migrosta tanesi 15 tl . millet reyonda amma pahalı deyip duruodu
1 evro dan ucuz.
Amsterdam'da su satıyorlar markette. Şişenin üzerinde de tapwater / çeşme suyu'dur yazıyor :D Evet satılıyor, hem de parayla.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. :) O tarafa ilk sefer gittiğimde yediğim şoklardan birisi de buydu.
Madem turistler bu kadar salak, bunu niye paraya çevirmeyelim ki diye düşündüler galiba.
Yillarca yasadim Viyana'da cok nadir marketten su aldim. Onlarin su dedikleri sey esasinda bizim maden suyu.
Romerquelle diye bir marka var, reklami da Romerquelle belebt die Sinne idi, yani Romerquelle hisleri canlandirir seklinde :)
Bir sehirin yasanabilir olmasinda en onemli ozelligidir bence sebeke suyunun icilebilirligi.
15 sn muslugu acik tutunca buz gibi su gelirdi, tadi da muthis idi.
Syg,
İyide vıy anada ne yaptin orda.?Sadece su icmedin.sinitzel yedinmi 15 yuroya limon sikip patates salatasiyla.viyana filarmoniyi izlemeye yilbasi konserine gittinmi?bilmek istiyoruz?
Viyana'nın fındığı mı meşhurdu cevizi mi? keh keh
Avusturya Türkleri sevmez.onun icin zor vize veriyormus.1.viyana Kusatmasi ve 2.si
Bunun nedeni.osmanlidan nefret etmisler.hatta kitaplari cizimli var.Turkleri barbar diye cocuklarina gostermisler.....
Dün bankacı arkadaşla görüştüm.
Dükkan için kredilerde TL oran 3 hafta öncesine göre aylıkta 25 bp kadar yükseldi dedi.
Abi hökümet faiz düşürürken siz nasıl yükseltiyorsunuz dedim, güldü. Ben de güldüm :)
Daha da yükselir abi dedi.
Sonumuz hayrolsun bakalım..
Saygılar
şaaaapppp dan 15 e al.
nebatiyeeee 22 den sat
bankalar karlarını katlamaya devam ediyorlar.
vergilerimiz peşkeş çekilmeye devam.
bankalar oz sermayesını bedavaya vermez.enflasyon uzerınde verir.enf kaç peki :)
ykb bankası ıhtıyac 12 aylık %43 malıyet kredi.....
Demek ki buna mecburlar. Belki de Bankaların içi boşalmıştır. Kamu bankaları gibi sermaye koyamadılar için bu yolu seçmişlerdir. Bankalarda ne olduğunu bilen var mı?
mecbur degıller.d.tahvili alır bankalar.%22....
Para varsa alırlar. TL mevduat tutan var mı acaba? 15 faiz ile Swaptan TL alıyorlar yetmiyor haftalık 15 den repo alıyorlar.. 400-500 milyar TL parayı böyle döndürüyorlar. Öyle değil mi?
Hazine tahvil faizi %22, bankalar %15 le mevduat toplamaya çalışıyor. tahvil faizinden nasıl faydalanabiliriz? fon vs var mıdır?
90 lara döndük bankalar devlete para verir hale geldiler. Adamdan 15 ile borç alıp aynı adamın karısına o parayı 22 ile borç veriyorlar! :bravo: TL Mevduat sahipleri soyuluyor. Bu devletin bankaları fonlaması demek! Çalışanların alım teri emeği düşük gösterilen enflasyon ile sömürülüyor. İşgalci bir güç bunu kolay kolay yapamazdı! İnanılmaz gerçekten. Toplumun refleksleri tutulmuş; sağ ve sol. Tutanlara bakmak lazım!
Bende TL olsa %22 faizle bono alırım veya tamamı ile bono fonuna yatarım içinde de dövize endexli birşeyler olursa kazanç daha iyi olur...
https://www.memurlar.net/haber/10045...ok-yuksek.html
Ekonomi tam bir BELİRSİZLİK içine itildi...
Vatandaş, ticaret yapan stok yapar hale getirildi...
Mal satıcısı her gün değişen fiyatlarla malın o günkü değerinden değil gelecek hafta, ay oluşacak değerinden fahiş sastmak zorunda kalıyor...
Radyoda sirke üreten biri şişelerin yurt dışından alıyoruz, ocak ayında yapılacak teslim için bize 16 lı dolar fiyatlaması yapıyorlar diyordu...
Borsa da BELİRSİZLİK olursa sert satış gelir. Ancak borsalar TR gibi ülkelerde çok sınırlı katılımcıyı etkiliyor.
Şu an yaşanan BELİRSİZLİKte tüm ülkedeki ticaret etkileniyor.
Bedeli spekülatif kur atakları VE YÜKSEK ENFLASYON...
Eeee noldu Çin modeli....
Bu ticareti durdurur, alımı erteler ve sonuç: DURGUNLUK VE YÜKSEK ENFLASYON...
Hani seçim öncesi piyasa canlanacaktı...
Demekki, Bir ülkede yandan Yazar ve damatlarla ekonomi yürütülmüyormuş...
Sen 5-6 milyonluk lüx aracın için sırf tanıdık diye acemi bir akrabanı işe alır mısın?
Peki ülke neden ateşe atılıyor?
Dolar bu seviyelerden düşer mi???
Yoksa kar realiasyonu gelmeden daha fazla gidebilir mi?
Ne BAE ne de Katardan gelen vaad ve anlaşmalar bir etki yapabildi sanki...
Vatandaş satmıyor...
Tersine eline TL geçen hemen döviz bürosuna koşuyor....
NEDEN BU ÜLKE BU HALE GELDİ?
"Dolarlı mı maaş alıyorsunuz"un İFLASI sözkonusu ise hala neden bu zihniyetle devam ediliyor?
Bir arkadaş Katarla dolar kurunda yeni bir seviye mi belirlendi diye merak etmiş...
Şaşırdım öyle şey olur mu dedim...
Hükümetimiz varlıklarımızı ucuza satmaz dedim...
RTE: Düşük faiz devam edecek....Bloomberg. (YENİ açıklama)
bari insanlara evini malını ürününü dövizle kiralama satma hakkı getirsinler adam evini 5000 tl ye kiraya verse 3 ay sonra 5000 tl 1000 tl gibi olabilir bu belirsizlik ortamında ne istihdam olur ne yatırım maliyetlerin nereye evrileceğinin bilinmediği bir ortamda hangi çılgın iş kurar isterlerse sıfırlasınlar faizi
Bunlar vatandaşın cebine mıknatıs yerleştirdiler.!!
Cepteki parayı hiperenflasyonla sıfırlayacaklar.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Erdoğan: buda bizi teğet geçecek.
Gelinin teyzesinden 5 i bi yerde.kayicosundan trabzon burmasi[emoji39][emoji2957]
Dududan da Q8 audi 1.5 tsi Quattro.
sigaraya zam gelmiş bir tantana bir tantana sosyal medyada ben içmiyorumda (2 yıl önce bıraktım) 50 tl olmuştur herhalde dedim 21 tl olmuş .para değil .millet para yok diyor marketlerden çiçekyağlarını 100 tlden 2 2 götürüyor nerede yok bu para ?
iphone için akasya avm de 200 metre kuyruk oluyor neymiş haklıymışlar ,zam gelir endişesi ile korumaya alıyorlarmış kendilerini
koruma altına almak için uğraşa bak iphone 12 -13 için ..
brekaing bad seyredeyim dedim 1.bölüm de daha ilk 15 dakikada adam ambulanasa biniyor yalvarıyor nolur indir beni sigortamın kapsamı geniş değil diyor ...daha sonra 15,68 usd harcamış karısı ile kavga ediyor karısı bu karttan yapmayacaktın o harcamayı diyor ..filmler hayattan alınnan kesitlerdir ben öyle bakarım . bizde 15,68 tl yi kredi kartından neden harcadın diye sorgulamayan %80 nüfus olduğu müddetce her şey olabilir ekonomik bağlamda ..iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır demişler .
valla gund sonuna kadara haklı para fışkırıyor .hemde öyle böyle değil .
Dün burada arada yazdım kaynadı..
80 metre kare ev boşalmış..
5500 den çıkan kiracı..
Ev sahibi 11.000 istiyor..
10K ya hemen şimdi diyen var mış..Reddetmiş..
10-11 tl arasına getirip fışşşşkırtacaklar dedim di..
13 14 arasındayız..
Bu gidişle 14 15 16 gidecez gibi duruyor..
Dolar gittikçe herşeye zam geliyor..
Herşeye zam geldikçe para fışşkırıyor...
Valla iş hakkaten tuhaf bi yere gidiyor..
Ülkede mal mülk dolar altın sahipliği çok yüksek..
Dolar yükselince bu kesimler inanılmaz zenginleşiyorlar..
Misal 5500 geliri olan adam bir anda 11K ya çıkardı gelirini.
Adım gibi eminim o adamın 3 dairesi daha vardır..
2 de arabası..
Bankada da 100.000 doları..
Şimdi bu adam fışkırtmasında kim fışkırtsın..
Bu adam gider 3. arabasını da alır fiyata bakmadan..
Gider en lüks lokantada da yemeğini yer en baba otelde de kalır..
Bunun harcadığı para alt kesimlere yayılır..
Bunu zamanında açıkladım idi..
AKP nin politikası bu..
AKP elinde para tutan adama düşman..Zamanında RTE söyledi idi..TL tutmayın ev alın araba alın altın alın diye..
Ekonomiye sokun paranızı demişti..
Cadde de lüks saat satan bir tanıdık var..
Satışlar nasıl dedim..
Patladı dedi..
1000 lerce dolarlık saatler yok satıyo dedi..
Coin den dolayı parayı katlayan çok insan varmış..
Bilemiyorum...Öyle dedi ama..
oran yok bari WC kağıdı kaliteli olup da fiyatı uygun hangi marka kaldı yok mu kampanya onu stoklayalım
zaten reyiz stokculara el attı mallara el koyacakmış çok çok wc kağıdından oluruz.