Benim arkadaş pompacı olarak gitti vakti zamanında şimdi beverly hills civarında villada oturuyor mortgage sağolsun diyor
Benim arkadaş pompacı olarak gitti vakti zamanında şimdi beverly hills civarında villada oturuyor mortgage sağolsun diyor
Paradan para kazanma yönü hiç yoktu ama sonrasını tam bilemiyorum çok detay sormadım sormam ama atıl sayılan işlerde çalıştı hep .
Belki de sayısal Loto çıkmıştır onu bilemem [ QUOTE=Patrick Bateman;5460573]Yok dostum o kadar da değil. Yapma şimdi yeme bizi. :)
Bütün parayı 2011'de bitcoin'e bastıysa olabilir ama. Ona inanırım.[/QUOTE]
Benim de kara kas karagöz ama 17.50 görünüyor özel oran yazıyor bir de..:)
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerikada pompacilik yok.self servis.nedense burda yok.
Uberde yok nedense[emoji39]
Pompacılık kolay iş değil! 🤐
Defalarca dedim size her sey bir simulasyon, TL de bir iluzyon.
Iste daha detayli bilgi..
https://twitter.com/gateofvalhalla/s...878726146?s=19
https://twitter.com/gateofvalhalla/s...080501250?s=19
Syg,
hayat matematiktir.TL de sayıdır.oyleyse matematiktir.neden TL değer kaybetti gelişmekte olan ulkelerin en kotusu ekonomi bilimi ile ilgilidir.bu kadar basıttir.dogru şeyleri yapmazsan cuvallarsın hayatta.
Benzini araca kendimiz koysaydık, işsizlik azardı.
En az 3 çocuk yapmaya devam ettikçe böyle vasıfsız işler icat edilir durur.
Askerde komutan boş duran askerlere çim yoldurur, bot boyatır, hatta bot nöbeti yazar. Niye? Asker boş kalıp daha boktan işlere bulaşmasın diye. (masturbasyon, sigara ve uyuşturucu gibi)
McDonald's şubelerine kioskları koyduğunda da kıyamet kopmuştu. Bu kadar adama başka nerede iş bulacağız diye.
vasıfsız iş üreteci gibi ülkeyiz :)
-avm girişinde arabanın bagaj kapaklarını açıp kapatan eleman
-avm güvenliğinde 1 tane xray ve 1 tane el dedektörlü elemandan sonra bir de HES kodu okuyan, ateş ölçen de ekledik
-bazı benzinliklerde sadece camları silen eleman
-bekçiler (ne iş yaparlar anlayamadım hala)
daha da gider bu. 3 çocuk hipotezinin çalışması için sanayi ülkesi olup üretmek gerekir. biz ne tarım ülkesiyiz ne de sanayi ülkesiyiz. 3 çocuğun çalışabileceği fabrika, firma, katma değer üreten bir faaliyetimiz kalmadı.
Bu yaklasim nedeni ile nufusun cogu asgari ucrete calisir oldu...
Syg,
Nufusu her konudavasatlikta esitledigimiz gibi ucretleri, gelirleri de asgari ucrette esitledik...
Yeni baslayan muhendis maasi artik asgari ucretin bi tik uzerinde, o da is bulabilirse..
Syg,
Gelismis ulkelerde eve temizlikci almak, ayakkabilarini boyatmak, aracini yikatmak, evde bozulan ufak tefek seyleri onartmak, bir pantolonun boyunu kisaltmak icin eleman bulamazsiniz bulsaniz da bize gore cok daha yuksek ucretler odersiniz..
Vasifsiz veya dusuk vasifli eleman ulkesiyiz...
Syg,
Afrika'da olanları da bizdekinin büyük ölçeği gibi değerlendirmek lazım.
Bakıyorlar ki bunlarda mantık, ileriyi düşünme adına bir şey yok; 3-5-10 güçleri oranında çocuk yapıyorlar... Silah şirketleri mekana çöküyor hepsinin eline birer AK47 veriyor, 2-3 kötü laf söyleyip kızıştırıyorlar ortalığı ondan sonra geriye çekilip ellerine çekirdeği alıp "yiyin birbirinizi" diyorlar.
elektrıklı araba fıyatı ucuzlasa zaten evde sarj edecek herkes.pompacılık meslegı de bitecek.
Sehirlerin elektrik altyapisi bizi birak gelismis ulkelerde bile bunu kaldiracak durumda degil.
Ayrica bu elektrigi nereden, hangi kaynaklardan uretecegiz??
Bayram sonrasi elektrik tuketimi tavana vurmus..
Toyota Tr ceosu Ali haydar Bozkurt Tr icin elektrikli aracda 15-20 yil ongoruyor...
Siz birakin bazi ureticilerin 2030 dan sonra sadece elektrikli satacagiz demesini..
Bir ulkede arac parkinin tumuyle elektrikli olmasi baska sey, yeni arac satislarinin sadece elektrikli olmasi cok baska bir sey...
Syg,
Sn.dudu merhaba daha önce ppz aldınızmı acaba aldıgınız ppz alım talimatı yaklaşık nekadarda onaylandı yaklaşık 1 saat oldu daha hesaba geçmedi daha kaça kadar bekliyim yada iptal edip valöryemeden tekrar vk6 alimı yapsam karar veremedim?
Herkesin evinde garaj da yok. :) Bütün Türkiye sitelerde yaşıyor olsa yine bulunurdu belki çözümü ama bu elektrik altyapısı zaten kaldırmaz bence milyonlarca elektrikli aracı.
Bana göre değil.
Model 3 ilk açıklandığında baya heyecanlanmıştım yalan yok. Fiyat 35bin dolardı. Ben de zannediyorum ki bize de aynı fiyattan gelecek. Orada 35bin dolar oluyor bizde 1 milyon+ tl.
Aracın kendisi de problemsiz değil, pratik değil bunlar hep zamanla ortaya çıktı. Önce ilgisizleştim biraz daha okuduktan sonra tümden nefret ettim.
Petrol akar.
Derecelendirme kuruluşlarının raporlarında yazılı bütün bu sorunlar.
Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 2019 raporunda, Türkiye’ye alt yapı bakımından 40. Sırada gösteriyor; çok iyi…
Fakat “denetim ve denge†sıralamasında 104, yargı bağımsızlığında yine 104. Sıradayız! Kurumlarda “liyakat†sıralamasında ise 112. sıradayız!
CB sisteminde hasara uğrayan hukuku, adaleti, liyakati, denetim ve dengeyi yükseltmeden alt yapıdaki gelişme yeterli olmadığı içindir ki, ekonomide kişi başına gelirimiz 12 bin dolardan 8 bin dolara düştü.
https://www.karar.com/yazarlar/taha-...etiyor-1590251
Ne faiz, ne borsa, ne opel corsa hiçbir enstrüman bu milli gelir düşüşü ile oluşan zararımızı karşılayamaz.
Kimisi umudunu kesmis...
Rizkini yurtdisinda arar oldu...
Syg,
%5-8 arasinda doviz bazli getiri sunan bir suru ETF var...
Tek sorun orada kesilen stopaj burada mahsup edilemiyor ve ikinci defa vergilendirme oluyor...
Syg,
Onun icin yurtdisinda herkesin ensesi kalin cunku kendi isini kendi goruyor kurt gibi...:)
Youtube'da bir cok diy videolari var..
Benim de laptopun ekrani yandi idi..
Tamir icin bir kac yer ile gorustum 2-3 bin TL fiyat verdiler..
Cocuga getirttim bir replacement screen, bir kac da video izledim internetten ve kendim degistirdim..
Gidivan'in dedigi gibi degil yani..
Syg,