Azundan bal akuyo Bozkurt abey.Bankadayum bana aluvecekler şimdik.Bagalım nolcek, hepsüne aluve dedim portvöy yönedicisi ablaya.
Printable View
Böön aşağı alamayuz vermez deyo, böön çok iyi görünoyumuş, bende en ucuz yollu gobart abla dedüm, laf çıkıvedü azumdan.Ahanda almuş abü, ama 123 adtöi lotmu neyüse o gadar.banga kesmüş, fiyat ecük yüselmiş, abcama hayırlu olu işallah.
Abü öay içüyük, golonya sıktı elime, sormamı sordum tabi, çok gerü galdı, hala ucuz dedü, bi ragam dedü orayı gurarsa bi ikğde hsber salarlasa öğü açık, şirket güçlüymüş abü, oda star dedü bi sürü güzel şey anladıyo.Asıl geçen senekü yüksek fiyadı geçerse gısa dürede çok huzlanımış.Bagalım abü, Abla dedü ecük hesapta bura galmış o da dusun dedi.Benden gavale yaparusam ücred almayacaklarmuş.:)
Dedüklerini bizde biliyik, asıl mühim olan soruyu ess geçtin, çay içerken çakturmadan bak ablanın kulağında küpe varmı deye
https://i.hizliresim.com/4dvjguv.png
Bu fal ne anlatıyor?
Var mı aranızda anlatacak?
Artık ne yapıp edip 19.29 ustunde kalmalı aksi halde gevser.
Bütün timsahlar sazliklarin, bataklikligin arasından gün yüzüne çıkmış 😂
Ortalık timsah 🐊 kayniyormus megersem.. ytd
Bunun binicisi değişiktir.. kimseye benzemez.. ytd
https://www.tradingview.com/x/znPM1VId/ haftalık 62 ve 64 direnç gibi...geçerse....3.kırmızı döngü,,,
https://www.tradingview.com/x/GrX7VxeB/ günlükte...haber etkisi...17.87 sağlam dip....
https://www.tradingview.com/x/32gBh0vu/ saatlik...şimdilik direnç belli....
bizim falda böyle....
selamlar.
Yani aşkolsun. İlla kapanışta aşağıya basacaksınız. Benim mallar blokeli, basmaya devam et.
Yörük hc adamın dibi imiş denilebilir mi oralar.
O gün dayanamıyorum yok artık cikilotasinimi kabarttılar diye şey ettiydim. Ytd
Asıl yarın önemli olan kanımca. Haber seans içinde paylaşıldı.
Aracı kurumlar bugünkü haberi, yarın sabah bu yatırımın detaylarını paylaşırlar mı yoksa sorarlar mı kısmı var.. orası cokonemli galiba..
socar yapıyor yapmasına ama detaylar ne?
Kaynak ne?
Nereden karşılanacak, süreç ne?
Bahsedilen konu epeydir var zaten yosun hususu daha önceki yillarda paylaşmıştım. Bununla ilgili net bir atak var mı? Başka bir şey var mı? Jet yakıtı haricinde. Gibi gibi.. umarimda bugün dağ esintisi olmasın.. ytd
7 milyar dolarlık petrokimya yatırımı planlanıyor
Socar Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Kenan Mirzayev ise aynı toplantıda Türkiye'de yeni petrokimya tesisleri kurulması için yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini açıkladı.
Ne demis burada? Petrokimya yatırımı demiş!
Petrokimya tesisi demiş. Ve ana hedef çevre dostu yakıt üretmek vs demiş. Zaten jet yakıtını star uzerinden yapıyor. Başka ekstra ne var bu yatırımda peki?
Stara mı yoksa petkime mı atıfta bulunulmuş tesis acisindan. Eğer yosundan gidersek stara varırız. Detaylar yine çok belli değil sanırım.. ytd
Ayrıca açığa satışli hacimli günlere döndük. Bir yandan yarın için bugünkü harekete açığa gel vatandaş mı çektiler yoksa yakın vadeci spotculara mı oynayacaklar.
Herhalukarda milletin elini gördükleri için hangisi işlerine gelirse olur.
Bir yandan haber gelmiş diyen alım yapan spotçular ile diğer yandan Petkim bu bir şekilde döner diyen acikcilarin da dovusmesi olabilir yarın. Ytd
Kolpacı hc hakkında hayırlısı olsun. Anca yorumları okuyorum geriye doğru. Haberide anca suzgecleyebildim.
Yani ne gaza gelmek var ne de su koyvermek herşey tadında ama canımız sıkılmadan. Geçen lingoda da yazdım ne gaz ne de yelkenleri indirmek olmamalı, sakin ve soğukkanlı.. ytd
Bu arada yörük, a101 hc grafikler için emeğinize sağlık, teknik yorum içinde katırcı Bedri ve orhan hc.. ytd
Ha yorumlarından yanlış bir anlaşılma olsun istemem. Gönlüm devamı gelmesinden yana elbette. Yoksa ne işim var tüm günümü veya kaç yılımı burada heba etmemin! ama gördüklerimi de kendi gözümden aktararak tabi.
Sonuç! Goturecekse de getirecekse de tahtacı karar verecek. Zor hissede olduğumu acı bir şekilde yaşayanlardan sadece biriyim.. ytd
https://i.hizliresim.com/beez015.png
Her şey çok güzel olacak..:oleyo: y.t.d.
Haberde güncelleme yapılmış..
SOCAR Türkiye, düzenlediği basın toplantısın ile SOCAR Türkiye ve grup şirketlerinin 2024 yılı değerlendirmesini paylaştı geleceğe dönük planlanan petrokimya yatırımı ile ilgili bilgi verdi.
Toplantıda açıklanan 'Master Plan' kapsamında ilk fizibilite çalışmasının tamamlandığı ve ayrıntılı teknik analizin yapılması için Pre-FEED (Ön Uç Mühendislik Tasarımı Hazırlığı) ve daha sonra FEED (Ön Uç Mühendislik Tasarımı) aşamasına geçileceği belirtildi.
Konuşmada söz alan SOCAR Türkiye CEO'su Elchin Ibadov "Türkiye’deki 17. yılımızda, 18 milyar doları aşan yatırım tutarıyla Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve en büyük entegre endüstri grubuyuz. Türkiye’deki stratejik yatırımlarımızın kalıcı olması yönündeki kararlılığımızla, yatırımların her iki ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak şekilde devamı konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz" derken Master Plan'a ilişkin "Türkiye'de petrokimyanın geleceğine katkı sağlayacak yeni yatırım çalışmasıyla ilgili sürecin başlamasına karar verdiğimizi; bu doğrultuda ilk fizibilite çalışmalarının tamamlanmış olup, detaylı teknik analizlerin yapılacağı Pre-FEED (Ön Uç Mühendislik Tasarımı Hazırlığı) aşamasına ve ardından FEED (Ön Uç Mühendislik Tasarımı) aşamasına geçilmesinin planlandığı bilgisini sizlerle paylaşmaktan büyük heyecan duyuyorum" diye ekledi.
Finansmana ilişkin sorulara yanıt veren Ibadov, "Şu an bizim için ilk aşamada önemli olan FEED'den çıkacak sonuç" derken "Biz yaklaşık 7 milyar dolarlık bir yatırım olmasını öngörüyoruz ama FEED çalışması sonucu hangi üniteler, o ünitelerin hangi ülkelerden alınacağı gibi birçok bileşenler var. Finansmanı aslında biraz da onlar yönlendirecek. Dolayısıyla işin finansman kısmı bizim ikinci fazda ele alacağımız bir konu. Şu an onunla ilgili herhangi bir tasarrufumuz yok" diye ekledi.
2024'te ilk kez uzun vadede sürdürülebilirlik yol haritası hazırladıklarını da belirten Ibadov "Önemli bir projemiz de sürdürülebilirlikte; karbondan değil de ham petrolden değil de temiz bir kaynaktan havacılık yakıtı, uçak yakıtı üretebilmek. Bitkisel atık yağlardan SAF (Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı) üretme konusunda çalışmalarımız var. Bu konuda da Ar-ge çalışmalarımız son hız devam ediyor" diye ekledi.
Şirketlerinin 2024 hedeflerinin üzerine çıktığını da belirten Ibadov sözlerini "Şirketlerimizin hepsi istisnasız verilen kârlılık hedeflerinin üzerinde bu yılı tamamladı. Bu yılı o anlamda da bizim için ayrı bir gurur yılı oldu" diyerek tamamladı.
Master Plan'a yönelik ayrıntıları paylaşan SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Kanan Mirzayev ise konuşmasında SOCAR'ın şu ana kadar yaklaşık 2 milyar dolar CAPEX harcamasıyla Petkim'in fabrikalarının üretim sürdürülebilirliğine önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Mirzayev "Bunlar, Petkim'in hem Türkiye hem de global petrokimya pazarında büyümesine hizmet eden yatırımlar olmuştur" dedi.
Master Plan'a ilişkin detaylara değinen Mirzayev "Türkiye petrokimya pazarında özellikle polimerlere yönelik talebin öngörülebilir gelecekte de artmaya devam etmesi beklenmektedir. Bu geleceğe Petkim'i hazırlamak amacıyla da SOCAR Türkiye 2022'den bu yana alternatif seçenekleri analiz etmektedir" derken "Bu doğrultuda Master Plan hızla artan talebe sahip termoplastik ürünlere, özellikle PP (polipropilen) ve YYPE/LAYPE gibi ürünlere odaklanmaktadır" diye ekledi. Mirzayev KBR tarafından gerçekleştirilen Fizibilite ve Teknik Uygulanabilirlik Çalışması'nın sonuçlarına göre yeni bir Etilen tesisi, PP Tesisi ve HDPE/LLDPE tesisi inşa etmeyi hedeflediğini açıkladı ve bu yatırımların katma değerli etilen zincirine odaklanarak Türkiye'nin petrokimya üretim kapasitesinde önemli bir artış sağlamayı amaçlamakta olduğunu belirtti.
"FEED SÜRECİ 2026 SONUNA KADAR TAMAMLANABİLİR"
Ibadov'un finansman noktasında da sıklıkla bahsettiği FEED konusuna değinen Mirzayev, Master Plan için yaklaşık 3 yıl süren detaylı çalışma ve değerlendirmeler yapıldığını ifade ederken, FEED sürecinin yaklaşık 18 ila 24 ay sürebileceğini belirtti.
Mirzayev, 2026 sonuna kadar FEED sürecinin tamamlanmasıyla projede nihai karar aşamasına geçilebileceğini bildirdi. Mirzayev finansman, özkaynak gibi konularda asıl önemli olan sürecin FEED ile netleşeceğini bir kez daha vurguladı.
https://m.haberturk.com/socar-dan-uf...ekonomi?page=6
Ytd
Sabahki haberden sonra bu daha belirgin oldu sanırım. 2024 Aralık ayında Tüyapta bir fuar aklıma geldi. Plastik ürünlerle ilgili!
Plastik endüstrisinin kalbi Plast Eurasia İstanbul’da atacak
4-7 Aralık 2024 tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Plast Eurasia İstanbul, plastik sektörünü 33. kez bir araya getiriyor. Tüyap Fuarcılık Grubu ve PAGEV iş birliği ile gerçekleştirilen fuar, 1.500’ün üzerinde katılımcı firmayı ve 70.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlayarak sektördeki en son yenilikleri sergileyecek.
Plastik makinelerinden geri dönüşüm teknolojilerine, hammadde ve biyoplastik çözümlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi fuarda yer alacak. Bu yıl, 12A salonunda biyoplastik temalı özel bir alan açılacak. Ziyaretçiler, biyoplastiklerin üretim süreçlerini keşfederken, kahve posalarından üretilen biyoplastik bardakların sergileneceği alanda çevre bilinci üzerine bilgilendirici etkinlikler düzenlenecek.
Plast Eurasia, sektör profesyonelleri ve iş fırsatları için önemli bir platform olacak. Almanya, Çin, Polonya ve İtalya gibi ülkelerden katılımcılar ile küresel iş bağlantıları kurulması hedefleniyor. Ayrıca, İran, Rusya, Kuzey Makedonya ve Gürcistan’dan gelen alım heyetleriyle de iş birliği fırsatları sağlanacak.
Özellikle o süreçte Çinlilerin tanıtıma sundukları makine ve teçhizatlari oldukça dikkat çekiciydi. Ytd
Enerji günlüğü haberlerinde de böyle başlık atılmış..
Bursagaz ve Kayserigaz’ı elden çıkarmak için görüşmeler yürüten Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, Türkiye'de 7 milyar dolarlık yeni petrokimya yatırımı planlıyor. Bu da 2 saat önce paylaşılmış..
Zaten elden çıkarılması geçen sene gündeme gelmişti.. https://www.google.com/amp/s/www.ene...yor-61757h.htm
Ytd
Spenc abey iyi aşamlar abüü.Abcama alduk almaya amma velagin aldumuz gibi zarar ettük ya la abü.
ama velakün umudluyum abü.vakdimiz var abü.Abca bi iki yıl baa buram noldu demeycen dedim abey.Akıllıyım demi.bakarsun kısa sürede artar bende pay alurum abü la.ama söölerim abcama bende bu gada kopartdım derüm yanü
Hojam bunda büyük konuşmamayi öğrendim aslında elimdekilerin hepsinde öğrendim desem daha doğru olur. En çok darbeli olduğu için bunda büyük hiç konusamiyorum 😊
Hayallerimin üstüne çıkanlar var çıkmayanlar var. Herşey tadında dengeli gidiyor kendi adıma.. ha zengin mı oldum elbette hayır, biraz zaman geçirmece biraz da ömürden yemece oldu. Koruyabilmenin bir çıt üstündeyim diyelim genel anlamda.
Birşey demek çok zor bu yüzden , aslında çok şey demekte var ülkeye dair de o da damağımızda kaliyor vesselam..
Bir iki yıl nedir ki insanın yaşamında, bir ömür geçiyor anlamadan buralarda.. ytd
gün içi 180 milyon lot :he:
bunda yabancı fon alışı var gibi :)
4$ lık pırasayı 0.4$ dan al, ne güzel dünya laaa :he:
Finansmana ilişkin sorulara yanıt veren Ibadov, "Şu an bizim için ilk aşamada önemli olan FEED'den çıkacak sonuç" derken "Biz yaklaşık 7 milyar dolarlık bir yatırım olmasını öngörüyoruz ama FEED çalışması sonucu hangi üniteler, o ünitelerin hangi ülkelerden alınacağı gibi birçok bileşenler var. Finansmanı aslında biraz da onlar yönlendirecek. Dolayısıyla işin finansman kısmı bizim ikinci fazda ele alacağımız bir konu. Şu an onunla ilgili herhangi bir tasarrufumuz yok" diye ekledi.
2024'te ilk kez uzun vadede sürdürülebilirlik yol haritası hazırladıklarını da belirten Ibadov "Önemli bir projemiz de sürdürülebilirlikte; karbondan değil de ham petrolden değil de temiz bir kaynaktan havacılık yakıtı, uçak yakıtı üretebilmek. Bitkisel atık yağlardan SAF (Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı) üretme konusunda çalışmalarımız var. Bu konuda da Ar-ge çalışmalarımız son hız devam ediyor" diye ekledi.
Şirketlerinin 2024 hedeflerinin üzerine çıktığını da belirten Ibadov sözlerini "Şirketlerimizin hepsi istisnasız verilen kârlılık hedeflerinin üzerinde bu yılı tamamladı. Bu yılı o anlamda da bizim için ayrı bir gurur yılı oldu" diyerek tamamladı.
Master Plan'a yönelik ayrıntıları paylaşan SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Kanan Mirzayev ise konuşmasında SOCAR'ın şu ana kadar yaklaşık 2 milyar dolar CAPEX harcamasıyla Petkim'in fabrikalarının üretim sürdürülebilirliğine önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Mirzayev "Bunlar, Petkim'in hem Türkiye hem de global petrokimya pazarında büyümesine hizmet eden yatırımlar olmuştur" dedi.
Master Plan'a ilişkin detaylara değinen Mirzayev "Türkiye petrokimya pazarında özellikle polimerlere yönelik talebin öngörülebilir gelecekte de artmaya devam etmesi beklenmektedir. Bu geleceğe Petkim'i hazırlamak amacıyla da SOCAR Türkiye 2022'den bu yana alternatif seçenekleri analiz etmektedir" derken "Bu doğrultuda Master Plan hızla artan talebe sahip termoplastik ürünlere, özellikle PP (polipropilen) ve YYPE/LAYPE gibi ürünlere odaklanmaktadır" diye ekledi. Mirzayev KBR tarafından gerçekleştirilen Fizibilite ve Teknik Uygulanabilirlik Çalışması'nın sonuçlarına göre yeni bir Etilen tesisi, PP Tesisi ve HDPE/LLDPE tesisi inşa etmeyi hedeflediğini açıkladı ve bu yatırımların katma değerli etilen zincirine odaklanarak Türkiye'nin petrokimya üretim kapasitesinde önemli bir artış sağlamayı amaçlamakta olduğunu belirtti.
Şu kısımlar kısmen bazı seylere bir cevap ama süreç neden uzatılıyor madem ihtiyaç vardı neden önceden gereği yspilmadi..
Jet yakıtı stara oradan socara iştiraki oranı kadar petkime yarar..
Kayseri ve bursa gaz satışı ile yapılırsa Petkim ne alaka olur bilemem sadece arazisi anlamında faydalanılır.
Ünite ve tesisi kuracak ülke ile ikili ve üçlü anlaşma söz konusu olursa iştirak veya bir ortaklık olasıligi doğar.
Tabi olasılıklar dan ziyade netlik değerli olur.. yoksa bircok kombinasyonda bircok olasilik zaten var.. petkime yönelik parasal bir yatırım yapma olasılığı oldukça zor ancak bir anlaşma daha ağır basıyor kanımca.. ytd
Fanfinifon değildir umarım. Bu hacimin devamı olmalı. Açığa satış başlamasi sebepli hacimler artacakti zaten.
Market poşeti fiyatı 25 den 50 kuruşa zamlanmis. Kaç poşet alabilir bu hisse ile.. 😂
Geçmiş yıllarda domates ile kiyaslarken poşete kadar ayağa düştük. 😊 En azından poşet kendi klasmaninda.. ytd
Taze fırından yeni çıkmış
500gündür anlatıyor ve aynı dediği gibi oluyo
Grafik çalışması al sat tahtası
https://youtu.be/9bgoJdtzviQ?si=5zgT3x9k3rhrzSpV
https://www.tradingview.com/x/TnuHOG4Z/
https://www.tradingview.com/x/ct18Han0/
Günlük siyah trende dokundu geri geldi.
Günaydın petko severler
Sabah sabah güne kar satışları ile kırmızı olarak başladık, kapanış yeşil olur umarım
Gün bugünde ayar gibi hissediyorum.. Ytd
Ne verdi de ne alacak, 1898 important. 1912 üstüne atıp oradan 1930 üstü olursa olur olmazsa olmadı derim. Ytd
18.69 a deydirip ordan fışkırttırsa yahşi olu
Timsahlar kaybolmuş. Timsah suya almasını bildiği gibi, sudan disari atmasını da bilir..
Gerçi tahtaci bilü, bize farketmiy