o da doğru,
kıyaslama yapmak amacıyla,
sonuçta mevduatçıyız.
:)
Printable View
aynen mevduata göre bakmalıyız daha karlı bir yatırım olmazsa niye uğraşalım.
mevduata bağla yat kulağının üzerine.
bir taş atacaksak ürküttüğümüz kurbağa değmeli.
getiri mevduatın altına kalırsa boşuna uğraşmaya değmez.
enflasyon üzeri mevduat faizi olsa uğraşmazdım açıkçası.
%65 %70 mevduat faizi olsa iyi olurdu...
Saat 16:01 de KRDMD pozisyonumun %100 ünü 19 gün taşıdıktan sonra boşaltmış. Geç farkettim yarın yeni poz açarım.
Gerçekleşen net getiri %53 :yahoo:
Bereketli olsun.
Ay sonuna yaklaşınca daha iyi oranlar çıkar.
Bu pozisyonda da kapatırken ya uzlaşmaya bırakın ya da kademelere dikkat edin fiyatlar birbirine yakın, işlem yaparken birer kuruş oynasa 7 kuruş diye hesapladığınız getiri 5 kuruşa düşer getiri %31 yerine %22 oluşur.
görüşünüzü almak istiyorum?
geçmiş zaman
1.50 tskb alım.
1.57 viop satım.
bugün şöyle bir şey yaptım;
viop tarafında
2.00 alım yaptım.
kısa bir süre sonra
1.98 satım yaptım.
şimdi 2 kademe zarar mı ?
yoksa kar mı ettim.
kafam karıştı.
bana göre viop da 2 kademe zararı kapatarak kar ettim.
şöyle 8 nisan
spot 1.50 alış
viop 1.57 satış.
bugün sadece viop tarafında
2.00 alış yaparak kapattım arbitrajı
10 dakika sonra yine viop da 1.98 satış yaparak arbitraj poziyonunu tekrardan açtım.
spot hisse tarafında hiç bir şey yapmadım.
sonuç olarak 2 kademe zarar kapatarak kara geçtiğimi düşünüyorum.
mantığım doğrumu ?
bunu soruyorum.
hesap da çok hareket olduğu için k/z görmek imkansız.
sonraki hamleyi hiç yapmayıp vade sonunu bekleseydiniz: 7 kuruş kar edecektiniz
Bu hamle ile short pozisyondan 1,57-2,00 = 43 kr zarar ettiniz
1,98 short ile vade sonunu beklerseniz 1,98-1,50=48 kr kar edeceksiniz
Sonuçta 48-43=5 kr kar etmiş olacaksınız
Başta 7 kr kar için işlem açmıştınız, sonuta 5 kr kar ettiniz. Yani hiç kıpraşmasaydınız daha iyiydi
Aslında bu kadar da karıştırmaya gerek yok: 2,00 alış yapıp 1,98 den satarsanız zaten 2 kr zarar demek
ISGYO spot nisan vade farkı 7-8 kuruş.
30-40'lardan aşağı indirmiyor burnundan kıl aldırmıyorlardı. Seve seve kapandı o fark.
Takipteyim yıllık getiri %15lerin altını görürse uzlaşmadan önce kapatırım.
burada kafam karıştı.. şunu anlamıyorum, diyelim bir pozisyon açtık. spottan aldık, vadelide sattık. o anda vade sonu getirimiz yıl bazında %40 görünüyor. vadeyi bekliyoruz.. 3 gün sonra piyasada aynı hissenin arbitraj getirisi %15 e indi görünüyor. bunun beni bağlamaması gerekmiyor mu?
kontrat yaptığınız vadeye yaklaştıkça aradaki kar marjı yavaş yavaş kapanıyor.
kontratın son günü ise vadeli ile spot fiyatları eşitleniyor.
siz kontratı yaptığınız gün atıyorum %40 yıllık bazda kar ediyorsanız ileri ki zamanlarda bu oran % 15 düşmesi sizi bağlamaz.
gün içinde oynaklığından faydalanmak için son bir iki gündür kafa yordum.
1. çok yorucu
2. kafa karıştırıcı sonucunda hata yaptık zarar ettik.
3. sinir ve strese değmez.
4. zaman kaybı.
bir kaç kademe almak için değmeyeceğine kanaat getirdim.
bundan sonra kontrat bağlayıp vade sonuna kadar beklemek en iyi seçenek.
Vade sonuna kadar beklerseniz %40 ok.
Ama diyelim ki spot ile vadeli arasındaki makas kapandı ya da getirisi piyasa faizi/alternatif diğer arbitraj fırsatlarınin altına düştü, bu durumda vadeyi beklemeden kapatmak daha karlı hale geliyor.
Sineğin yağını çıkartıyoruz bi nevi :)
Merhabalar, pozisyon alındığında vade sonu kazancı belli (diyelim %40) ama ben gün gün takip ediyorum, diyelim bugün yıllık getiri %15'e düştü ve vadeye daha 10 gün var, para piyasası fonu veya mevduat daha fazla getiriyor bugün pozisyonu kapatır günlük fona aktarırım. Yani mevduat/ppf altında getiriye düşerse tutmanın anlamı yok, boşuna kar kaybı demek.
Veya daha iyisi, pek çok bist30 hissesinde herzaman %25-30 gibi arbitraj farkı mevcut, onlardan birine geçiririm.
Böylece vade sonunda beklediğim %40 üzerinde getiri elde etmiş olurum.
Biraz daha geliştirelim, sabah sn. kafkaf paylaşmış ISGYO spot ve ilk vade yıllık getiri %51 diye, ben paylaştığımda %25'e düşmüş. Sabah pozsiyon açan kişi sonradan kapatabilir, aynı gün karını cebine atar, %25 üstünde arbitraj veren başka fırsat varsa oraya geçer veya ay sonunu günlük faizde bekler ay sonuna doğru daha iyi fırsatlar çıkacaktır hazır olur.
(sonradan ekleme: ISGYO'da bunu yapamaz, hissede brüt takas var aynı gün satamaz hesaba geçmesini beklemesi lazım, örnek olsun diye vermiştim)
tskb mayıs vade
spot 2.00
viop 2.08
aylık tüfe % 5 ,40 küsür 6 ya yakın ... os ( 30 ) günlük bileşik getiride bunu nasıl geçeceğiz ? parayı döndürerek olabilir de , fırsat çıkarsa olur o da anca...
Arkadaşlar bu kadar minciklamayin bırakın aylik yüzde 3 net neye yetmiyor ..oradan alıp buradan satarsaniz kuşa döndürecek siniz.aliskanlik yapacak sonra o zaman iş amacından sapacak ..
Herkes Kafkas bey gibi olamaz yüzde 390 net getiri yapıyor her sene ...
öncelikle teşekkürler..
kafamda iyice otursun/sağlamasını yapayım diye kendime şöyle bir çalışma yaptım. diyelim 10.000 tl ile vadeye 30 gün varken pozisyon açtım. X hissesi spot alış 10 viop satış 10,3 arbitraj getirisi 36,50.
10 gün geçti baktım anlık getiri %16,59 a düşmüş pozisyonu kapattım..
https://i.hizliresim.com/6ri13n7.png
bu durumda..
10 gün için yıl bazlı %73 getirim olmuş oldu. pozisyonu kapatmaz vade sonunu beklersem düşecek kalkacak ve her halukarda baştaki %36,50 ye ulaşacak ama bunun yerine bakıyorum %30 getirili bir arbitraj yada x başka fırsat var oraya zıplıyorum ve böylece başta %36,50 diye yola çıktığımın üzerinde getiri elde ediyorum vade sonunda..
doğru mudur?
Rakamlarda belki ufak sapmalar vardır(hesaplamadığım için öyle diyorum) ama önemli değil, mantık doğru
Bu şuna benziyor:
X bankasına %25 ile günlük vadeli bağladınız.
Aradan süre geçti ve X bankası günlük faizi %15 indirdi.
Y bankası günlüğe %20 veriyorsa parayı X bankasından Y bankasına taşırsınız
https://i.hizliresim.com/7m1ga6c.png
Hesap doğru ancak "beklenen getiri" ile "gerçekleşen getiri" arasındaki farka (30-20=10 TL) dikkat edin. Yeni açacağınız pozisyon ile bu farkın üstünde kalacağınıza (10 TL den daha büyük getiri elde edeceğinize)) emin olmanız lazım.
Toplam 49 adet varlık var ve bunların büyük kısmının getirisi 3ncü haftanın sonuna doğru (18-24ncü gün) piyasa faizinin altına iniyor (Vade sonuna kalan gün sayısı 12-6). Dolayısı ile bu tarihten sonra yeni poz açarken varlık seçiminde dikkatli olmanız gerekebilir (düşük fiyatlı varlıkların 1 kademesi faizi/getiriyi çok etkileyebilir!).
Bu tip fırsatları yakalama ihtimalini artırmak ve teminat tamamlama riskini ortadan kaldırmak için ben 10 dan fazla varlık ta işlem açıyorum. YTD.
Mesela, bugün Nisan vade (AV-Aktif Vade) sonuna 7 gün var, ancak saat 11:46 itibariyle %17 getiri altında olan 4 varlık var: Halkb, Isfin, Skbnk, Vakbn.
YTD.
https://i.hizliresim.com/am38yly.png