Bilmukabil sizlerde öylesiniz sn emregüneş hocam.Mahcup ettiniz beni.
Haddizatında forumda çok değerli çok vasıflı forumdaşlarımız mevcut.
Sizlere sağlıklı ,huzurlu ve bereketli bir ömür dilerim.
Saygılar , hürmetler.
Printable View
Şimdi Şimşek canlı yayında konuşuyor
bas ulan bas aşşa....
:drunk:
Estağfurullah.
Sayın @lemur'un bildiği başka şeyler var sanırım.
Yine de herkesin erişebileceği 1-2 veri ve istatistik ile konuyu derinleştirebiliriz kanımca:
TRX'in BTC karşısında tarihi yükseği = 0,00002047 BTC*
BTC/USD paritesinin zirvesi(şimdilik) = 99.588 USD
BTCUSD tarihi zirvesinde iken, TRXBTC tarihi zirvesini görse...
TRXUSDT = 2,03 USD civarı olur...
Ben bu gönderiyi yazarken:
TRXUSDT = 0,3621 USD civarı idi. Bu da:
31,21 Milyar dolar piyasa değeri anlamına geliyor.
An itibari ile BTC'nin toplam piyasa değer, 1,9 Trilyon Dolar.
Sözünü ettiğiniz 7 USD değerine erişirse...
603,34 Milyar USD piyasa değeri olacak TRX isimli coinin.
Olur diyorsanız...
*Genellikle herkes bunu atlıyor... Coinleri USD bazında değil, BTC bazında değerlendirmek daha isabetli olur diye düşünüyorum. USD de bir veri ama bence ikincil veri...
26-11-2024, 12:39#6940 AvatarıTOKATYILDIZI470 TOKATYILDIZI470 şu an forumda
Altın Üye
Duhul
Feb 2017
İkamet
TOKAT
Gönderi
11,864
Koç holding, Ülker gibi dışa açılıyor.....bu durum iktidar tarafından Ülker gibi mal kaçırmak olarak görüyor...içten içe Kaan kaynıyor... özellikle yapı Kredi Bankası satmak istemesi hoş karşılanmıyor....onun için Katar bu konuda uyarıldı....bankanın alınmasını istenmiyor.... iktidar tarafından.. Koç hol. rahat durmuyor sahibi.
en alttaki yazı 26 sında yazılmış bu yazıdan sonra %6 yukarı yaptı
bu gece saat 05:55 de 15X hisseyi yazacın..
10 dakike yazım kalacak sonra silecem.
sabah namazına kalkan tiyoyu kapar :he:
:drunk::drunk:
Şimdi bu badem bofası geliyor sabah sabah ykbnk,tup alıyor pat tofas haberi millet bugun çarşamba 15.30 bekliyor mala giremiyor günlükçü kchol bam bam yukarı ne güzel dünya hep tesadüf ya:drunk:
dünden beri tv ye çıkan analistlere enflasyon verisi soruluyor hiç kimse 2 ay üst üste 2 nin altında gelmesini söylüyordu merkez bankası demiyor.Şimdi yeni hikaye şu gördüğüm kadarıyla geçen merkezin verdiği havuç varya ( çekirdek enflasyon )badem spor ve piyasa oraya göre oyun kurmuş her analist tv de oraya değiniyor:)
250 baz puan 150 düşmüş gözüküyor tv de konuşanlara göre , sonra soru geliyor merkez faiz düşürmezse ne olur diye yorumcu Aralık olmazsa Ocak olucağı için fazla düşmez diyor piyasa:kahkah:
Biz bu hayali piyasa ile savaşırken Cevdet bey geçen londrada kapalı kapalılar ardında bize anlatılmayan şeyler sızdı piyasaya geçen hafta.Baktık bugunde orada anladığım kadarıyla birilerini ikna etmeye çalışıyor çünkü yapılanlarda tutarsızlıklar gözüküyor .
aşağı bloomberg de bir yazı var onu koyacam.
Berfu Güven/Londra
TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay yeniden Londra’da. Geçen hafta Citi’nin konferansına katılmak üzere Londra’da bulunan Akçay bu hafta ise BofA Merrill Lynch konferansı için yeniden Londra’da. Akçay iki hafta üst üste Londra’ya gelmiş oldu.
Bu ziyaret Merkez Bankası’ndan faiz indirim beklentilerinin arttığı, MB’nin takvimli iletişime hız verdiği bir dönemeçte; Türkiye’de Kasım enflasyonun açıklanmasının hemen ardından gerçekleşiyor.
Akçay dün akşam Londra’ya gelir gelmez bir grup yatırımcı ile buluştu. Bu sabah ise Londra saatiyle sekizden itibaren BofA’’nın “Gelişen piyasalar-2025’e bakışâ€ etkinliğine katılıyor..
Gün boyu sürecek zirvede odak noktası aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan piyasalar olacak..
Konferansta önce genel bir makro tablo ortaya konacak ardından açılış konuşmacısı olarak Cevdet Akcay, BofA Türkiye ekonomisti Zümrüt İmamoğlu moderatörlüğüünde “Türkiye para politikası ve enflasyon görünümü†üzerine bir konuşma yapacak.
Gün boyu devam edecek konferansta Türkiye’nin ardından sırasıyla gelişmekte olan Avrupa, Asya, Çin, Latin Amerika ülkelerindeki genel görünüm ayrı ayrı oturumlarda ele alınacak; yeni Trump yönetiminin gelişen ülkelere yansıması değerlendirilecek..2025 beklentileri ile jeopolitik riskler masaya yatırılacak..
Akçay’ın gün içinde küçük gruplar halinde çeşitli yatırımcılarla buluşması bekleniyor..
BofA, konferans öncesinde 2025 görünüm raporunu da yayımladı. Kurum, 2025’te ABD’nin ekonomik büyüme ve kar artışı anlamında diğer gelişmiş ekonomileri geride bırakacağını, bunun da artan üretkenlikten destek alacağını öngörüyor. S&P 500’ün %10’dan fazla büyüme potansiyeli ile 2025 sonunda 6666 seviyesine ulaşması bekleniyor. ABD GSYH’sinin 2025’te yıllık bazda %2,4, 2026’da ise %2,1 büyümesi bekleniyor; bu rakamlar piyasa beklentilerinin üzerinde. FED’in Mart ve Haziran 2025’te iki kez 25 baz puanlık faiz indirimi yapması, ardından durması öngörülüyor. Stoxx 600’ün yıl ortasında %7 düşüş yaşaması, ardından yıl sonunda mevcut seviyelere toparlanması öngörülüyor. BofA raporuna göre gelişmekte olan piyasalar 2025’te kısa vadeli risklerle karşı karşıya kalıp daha sonra iyileşebilir. ABD politikalarındaki belirsizlik nedeniyle kısa vadede öngörülen riskler, ticaret politikalarında netlik sağlandığında ve dolar zirve yaptığında gelişmekte olan ülkeler için yerini yatırım fırsatlarına bırakabilir deniliyor.
Enflasyon istenen hızda düşmezken ama bir faiz indirimi beklenirken bu sürecin doğru bir iletişimle yönetilmesi çok önemli, bu çerçevede küresel piyasalarda 20 Aralık’a kadar yabancılarla buluşmak için takvimsel bir fırsat var zira 20 Aralık’tan sonra biraz da Christmas tatili havası ile aslında aranan hiçbir yabancıya ulaşılamayacak…
Merkez Bankası nezdinde 26 Aralık‘taki PPK toplantısı öncesinde bu takvimin etkin kullanılmasının hedeflendiği, 20 Aralık’a kadar yurt içinde ve dışında yeni yatırımcı buluşmalarının gerçekleşbileceği söylenebilir..
Yabancılarla bu buluşmalar gerçekleşirken Cevdet Akçay’ın ana mesajlarını hep Enflasyon Raporu çerçevesinde verdiğine dikkat çekiliyor ancak ikili ya da küçük grup sohbetlerde yabancının aldığı genel izlenim Cevdet Akçay‘ın enflasyondaki düşüş hızından memnun olmadığı yönünde. Akçay’la yatırımcı buluşmalarına katılan yatırımcılardan biri “bu iş Akçay’a kalsa faiz indirimi olmaz†izlenimi edindiğini aktardı. Yılın son ayına girilirken yabancı yatırımcı nezdinde bu yılın yatırım anlamında artık kapatıldığı görüşü hakim. Ancak eğer gelecek yıl enflasyonda düşüş sürerse ve asgari ücrette %30’un üzerinde zam gibi yabancı yatırımcının enflasyon anlamında negatif bir sürpriz olarak göreceği bir durum gerçekleşmezse “carry trade ve tahvilâ€e yabancı girişleri artarak devam edebilir beklentisi hakim..
bofa ile neden kankayız görün .
banka raporları ondan gelir ,
piyasada makinası bam bam ,
ince bilgide ilk onlarda ister helva yapar ister gömer pamık tıkar.:)
30,20 den gece pozlar açılmış...
artık eğlencesine takılıyorum...
Yatırım tavsiyesi değildir.
diğer topikte kalmış pozum...
alıntı yapamadım...
31,20 kapandı %3,5 gibi para bırakmış...
30 dolara gelince tekrar alırım...
altınları satınca artık pek buraya takılmıyorum...
04.12.24 Çarşamba
XU030YVADE , 11150.00-11281.00 gördü .. 11190.00(uzlaşma 11199.00) kapattı. +% 0.30
Alemin longerlerine bir tebrik daha :)
Kazananlara tebrikler kaybedenlere geçmiş olsun.
bende deli şanş var .mk :he:
dün pırasanın birini 21 den gaktırdım ben sattım yukarı gitti mi gitti :he:
sinirlendim kapattım bilgisayarı :he:
az önce baktım taban olmuş .mk :he:
en az 7 taban olunca ismini burda yazayım :)
%100 nakitteyim… çömez olarak her tür pırasa önerisine açığım :)
bilginiz olsun :ok:
https://i.hizliresim.com/2n9jc2a.jpg
XU030 günlük logaritmik grafiği..
Yükselen dipler ve tepeler ..şimdilik tipik bir boğa piyasası .
https://www.hisse.net/topluluk/showt...57#post6935057
10960.25 long ile devam ...
Değerli palişkoomun şahsında tüm dostlarıma huzurlu bir gece dileylilerim :)
https://www.youtube.com/watch?v=2kwzmMKyA7E
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 87 kişi okumaktadır. (18 üye ve 69 ziyaretçi)
mert45, *Bozkurt+, 2ileri1geri, akcay+, Ayasofya 2005+, conan, Denizdenizli61, el turco+, ihakkı, ilke63, işçi74, KısaVade, Maacit+, mustaf2231, sindoma53, suheyl, TOKATYILDIZI470+, Valfranc
henüz poz açmadım :)
daha önce yazdım .. zirveden %2- yi görneden poz açmam :)
yöne ben inanmam.. sat vermesini bekliyorum, bir türlü sat sinyali gelmiyor :)
bugün için tahminimde %100 çuvaladım :ok:
hatırlatma için teşekkürler :ok:
hayat hoş getirisi boş diyelim :ok:
vadeli yapmayın ben bıraktım tövbe ettim
bu işin piri bile neredeyse 10 haneli olan portföyü patlıyorsa ondan sonra hareket geliyorsa bu durumu bir düşünün derim .
Ne diyor pilav üstü nohut abi, VOB yapman başaramazsınız doğru diyor.
Kapalı hesaptaki bir paylaşımı burada paylaşmak yasal mı etik mi
Bence, long-yükselen piyasada viob yapmak akıllıca değil.Onun yerine güzel hisseler almak çok daha rahat kazanca sebep olur.
Viob kaldıraç 7 gibi...Yok MC yok teminat vs. diyerek hayatı zehir etmenin anlamı yok.
Ama orta vadeli( 1-2 aylık) short piyasasında MAKUL KALDIRAÇLA,max. riski hesaplayarak poz. alınabilir.KATMERLİ KAZANÇ oluşur.Hisseler değer kaybedip ucuzlarken,sizin paranız artıyor.
Sistem -ms algortima vs..ne olursa olsun VİOBDA TRADE EDEREK zengin olan kimse görmedim.Kendim dahil neredeyse tanıdıklarımın %95 i battı...
Veya yine short olmak koşuluyla mesela 800-900 puanlık bir getiri imkanı varsa bu da değerlendirilebilir.Tabi SHORT poz. tam güvenmek için KUSURSUZ DÜŞÜŞ için pek çok koşul olmalı(yılda 3-4 kere)...
ÖZETLE:),bana göre viob, SADECE SHORT VEDE ORTA VADE -AZ KALDIRAÇ ile yapılmalı..
AMA EN GÜZELİ HİÇ BULAŞMAMAK...90-90-90 kuralı burada da işler.
Yatırımcıların %90 ı, 90 günde sermayesinin %90 nını kaybedermiş(kaldıraçlı piyasada)
Paylaşın merak ettik
EBEBK hissesini 24 ekimde fiyat 44.50 iken; ''Bu hissenin 6 ay sonrasını merak ediyorum ''demiştim.
Burada bazen hisselerden bahsedildiği gibi...
Neyse şuanda bu hisse 53.60 ta...ve tam %20.05 prim yapmış...
Buradaki arkadaşların etkilenmeyeceğini-kendi araştırmalardan sonra karar vereceklerini bildiğim halde,eğer olur da cereyan alıp etkilenen olmuşsa:)...Bundan sonraki hareketi hakkında yorum yapmadan %20 kar yaptığı için,kimseyi olumsuz etkilememiş olayım.
Bu noktadan itibaren,İster düşsün-ister gitsin..ben mesuliyeti üzerimden atayım da...
BUNDAN SONRA BURADA HİSSE ZİKREDENİ...