Geçen sene gözde sektör enerji iken,bu sene teknoloji olacak.
Printable View
Geçen sene gözde sektör enerji iken,bu sene teknoloji olacak.
Daha yılın başında iken yerinizi ayırtmaya bakın.
Güzel bir gündü maşallah. 8 milyar piyasa değerinden kapanış yaptı. 2024 yılında tahmin ettiğimiz gibi 2 milyar kar getirebilirse gelecek F/K 4 de tekabül ediyor an itibarıyla. 1.5 milyar kar gelse bile 5.40 olur F/K
Yani çok potansiyeli var daha ama bundan sonra bam bam bam mı gider, buralardan bir düzeltme yaparak dökerek mi gider onu tahtaya yön verecek güçler karar verirler biz ne desek boş bu saatten sonra
Bugünkü tavanı 52.25.. Tavan istemyoruz.. 50 üzeri her fiata razıyız.. Bu hafta..
Bofa dün 1.189.000 lot alım yaptı,bu alımları 50-54 arası okutabilir,zaten twitterde 47.12 üstünde fibonacci direnci 54 demişler.
eşleşmeden 180bin mal beklıyor destek olmuş yuzde 3 e
dün satanlar yuzde 4-5 ten almak zorunda kalcak gibi 150bin oldu destek
deniz alıyormuş eşleşmeden 200bın aldı
50 yi gördük ya .. Beni utandırmadı..
tavanıda görecez gibi
bankof satıyor yine deniz iş karşılıyor şu anda
habermı gelıyor bu ne hız
deniz yarınlar yokmuşcasına dalıyor kagıda
Hay MAŞALLAH,,,NAZAR DEYMESİN İNŞAALLAH.
ucuz olduğunu benim gibi yeni anladı maşallah
dönüp boşluk alırmı hocam sence ne dersin
tavan tavan giden reeder sayfasında 1 kişi yok burası 39 kişi olmuşuz ne kadar netaş zamanına benziyor deilmi
Hacim listesine giris yapmis
https://i.hizliresim.com/9pxzcj7.jpg
bankof 700 bınlerı gectı bu robotu anlamak gercekten zor al sat başıda dönmüyor:)
tetikçi bank off aldıklarını basıyor. tahtanın ağzına s..tı resmen
bank offta 200 bin lot mal kaldı. verse de rahatlasak
dün aldığından fazlasını verdi bofa. ne bela bir aracı kurumdur be
bugun o kadar düşmüşken boşluguda alsaydın olmazmıydı arda bey
Kaçış boşluğu olarak kalacak muhtemelen. Ard eski ard değil şampiyonlar ligine çıktı resmen
Hissede ne kadar fazla satış olursa olsun karşılanıyor bir şekilde
Gelen bir kaç bilancoda gördüğüm kadarıyla geçen yıl enflasyon altinda net kar aciklayan sirketlerin 2022 karı enflasyon muhasebesi uygulanmasıyla birlikte eksiye dönmüş.
Buradan hereketle ardyz nin 2022 karıninda azalacagini tahmin ediyorum.
Kaba bir hesapla 138 mln tl civarina gelebilir.
2023 te 700 mln tl gelebilecek karinda 315 mln tl civarinda olabilecegini düşünüyorum.
Siz ne dersiniz.
Aylardır enflasyon muhasebesi konusunu araştırıyorum ama ne anladin derseniz hiç bir şey anlayamadim. O sebeple yukarida yazdiklarimı deli saçmasi olarak kabul edebilirsiniz.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirketler enflasyon muhasebesi olmadığı için fazladan devlet vergi alıyor diyor. Normalde 100 bin tl kar elde eden bir şirket 25 bin tl kurumlar vergisi ödüyor geriye net 75 bin tl kar kalıyor..Enflasyon muhasebesinde ise 100 bin tl kar enflasyon %65 ise bu kardan 65 bin tl düşülüyor ve 35 bin tl vergiye tabii kar kalıyor. Buradan %25 kurumlar vergisi öderse şirket 8.750 Tl vergi öder geriye net kar olarak 26.250 TL çıkar..Yani şirketin içeride 65 bin tl fazladan para kalıyot.. Benin anladığım bu.
Enflasyon muhasebesinde bilançolar dövize endeksli tutulmalı,tl ile tutulacaksa yine yanlış olur.
Şirkretler bu işten karlı çıkacaklar,devlet bence ayağına kurşun sıktı.
Aslında kağıt üstünde kar azalıyor ama %65 enflasyon oranındaki para şirkette kalıyor.. Devletin vergi kaybı büyük..Enflasyon muhasebesi adaletli bir uygulama.. Devlet ettiğin kardan enflasyon kadar düş, kalandan bana vergi öde diyor.. En basitinden benim anladığım bu..dolayısıyla şirketler daha az vergi ödüyor.
enflasyon muhasebesinde stokları ve borçları yüksek olanların kar rakamlarında azalma olacak.bizi ilgilendirmez ki. ne stoğumuz ne çok borcumuz var. aslında devlet şirketlere adil bir çözüm buldu.çünkü şirketler bazen haketmediği vergiyi ödüyorlardı. en basiti bir şirketin stokları yeniden değerlendirmeye tabi tutulduğunda,enflasyondan dolayı bu stoklar değer artışına tabi oluyor ve bu değer artışı kar yazdığından bundan vergi ödüyordu. halbuki yeni stok maliyeti eskisinden daha fazla olacaktır.eski fiyata malı yerine koyamayacaktır.