Şakacı filan da bazen de saçmalamanın ötelerinde geziniyor.
Printable View
Şakacı filan da bazen de saçmalamanın ötelerinde geziniyor.
Hani densiz bir arkadaşınız bir şaka yapar da gülmezsiniz, kendisi gülmekten kırılır. .
Patlayan sigara, sönmeyen doğum günü pastası mumu, egzoza çaput tıkama!..
Ekran izlemeden BİST longumda bekliyorum. Umut dünyası. Ama şu dev zik zaklarda çok para kazanan da olmuştur kaybeden de.
Günaydın... NIKKEI yeşil! BİST'te longda olduğumdan neresi yeşil oraya bakıyorum.
BİST 100 yaklaşık iki aydır aynı noktada. Benim gibi kısa vadeli alım satım yapmayı beceremeyenler için boşa geçen zaman. Alım satıma girsem batarım, biliyorum. Mecburen bekliyorum.
Gerçi uzun vadeli alım satımın üstesinden gelebildiğim de söylenemez. Ara sıra kendime soruyorum: "Ben borsada ne yapıyorum, ne işim var?"
Dünya piyasaları iki aydır aynı yerde olduğuna göre değişken ve kritik zamanlarında değiliz dünya gündeminin. Olduğumuzdaysa sonradan öğreniriz bizler zaten olan biteni.
İhtiyar borsacıların sabır ve temkinle örülü yaklaşımını benimsemek sanırım yatırım anlayışının en güzeli.
Sen bilgi ve tecrübeden yoksunsun, diye bağırmak gerekiyor ara sıra kendimize.
Piyasa yapıcılar kendi niyetlerini belli etmeyecek. Zamanı geldiğinde onların güzergahındaysak içimizdeki cehennemi söndürüp bizi de alıp götürürler, yüzde 50.
Bakarsın yeniden inşa ederiz kendimizi. Fiyatlarına bakmadan alırım sana çikolatalar, meyveler... Yemeklerinin fiyatını sormadan otururuz lokantalara...
BİST 100 kabaca 2000 güçlü destek görünüyor benim acemice grafikte: https://invst.ly/xdj3e
Artık nefesimi tutmuyorum ekran izlerken ben, belki de hep yenilmekten.
En zeki bilim insanları, en fedakâr işçiler, en kalabalık destek tribünleri benimle olsa hep beraber batarız gibime geliyor.
Artık nefesimi tutmuyorum piyasanın yanıp sönen ışıklarına bakarken ben, belki de çok görmüş geçirmişlikten. Bir süre sonra yaşamın tadı çekiliyor ayaklarımızın altından. Belki milyoner olsam sevinemeyeceğim yirmi yaşındaki biri gibi.
Yirmi yaşındaki biri gibi yiyip içebilir misin? Trilyoner olsan her şeyi alırsın da yirmi yaşındaki birinin yiyip içmesini alamazsın.
BİST 100'ü 2000 üstünde tutuyorlar, yoksa 4000'e mi gidecek? Niye tutuyorlar orada?
Bir hikâye uydur pala, yukarı gidelim.
BİST 100 toparlanmış, toparlanacağını bildiğimden değil tevafuk olmuş. Bu işi bilsem sekiz aydır para kazanırdım.
BİST için yükselişteysen ve yükseliyorsa başka tarafa bakacaksın, yani ilgisiz gibi davranacaksın.
BİST de insan gibi, duyguları var. Belki DOW'a âşık ya da DAX'a, NIKKEI'ye... Bilmiyorum...
Fitch notumuzu düşürmüş. Haber 22.00 surlarında geçilmiş. MSCI düşmüş ve geri toparlanmış: https://invst.ly/xds9s BİST'in olumsuz tepki vereceğini beklemiyorum bu habere.
Dün BİST 100 50 puan (Eski rakamla 5000 puan.) geriden toparlandı ve artı kapandı. Haftaya bu momentumun devamı gelir diye umuyorum.
Pazartesi, grafikte dikey mavi çizgiyle işaretli 12.01.2017 barını yapabilir BİST 100: https://invst.ly/xdsdb
Borsada para kazanamayabilirsiniz, ama kaybetmeyin. Hata yapmayın, özellikle yanınızda çocuklar varsa.
İzin vermeyin borsanın hayatınızı rehin almasına, özellikle yanınızda çocuklar varsa.
Eve tahammül edilemeyecek gerilimler, aşılmış sınırlar taşımayın; özellikle yanınızda çocuklar varsa.
Kimin kaybedecek daha çok şeyi varsa borsada o kazanır. Düşünün bakalım kaybedeceklerinizi; eş, çocuk, onların gelecekleri, psikolojileri... Sayayım mı daha? Sorumluk sahibi olduğunuzu unutmayın.
Anladınız mı?!. Anladınız mı dedim?
- Ne oldu ya buna?
- Bir senedir para kazanamıyor ondandır.
- Deterjanlı kalmış bardaklardan çay içmiştir.
Evvelki başlıkta TASI-BİST benzerliğinden bahsetmiştim çokça. O benzerlik grafiğini hâlâ izliyorum. Gerek önceki başlıkta olsun gerek bu başlıkta olsun paylaştığım tüm benzerlik grafiklerimi izliyorum.
Önceki başlıkta paylaştığım TASI-BİST benzerliği. BİST pazartesi TASI'nın dikey mavi çizgiyle işaretli 12.02.2008 barını yapabilir: https://invst.ly/xdup7
TASI-BİST benzerliği grafiğim BİST 100 1370'den aldığım longlarımla hiç ekran izlemeden 2400'ü görmemi sağlamıştı. Ne var ki 2400'de çok kritik bir hata yaptım ve coşkuya kapılıp TASI-BİST benzerliği grafiğimi göz ardı ettim. O grafiğime uymaya devam etseydim zengindim şu an.
TASI-BİST benzerliği grafiğime göre bu ayı yukarıda kapatacağız. BİST 100 2000 stop kaydıyla long pozumu tutacağım.
Olası stratejime göre bu ayı ne kadar yukarıda kapatabileceğimizi bilemiyorum. Sadece BİST 100 2000 stop kaydıyla longlarımı tutacağım ve arada bir tabelaya bakıp ekran izlemeyeceğim.
Günaydın... Birazdan Suudi Arabistan ve İsrail borsaları açılır.
- Git yat arkadaş ya, her yer kapalı. Sabah sabah!..
- Bugün pazar!
- Rüyanda mı gördün borsayı?
Hak ettiğimizi alıyoruz hayatta, hayata ne katmışsak onu. Bir dağa bağırmak gibi.
Gerek birey gerek toplum gerek bütün dünya olarak hak ettiğimizi alırız... Örneğin nezaket ve şefkat çoktandır çekilmişti birey olarak kendi içimizden değil mi? Şimdi etrafınızda da dünyada da göremiyorsunuz onları.