Bu arada bütün eski cefakar yatırımcı arkadaşlara selam ve saygılar. Yeni olanlarda hoşgeldiniz .Uzun bir zamandır yazmıyordum, bu gün yazma gereği duydum
Printable View
Bu arada bütün eski cefakar yatırımcı arkadaşlara selam ve saygılar. Yeni olanlarda hoşgeldiniz .Uzun bir zamandır yazmıyordum, bu gün yazma gereği duydum
hala 52 kişi takipte aylar oldu bırakalı ama dıyorum kemalın bedelsız ayağıdan beri zararda bir grup var çıkamıyorda artık çok düştüğü için ke mal adamı maalesef bitirir
Ben bugün tahtada olanlara bakınca sanki bu artık son tango gibi hareketler oldu
Kötü haber zaten hisse fiyatına önceden yansımış. Bunu bugün anladık
Bu haber ile bile eksiye düşmüyor hatta taban olmamışsa demek ki kötü beklenti zaten satılmış
İşte bundan sonraki hareketler tamamen değerlemelere dönük olacaktır
Hadi hayırlısı.
Bugün bana yine mal aldırdılar :-)
pazartesi yeni endex değişimini ilk kez fiyatlayacak.
yasak cuma günü bitiyor
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında EPLAS.E payları 24/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
Kemal zorlu istifa...Bukadar yeter kemalbey...emeklilik size iyi gelicektir..inatlarla olmuyor artik bu isler...genc dinamik bir yönetici sart bu sirkete...12 milyon usd faiziyle odenirmi odenir bu sirket icin ufak nemlah ama yaziktir bu gecen boşa zamana...istifada bir erdemdir...
Yeniden değerleme ile ilgili rapor beklentisi ile birlikte 21 Ocak'ta ki işlem kısıtlaması tedbirlerinin kaldırılacak olması fiyatlarda iyileşmeye neden olabilir.
Şirket için ufak bir meblağ diyorsunuz ama borç şirketin borcu değil, Kemal Zorlunun dediği gibi şahsi borcu.
Müştereken ve müteselsilen ödenmesi söz konusu.
Mahkeme kararı ve bilirlkişi raporunu tam bilemediğimiz için yorumlarımız da afaki oluyor.
Bilirkişi raporuna göre EPLAS kendisini ilgilendiren kısmı mı ödemekle sorumlu yoksa borcun tamamından mı sorumlu bunu bilemiyoruz. Bu borcun şirket ile hiç alakası olmasa idi, biliyoruz ki sermaye şirketi olması nedeniyle borçtan sorumlu tutulması mümkün değildi. Demek ki bu 12 milyon doların bir kısmı EPLAS ile ilgili. Fakat ne kadarı.
Yine afaki olarak yorumluyorum, eğer borç Kemal Zorlunun şahsi borcu ve şirket bunu müteselsilen sorumluluk ilkesine göre ödemek durumunda bırakılıyorsa, şirket borcu ödese bile Kemal Zorludan alacaklı duruma geçecektir. Yani ödediği bedeli Kemal Zorlu ya rücu edecektir.
Yazdım ya afaki konuşuyoruz. Şirket önemli konu hakkında bile sadece 2 satır açıklama yapıyor.
Özetle ;
EPLAS borcun tamamından mı sorumlu, kısmen mi sorumlu. Çünkü müştereken ibaresinden, kendine düşen kısmı olarak anlamak mümkün.
Müteselsilen ifadesi borcun tamamından tüm taraflar tek tek sorumlu gibi anlaşılır.. Yani alacaklı alacağını kimden alabileceğine inanıyorsa ondan tahsil etme yoluna gidebilir demek.
Şirketten adam gibi açıklama bekliyoruz.
ERHAN GÜLENÇ
163 milyonluk hesaplaşmada gülen Demir oldu
https://www.yeniasir.com.tr/yazarlar...len-demir-oldu
Sorunuzun cevabını son paragrafta kendiniz vermişsiniz.
Eplas, istinaftan bir sonuç alamazsa alacaklı alacağın tamamını Eplas, Mzhld veya Kemal Zorlu’dan alma hakkına sahip olur.
Nevzat Demir her ne kadar Kemal Zorlu’ya borcu şahsi olarak vermiş olsa da bu paranın şirketlerin finansmanında kullanıldığını iddia etmiş ve anlaşılan o ki bilirkişi raporunda da bu yönde görüş bildirmiş. O yüzden bu borçlardan şirketler de müşterek olarak sorumlu tutulmuş.
Kemal Zorlu bu borcu zamanında ödeseydi, şirketler hiç işin içine girmeyecekti.
İstinaf sonucunu takip ediyor olacağız.
köşe yazarının belirttiği
"Nitekim bu para borç olarak verilir verilmez tamamı şirket hesaplarına yatmış ve şirketlerin çeşitli ödemeleri yapılmıştır".
bu doğru değildir. eğer doğru olsaydı
vakıfa olan borç 12 yıl önce çoktan ödenirdi
kemal o parayı ne yaptı araştırılmalıdır
Neden doğru olmasın.
Eline para geçtiğinde öncelik şirketin faaliyetlerine devam etmesidir, borç ödemek değildir.
Binbir Gıda şirketi yetkilileri ise, borcun Kemal Zorlu'ya ait şirketlerin zor durumda olduğu bir dönemde verildiğini kaydederek, "Nitekim bu para borç olarak verilir verilmez tamamı şirket hesaplarına yatmış ve şirketlerin çeşitli ödemeleri yapılmıştır.
Şirketin zor durumda olduğu dönemde verildi diyor dikkat ederseniz.
İstinaf mahkemesi ne demek ve istinaf mahkemesi nedir? İstinaf ne kadar sürer ve istinaf dilekçesi nasıl hazırlanır
https://www.hurriyet.com.tr/egitim/i...lanir-41907317
Borcun verilir verilmez şirket hesaplarına yattığı doğru ise bunun o dönemden sonraki finansal raporlarda görünmesi gerekir.
Yani EGEPLAST Kemal Zorlu dan borç oldu ise ilişkili taraflardan borçlar kaleminde 12 milyon dolarlık bir rakam görünmesi gerekmez mi? Paranın borç alındığı tarihten sonra yayınlanan Finansal Raporlarda var mı baktınız mı?
hesaba girdi ise bilançoda gözükür
yeni yatırımlar bölümünde yok
borçlanmalar bölümün de yok
bilançoda böyle bir şeyler yok
Eskiler iyi bilir bir dönem Alsancak turizmden alınan borç vardı, Bilançolarda da görünüyordu, yaklaşık 22-23 milyon TL idi. Tahminim o para bu para, Doların 2 TL civarı olduğu dönemlerdi.
50-100 Binden bahsetmiyoruz, 12 Milyon Dolardan bahsediyoruz, mahkeme bu paranın Eplasa aktarıldığını ispat etmiş ise zaten resmi defter kayıtlarına göre ispatlamıştır. Yaklaşık son 10-15 yılda Eplas a Alsancak Turizmin dışında 12 Milyon Dolar kadar borç olacak ilişkisi doğuran bilanço hareketi olmadı. Bu nedenle üstüne basa basa yazıyorum. Alsancak Turizme bu para bir şekilde aktarıldı, Alsancak turizm de bu parayı EPLAS a borç olarak verdi, kayıtlarda varmı var... Noktaaa
Haklı olabilirsin kardeşim egepalas 19,5 milyon TL ye satıldı o zaman dolar kuru 1.45 TL idi dolar olarak 13 milyon dolar yapıyor paranın diyelimki 12 yi bundan 1 milyonda kendisi koydu ama oteli alan açılımı inşaat ve işletmede onlarda ayrıca bu kadar zararı neden eplas çeksin haciz kararları falan anlamsız bu kadar şeytanlık olmaz ihtimal vermiyorum bunu kemal yapmaz yılların iş adamı tarih uysa bile bu kesinlikle başka bir mevzuu
Borç alan diyor ki bu benim.borcum. Şirket borcun ortağın borcu olduğunu mahkemeye önceden beyan etmiş ve kabul görmüş. Bir bilirkişi dedi diye 12 milyon ödenmez. Yatırımcı dava acar zararı için yeniden başka bilirkişi atanmasını ister.
Bununla beraber en mantıklısı şu olur: Gerçek bir değerleme yapılır ki yapılacağı söylendi. Borç kadar hisse NZ den alınıp davacıya verilir.
Aksi durum her türlü davalık olur gibi duruyor. ytd.
BENDE o kanaatteyim
olsa zaten ilk önce kemal zorlu değil de nafiz zorlu ya dava açardı
Çek şahsi Çek isim Kemal Zorlu gerisi teferruattır, dolayısı ile Kemal Zorlu çıkıp demesi gereken şudur, evet borç benim borcum bunuda en hızlı şekilde önce yatırımcıları sonrada kendimi üzmeden şirketi sıkıntıya düşürmeden gerekirse Nevzat Demir ile makul şartlarda anlaşarak bu borcu kapatacağız, eğer ki karşı taraf parayı en etken şekilde almak isterse anlaşırız aksi durumda işi uzatmak için gerekeni yaparız
İşin en kötüsü ne olur diye düşününce,
Borç Egeplast a ödettirilir.
Bu para muhtemelen Egeplast ve bağlı ortaklıklar üzerinden Basmane ve taahhütler için harcanmış görünüyor.
Basmane üzerindeki alacaklar ve haklardan bu miktarı mahsup etmek gerekecek.
Basmaneden 50 milyon dolar kazanç olacaksa bundan 12 milyon dolar artı faizleri düşmek gerekecek.
Son Finansal raporlarda
İlişkili Taraflara Diğer Borçlar Kısa V. 93.520.266 TL + Uzun V. 17.929.865 TL = Toplam 111 Milyon
İlişkili taraflara diğer borçlar 111 Milyon TL
İlişkili Taraflardan Diğer Alacaklar 19.3 Milyon TL
Karışık işler işte.
Eminim Kemal Zorlu kendisi bile artık hesapların içerisinden çıkamıyordur.
Borç şahsi borç da; adamlar 12 milyon dolar alacaklarını alamayınca düşünmüşler nasıl alabiliriz diye.
Ortak olduğu şirketleri de işin içine sokmaya karar vermişler .
Mahkeme de alacaklıların lehine sonuçlanmış.
Dava istinafa gidecek.
Burada karar bozuldu bozuldu.
Bozulmazsa Eplas ve Mzhld borcun tamamından sorumlu olacak.
Özet bu.
Hisse sattı halka açıklık yükseldi adamın 12 milyon dolar hazırı vardır yahu
M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu borç finansal tablolalarda gözükmüyor zaten öyle bir şey olsa şahsi borçtan sorumlu tutulması diye dava açılmazdı kaldıki burdan gelen para zaten iş bankasına gitmişti açılım inşaat satın aldı Ege palası
Bu borç farklı bir şey basmana de olamaz diyorum Kemal zorlu ne olacağı belli olmayan bir basmane Çukuru için 12 milyon $ bağlamaz bekleyip göreceğiz