Yıl sonu değerleme ve son çeyrek tahsilat sebebiyle son çeyrek çok iyi gelebilir..
Mevcut bilançoyu piyasa gözden kaçırmış olabilir..
Printable View
Yıl sonu değerleme ve son çeyrek tahsilat sebebiyle son çeyrek çok iyi gelebilir..
Mevcut bilançoyu piyasa gözden kaçırmış olabilir..
2023 ralliye katılmayan bakir hisselerden ve bence kazanılmışlığın üzerine iyi gider,riski min.etmek için..
Şirket 2300 adet araca sahip ve borcu yok,%65 devlet personelini taşıyor ve %30 rent a car ve %5 gibi karavan kiralama işi var..
Hisse piyasa değerinin üzerinde bir varlığa sahip,son çeyrek taşınmaz değerleme ve 2024/1 de araçların değerlemesi var..ayrıca satılan araçlar direkt kar olarak yansıyacak olması görünmeyen bir potansiyeli barındırıyor..4 milyar piyasa değeri diğer rakiplerine göre makul..1.8 milyar tl ye yakın bir cirosu var..örneğin grsel 2.4 milyar ama X2 fiyatlama ile işlem görüyor..yakıt fiyatların stabil gidiyor bu durumda karlılığa olumlu etki edecektir..
Şirketin elinde geçen seneler alınmış binlerce araç var,enflasyonist ortamda araç fiyatları nerelerden nerelere geldi,araç yenileme halen devam ediyor..eski araçlardan bir miktar satış olabilir bu da ciddi bir kar rakamı yaratır..hisse performansı bu duruma eşlik etmiyor..
2024 ilk çeyrek zaten değerleme olacak araç tarafında .2300/2500 araç filosunun ne katkı yaratacağını tahmin etmek zor değil
4 milyar tl lik araç filosu olduğunu düşünürsek %60-80 arası bir artış beklerim..Piyasa değeri 4 milyar bile değil turexin..Şirketin piyasa değeri değerleme tarafı çok açık geri kalmış..
Yılbaşında yüzde 40-50 zam bekleniyor. Dizayn vizyon yüzde 20-25 kapasite ile çalışıyor. Oradaki fabrika temmuzda bitti ve yatırım kısmına aktarıldı 42 milyona arsa alındı ve dizayn vizyonun yüzde 78 i 39 milyona alınmıştı,akabinde 60 milyonluk yatırım yapıldı. Tesis 40 dönüm, 25 dönüm kapalı…Kontratlardaki akaryakıt kısmı da düzeltildi..2023 te nerdeyse hiç araç satmadı. 3 çeyrekte 182 yeni araç aldı ve tam kapasite çalışıyor…
Bu arada sektörde bir problem yok..
sayın kazançkapısı tamam iyi şirket ama sahipleri şaibeli kimseye para koklatmaz alacak olanlar iyi incelesin, kimmer market örnek...
cevabiniz icin tesekkurler ,
arkadasimizin dedigi gibi , shipleri saibeli kisiler . kiler holding
para kazandirirmi, bilmiyorum ama bir miktar bende alacagim // bu arada yil sonunda , yani aralik ayinda inanilmaz bir arac takasi oluyor boyle firmalrda, eski araclari satip , yerine yenileri aliyorlar, bununda bir etkisi olacak , umarim pozitif olur
Ben de iliseyim surada bir koseye, biraz alim yaptim gidisati izleyip devam edecegim. Sabah hizli bir piyasa arastirmasi yaptim genelde gurselin carpanlariyla karsilastirarak. gursel epey gitmisti yazin yakit fiyatlarini musteriye dogrudan yansitma ve urdun isiyle.
Herkese bol kazanclar dilerim, tesekkur ederiz kazanckapisi bir hisse incelememize vesile oldugun icin.
Ben de sabah alım yaptım. Hepimize bol kazançlar diliyorum. Kazançkapısı dostum sayesinde hisse radarıma girdi. Aklıma yattı aldım. Umarım hep birlikte kazanırız.
Arkadaslar Speki uyandirdik galiba :) hemen ucusa gecti %4-5 artiya gecti , bakalim ne yapacak ,
aksama kadar tavanda yapabilir , bizleri dokmek icin, tabanda ,
Gorecehiz bakalim ,, cek cek 156 jandarma
Kazançkapısı yaş tahtaya basmaz dostum. bekleyip göreceğiz. atatp sabır gösteremedik. ama burda öyle olamayacak.
Tahta kıvama geliyor,son çeyrek 2024 ilk çeyrek çok iyi bilanço bekliyorum..
Halka açıklık ve dolaşımdaki lot sayıları atatp ile çok yakın..bakalım neler olacak..
Turex özsermaye çok daha güçlü ve daha da güçlenecek..
https://www.tasimadunyasi.com/piyasa...ak-h13685.html
Turex hakkında güzel bilgiler var..
https://i.hizliresim.com/ndy5sdj.png
Lider de hasıla turex in yarısı kadar..yatırım faaliyetlerinden gelir söz konosu,kendi hisselerini almış sanırım :)
Turex satışları oldukça iyi ivmelendi..şirketlerde önemli olan yaptıkları işten para kazanabiliyor mu ve büyüme trendidir..
Yapılacak olan değerleme ile mevcut piyasa değerinin çok üzerinde varlığa sahip olduğunu biliyorum..otobüsler,binek araçlar,plakalar v.s..
Vagon taşımacılığı yapar mı yaşarsak göreceğiz :)
Evet hisse alimi yapmis lider, hemen direkt gordunuz haha. Hasilatinin turexin yarisi olmasi benim de dikkatimi cekmisti, ama yildiz pazarda ve piyasa degeri 16 milyar. Bugun tavandi, neden bilmiyorum. İki sirkette de bilmedigim/anlayamadigim o nedenle kacirdigim noktalar vardir elbet.
İs arasinda iki sirketin de faaliyet raporlarina baktim soyle, turexin cok plakasi varmis sahiden de.
Saolun cevabiniz icin.
Peki satislarin maliyeti neden turexte o kadar cokken liderde az?
https://i.hizliresim.com/kcwjjza.png
lider araç satısından para kazanıyor. kiralama tarafı 103M gelir yazmıs sadece...
Turex gelirlerinin çoğu personel taşımacılığından..kiralama tarafı 113 milyon tl o taraf bile liderden fazla..turex de araç satışı yaptığında kar patlaması olacak..benim bu hissede 3 ana beklentim var..
1-Araç satışından elde elecek kar(rakipler bunu yaptığında hisse fiyatları uçtu)
2-Değerlemenin önümüzdeki 2 çeyrekte gerçekleşecek olması
3-Vagon taşımacılığı haberi bekliyorum..
Atatp da ben 30 larda yazdığım şeyleri yeni gibi sunuyorlar,ama fiyatlama oluştu farkında değiller..
acikcasi bende ordayim, ama bencede daha gider
piyasa degeri 30 milyona kadar gider diye bekliyorum, o zamanda 300 ler normal gibi
bide giden trenden inmeleyelim :) dursun simdilik
Turex bence guzel buldunuz , bende agirlik arttiracam , inceledikce , ucuz oldugu ortaya daha cok cikiyor
Kazanckapisi cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin. Cok iyi anladim. Bir hisseyi almadan once ogrenmeye calisirim genelde bilgim yettigince ama genel olarak bilgim yetmiyor :)) o nedenle bunlari ogretmeniz cok kiymetli
Ben de bu şekilde düşündüğüm için çıktım hem de senden daha erken ama bazen piyasada ilginç fiyatlamalar oluşabiliyor.
RTA'da 2 liralardayken eşime dostuma herkese aldırmaya çalışıyordum. 20 liralarda yazmayı azalttım. Riskli bulduğum ve kimseyi yanıltmamak adına. Sonrasında hisse 60'lara gitti.
Doğru bir zamanda Turex'e giriş yaptık diye düşünüyorum. Bakalım neler yaşayacağız...