Evet bu hafta onay gelir beklentisiyle aldım biraz. Arada girip çıkıyordum zaten. İnşallah hayırlı olur hep beraber kazanırız.
GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Valla ortak açık konuşayım ben önce ihlasta yapılanı sonra katmerde kendi başıma geleni ve şuan kilerde olanları gördükten sonra maçam yemiyor bedelliye katılmayı. Rüçhandan önceki son gün çıkmayı planlıyorum. Katmerde zarar etmeden kurtardım kendimi ama bilmiyorum bir de son zamanlar A1 ********i toplamaya başlamış bizim bakkalı. Bunların elinin değdiği bedelliden zarar etmeden çıkabilen yok (ihlas katmer kiler).
Karsilastirdiginiz hisselerin halka açıklığına baktınız mı? Mevcut hisse sayıları ne kadar arttı. 2 sirketde yatirimcisindan para dilendi resmen.birde elinizdeki bakkalın halka açıklığına bakın.ayrica sabanci 1 yıl borsaya yeni hisse Kote ettirmeyecek.durum çok farkli
Katmer/ihlas/kiler acaba patronların kendisi bedelliye katıldı mi? Satılmayan paylar için alım garantisi verilmiş mi?
Özellikle katmerin patronuna guvenmedigim için hiç almadim ben hisseyi. Ben buna katılın diye birşey demiyorum. Herkesin risk algısı kendine göre değişir..insanlar ruchanin ucup.kacmasini bekliyor. Sanırım kuyasR şu çok astronomik yerlere gitmişti. Birileri de bunu tuzak olarak kullanıp ava çıkıyor.
A1 capital kilerde ava çıkarken av olmuş gibi geldi bana. 2 günde 2.58 ortalama ile 26.2 milyon ana hisse satmış ana hisse suan 2.32 ve 6.26 ortalama ile 6.8 milyon lot Rüçhan almis Rüçhan şuan 4.75.
Ben mi anlamadım ne yapıyor bilemiyorum sadece ruchanda 10 milyon zararda şuan. Sattığı ana hisse kimin? Sanırım takasta o kadar mali yoktu. Biraz karışık işler dönüyor ama ben ihlas ile kiler ile katmer ile crfsa yi aynı kefeye koymanın yanlış acagini düşünüyorum. Ve ayrıca özellikle.katmeri 3-4 liralardan 10 lira ve belki üzerine götürmüşlerdi. Yani yeterince prim yapmıştı. Ee yemek yenince bulaşığı yıkayacak birisi de lazım değil mi [emoji2]
GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alakası yok. Katmerde ihlasda ittfhda kilerde ruchanlarda öyle bir değer farkı olmadı. Kuyaş ruchanda oldu ve Etiler rüchanında oldu. Etilerde uyarıyı şirket kendisi yapmıştı.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amaç zaten kapta belirtilmiş. Bilanço da yüksek faiz giderinden kurtulmak olduğu belirtilmiş. Zaten bu amaçla yüzde 97 si patron tarafından karşılanacak. Daha ne istiyorsun. Ayrıca önümüzdeki süreçte Francising ile genişleme stratejisini açıklaması gelecek beklentisini oluşturur.
spk onayı ile bölünme tarihi arasında belli bir süre var mı kanuni olarak bildiğim kadarı ile şirkerte kalmış bi konu ama belli bi tarih olması maksimum 1 ay olması da gerekli sanki
Rüchan pazarımız Egeen, Karton gibi sığ hisselerden bile daha sığ olacak. Rüchanları karşılaştırılan hisselerin 1 kademesinde bizim toplam rüchan sayımız kadar lot yığıldığı oluyordu. Karşılaştırılan bedellilerde patronlar KY'ye bedelli yapıyordu. Carfurda ise şirketin bağlı olduğu holding borçları üstleniyor. Piyasadan topladıklarını da düşününürsek bedelin %1'i ancak KY'nin sırtındadır.
Spk bülteninin son sayfasındaki ek açıklama metnini aşağıdaki şekilde;
"Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.’nin, 700.000.000,00 TL’lik çıkarılmış sermayesinin 595.755.646,04
TL tutarında azaltılarak 104.244.353,96 TL’ye indirilmesine ve eşzamanlı olarak 1 TL nominal değerli 100 adet pay için 17 TL yeni
pay alma hakkı kullanım fiyatı üzerinden tamamı nakden karşılanmak üzere toplam 23.529.411,76 TL tutarda sermaye artırımı
yapılarak çıkarılmış sermayesinin 127.773.765,72 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek toplam 23.529.411,76
TL nominal değerli paylara ilişkin olarak hazırlanan izahname ile tasarruf sahiplerine satış duyurusunun onaylanmasına ve VII128.1 sayılı Pay Tebliği md. 19/13 uyarınca sermaye azaltımı ile eş anlı olarak ya da sermaye azaltımının sonuçlanmasından
itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sermaye artırımlarında, artırılan sermayeyi temsil eden payları satın alacak yatırımcıların
talebinin alınmasından önce, söz konusu maddede öngörülen risk formunun yatırımcılar tarafından imzalanması veya
onaylanmasının sağlanması gerektiği hususunda kamunun bilgilendirilmesine karar verilmiştir"
Mevcut işlem bittikten sonra 2 yıl içerisinde yapılacak (olası) sermaye artırımlarında yatırımcılara risk formu doldurtulması gerektiğini şimdiden ilan etmişler. Ben bu ifadeden 2 yıl içerisinde tekrar bedelli ya da bedelsiz (çok büyük ihtimalle bedelli) sermaye artışı planlandığını anlıyorum. Bu çok iyi bir şey. Çünkü bedelli; Ana hissedar Sabancı Holding'in şu anda yaptığı gibi Carfur'a sermaye eklemeye, borçlarını ödemeye, büyütmeye, yatırım yapmaya devam edeceği anlamına geliyor.
Ard arda yapılan bedelli artışlarla yabancı payı daha da azaltılabilir.
Gelecek yıllarda çok farklı çok yaygın bir carfurla karşılaşabiliriz.
Özlemişiz speğimizi
iş yatırım satıcı devamlı tavanı bozuyor
Borsada fiyat yoktur,trend vardır.
Trend varsa fiyat önemsizdir.
spek sanko'dan alan BY'yi dökmeye çalıştıkça o daha fazla alıyor. 137bin lot oldu. Spek ortalama yapıyor da olabilir.
Maalesef bu tahtayı 3 kere aldım ilkinde kâr ikinci ve üçüncü alışlar zarar bedelli furyası kent ve etiler ile bitti zararı kabul edip önüme bakicam klgyo gibi yapacağı belliydi amk yapacağınız işin kademelr boş ilgi sıfır
aldık bakalım biraz hayırlısı olsun
iş yatırım 562000 adet sattı
https://i.hizliresim.com/93JdQ3.png
tavan işlemleri
Emeğine sağlık syn arost.
Tavanların devamı haftaya inşAllah
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
26.08.2020 tarihli özel durum açıklamasıyla kamuya duyurulan Yönetim Kurulu kararına istinaden; Şirketimizin 700.000.000,00 TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 595.755.646,04 TL tutarında azaltılarak 104.244.353,96 TL'ye düşürülmesine ve bu sermaye azaltımı ile eşzamanlı olarak 1 TL nominal değerli 100 adet pay için 17 TL yeni pay alma hakkı kullanım fiyatı üzerinden tamamı nakden karşılanmak üzere toplam 23.529.411,76 TL tutarda sermaye artırımı yapılarak çıkarılmış sermayenin 127.773.765,72 TL'ye artırılmasına ve Şirketimiz esas sözleşmesinin ''Sermaye" başlıklı 6'ncı maddesinin tadiline ilişkin olarak 14.09.2020 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulduğu kamuya duyurulmuştu.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 12.11.2020 tarihli kararı ile söz konusu başvurumuz olumlu sonuçlanmış olup, Kurul'un bugün tarihli yazısı ile Kurulca onaylı Esas Sözleşme Tadil Metni Şirketimize teslim edilmiştir. Buna göre kayıtlı sermaye tavanımızın 635.000.000,00 TL olarak belirlenmesine ve izin geçerlilik süresinin 2020-2024 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılmasına uygun görüş verilmiştir.Kurulca onaylı Esas Sözleşme Tadil Metni, işbu duyurumuz ekinde kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.
Söz konusu Tadil Metni'ne izin verilmesi amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'ne gerekli başvuru yapılacaktır. Gerekli izin ve onayın alınmasını takiben eşzamanlı sermaye artırımı ve azaltımı ile Esas Sözleşme Tadil Metni'nin 19.11.2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda kabul edilmesi şartıyla Sermaye Piyasası Kurulunca onaylı izahname Şirketimize teslim edilecek ve gerekli ilanlar yapılacaktır.
Azaltılacak Sermaye Oranı: %85,107
Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı: %22,571
Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı: 17 TL
1000 lot için
Hisse fiyatı: 30 TL olsun.(mesela)
Şuan ki param: 1000 lot x 30TL = 30.000 TL eder.
Bölünme ile hissede önce %85,107 oranında azaltma olacak yani 1000 lot x %85,107= 148,93 adete düşecek. 1 lot hissenin fiyatı ise: 30000 TL / 148,93 lot hisse= 201.43 TL yapar.
Şimdi elimde 30 bin tl değerinde 148,93 adet 201.43 TL değerinde hissem oldu.
Gelelim bedelli, rüçhan kısmına
%22.571 bedelli verecek bedellinin rüçhan hakkını 17 TL olarak belirlenmiştir.
Bedelliden gelecek lot miktarı: 148,93 lot(elimdeki hisse adeti) x %22,571= 32,48 lot daha hesabıma gelecek.
32.48 lot bedelliden gelen hisse için her bir lota 17 TL ödeyeceğim. Yani 32.48 x 17 TL= 552,16 TL ödeme yapacağım.
Kısaca her 1000 lot hisse için 552,16 TL hesabımda para bulunmalıdır.
Benim hesabım böyle, yanlışsa düzeltiniz....
“... kayıtlı sermaye tavanımızın 635.000.000,00 TL olarak belirlenmesine ve izin geçerlilik süresinin 2020-2024 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılmasına uygun görüş verilmiştir”
Bu durum kayıtlı sermaye tavanında 2 katından fazla artış anlamına geliyor. Sn yagmurelif in dediği gibi uzun vadede yeni yatırımlar ve sermaye artırımı beklentisi anlamına gelir. Büyüyen ve sermaye ihtiyacı artan şirketler bunu ancak kayıtlı sermaye tavanlarını yükselterek yapabilir. ytd.