Nereden edindiniz bu bilgiyi? Kaynak var mı acaba? tesekkurler
Printable View
Geçmiş sayfaları okurken gördüm
Dr.Kademe isimli arkadaş neredesin?
Burdayım moonglow kardeşim. Sadece bazı insanların bilgime değer vermediklerinden izlemeyi tercih ediyorum. 20 bin metre kare zaten firmanın şu an çalıştığı arazi olması lazım. On bin metre kare dedikleri yeri ramateks metal arazisi diye satıldı. 1000 dolar patronun geçen seneki röportajında mevcuttur. Hala o değerde midir bu krizde bilemiyorum. Ayrıca çoğu araziler, babası yüksel göktürk ait diye biliyorum.
Bu krizde önemli olan koronanın geçip geçmemesiden ziyade insanların ticarete dönüp dönmemesidir. Ne zaman kısmen de alış veriş başlar borsalar gerçekten rahatlar. Çünkü herkes parasını kurtarma ve nakite dönme derdinde.
Şimdi yükselenle ilgili benim gördüğüm üç önemli konu var. BİRİNCİSi dibs ve sigorta garanti fonu ile yaklaşık alacaklarımızın %60-65 nin garanti altında olmasıdır ki çoğu şirkette bu yok. Her şirketin alacağının garantisi var mı? Bence yok. Karşı taraf iflas bayrağı veya ödeme güçlüğü çekerse nasıl alınacak alacaklar? İKİNCİSİ bu niş(kendine özel küçük) pazarda lider olması kriz azaldığında daha da belirgin olabilir ve pazar payını arttırabilir. ÜÇÜNCÜSÜ yeni halka arz olup nakit ve borç seviyesini iyi bir düzeyde iken bu krizin gelmesidir. Muhtemel bütçe dengelerini buna göre ayarlayacaktır. Çünkü ilk çeyrek salgın kriziyse ikinci çeyrek ekonomik kriz olacağını ve burada da yksln farkının açığa çıkacağını düşünüyorum. Geçmiş krizlerin her birinde yüksel göktürk(ki devretse de görevi hala başkan) borçlanmamaya özen göstermiş olup bunu özellikle 1993 krizinden beri bunu devam ettirmektedir.
Biliyorsunuz ki firmanın yaklaşık bankalardan %85 kredi çekme imkanı olup yaklaşık 230 milyon gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. Ki bu dönem de kredi imkanları gevşetildi. Ben olsam cazip olan çok çok düşük faizle çekerdim. Çünkü eski röportajlarda yönetim sürekli yüksek banka faizlerinden şikayetçi olup büyümek için halka açıldığını belirtmiştir, hazir faizler şirketler için düşükken bu ortam ileride pazarda açılacak yeni kısımlar için bir fırsattır diye düşünüyorum.
şirketi inceliyorum sağlam ve faaliyeti iyi görünüyor ayrıca kendilerini kanıtlama peşindeler borsada son derece dürüst görünüyorlar bu yıl için bedelsiz vereceklerini de düşünüyorum umarım iyi olur tek korkum borsa yeniden eski fiyatlarına geldi acaba tekrar düşer mi yada diger şirketlerin ilk çeyrek bilançoları muhtemelen kötü gelecek yükselenin ki iyi gelse dahi kötü gidişata uyması tepki vermemesi korkum.
Merhaba Herkese .. Geçen Cumadan itibaren ben de aranıza katıldım, bol kazançlar dilerim herkese .. 13 TL den Egeen aldığım günleri hatırlıyorum , sonra 150 leri gördüğümü ... Yukselen benim için yeni bir egeen .. Ama niye sessiz burası ? Sonraları bakıp '' Bir zamanlar dutluktu burası '' muhabbeti mi olacak yine )
Bazı arkadaşların çok bilgilendirici yazılarını gördüm , Dr. Kademe özellikle .. Ben de hisseye özgü veya genel endeks yükseliş ve düşüşlerde teknik bilgilendirme yapabilmeye çalışırım.
İlk olarak söyleyeceğim yegane şey , bu kagıdı günlük trade aracı olarak görmeyin sakın , yoksa husran olursunuz .. Hatta daha da ileri gideyim , harika bir haber verilse dahi o gün tepki vermeyebilir .. Değişik bir spek var karşımızda . Dolayısıyle , uzun vadeci arkadaşlar ile bilgi-tecrübemizi paylaşıp bir bilinç yaratırsak ne mutlu !
6.95 te bir desteği var .. Test etti geri döndü .Buranın da kırılması halinde 6.40 a kadar çekilmesi beklenmeli . Sağlam bir yükseliş için burayı da görmesi gerekir bence .. Endekse gelince , bankalara girilmediği müddetçe 100 bini aşması zor . 93.850 - 99.450 arası gidip gelecektir.
YTD.
en az 2 seans 7.20 üstünde kalması halinde sert yukselişe hazırlanır. 8.60 a kadar yolu açık . YTD
Bu kağıt özelliği nedir. Ne üretir. Neden yeni egeen olacağını düşünen arkadaşlar var. Buna iten sebepleri paylaşırsanız bizlerde nasiplenelim
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün sayın Tuncay Turşucu uzun vadeli yatırım olarak düşündüğü şirketler arasında yükselen çelikten bahsetti.Ürettiği ürünlerin katma değeri yüksek ürünler olduğunu ve geleceğinin pozitif olduğunu söyledi.
https://i.hizliresim.com/5z5vQa.png
Kısa vadeli karar haftası olacağa benziyor..
Cevaplayalım ;
- Bu kağıdın özelliği nedir ? Bu kagıdın en onemli özelliği, sektöründe Türkiye'nin % 17 ile en büyük pazar sahibi olması. Üretiminin % 98 i yurt içi satışarı ! İhracatı henüz % 2 ler seviyesinde olduğundan Korona nedeniyle kapatılan sınırlar sebebiyle bu anlamda en az etkilenecek Firmalardan birisidir. (Sene sonuna ertelenen Fuarda yeni İhracat anlaşmaları yapılacağı bildirildi)
2. en önemli özelliği şu an 0 borçluluğu. Bu bile başlı başına yeter bir husus aslında . Ekime kadar yetecek ham madde stok bulundurması sebebiyle döviz kurunun yükselmesi bile şirket finansman giderlerini şu an için min. seviyede etkileyeceğini düşünüyorum. Hayat normale dönmesi ile kurun da tekrar eski seviyelerine dönmesi muhtemel.
- Ne üretir ?
Ürünlerini ,şirketin sitesinden girip öğrenin . Benim ekleyeceğim şey ise , Vasıflı Çelik ve takım çelik üretimlerinde (ve Plastik kalıp çelik dahil) Beyaz eşya , otomotiv , savunma sanayi sektörlerinde Türkiye nin ne kadar büyük firması varsa onların tedarikçisidir !
Ve çok eminim yakın bir zamanda, Yerli Otomobil üretime başlayacağı zaman Yükselen de bir şekilde Tedarikçi olarak yerini alacak ve KAP ta bu pozisyon paylaşılacaktır görürsünüz.
Bana göre en en önemlisi ise ,muhtemelen 2021 ortalarında yabancı bir ortaklık gündeme gelecek . Bu sene gerçekleşecek muhtemel bir bedelsiz , yıl sonu normalleşen bir Türkiye ile iyi bir bilanço ve sonra da yabancı ortaklık kağıdı uçurur ..
Tek sıkıntı , çok cins bir speğimiz var .. Dikkat edilmesi gerek ...
YTD.
Yükselen çelik özelinde sıkıntı yok zaten. ileride çok yüksek fiyatlara gittiğinde bugünleri bile özletecektir. ancak şu anki konjonktür gereği piyasaların ne olacağı belirsiz. Piyasalar önünü görmeye başladığında her şey daha da netleşecektir.
Bu kağıdı alacaksanız tavsiyem patronun hayali olan yaklaşık maliyeti 100 milyon dolar olan takım çelik fabrikasının kurulup kurulmayacağı ile ilgili kafa yormanız ve geçmiş yazılarımı da okumanız yeterlidir ki zaten ek başka bilgi de pek yok.
Ayrıa bu tahtanın bir tahtacısı olmadığını düşünüyorum. yalnız yapa yalnız
Yeni bilgi;
1-citi yabancı sattı
2-geçen hafta yayınlanan 8 sayfalık şirketin bilgi yazısında ek yeni bilgi olarak ihracatın biraz erteleneceği ve yeni ancak şu an açıklanamayacak yeni anlaşmalar olduğu idi.
Tuncay Turşucu geçen ayki analist sunumuna katıldıktan sonra bu şirketi beğenmeye başladı. Halka arz olduğunda beğenseydi ya??
bu arada pazar payı halen %14 ve geçmişe bakarsanız göreceksinz 2017 yılında da %14..Ancak pazar büyüdüğü için şirket büyüyor.
Eğer pazar payını bu kriz sonrası arttırabilirse ve pazarın da büyüyeceğini göz önüne alırsak (ayrıca gün artık korono nedeniyle yurt dışı yerine yurt içi çelik alımları daha da artacağı öngörülüyor) çifte büyüme fırsatı demektir. hayırlısı artık arkadaşlar
yksln yi bilmem ama genel piyasa beklentim bir düşüş daha olacağı yönündedir ki 20-50-100 günlük ortalamalarına gelmiş bir endeks var. Ayrıca benim en çok önemsediğim teknik SAR değeridir ki BİST genellikle 22-23 gün bir trend çizer ve şu an itibariyle 22 günlük yükseliş trendindir.
Sn.Kademe
İlk çeyrek bilançosu geleceğin aynası niteliğinde olacaktır.Bir konuda size katılamıyorum maalesef.Tahtacısı olmayan bir hissenin halka arz sonrası hareketlerini gördük.Hatta bugün bile tavan olmuş bir hisse ne oldu da tavandan 26 kademe aşağıda kapattı.Bunu bilen tahtacıdır artık her kimse.
son olarak da YKSLN 7 mart tarihinde boşluk (gap) bıraktığı 8.23 ü de bugün itibariyle doldurmuş olup fiyatlama olarak rahatlamıştır.
İlk bilanço benzer gelir diye düşünüyorum. Patronun yaptığı faaliyetler krize karşı güzel.
saat 17:45 te gelen haber ABD tüketici güveni üzerine tüm kağıtlar düşmüştür, yksln son 5 dk. 8.25-7.99 tahtacı ilişkisi ile ilgisini malesef anlayamadım
tahtası olan kağıtta bıktırma operasyonu yapılır ve günlük hareket marjına çok izin verildiğini görmedim, şu an bistte yksln kadar her gün, günlük ortalama hareket marjı yüksek kağıt görmedim. halka arzdan beri her günü katarsan ort%5-6, bu da bana tahtacısının olmadığını gösteriyor. Tabi ki takdir sizin
Tahtacı olmayan kağıt toplam 12 milyon lotu var. Belki de son 10 gündür 5 milyon ve üzerinde işlem görmekte. Ayrıca sabah endeks 0,35-0,40 artıda iken sürekli kırmızı da gezerken. % -1.5 civarı saat 17,00den sonra 3,5 milyon işlem hacmini 8,2 milyona yükseltmiş 3 kez tavan yapıp endeksin son dakikalarsa gevşemesi ile de tavanı çözmüştür. Bunun bence 2 sebebi var.
1. Si endeksin gevşemesi ile yarını riske etmek istemeyenlerin panik satışı.
2. Si de tahtacinin paniği biraz abartıp aşağılardan biraz daha almak için fiyatı aşağı çekmesi.
Yükselen konusunda ben de gelecek için çok olumlu işlere imza atacağını düşünüyorum. Ekim ayına kadar hammade stoku var. Elinde halka arzdan ve arsa satışından kalan nakiti var. Kür a bağlı pozisyonu % 5 in altında. Ayrıca toplam satışlardaki ihracaat satışlarının oranının % 2 den de az olması nedeniyle ihracaat daralmasından minimum derece de etkilenmesi.
Sizce bu hisse Nereye gider. Uzun vadede çok güzel yorumlar Vr.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Al sat tut fiyat vermek spk kurallarına göre yasak. Ama orta ve uzun vade de sirketin iyi olduğu temel analiz verilerine göre az çok belli ediyor kendisini. Ben borsayı yatırım aracı olarak gördüğüm hisseleri takip ve alım yaparak para kazanılacak yer olarak gördüğüm için bu hisseyi her acıdan gelecek vadeden bir şirket olarak gördüğümü söyleyebilirim. En olumlu kriteri ise sürekli büyüyen ve kar eden bir şirket, ürettiği malların katma değeri yüksek, medikal sektöründen, otomotiv sektörüne kadar bir çok sektörde kullanılan vasıflı üretim yapması, dis implantindan motor kalıbına kadar her türlü çeliği üretip satıyor. Ve bütün sınırların kapalı olduğu bu donemde yerli tedarikçiden aldigi hammade yi işleyip yine yerli müşteriye satabiliyor olması en büyük avantajı ve krize rağmen yurt içinde % 14 lük pazar payını ve liderliğini devam ettiriyor olması. YTD
Şirket açıklamalarına göre işler yolunda...Nitelikli çelik olduğu için talep ve ciroda önemli bir düşüş beklenmiyor. Aslında medikal sektörüne de ürün tedariği var ama piyasa görmek istediğini görür. Ceo- şirket bu konuda açıklamalar yaptı KAP ta ve medyada. Sanayi firmaları çıkışa geriden tepki veriyor. Bu da eski fiyatları bulma çabasında. Orta vadede önü açık gibi ama piyasalar ve global ekonomi buna müsade ederse. Sektör olarak Avrupa’da üretim tarafı sekteye uğradığı için talep açıklarının da Türkiye tarafından kapatılabileceği söylendi geçen hafta. Mali tarafta zaten sorun yok, alacaklar sigortalı ve dbs ve TM ile de zaten garanti altına alınıyor. Burgan Perşembe 160 bin lot alım yaptı, 1-2 gündür alımları var. Ben çok büyük aksilik olmaz ise 3 aylık sürede değerinin çok daha fazla artacağını düşünüyorum. Normalleşme süreci hızına bağlı olarak daha hızlı tepki verebilir. Karar sizin, sabır önemli. Ayrıca bedelsiz de yolda. Aslında çıkış için şartlar müsait ama ne zaman görülürse. Hayırlı kazançlar. Kesinlikle ytd değildir. Kendi değerlendirmenize göre karar verin lütfen. Her şeyin başı araştırma.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yükselen Çelik 2019 bilanço analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/zaScwp4o3lk
Para girisi.ile.yukselise.devam.ediyor.20 ve 50 gunluk A.O uzerinde.seyrediyor..ilk hedef 8.45...ustunde.tutundugunda bedef 8.60...bugun guzel bir gun olacak...ytd
Sayın yükselen yöneticileri madem kar açıklayacaksınız ve bedelsiz sermaye artışı yapacalsınız tam zamanı ortam müsait bir an önce açıklayınca bizde faydasını görelim
Şirket kendisini kanıtlamak ve kalıcı olmak istiyorsa ayak oyunları yapmamalı. Kaç gündür hisseyi baskılıyorlar iyi gelecek bilanço fiyatlanır hep ama bunda belirti göremedim fiyatlama da yok şirketi aradım 1 hazirana kadar ilk çeyrek bilançoyu acıklayacaz diyor şu ana kadar üretimimiz hiç durmadı diyor gün belli degil ilk defa ilk çeyrek bilançosunu açıklayacak haberere VE açıklamalara güvenip bütün paramızla hisseye girdik ancak şu ana kadar aynı fiyatta bekliyoruz planlarını çözemedim
Ne yaparsanız yapın yöneticiler dürüstse görecez buralar komik rakamlar olarak kalacak fazla lot kaptırma istersen
Benden başka kimse yazmıyor hergün o kadar işlem oluyor küçük yatırımcı genellikle sayfaları doldurur ancak yazmıyor çok ilginç bu hisse hep zenginlerin o zaman kontrol altında. Bilanco hakkında kendi fikrimi yazıyorum şirket ilk çeyrekte 15_20 milyon arası kar acıklarsa hisse 20 TL olur.. 10_15 arası acıklarsa hisse 15 TL olur 5_10 arası açıklarsa 10_11 TL zorlar 1_5 arası açıklarsa 6_7 TL de kalır zarar açıklarsa 4_5 TL olur buna göre. 10 üzeri açıklamalı ki 2 çeyrek ilk çeyregin yarısı acıklayacak dogal olarak işler düştügü için 3.çeyrek birinci çeyrege yakın açıklar muhtemelen 4. Çeyrek 1. Çeyregi az geçebilir buna göre 10_5_8_12 gibi olabileceğini düşünüyorum şirketin açıklamalarından. Hisse genel kurulda bedelsiz açıklayacak ayrıca yıl sonunda yurt dişı bir şirketle ortaklık düşünüyormuş hedefler iyi nasip
Normal piyasa şartları altında uzun dönemli tutulabilecek bir şirket ama bu düşük ve hatta negatif büyüme ortamında kâr rakamları düşecektir.ama kayıtlı sermaye tavanı kadar bir bedelsiz hisse ye ilgiyi devam ettirebilir.kendi adamı beğendiğim bir şirket inşallah yatırımcısını uzmez
Geçmiş onyılda elde ettiği büyüme TL bazında 50kat dolar bazında 15kat yanlış hatırlamıyorsam dediğim gibi normal piyasa da yatırımlık bir şirket inşallah ortam düzelir birde al sattan kendi çeliğini üretir duruma gelirse daha da güzel olur
Hissede beklenti çok ama insanlar sabırsız uçan kaçan bir çok kağıt var ve onlara atlıyorlar.Bu hisse bir hareket çekiyor sonra çok gerilere gidip bekletiyor. Aslında alım satım noktalarını iyi bilirsen para kazandırıyor. Yoksa uv de pırlanta gibi kağıt bence. Bir de AB Türk Çelik üreticilerine anti damping davası açtı geçtiğimiz günlerde. Bunu etkiler mi bilmiyorum ama sektörel anlamda baskı yaratabilir ya da bunu kullanıp baskılayabilirler. Ytd
Bu şirket üretici değil kendi oluşturduğu standart larda üreticilere üretim yaptırıyor birnevi distribütör gibi aldığı malı talebe göre kesip satıyor en büyük rakibini sadece üretim standartları na ait bilgiler için satın aldı o standart lari kullanarak haddanelere üretim yaptırıyor
İhracat işi yok denecek kadar az
Ben de öyle biliyorum ancak endekste demir çelik sektöründe bulunuyor ve bu durumda yanlış bir algı oluşuyor piyasada. Kimse araştırmadığı için hemen bir tutuluyor. Ekonomiyi zor günler bekliyor, şirketlerin öngörüleri genel itibariyle olumlu olsa da temkinli olmakta fayda var. Sonuçta ihracata dayalı firmaların pazarları daralabilir. Satılan ürünler nitelikli ürünler olduğu için dolaylı da olsa etkilenecek firmalar. Piyasada her şey algı üzerine, umarım herkes kazanır ancak aşırı bir iyimserlik pompalanıyor, dikkatli olmakta fayda var.
Bu tip şirketlerde bence ilk biloncoyu görüp ondan sonra hareket etmek bence en mantıklısı. Bir de şuan piyasa fiyatına göre çarpanları yüksek. Piyasa neyi fiyatlıyor bilmiyorum. Hissede volirite çok yüksek. Bir anda 5 çıkıp 2 inebiliyor. Dikkatli olmakta fayda var. İstenen bilonco gelmezse halk arz ediliş rakamlarına gelirse o zaman ky. vay haline.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
A1 iki günde 500 tane aldı Allah hayra yazsın inşallah
Yukselise devam