Eskiden diplomasi varmış, olaylar yavaş ve planlı gelişiyormuş. Günümüzde diplomasi rafa kakltı, direk medya ve sosyal medya üzerinden yürüyor.
Kaos ve türbülans çağına girdik.
Printable View
Eskiden diplomasi varmış, olaylar yavaş ve planlı gelişiyormuş. Günümüzde diplomasi rafa kakltı, direk medya ve sosyal medya üzerinden yürüyor.
Kaos ve türbülans çağına girdik.
Dostum zaten bu corona nın şakasının olmadığını günlerdir söylüyoruz.. Dow 28 lerdeyken çok sert düşüşlerin geleceğini, corona nın ekonomik darbelerini yavaş yavaş görmeye başlayacağız dedik... Maalesef ki çoğu arkadaş yazdıklarımızı kaale bile almadı... Maalesef ama maalesef çok kişi batıp gidecek yine
Amerika'nın hisse senetleri çok pahalı Apple halen 1.21 trilyon dolar piyasa değeri var
Garajda evde kurulan bir şirket bu 1.5 trilyon dolarlık piyasaya ulaşmış.. ..
ABD Başkanı Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa'dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını açıkladı -AA
NBA, basketbolcularından birinde Kovid-19 tespit edilmesinin ardından tüm maçlarını süresiz olarak askıya aldı -AA
hadi pala yarında tutta görim...
o 87.000 görülecek...
dün yine ak yatırımdan yardırıyordun spotta...
tüm dünya çakılırken 100.000 üstünde tuttun...
korkunun ecele faydası yok...
Çaktırmıyor kimse ama fdow -5.5 %
kapitalizm merkezi abd kominizm kuralları uyguluyor...
30 gün boyunca ülkeye giriş yasak...
kim kıçıyla gülüyordurdur trumpa... :)
GörüyoZ.... da... piyasa ilaç bulundu habrrini bekliyor
bist100 kapanışına göre -1.500 puan gibi FDOW...
. akşam üzeri güzel bir çıkış yaptı hisseler ... bende cam grubu longladım... düne göre kardayız bugün eksi yazacağız.....
akşam seaansı bizim için iyi oldu... baktım ortalık karışık ordada short açtım.... böyle günlerde zarar yazmayacağız en azından ...
yada yapılan işlemin terside olabilir.... hisse short vadeli long....akşam seansı kimin aklına gelmişse tşk...
amaç spotta mal satmaksa zaten GAP büyük olmaz...hatta bazen hiç olmaz....gün içi döner aşağı basar...çok büyük GAP ile aşağı açarsa kimse mal almaya gelmez korkudan ayrıca kendisi de fazla iskontolu satmak zorunda kalır...
normalde evet bu yurt dışına göre vadelinin -3.000 puan ile açması şaşırtıcı olmaz...bakalım saat 9.30 da rakamlar nerede olacak...
epep bir longçu iflas etmiştir...
Fed müdahale eder abi bugün yarın puhahahaha
Trump şuan Fed başkanıni kovmak için kararname hazırlıyor senaryosunu gündeme geri alayım. damadını Fed başkanı yapsın dolar çöksün puhahahah
Amerikalı aktör Tom Hanks, kendisinin ve eşi Rita Wilson'ın Avustralya'da yaptırdıkları koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.
Elit virüs demiştim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İtalya'da Bankalar, Marketler ve eczaneler dışında bütün dükkanlar kapatılmış. Almanya'da da benzer önlemlerin gelmesi yakındır. Merkel kendisi söyledi nüfusun %60-70'ine yayılacak diye. ABD Avrupa'dan uçuşları yasaklıyor.
Hal böyleyken biz kime ihracat yapacağız. En büyük ihracat pazarlarımızda talep tamamen durmuş durumda. Kim bizden mal almak ister hala.
Turizm zaten bitik durumda.
Bizde hala virüs bizi etkilemez abi muhabbetleri yapılıyor.
Bizim kapanıştan sonra SP500 %4,70 düşmüş. Biz hala buradan yukarı dönme hayalleri kuruyoruz.
Kainatın lideri alistirdi bizi abi teğet geçer diyerek. Omrum kainatın lideriyle geçti herşeye teğet çiziyorum hahahaha
Abi trilyon dolarlık şirketlerle batak emerging marketleri bir tutmak manasız.. emergingler
Eem yani zaten batak çoğu.. sürünme modunda hepsi. ABD imf kredi verecekte ekonomi yapacak çoğu bu şekil bu sekil.. imf emerging kere para dagitmasini bekliyoruz budur beklenti yani...
Bu kriz başka kriz. Bir haftadır yazıyorum burda shortingen mevisimi.
Bugün çoğu longcu hesabı patlar malesef. 88 e kadar devam. 60.60 maliyetli pegasus shortla yola devam. Herkese hayırlı kazançlar
Bence sadece gulmekle kalmiyor, birde denk gelse de caksam diyordur.
Globalde saadet zinciri coktu, bizde zaten cokmustu, kuresellesme adi altinda butun dunya halklarini buyukler hisse senedi sahibi yapti, Bu senetleri almak icin acaba kac yil bekletirler onemli soru bu.
Ben en az 3 yil diyorum.
Isin ilginc yanı, italyaya ilk virus vakasi tespitinden iki gun sonra tedaviyi cozdugunu açiklamasi oldu.
Aradan yaklasik bir ay gecti italyanin durumu ortada. Resmen palalar dunyada tezgah kurmus mali iteleme derdinde. Ama sonuc ne yazik ki her yerde aydi. Duzen değişmiyor.
Bu ara elilot amcaya sordum, 5. dalga duruyormus fakat oncelikle trendden bağımsız tek dalga halinde yapacam dedi. Ama zaman vernedi 3 vakte kadar dedi. 3 gun mu 3 yil mi belli degil..
Bol sanslar
İtalya ile ticaret virüse yakalandı
Ülkenin tamamında karantina uygulanması, İtalya ile ticareti durma noktasına getirdi. Taşımada engel yok, ancak birçok sektörde siparişler bıçak gibi kesildi.
İSTANBUL - İhracatta 3’üncü, ithalatta ise 5’inci en büyük pazarımız olan İtalya’da koronavirüs vakasında yaşanan artış, iki ülke arasındaki ticareti durma noktasına getirdi. İlk koronavirüs vakasının görüldüğü günden beri karşılıklı uçuşların durdurulduğu İtalya’da 10 Mart itibari ile acil durum ilan edilmesi, ülke ile ticaret yapan sektörleri de zor durumda bıraktı.
https://www.dunya.com/ekonomi/italya...-haberi-464596
Yasemin arslan Flag of Turkey
@Yaseminmtldnym
·
38m
Atm lere koşup para çeken reyonları yağmalayan bir grup topluluk var bu ülkede 15 Temmuz da tanışmıştık dünde tekrar tanık olduk #Coronaturkey #ohal #HayırlıSabahlar
Bayım bizim modumuz bu şekilde .. açın piyasayı işlem yapacağız puhahhahah
Bunu yapmaya gerek yok aslında. 4 adet 5lt sıvı yağ almış adam dün. Ne yapacan baba ya. Yok 15 liradan makarna almış. Doğruysa bilmiyorum.Muhtemelen hayatında hiç market alışverişi yapmayan elit bir abi/ablamız/ kardeşimiz. Bilmiyor tabi makarnanın kaç lira olduğunu.
Şu elit tabakadaki ölüm korkusu komik. Öleceksin yani dünyaya kazık mı çakacaksın. Bırak çoluk çocuk torun tombalak ezsin paraları emanuke.
Yakarsa dünyayı garipler yakar.
Tün şahsen Migrosu gezdim.
250 tl üzeri SANAL MARKET siparişi yoğundu. Bir tane eleman ile konuştum abi bugün çok yoğun dedi.
6-8 kadar sanal market elemanı dolaşıyor idi.
Kolonya kesinlikle kalmamış.
Un makarna yarıya inmiş. Islak steril eden bezler çok azalmış.
Yağ kısmı bir kısmı bitmiş bir kısmı halen duruyor idi. Keza prinç de öyle.
.
.
Yani halk kısmen evde karantinaya hazırlık yapıyor gözlemlerim.
.
.
Yani tedarik sıkıntısı bence olmaz. Bugün/yarın bu mallar raflarda yerine konulur. Bayi depolarda mal vardır bol bol.
Panik makarnacilara ulaştı Fed yetis ya Hızır ahahhahaha
Federal rezerv gene Mehdi olacake
Bende antiviral külçe gümüşler var.. şelale yapıyor gümüş bayım nasıl kriz bu puhahahaha keşke makarna alsaydık gümüş yerine
Bitki çayı, tuvalet kağıdı, kahve de alınanlar arasında idi.
.
.
Not : Günde 1 dış sarmısak LÖP yutmaya devam..:drunk:
Demek ki bizim pala mal vermek için çırpındıkça çırpınıyormuş. Bizde diyoruz bunun derdi ne indir kaldır yapıp duruyor. 100 binden 103 bine ordan 98800sonra 101 bine. Bugünde 95 bine gider heralde boşluk doldurur. Y.t.d.
Her kes hizaya gelmiş Flat candır gerisi patlıcan kriz fiyatlaması akıl ile fk ile PD ile olmuyor ver Allah ver ile oluyor ve oradan zart diyede dönmüyor