çözüm süreci başladığında hayatına kastetmeni muhtemel görüyorum. Bu kadar kin, nefret bünyeye zarar. Sakin ol biraz. :)
Bence asıl seçmen olmak için bazı şartlar aranmalıdır.
Tahsil gibi...
Ama inanın bunlar geçen yüzyılın başında hep tartışıldı.
Ne yazık ki, seçmenin en cahilini kendisi için en önemli sermaye olarak gören siyasetçi ve de temsilcisi olduğu egemen sınıflar, olayı "eşitlik ve özgürlük" temelinde savunarak böyle uygun gördüler.
Bu konuda yazar August Strindberg'i okumuştım geçen yıl...
Sen hiç üstüne tapulu mülkü bedelsiz kendisine vermeni isteyen birinin isteğini hoş karşıladın mı mülkünü teslim ettin mi ki bizim Kürtçülerin isteklerini hoş karşılamamızı istiyorsun?
Ortada akıl oyunu yok basit sorular var zor değil ki yanıtlayamayasın..
Çözüm sürecinde somut madde madde ne istiyorsunuz "Yurttaşlık hakları" dışında "Etnik haklar" mı istiyorsunuz?
Bu konuda Sn Meteposta için benim de düşüncelerim aynı.
PKK hakkında düşüncelerim ve de hissiyatım aynı olmakla birlikte (Korucuları ve de koruculuk müessesini sevmem ve de hatırlarsınız bu işin başında korucu ücretlerinin önemli kısmı tekrar PKK ya gidiyor diye iddia da vardı) Meteposta'nın her gün sabahtan başlayarak neredeyse sadece bu konuda yazması bende aksi yönde etki yapmakta...
Korkarım durum böyle...
Abi, kanun yapıcılar nitelikli olmadığı sürece, seçmen ne kadar nitelikli olursa olsun sonuç değişir mi? Devletine bağlı, nitelikli milletini seven 550 kişiyi seçmek daha kolay değil mi?
Basit sorulara basit karşılıklar vermeli,
Yıllardır biz "hak" istiyoruz deyip de kamuoyu önünde hangi hakları istiyorsunuz denince çamura yatmak ayıptır..
HDP'liler biz PKK'yız derken hayır siz PKK'lı değilsiniz demek Habur'un seyyar mahkeme hakiminin yaptığı gibi ahlaksızlıktır..
Benim KürtAçılımım iyi senin KürtAçılımın kötü demek ahlaksızlıktır..
HDP liler PKK yız derken bu partiyi kapatmayanlar nedir ?
çözüm süreci rezil bir dönemdi ve umarım tekrar aynı hataya düşülmez..
gereksiz laf salatasına gerek yok.. çözüm süreci denilen süreç dolmabahçe mutabakatı denilen tailhsiz kare ile milletin hafızasına kazındı..
hdp nin istediği belli. ülkenin doğusunu kendilerine, batısını ise beraber paylaşımlı istiyorlar..
gaflet içinde olanlar her zaman vardır ancak Turk milleti bunlara izin vermez.. yalnız bir yerden düğmeye basıldığı kesin dün akşam habertürkte hem kezban hatemi hem de fuat keyman aynı programdaydı..çözüm süreci güzellemesi yaptılar..
Oslo Dolmabahce vb hepsinde gayette haklisiniz o orguttede o tuhaf partidede
Ama o gun tv yi interneti ac
Habur da yuzbinlerce adam hepsi haydutvari
Aksi karar ciksa da ortalik toz duman olsa
Ordaki hakimin o esnada yapacagi hicbirsey yok gibiydi baska secenek olarak
Tabi ki en bastan o raddeye gelmemis olma en guzeliydi de
Bi tarafta bikac yuz personelden olusan bir kolluk gucu diger tarafta isindirilmis yuzbinler ve tabi o esnada tv yi de izleyen yedi milyar
O esnada tek cozum barut ficisini patlatmamakti . patlatmadin. Biraz tabi ici sizlatti ama. Baska secenek yok.
Asil kotu olan bunlarin pesmergelerini ucakla al
Sonra otokar sultan larla oteki havalimana nakil
Ordan tekrar ucakla . onlarin cenk mahalline nakilde. Kendini kullandirtmak oldu.
Tahliyede degil hani ordan adami al otede savastirt. Sanki savastirttiginda dost kuvvette
Korucu denince, insanın aklına, Amerika'da beyaz adamın yanında, kızılderili takibinde iz sürerek ona yardım eden (hadi ilave bir isim ve sıfat vermeyeyim) kendi insanına düşman kızılderililer gelmiyor mu?
Hiç birimiz haini ve ihanet edeni sevmeyiz.
Her ulus çok çekmiştir, zor ve karanlık zamanlarda içlerindeki düşmanlardan.
Falih Rıfkıyı, Reşat Nuri'yi, Halide Edib'i okuma zamanıdır. :)
O nedenle bu tür insanları övüp yüceltmek, bize yakışmaz diye düşünüyorum.
Daha da kötüsü kullan at türlü bir işe soyunduklarını kendileri de bilen insanların ileride kurulacak bir düzende saygın bir yerleri olmayacağını hepimiz biliyoruz.
Not: Adım gibi eminim, korucular gibi insanlar bizim aramızdan çıksa da Kürtlere hizmet etse, Meteposta ilk taşlayacak kişi olacaktır. Nasıl ki benim hırsızım iyidir demiyoruz, benim hainim iyidir de dememeliyiz. Kürtlerin de koruculara bu gözle bakmaları bizi şaşırtmamalı. Devletler, büyük amaçları uğruna bu tür adamları kullanır ve atarlar. O kadar. Destan yazmanın anlamı yok.
O düzen hangi düzendir Kürdistanmıdır? Korucu Kürtlerin Kürtçülerin karşısında olması Kürdistan'a ihanet mi oluyor?
Türkiye etnik hakları kabul ederse atalarımızın reddettiği Ermenistan ve Hellenistan'ı da kabul etmek zorundadır.
Kürtler o etniklerden daha mı üstündür de onlara ayrıcalık olarak Kürdistan hakkı tanıyacağız?
11 Eylül Çarşamba 13:44 TRUMP: FED FAİZLERİ SIFIRA YA DA SIFIRIN ALTINA İNDİRMELİ
RTE gibi...:he:
Mugalatayı bırakalım.
Benim şahsen bu tür ifadelere bırakacak pabucum yok.
Yeterince bilgili ve de donanımlıyım. Korkacak bir halim de yok.
Nasıl biteceğini göreceğiz.
Nasıl bir şekilde kurgulanıp sonlanacak ömrümüz elverirse tanıklık edeceğiz.
Bu şekillenmede, ikiz yasaları imzalayan devletimizle birlikte, dünyanın egemen güçleri de etmen olacak doğal olarak.
Öyle "Kürtler ve biz" olmayacak korkarım...:)
Suriyenin kuzeyinde bir koridorda ne yapacağımıza bile ABD karar verirken nasıl bir şey olacağını tahmin etmek zor değil hani.
Sari kafanin diplomasi sirri cozuldu flash flash flash
Buyuk tufan oncesi
almanya ya + abd deki siyonik sermayeye cin min vs (yalandan dusmanliklarlan) uzerinden paralari kazandirtmak, yani halen daha yukardan yagmur yagarkene kovalari doldurtturmak
Ben sari kafanin geleceginin fazla parlak olmuyacagini tahminliyenlerdenim cunki dunya o kadar keriz olamaz istesede olamaz olursa zate biteriz yaff :-)
Zate bolton u kovdu mike flynn i hapisten cikarmiyo
Bi yaninda o komik buftek bi de sermayedarlar
Lastik balon yapti patlar kesin
Sen zenciye siyahsın dersen,o da sana beyazsın der.İlkokul seviyesine inip önce sen başlattın demeye gerek yok,bunlar birbirini tetikleyen,aynı zamanda iki tarafa da dayatılmış akımlar.Geçmişte ayrımcılık daha azdı,tamamen ortadan kalkması yerine iyice arttı.Böyle daha güzel oldu diyenler kimdir acaba? Üstüne üstlük geçmişte bölgesel gelişmişlik farkı çok daha fazlaydı.Sanırım bu akımların engellenmesi yerine tetiklenmesinden en karlı çıkan silah sanayisi ve mafyadır.
Esek cumhiriyeti amerika da sıradan bigun
Baskan merkez bankasina hakaret ediyor yine
Afganistan da falan olmaz bu
Bloomberght de bir bayan, Merkez bankasının yarın faiz indirimi dışında Döviz zorunlu karşılık oranlarında indirime gidebileceğini , döviz likiditesi yaratarak kur artışını yavaşlatabileceğini belirtti.
trump deli değil sermayenin speği
Piyasada PALA PALA dedikleri TRUMP işte...
Trump: Diğer ülkelerin zaten yaptıklarını yapmamıza izin vermeyen sadece powell ve federal reserve'in saflığı
trump: Abd her zaman en düşük faizi ödemeli
bu adam başkamnı alamazsa görevden fedi bombalar yakında :)
Spekulator mu?
What?
Manipulator aspirator gibi
Mecnur eline su dokemez muberek :-)
Adam manipulatorun aga babasi
ilk dudukledigi kendi halk i sonra biz ujunju dunyA halklarini seviyo
haberin öğle yemek arasında servis edilmesi de ilginç bizdekiler de boş durmuyor anlaşılan
bizde 13:30 orda 06:30 ee bu adam 6,5 da kalktı tivit mi attı
Tam üniversitelere çözüm buluyordunuz seçime, oradan da PKK'ya atladınız yahu.:he:
BIST100 de 102.xxx selfileri çekilsin :he:
Piyasa sarı ya inansa ons tepki vermez miydi?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.