Sabah 11:00 H1 barı aşırı düşme seviyesinde yükseliş kollama barı oldu, şimdi ise 14:00 H1 barı aşırı yükselme barıdır ve düşüşü kollama barı da olabilir.
Tam bir şey söylemek için biraz daha zamana ihtiyacım var.
Printable View
Sabah 11:00 H1 barı aşırı düşme seviyesinde yükseliş kollama barı oldu, şimdi ise 14:00 H1 barı aşırı yükselme barıdır ve düşüşü kollama barı da olabilir.
Tam bir şey söylemek için biraz daha zamana ihtiyacım var.
evet ho lar da çok uzaklaştı
120.000 Seviyesinden 350 puan reaksiyon yaşandı. 120.000 seviyesi pivot ve geri dönüş seviyemiz.
kar satışı desek nerde destek olabilir 119.500 118.800 ler gibi
Bende 120.000 kıramazsak 118.300 bandı gözüküyor
https://resmim.net/f/64DWNh.png
son görünüm böyle bence..
hocam resim atmamı istemiyorsanız söyleyin yeter; alınma gücenme yapmam bence..
Kar satışı başka 250 - 300 puan kadardır. Binde iki yapıyor.
Eğer dönüş olacak ise minimum binde beş hareket yaşanacağını varsaymalıyız, o da minimum 750 puan yapıyor.
Yani 750 puan geri çekilme görmedikçe yukarıya dönülüp tepenin aşılma riski mevcuttur.
Ben kabaca böyle bir tablo çiziyorum.
Dönüşten itibaren değerlendirmeler yaparak dönüşün devam edişini takip ediyorum.
Hem 120.000 yuvarlak rakamına ulaştık, hem eski dirence gelip dayandık, hem de bu sabahtan beri Elliott dalgalarını tamamladık.
Her şey boğaların aleyhine oldu.
119.750 - 120.000 Yatay bandı büyük bir ihtimalle aşağıya kırılabilir. Bu da ipi çeker.
120.000 Direncinin yukarıya aşılması ise sürpriz olur. Bu piyasa her zaman sürprizlere de gebedir.
Ancak büyük ihtimal ile sürpriz kavramları bizi yönlendirir.
Düzeltme tahmini nereler olmalı teknik olarak
Demin açıklamıştım okumanız lazım. 250 puan geri gelme binde iki yapıyor ve düzeltmedir.
Dönüş bekliyorsan binde beş (750 puan) minimum beklemen lazım.
Başka bir şey daha söyleyeyim ''Sabahtan beri yaşanan yükselişin %50 sini geri vereceğimizi'' göz önüne alman lazım.
Benim yazdıklarımı okumadan birçok kez yazdırmayın, bu hepimizin zararına olur, piyasadan psikolojik olarak kopuyorum ve tekrar adapte olmam kolay olmuyor.
Sabahtan beri yazdıklarım toplam bir saatimi almıştır. Tekrar odaklanmak için de toplamda bir saatim gitmiştir. Yani iki saatim kayıp. Neredeyse yarım günüm kayıp.
Özelden gelen soruları hesaba katmadım bile.
Boğanın nefesi kesildi. Bundan sonra ayı güç gösterisinde bulunur.
Eğer 119.750 seviyesi yukarıya aşılırsa ayının gücünün olmadığını anlarız. Bu durumda yeniden oyunu değerlendirmek gerekebilir.
Normal şartlarda 119.425 dip noktasının daha altında yeni bir dip noktası beklentisi söz konusu, piyasa benzer tablolarda bunu bize genellikle veriyor.
Bu sefer de vermesi büyük ihtimal, vermezse bu sürpriz olacak.
..............:halay:
Döviz yükseliyor.
118.750 yukarıya dönüş çabası noktası oldu. Aynı zamanda pivot seviyemiz ve aşağıya kırılırsa düşüş devam edecek ve biz daha aşağıdan alış kollayacağız.
Pivotun üzerinde kalınıyorsa formasyon tamamlandığında alış yapmamız gerekir.
Ben 118.850 den alış yaptım, 119.100 seviyesi reaksiyonun tamamlanacağı noktadır diye düşünerek 119.025 den pozisyonu kapadım. Sıra dışı bir çalışmam oldu.
119.925 seviyesinde yeniden AL sinyali geldi. Ancak görüntüde her zaman gördüğüm kafamdaki şekli, bir noktayı göremediğim için alış yapmakta tereddüt ediyorum.
Zaten kazanç yolunda koşmaktan yoruldum, yorgunum.
:bravo::bravo::bravo::bravo:
https://resmim.net/f/j1UOAo.png
son görünüm böyle bence..
Günaydın ..
Dün saat 17:00 den sonra düşüş hızı azalmıştı. Bu sabah yükselişi kollamaya başlarsa alış düşünülebilir.
118.300 dip seviyesi pivot seviyemiz. Aşağıya kırılacak olursa düşen piyasa devam ediyor demektir, ama aşırı düşüş seviyesinde olduğumuzu da H1 grafikte görüyorum.
118.550 Üzerinde kapatacak bir H1 barı %80 ihtimalle yukarıya doğru hareketi başlatacaktır.
H1 bar kapanışı 118.400 - 500 arasında kalırsa yukarıya umutlar %50 oranında olur.
Hedef 119.000 seviyesinin hemen üzeridir. 118.300 seviyesinin altına düşülmeden piyasa düşecek denilemez, kendini hatalı yönlendirirsin.
s.a Hayırlı ve bol kazançlı bir gün olması dileğimle..
Bu sabah AL sinyali 118.350 seviyesinde geldi. Yükseliş devam ederse yeni alış noktalarını anında yazmaya çalışırım.
118.600 Ara direnç seviyesi.
High Voltage Selam H1 bar dediğiniz 60 dk tamıdır
Ogleden once adam su kadar onbin kontrat sat demistir brokira onu tamamlamaya calisiyor muhtemelen yagmur gibi satis geliyor voba ogleden sonra da al emri verir olan heycan yapana olur .brokerda bikmistir muhtemelen,
118.500 Seviyesinde SAT sinyali gelmişti. İki nedenden dolayı bu sinyali pas geçtim.
Birincisi %50 ihtimal düşündüm, ikincisi üst üste yorum yazmaya çalıştığım için odaklanıp bir şey yapabilecek durumda olamadım.
En azından 118.350 den aldığım pozisyonu sinyale uyarak 118.550 den kapatıp düşmüyor isek hemen tekrar geri alabilirdim.
118.250 den kapatıp kısa poza geçiş yapabildim. Zamanlamayı iyi yapamadım açıkçası.
Düşüş belirgin durma sinyalleri vermeden alış yapmak doğru gözükmüyor.
117.850 Yeni pivot çizgimiz.
Saat 09:00 H2 barının tam orta noktası direnç seviyemiz.
Demek piyasa en azından biraz dinlenme yapacak.
Henüz AL sinyali yok. 5 - 10 Dakika daha buralarda kalırsak yön tayini yapabiliriz.
117.750 - 118.150 Aralığında yataylaşma var, piyasa harekete kayıtsız kalmaya başladı.
Bundan sonra yükselişi kollamaya başlayabilir.
Yorumlar mükemmel. Teşekkürler
Yukarıya çabalar başarılı olamadı düşüş yönündeki çabalar başarılı olmaya devam ediyor. Sabahtan beri böyle. Gözlemimiz bu.
Düzeltme yönünde 200 puan, düşüş yönünde 300 - 500 puan hareket oluyor.
Aslında 118.000 seviyesinde destek bularak yükselişi kollamaya başlamıştık, fakat saat 12:00 den sonra bunu bozucu bir satış geldi.
Trend görüldüğünde MACD göstergesini, yatay (nötr trend) dönemlerinde ise STOKASTİC göstergesini kullanın.
Her yatay dönem ardından bir trend dönemi başlar, buna odaklanın.
Alış veya kısa pozisyonları kapatış için 117.850 seviyesinin üzerine çıkılması gerekir.
Bu tek başına bir sinyal değil, fakat bu eşiği atlamadıkça yeni en düşükler kolayca görülebilir ve alış yapan acı çekebilir.
115.900 kadar durmuycak sanki
117.300 - 117.500 Aralığında yatay bant oluştu.
Bu bandın direncinin yukarıya kırılma ihtimali çok daha yüksekti, çünkü üçlü dip yaptık, günün sonuna da yaklaşmıştık, ortalamaların yukarıya aşılma zamanı gelmişti. Bu da oldu.
117.800 Noktasına kadar yükseldikten sonra geri çekilmenin düzeltme mertebesinde kalacağı da belli idi, çünkü yeni bir zirve yapmıştık.
117.800 üzerine çıkılması da bu tabloda beklenti olmalıydı, bu da gerçekleşti, 117.900 görüldü.
Bu aşamada daha yukarıya gidiş risk altında, çünkü günün genelinde yukarıdan baskı ile aşağıya itilmiş durumdayız.
Ayrıca yarın tatil, uzun bir hafta sonu var.
Bakın bundan sonrası için tahminim doğru çıkmadı, çünkü H1 grafiğe bakmadım, TV izliyordum. İyi analiz yapmadığımı anlıyorum.
H1 grafikte dip dönüşü gerçekleşmiş, saat 17:00 den sonrası için artış ihtimali varmış.
Tam analiz yapmadan konuşmamak lazım.
Bende USDTL, EURUSD frafikleri açık. Kontratta H2, H1, M15 ve M5 grafikleri açık. Hepsini görmem lazım.
Bugün sabah yaptığım seri yorumlar nedeniyle az kalsın düşüşü kaçırıyordum. Bu nedenle haftaya yorum yapmaya ara vermek istiyorum.
Yorum yapmaya başlayınca ipin ucunu kaçırıyorum. Değerlendirmem değişince bunu yansıtmak zorunluluğu doğuyor.
119.250 Seviyesinde bir yatay bant oluştu. Ben bu tür yatay bant bant hareketlerinin ne tarafa kırılacağına dair bir yorum yapmaktayım.
Trend yukarıya doğru, fakat bu bandın %60 ihtimalle aşağıya kırılacağını düşünmekteyim.
Olayın garantisi yoktur, ancak bir tahmin yapmak durumundayız.