Gldtrf Dun dipten yakalamis olanlar icin bugun % 1.90 arti yaziyor
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Gldtrf Dun dipten yakalamis olanlar icin bugun % 1.90 arti yaziyor
Bankalarda yüzde 2 ortalama makas koyuyor, 100 gram üstü valör olayı gold tr yi alternatifsiz kılıyor
ALTIN ABD-ÇİN GERİLİMİNİN ETKİSİ İLE YÜKSELDİ
[IMG]https://i.hizliresim.com/ztVZFd.jpg[/IMG]
Altın fiyatları, ABD-Çin gerginliğinin etkisi ile artan güvenli liman alımlarından destek buldu
kaynak : https://www.bloomberght.com/altin-ab...kseldi-2256424
Kesinlikle en avantajlı....makas sıfıra yakın....benim komisyon onbinde 0.8...cazip....%10 kardan gidiyor amaaa unutmayın zarar edincede o %10 iade ediliyor...SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun sordum etkilenme yok...SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SABAH NOTLARI #Piyasa
— Asya'da #HongKong tedirginliği var
— #Trump, bugün #Çin'e özel basın toplantısı düzenliyor
— Yaptırım kesin (*)
— "Faz I'e dokunacak mı?". Günün sorusu...
(*) Çinli yetkililere yönelik adım piyasa tarafından "hafif doz" sayılacaktır.
- Fed bilançosu yeni rekor 7.15 trilyon $.
-Abd karışmış isyan had safhada.
- Japon sanayi ve parekende verileri beklenende çok kötü.
- Çin Hindistan sınırı karışık.
-Fed powell 18 de konuşacak.
Bakalım borsalar dayanacak mı?
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketlerin ikinci çeyrek bilançolarının kötü geleceği yönündeki beklentiler yüzünden
hisse senetlerine ara verip altın fonunu (gldtrf) ve gümüş fonunu (gmstrf) tercih ettim.
en azından fırtına koptuğunda güvenli limana demir atmış olmak şart
Bu fon altın fiyatlarına göre güncel hareketler gösteriyor, elimde bir miktar da gümüş fonu var. Ancak gümüş fonunu gümüşteki fiyat hareketlerine göre güncellemede QNB finansbank fon yönetimi iyi yönetemiyor ve fiyat hareketlerini güncellemede eksik kalıyorlar.
ABD' deki CBOE Volatility Index (VIX) yani korku endeksi bugün yükseldi ve 29,63 seviyelerinde.
bu endeksin 30 ve üstüne gitmesi demek yatırımcıların piyasalarda çok tedirgin olduğunu ve satışa geçtiklerinin bir işaretçisi.
Altın ve gümüşün yükselmesinin bu endekse de bağlı olduğunu hatırlatmak isterim.
Ben de ilk bu fonu aldığımda sizin gibi düşünüyordum... yani fona olan arz / talep mi etkiliyor diye düşündüm.
Ancak şöyle bir şey var. Bunu diğer şirket hisseleri gibi değerlendirmemek gerekiyor.
Çünkü şirket hisseleri, hisseye büyük oranda sahip şahıslar veya kurumlar tarafından istenildiği anda yukarıya ve aşağıya çekilebiliyor. Yani istedikleri anda arz/talep yaratabiliyorlar. Bilançosu zarar ziyan içinde olan şirketlerin tavan çektikleri gibi :)
Fakat bu fon her ne kadar hisse senedi gibi alınıp satılsa da; bağlı olduğu bir kaç enstrüman var. Altının dolar bazında ons fiyatı, sonrasında doların tl cinsinden değeri ve daha sonrasında ise bunlara bağlı olarak gram altın fiyatları.
Bankaların fon yönetimleri bu fonlarda, bahsettiğim küresel emtia fiyatlarının ne çok altına ne de çok üstüne gitmesine izin vermez. Yani bu fonları alıcı ve satıcılar manüple edemez. Arz ve talebin fiyatlamada etkisi çok sınırlı kalır. Bu benim kendi çapımda araştırdığım acizane bilgilerim. Bilmediğim veya yanlış bildiğim bir husus varsa, buradaki paylaşımcı arkadaşlarda anlatırsa sevinirim.
Arz talepten etkilenmez....gldtrde....gmstrf durum farklı...gümüş bulamıyorlar bulunca bahalı buluyorlar fiyat ondan yüksek...altında sorun yok....
Arkadaş durumu özetlemiş:
Nedeni fonun elinde lot kalmaması.Fon satmayınca iş bizlere kalıyor.Bizler de ucuza vermiyoruz gümüş altına benzemez piyasada gerçek gümüş bulmak çok zordur.Fonu son aradığımda eskiden 12 kuruş farkla piayasadan gümüş bulabiliyorduk şimdi fiziki gümüşü ancak yüzde 3 üstüne buluyoruz dediler.Dikkat ediyorum bir ara yüzde 15 e çıkan marj yüzde 3 yüzde 4 arasında dolanıyor.Normali de bu.Burdan aldığınız takasbankta saklanan fiziki gümüş,bankalardaki sanal gümüş hesapları gibi değil.O yüzden bu fon bankadaki gram gümüş fiyatından daha pahalı bundan sonra da hep öyle olacak.GLDTR de fonun elinde altın var,piyasadan bulduğu altını da daha ucuza satıyor,o yüzden banka fiyatına yakın satılabiliyor.
Fed başkanı �Fed�e her ne kadar bağımsız kurum dense de, biz kongrenin bize verdiği görevler çerçevesinde karar alabiliriz. Olağanüstü durumlarda seçilmiş siyasilerin duruma müdahil olması gerekir� demiş...
�Fren patladı, Trump ustaya göstereceğiz� demek istemiş gibi sanki...
abd başkanının yine çin ile gerilimi artırıcı konuşmaları
altının tırmanışına neden olacak gibi duruyor.
doların seyri de yukarı yönlü olur ise;
altında ciddi yükselişler görebiliriz diye değerlendiriyorum.
Gram altın biriktireceğimize bu byf'yi biriktirsek daha güzel olmaz mı ?
Fiziki teslim alma sansiniz yok diye biliyorum gram altin aldiginizda bankadan belirli bir komisyon karisligi altinlarinizi fiziki teslim alabilirsiniz her banka yapmiyor ama
Su an icin anlik icin olmasada al biraz yat sat yapmak icin mantikli bu byf [emoji4]
bu fonun fiyatı tam oalraka neye göre fiyatlarnıyor bir bilen cevap verebilir mi?
ons altın mı
gram altın/tl mi
yoksa dolar cinsinden mi?
Bugün net aktif değerle bist işlem değeri arasında 15 kuruş fark oldu.
Bu ne zaman net aktif değeriyle aynı değerden işlem görüyor
Yoksa daima net aktif değerden yüksekmi oluyor piyasa fiyatı
Birde limit fiyat belirleyip al dediğimizde dediğimiz fiyat geldiğinde istediğimiz kadar pay veriyormu
Kardan yüzde10 stopaj satış yapılırken otomatik olarak mı kesiliyor yoksa yıllık beyanda mi bulunmak gerekiyor.
Şıan en mantıklısı bu fon ....SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun y.kredi 100 bin çıktı....akşam değilde sabah satsaydı malları bedavaya alır çorbayı kaynatırdık...
Arkadaşlar bu yatırım fonundan altın almanın kuyumcudan fiziki altın almak veya bankadan altın hesabındandan altın almak arasındaki avantajı nasıldır? Arasındaki yatırımcı için fark nedir?
Redmi 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altın fiyatına göre hareket ediyor. Grafikten inceleyebilirsin. Pembe çizgi fon fiyatı, siyah çizgi gr altın, kırmızı yeşil mumlar bist100https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b2cf59b3a0.jpg
FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar merhaba,kısaca altının neden yükseleceğini açıklar mısınız?
Gldtrf &* gmstrf finans yatırım altın ve gümüş fonu neden avantajlı?
1: Al- sat marjı küçük yani %0.5 civarında....26.30 ile 26.40 diğer banka ve fiziki al sat yapanlarda bu marj çok fazla
2 : Bu marj al-sat yapma imkanı doğuruyor...mesela 26.31 e 10 bin lot yazıp alışta gelen malları 26.39 dan yaz satılırsa eger altın fiyatlarhiç oynamadan kar edebilirsin.
3: Bankadaki kıymetli maden hesapları (bazı bankalar hariç olabilir): altın veya gümüş cinsinden yatırımcıya verilen bakiyedir. Kısaca kağıt altın veya kağıt gümüş diyebiliriz; ama bu fonlar kesinlikle fiziki olarak altın ve gümüşlerinizi tutuyor hatta şuan gümüş elinde kalmadığı için alış giriyor ama satış giremiyor.
Fiziki mallarımız takasbank güvencesindedir.
4:Dezavantajı %10 luk kardan kesinti var lakin zarar edersen geri iadesi var çok çok uzun vadeli takılan için cazip değil ama kısa vadelerde kar edince sorun olmuyor.
5: Kaldıraç müsadesi var, paranızın 5 katı( aracı kurum ne müsade ederse) alınabiliyor.
6: Son olarak büyük fonlar buradan al- sat yapıp biriktiriyorsa bir hesap kitapları vardır ki alıyorlar.
7:En önemlisi alış satışta %2 vergi yok...
Yeni gelenlere buranın ağası biziz, tanışalım ....robotun önüne ve arkasına alış satış mal yığan sankodaki mallar benim..70 bin lota kadar mal alma kapasitem var...kim ne kadar ne aldı gözümden kaçmaz....bugun y.kredi dün 33.75 den sattıklarını 33.90 dan aldı sonra 33.80 den 30 bini sattı yarına 40 bini kaldı o mallara talibim ....bugun onsda bi ara 1737 lere hızlıca çıkarınca bizi tuzağa düşürdü bugun ikibinbeşyüz çarpıldık...bizimde 45 bin, oyakta, hsbc işde mallar var....bu ara gedikden 100 bin alan herif uğramıyor fazla....denizden 110 bin lik adamda galiba kurum değiştirip y.krediye geçmiş....
Parite -0.40 ons gevşer bu pariteye...
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim.. Hayırlı akşamlar..
Redmi 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen. Hızlıca ons 1737 ye gidince gldtr de 34,xx gördü ve aynı hızla geri çekilde. Yapı kredi bir ara 70k ya kadar çıktı ama dönüşte yarısını 33,80 gibi verdi. Sürekli 5k 5k kademeye koydu.
Bende gldtr deki fiyat adımlarını takip etmeye çalışıyorum. Özellikle fonun sahibi finans ın ne zaman alımda/ satımda likidite sağladığı önemli
Ons 1727-1730 gibi gün içi tutunursa, fon ortalama 33,85 üstüne yerleşmeli.
Dün bahsettiğim bizimin 45 bin lotu 33.84 den robatun dibinden geldi....60 bin lotum oldu bakalım akşama ya batcaz ya çıkacagız....millet satışa boğmuş....88 89 90 ful mal dolu
84 e basanın malını finans aldı