Faizsiz bankacılık yapıyor galiba :-)
Printable View
Pıyasa yapici 30 haziranda eksi 500 olan makasi 1000 yapinca sorun yok.ama 1000 olan makasi sifirlayinca sorun var degilmi bi insan pozisyonunu bu kadar belli eder.ve neye niye tepki verdigi barizlesir:bravo:
Hem her şeye zam geliyor diyorsunuz işte telefon 2x oldu araba 2x oldu. Eeeee borsa 2x olmasinmi dışarıdaki duruma alıştın buna da alisirsin.
Bist 30 endeksi baskılıyor .....mecburen yatay ............açığa satış genel olarak tüm hisseler için serbest bırakılsaydı düşüş yaşardık.Bist 30 açığa satışının çok aşırı etkisi yok ama ayağımıza köstek olacak gibi geliyor bana.
Benim bahsettiğim olay şu,
Spot bir yöne, vadeli bir yöne gidiyor.
bunlar her iki piyasa açıkken ve aynı anda oluyor.
ve bir süre devam ediyor.
Bunun piyasa yapıcılıkla ilgisi ancak argo anlamda mümkün.
Genel piyasanın dinamiğiyle değil, biri ile diğerini en hafif tabirle speküle ediyor.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
thy 12.70 hedefli long. wolfe düşüş patterni 12.10 hedef ile görüldü. bundan sonra yönün yukarı olmasını beklerim.
https://i.resimyukle.xyz/bHy66W.png
iyi tradeler
Yabanci esegi akp nin secim oncesi her yaptığı rezalete kosa kosa geliyordu secim kazandiriyordu o zaman analiz edemediler simdi zararina satip tuyuyorlar tam esekmis buraya gelen yabancı yatırımcılar
2014 yerel secimin de rusvet yolsuzliklarinda bile secim oncesi burayi uçurdular
Beter olsunlar boyle batip cikmak zorund kaliyorlar
Bistde çıkışlar satış fırsatı artık diye kaç gün önce yazdım. Forum gönderilerime bakın.
Artık böyle.
BİST 100 de hedef 80
Orta vade
Sabah ne rezalet oldu?
bazıları thyao uçacak diyordu geçen sene pandemi yokken uçuş rekorları kırarken uçamayan kağıt şu ortamda uçar mı
Dow daha direniyor.
Ya 27.600 de satacak
YADA şimdilerde 25 kırılırsa
Mevzu konu,
spot ile vadelinin aynı anda, aynı yöne ama farklı şiddetlerde gitmesi olasıdır.
Ama spot bir yöne, vadelisi başka bir yöne gidiyorsa burda bir sorun vardır.
Ki sabah açılışta böyle oldu.
Bir anlamda biri ile diğerini yönlendiriyorsun ki bunun kurallara aykırı olması lazım..
Endeks % 0,27 yukarıdaymış...
Bir tek bana mı sanki %1 düşüyormuşuz gibi geliyor...
Yaw ne salak piyasa adam thy de kademe kaldırıyor. Vadelide satıyorlar.
yerli- yabancının dolar talebine karşılık dolar yerinden oynamıyor.
peki bu talebi kim karşılıyor.nereye kadar karşılayacak.biriken bu enerji serbest kalırsa ne olur?
kanımca kamu bankaları talebi karşılıyor ama nereye kadar?
Sabah vadelide olan şey
bistin birilerinin elinde olduğunun göstergesi.
Bu kendiliğinden olacak şey değil.
terslerini kurtardılar..
enflasyon,büyüme vs. den dolayı borsaların doğası: LONGTUR.bu açıdan LONG-FLAT arası yapılan testlerde başarı çok yüksek.
bıst-30 üzerinden yapılan LONG-FLAT testi GAYET BAŞARILI..
ama SHORT-FLAT testlerin hiç birinde buna yaklaşan uzun vadeli başarı yok.mesela olsa 1mil.tl. endekse uyumlu hisselerden al-kapan şeklinde gayet güzel işlem yapılır.yılda 15 tane işlem kadar.veya sadece vobda long-flat..
evet arayış içindeyim.ilerleyen yaşlarda ; hem hayatı yaşayıp hem de bunca borsa emeğinin karşılığını almak için denge arıyorum.:)
https://i.hizliresim.com/yW9PkN.png
pilot teyyarden atladı...
dolar
günlük
https://i.hizliresim.com/vMn2ET.png
Beklemeye degecek yeni pozisyonlar geliyor gibi :yes: Herkese merhaba. Bol kazanclar.