Merak ettiğim bir konu üstadım ,forumda ve borsa da yeniyim fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Printable View
Tarihi o zamanın şartları ile değerlendirmek gerekiyor. Bunun yazıldığı zamanda kölelik vardı.
Bildiride şu sözler yer almaktadır:"Bütün insanların eşit yaratıldıklarına; yaratıcıları tarafından onlara hayat, özgürlük ve mutluluğu arama hakkı gibi geri alınamaz bazı haklar verildiğine inanıyoruz".
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Amer...zlık_Bildirisi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yüksek seyreden enflasyon dönemlerinde büyüme hisselerinin negatif etkilenmesi beklenir. Mal ve hizmetlerde artan maliyetler, paranın satın alma gücünün düşmesi ile beraber tüketimi azalabilir. Fakat hiperenflasyon döneminin içine girildiyse kişiler güncel fiyatları geçmiş fiyatlar ile karşılaştırarak ve enflasyonun daha da artacağı beklentisi ile tüketime dönebilir. Hükümetlerin uygulayacağı bir takım maliye politikaları sayesinde(ötv,kdv indirimleri vs.) ( beyaz eşya,otomotiv,elektronik vs) tüketim arttırılabilir.
Saçma sapan fiyatlamalar var. Bunlardan iyi para kazanan ky illaki olmuştur öte yandan sert bir düşüşte o saçma fiyatlar belki bir daha hiç görülmeyecek.milletin elinde kalabilir bazı kağıtlar.
Bense alkim ve deva'ları satıp. Alka ve vesbe'ye döndüm.
Kârı arttıkça temettüleri artmış kağıtlar.
Deva'yi hiç satmak istemiyordum ama kârdan yüzde 15 imtiyazlı pay canımı çok sıkınca sat gitsin dedim. Yoksa karlılık müthiş.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
https://m.youtube.com/watch?v=pzRhsxnK3GI
Vatandaş DTH nından dövizi bozdurduğu için döviz düşmüyor ki. Bankalar vatandaşın dövizin ucuza almak için kuru düşürüyorlar. MB da döviz alım ihalesi açsa hangi dövizi alacak, ortada fazla nakit döviz olduğunu sanmıyorum, olanı zaten damat birilerine peşkeş çekti. Vatandaşın DTH larına %1 faiz verdiler şimdi de daha düşük kurdan geri ödüyorlar. Altın da göçtü, geriye %18 faiz, gayrimenkul ve borsa kaldı. Enflasyonu da biraz daha arttırıp sadece birkaç puan net faiz verecekler. Tabi gerçek enflasyon verdikleri faizin üzerinde. Sonuç vatandaşın giderek yokdullsşması.
Ben de nasıl blokaj konulur bilmiyorum
Sizin postu okuyunca mkk üye olup sisteme girdim
Benim hisselerinin yüzde 97 si " rhnv" olarak gözüküyor
Rehin verilen demekmiş
Bunlara blokaj koyamıyorum
Geri kalan yüzde 3 e blokaj koydum
Rhnv için ne yapabilirim
Şimdi aracı kurum arasam saçma sapan cevaplarla kafam iyice karışacak
Bilen varsa sade bi sekilde açıklarsa sevinirim
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
twitter da da yazmıştım..mb öyle şartlar öne koşmuş ki, çok bekler demeden alamıyorum kendimi...makro ekonomi, hatta enflsyon açısından buralardan hemen alım ihalelerine başlaması daha doğru olur..ama dert yerlinin dth larını 7 altından bozması ise, çok beklerler.
yarli 7 altından korkup satsın, yabancı hedge fonlar, 7,5 üzerinde sattıkları doları, faiz/borsa kazancını da katıp dışarı çıkarsınlar..istenen bu herhalde.
enflayon açısından doların önce 6,5 lara inmesi sonra yıl içi en ufak bir gerginlikte 8 e yükselmesi..fiyatlama açısından çok daha olumsuz..bunun yerine doların 7-7,5 arasında kalması çok daha olumlu olur enflasyon açısından.
umarım 1-2 ay sonra, keşke şu anki fırsatı değerlendirseydik demezler.
Önceden bir grafik paylaşmıştım. Grafik benzerliğinde alt trend fiyatı tutamadı ama bu kanser daralan üçgeni yaptıkları başka zamanlarda ema200 altında 2 gün geçtikten sonra, daralan üçgenin sonuna doğru fiyat yukarı gelmiş. Zaten grafiğin 1'e 1 aynı olmasını beklemiyordum. Bence üstteki düşen trendin üstünde kapanış olduktan sonra ufak bir pullback olacak ve bu pullback bir kaç gün sürebilir. (Bu hareketin benzerini yaptıkları yerler var)
Bunlar olduktan sonra aşağı ihtimal bence oldukça azalacaktır. Sonrasında tüm zamanların yüksegini geçersek tamamen rahatlarım.
Belki de Cauti abinin dediği gibi amuda kalkmış [emoji217] arıyorumdur :))
Bu hareketlerin olacağını tahmin etmeme rağmen yapılan harekete o kadar sinirlendim ki anlatamam. 3-4 kere monitöre yumruk atmamak için kendimi zor tuttum. Bir kere bilgisayara patlattım mavi ekran verdi de bi şey olmadı Allah'tan :kahkah: :kahkah:
Saygılar
https://i.hizliresim.com/JBZAyn.jpg
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@cahilcuhela,
Boşver altını, uyuz etmeye devam edecek sanki bir kaç hafta daha...müthiş bir özümseme yeteneğin var, grafiğe çok detaylı bakarsan istediğin her şeyi görürsün temalı ta özeti lafımı unutmamışsın.
İşin kötü tarafı şu...öyle bir dönemdeyiz ki, akıl mantık, devre dışı...büyük bir çılgınlık yaşanıyor tüm dünyada...böyle bir dönemde, akıl mantıkla hareket ediyorsun...bu dönemi az hasarla atlatabilirsin( maddi, manevi), ileride çok iyi yerlere gelirsin.
@Cautionary
Çok teşekkür ederim abi, senden bunları duymak beni çok mutlu ediyor :)
Eskiden yıpratıyordu böyle şeyler artık çok daha rahatım, takmıyorum. Şunu da anladım, ne yaparsak yapalım nasipten ötesine gidemiyoruz :rules: Tabii çalışmayı da ihmal etmiyorum, artık kendi işime daha çok zaman ayırabiliyorum. Kattıkların için tekrar ve tekrar teşekkürler.
Saygılar
Biliyorsundur, Allah ilmi-bilgiyi isteyene, parayı-maddiyatı da istediğine verirmiş..biraz inanç meselesi ama, bu bilinçte olmak çok rahatlatır insanı..para mevzularını çok kafaya takmazsın bu bilinçte olunca...çok inanıyorum bu felsefeye. Bunu maddi olarak hayal ettiği şeyleri fazla fazla elde etmiş biri olarak söylüyorum...yani kendimi avutmak için böyle demiyorum, uzun zamanlı gözlemler sonucu vardığım bir sonuç bu.
Etrafımda birçok kişi gerek hisse gerekse kripto parayla ciddi para kazandıklarını söylüyorlar.
Çoğu bu işlerde yeni. Güven zirvelerde.
İnşallah herkes adına bu hikayenin sonu olumlu biter ama kendi görüşüm çoğu kişinin bu olaylar bittiğinde üzüleceğini söylüyor.
Hayırlısı olur inşallah
https://www.youtube.com/watch?v=PdtyDu3ysdk
Basganim gusel kar acikladi bugun...
Tekrar sahneye alalim.. :)
Syg,
ali koç holdingin başına geçerse bir tane koç hissesi almam. Bunda motivasyonum rakip külübün başkanı olması değil. Bu başkanlığı yaparken anlam veremediğim davranışları. Ne bileyim ben kafamda koç ailesini daha farklı düşünmüştüm.
Kesinlikle katılıyorum. Ali Koç kendini çok kaptırıyor ve gözü kararıyor. iyi ki holdingin başına geçmemiş. Gerek Rahmi Bey gerekse Ömer Bey Beşiktaş taraftarı ama bunun gibi değiller. Ali Koç böyle yaparak Koç gurubuna zarar veriyor. Froto genel kurulunda bu durumu dile getirmek lazım. Sn Dudu, genel kurulda uyarınız lütfen:)
Yok ben bu tavırla koç holdingi yönetirse olumsuz olur diye düşünüyorum. Fenerbahçeyi nasıl yöneteceğini kendi bilir. İstediğini yapmakta özgür. Diğer yandan tüpraşın bir futbol takımına sponsor olmasının anlamı yok.
Ali Koç'un sırf tuttuğu takım yüzünden gereksiz yere eleştirildiğini görüyorum. Her insan eleştirilir elbette ama bunu sırf rakip takım taraftarı diye yapılması doğru olmamakla beraber acımasız bir eleştiri olur.
Çok faydalı bir topicte gereksiz münakaşaya girmek istemiyorum ama bu durum beni rahatsız ettiği için sayın cautionary beyinde affına sığınarak görüşümü belirtmek istedim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FB liyim. FB-GS muhabbetine de girmek istemiyorum. İsterim ki ne Koc grubu başkanı , ne FB başkanı.
Keşke Türkiye Cumhuriyeti başkanı olsa Ali Koç.
Her şeyi aşmış , para pul mevzusu sıkıntı yok , sonradan görme ve çakal da değil. Etrafı çakal dolar rahat bırakmaz ve yönettirmez ülkeyi mevzusuna da inanmıyorum .
Dürüst , yaptığı klüp başkanlığında kişisel para, menfaat peşinde koşmaması gibi faktörler eğer bir gün devlet başkanlığı da yaparsa bu gibi şeylere tenezzül etmeyeceğinin göstergesi. Yoksa , devletin cari açığını kişisel servetiyle kapatmasını kast eden kim ?
Küfür kıyamet tribünden aşağı fırlaması da çocukluktan gelen taraftarlığından olduğunu FB liler anlıyor. Devleti yönetirken gelecek eleştirilerde de , maçlardaki gibi tribünden aşağı gelmesi işine ve sorumluluğuna bağlı ve yaptığı işe tutkuyla asılması , hiç bir kişisel menfaat peşinde koşmayaihtiyacının olmaması şeklinde değerlendirilmeli , tabi ki bana göre ..
Ez cümle , görüşünüze saygı duyuyorum ama tek kelimesine katılmıyorum.
(Babası ve abisi BJK li , babasından geçti artık , abisi daha çok salon beyefendisi izlenimi veriyor.)
Arkadaşlar ben de FB liyim, hatta sağlam taraftar sayılırım. Ama lütfen bu başlıkta spor-inanç-siyaset tartışması yapmayalım.
Sayın forumdaşım bir çok arkadaş gibi ben de altını göz hapsinde tutuyorum. Devrim Bey'in Nasrullah Bey'le yaptığı videolardan öğrenebildiğim kadarıyla enflasyonun artmasına rağmen faizlerin artmaması nedeniyle bir talep oluşacağı düşünülüyor. ancak bu yatırım işi bir moda gibi bir şeye döndü her hafta bir furya çıkıyor coinler bol para döneminde ciddi popülarite kazandı mesela. biz de altıncılar olarak sıramızı bekliyoruz :)
Aslında ben temettü kupon ödemesi gibi yıllık düzenli bir getiri aradığımdan altında çok bir yatırımımız olmadı. bir tek bes hesabında birikimin yarısını gram altına yarısını abd hisselerine koymuştum. onun dışında al-sat yaptığım küçük bir tutar vardı ama ons bugün de beni yanılttı. ne olur ne olmaz teknik bir dayanak olsun diye 4 saatlik grafikte rsi+ indikatörüne bakıyordum. bulut kırmızı renge döndüğünde sattım sonra tabi arttı sağ olsun :kmk: :kmk:
mart ayından gelen destek, direnç gibi çalışmaya başladı galiba, o güzel destekler o güzel atlara binip gitmiş oldu :)
takipteyiz bakalım inşallah tüm arkadaşlara kendi planları doğrultusunda güzel bir kazanç olur saygılar iyi günler dilerim :)
https://www.bloomberg.com/news/artic...s-flatter-path
Geçen 15 yıllık yabancı borsa satış karnemiz..
Demek ki alım fırsatı.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Dudu
Tüpraş analizi için bekleniyorsunuz. Olmusuzluktan dönüş emaresi var mı ?. En kötü geride kaldı mı ?
Bazen tecrübe bilgiden daha değerlidir...
https://youtu.be/myeqwZo6aho
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.netflix.com/title/802216...=13747225&t=cp
ilginç
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş.(JANTS) pay piyasasında 17.12.2020-10.02.2021 döneminde meydana gelen fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak yapılan incelemeler sonucunda, Telegram adlı sosyal medya uygulamasındaki “ÖLÜMÜNE JANTS” adlı grup ile “@gokhankral001” adlı Twitter hesabı
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=8
Neden bu başlık önemli sorsunun cevabı, yatırım yapıyoruz. Savaşta değiliz.
https://m.youtube.com/watch?v=-xSR9tCETyc
Sant bey in dunku videosu farkli bakis acilari oldugundan paylasmak istedim saygilar
Tüm senaryonun bol para, umut edilen ancak bir türlü yükselmeyen enflasyon ve felaket senaryoları üzerine kurulduğu tabi ne olduğunu anlamayan (W.BUFFET fonuna altın hissesi almış, büyük fonlar altına hücum ediyor, altın tüm zamanların rekorunu kıracak...SOROS'un eski ortağı altını 10000 dolardan önce satmam gazları altında) yoğun bombardımana tutulan geniş halk kitleleri yatırım yaptığını zannederek 500 den altın, 8-8,5 aralığından aldıkları dolarlarla kucaktalar....
Ha diyeceksiniz bu ülkede dolar buralarda kalmaz, altın dünyada yükselir evet bunlar tabiki olacak....Uzun vadede tabiki ama unutmayın uzun vadede herkes ölüdür...Unutulan şey alternatif maliyet zaman maliyeti dahil...
Onun için 2020 yılı dünya ve ülkemiz genelinde inanılmaz paraların kazanıldığı bir yıl olmasına rağmen forumda volatil bir yıl olmasından dolayı (açıkça söyleyemedikleri dalgalarda boğuldum, bu işi beceremedim) para kazanamadığından bahseden ve başkalarına akıl veren sözde "yatırım koçları" işte bu kafa yüzünden hiçbir piyasada para kazanamazlar....
Bu forumu da kendileri gibi birkaç yandaşıyla sosyal mekan olarak kullanırlar.....Beyaz. mavi, mor yakalı arkadaşlar, bu eski kafaları daha doğrusu tüm olayları sadece temel analizle (tabi çok önemli ancak her şeyi açıklamaz öyle olsaydı herkes kazanırdı) açıklamaya çalışan ve devasa veriler arasında kendini kaybedenlerden uzak durun....
Araştırın, yeni metodlar öğrenin, kendinizi geliştirin, ancak ne yaparsanız yapın köy kahvesi pardon lokal ağzıyla birbirinize gaz verip umut deryasında yüzmeyin....Siz boş muhabbetler içindeyken birileri ciddi paralar kazandı...Umudu kaybetmeyin ama bu mantaliteyle zor....
Gerçek hayatta, nasıl ezik bir tip olduğunu hayal bile edemiyorum inan bana.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kimsenin kimseyi gaza getirdiği yok merak etmeyin ... zaten dikkat ettiyseniz trade amaçlı açtığım pozisyonda dayanak aldığım indikatör satış sinyali verdiğinde pozisyondan çıktığımı da yazmıştım
bununla birlikte tek bir pozisyona körü körüne bağlı kalmadan riski azaltmak için çeşitlendirme yapılması gerektiğini daha önceden belirtmiştik ... bunun için özellik arz eden şirketlerden, temettü verimi yüksek olan şirketlerden, verimli iş yapan şirketlerden vs. de konuştuk... borsaya belki de orta vadede bakılması gerektiğinden bahsettik
anladığım kadarıyla ben biraz neşeli davranıp espri yapınca yazdıklarımı lokal ağız kahve ağzı olarak görüp bayağılaştırmaya çalışıyorsunuz... oysa düşüncelerinizi insanları insanları kırmadan ifade etmenin yolları da bulunuyor
sizinle herhangi bir şekilde yarış içerisinde olmadığımı bilmenizi isterim...
sevdiklerinizle beraber sağlıklı mutlu günler dilerim saygılar