Altın fiyatları ile grönland ın alakasını biraz açabilir misiniz ?
Printable View
Chatgpt:
Altın fiyatları ve Grönland arasındaki bağlantı, doğrudan değil, dolaylı yollarla kurulabilir. İşte olası ilişkiler:
1. Grönland'ın Maden Zenginlikleri: Grönland, büyük doğal kaynak rezervlerine sahip bir bölgedir ve altın gibi değerli metaller de bu kaynaklar arasında yer alabilir. Küresel altın üretimi üzerindeki etkisi sınırlı olsa da, Grönland'da yapılan madencilik faaliyetleri altın arzını artırabilir ve bu da altın fiyatlarını etkileyebilir.
2. Jeopolitik Faktörler: Grönland, stratejik konumu ve doğal kaynakları nedeniyle jeopolitik bir ilgi alanıdır. Küresel gerilimler veya Grönland’daki politik gelişmeler, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yönelmesine neden olabilir. Bu da altın fiyatlarını dolaylı olarak etkileyebilir.
3. İklim Değişikliği ve Madencilik: Grönland’daki buzulların erimesi, maden kaynaklarına erişimi kolaylaştırabilir. Bu durum, Grönland’ın altın ve diğer metallerin üretiminde önemli bir oyuncu haline gelmesine yol açabilir. Artan üretim, küresel altın piyasasını etkileyebilir.
4. Ekonomik ve Çevresel Politikalar: Grönland'da madencilik faaliyetlerinin artması çevresel tartışmalara yol açabilir ve bu da altın madenciliğiyle ilgili politikaların sıkılaşmasına neden olabilir. Bu durum, küresel arzı etkileyerek altın fiyatlarını yükseltebilir.
Bu tür bağlantılar dolaylı olduğu için altın fiyatları üzerindeki etkiler genellikle sınırlıdır. Ancak doğal kaynaklar ve jeopolitik durumlar, genel ekonomik ve finansal trendleri şekillendirebilir.
Ne bileyim adam diye destek verdik,kılıçdar iyiydi ama geriden desteği yoktu,onun gibi eczacı değil iktisatçı hesap uzmanıydı,imamoğlu yarı giresun çocuğudur,anne giresun baba akçabat dedesi Atatürkçüdür,çepni kanı vardır,özgür manisalı eşi giresunludur,yani çepni kanı yoktur,sadece çocukları yarı çepnidir,neden çepni,oğuzların öncü koludur nerede adaletsiz düşman varda oradadır,giresuna 1300 yılından beri düşman ayağı basmamıştır,çepniler büyük savaşlarda öncüdür,en son kurtuluş savaşı örnek...chp'ye yeni bir kan lazım,bilemem imamoğlu olrmu,oda çok konuşuyor :notr:
Bu ve bunun gibiler, vatandaş mahvolsa da açlıktan sürünse de olur, yeterki CHP gelmesin fikrindeler.
Bu milletin önceliği o parti bu parti olmamalı, bu soygun düzeninden kurtulmak olmalı, değilmi ?
Bana ne CHP'den.
Orada yazdık,bu harami sürüsünü gönderecek en güçlü muhalafet kimse o na ver.
Hergün ülke nasıl kurtulur edebiyatı yapıp, sonra oyunu Türkiye genelinde % 0.08 oy olan pariye oy verip sonra gelip burada CHP ye sövmek, nasıl bir ferasettir.
Neymiş 83. vilayet demiş.
Vay alçak vay.
Sayın Tınaz ben hangi partiye oy vereceğimi size mi soracağım. Ben İHL mezunu biriyim.
Sayın Tınaz ben hangi partiye oy vereceğimi size mi soracağım. Ben İHL mezunu biriyim. Akp ye he desem istesem çocuklarımı yıllar önce devlet kadrolarına aldırırdım. Ama benim ahlak ve hak anlayışım bunu reddediyor. Akp den uzak her Parti'ye oy verebilirim güven verecek. Körü körüne hiç kimseye oy vermem.
Abi ben CHP ile dalga geçilmesin diye bunu yazdım konya medyası sakıza çevirdi. 82 Şam 83 Ereğli diye. Bu akp lilerin paylaştığı bir slogan. Bende teli olan köylüm çocukluk arkadaşıma iki saat önce Davutoğlu ile ilgili attığım mesajın ekran görüntüsünü Ayhan başkan ve desidero abiye attım. Ben Davutoğluna oy vermem. Ya da o eski Adalet bakanı Sadullah Erginin aday olduğu Ankara'da olsam ne CHP ye ne deva partisine vermem. Deva partili MV de istifa ediyor sebebi birinci sebep muhtemelen Davutoğlu dur.
Sn.Ayasofya,
Hala neler diyorsunuz.
Bunların yaşadığımız sefaletle bir alakası var mı ?
Yok Deva Partisi yok Davutoğlu.
Bizim birinci önceliğimiz bu soygun çetesine en güçlü muhalefet eden bir partide oyları birleştirebilmek olmalı.
Onlar da zaten bu hırsızları yüce divandan kurtaracak bir oy oranın peşindeler.
Böyle bir ortamda iki de bir CHP'ye sövmenin bir mantığı var mı ?
Geçen genel seçim aday belirleme ve strateji tam bir faciaydı. Eski Urfa belediye başkanı Ankara yerine Urfa'dan aday olmalıydı. Ünal Karaman Trabzon da daha çok sevilen biri oradan aday olmalıydı. Sadullah Ergin gibiler de memleketinde aday olmalıydı garanti yerlerde olmalıydı. Meral denen kadın seçim öncesi adayları parayla belirlediği dedikodusu zaten vardı. %1-2 için o gelecek ve deva partili adaylar garanti yerden aday olmamalıydı.
siyasal islamcılar ve mafyanın siyasi ayağı bu ekonomik çöküşün içinden çıkmak için ve enflasyonu düşürmek için aç ve asgariden geçinen insanlarını boğazını sıkarak çıkacaklarını sanıyorlar adamlar zaten mutfak masraflarını karşılıyamıyorlar bunların sizi taşıyacak güçleri zaten yok bu defa moruklara kıyak yapmışlar köklemeye gitmemişler tarım bakanı yurtdışına ihrac edilen zehirli gıdaların takibini yapıyormu bu gıdalar ülke içinde satışa sunulup millet zehirleniyormu bu ürünlerin kimyasal analizleri neden yapılıp ondan sonra ihracatına izin verilmiyor muhalefette kimse bu ciddi konunun üstüne gitmiyor Türkiye sabıkası bozuk ülke konumuna sokuluyor siyasal islamcılarla mafyanın siyasi ayağı suriyede sevk ve idare ettikleri cihatçı guruplarla kürtlerin birleriyle anlaşmalarını istemiyorlar bu cihatçı gurupları zorla kürtlerle çatıştırmak istiyorlar pkk bahane edilerek kürtlere saldırıyorlar daha önce terör örgütü dedikleri kürtlerle ankarada konuşup görüşüyorlardı şimdide terörist diyorlar suriyede kabadayılık yapmaktan mafya ağzıyla yakarız keseriz laflarıyla kürtleri tahrik etmekten vazgeçmeliler kürtlerden Göktürklere düşman çıkmaz kurtuluş savaşında malazgirtte yanyanaydılar arap seviciliğinden vaz geçmeliler bunlar daha önce destekledikleri işid adlı cihatçı sapık ruh hastası teröristlerin kürtlerin karılarına kızlarına tecavüz ederken seks kölesi yaparken nerelerdeydiler kendilerini korumaya alınca teröristmi oldular
Son seçimde iki taraf vardı.
1- AKP ve iktidarından nemlananların partileri
2- AKP nin ekonomik politikalarına ve adaletsizliğine karşı gelenler (Bu grubun arasında meral, davutoğlan gibi truva atları da vardı)
Halk ona göre oy kullandı.
Parti veya lidere kafa yormayacaksın.
Mevcut durumdan kurtulmak için kafa yoracaksın.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Darülaceze Müdürlüğü yaşlı ve bakım evi ücretlerine yüzde 300 zam yaptı.
İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü 2025 ücret tarifesi
İstanbul'daki yaş almış vatandaşların bakım ve konaklaması için hizmet veren İBB Darülaceze Müdürlüğü'nün 2025 fiyat tarifesine büyük zam geldi. Buna göre, yaş almış vatandaşlar için İBB bünyesinde faaliyet gösteren Darülaceze tesislerinde ücretler şöyle oldu:
KAYIŞDAĞI DARÜLACEZE TESİSLERİ:
Özbakımını yapabilen sakinin aylık ücreti: 10.000 TL
Kısmen bakım desteği gereken sakinin aylık ücreti:17.700 TL
Özbakımını göremeyecek derecede fiziksel engeli veya demansı olan sakinin aylık ücreti: 26.550 TL
Özel bakım gereken sakinin aylık ücreti: 32.450 TL
Apart dairede konaklayan kişinin aylık ücreti: 11.210TL
İBB YAŞLI BAKIM MERKEZİ VE HUZUREVİ:
Suit özellikli odalarda aylık kişi ücreti: 29.500 TL
Double özellikli odalarda aylık kişi ücreti: 29.500 TL
Balkonlu tek kişilik odalarda aylık kişi ücreti: 23.600 TL
Balkonsuz tek kişilik odalarda aylık kişi ücreti: 21.535 TL
Balkonlu odalarda aylık kişi ücreti: 15.045 TL
Balkonsuz odalarda aylık kişi ücreti: 15.045 TL
Bahçe katı balkonlu tek kişilik odalarda aylık kişi ücreti: 24.780 TL
Balkonsuz tek kişilik odalarda aylık kişi ücreti: 24.475 TL
Yaşlı emekli olup bu paraları verebilen kaç kişi var?
İnsanlar zekat, filtre, kurban paralarını neden bu kurumlara bağışlamazlar da hiç kimsenin gitmediği boş camiler varken hala cennete gitmek umudu ile cami yapımına bağış yaparlar.
Diyanet, dev bütçesi ile ABD tesis yaptırmak yerine, 17 milyonluk MÜTEVAZİ araçlar yerine neden bu işlerle uğraşmaz.
23 Nisan parti genel başkanı "BÜYÜK SÜRPRİZ" diye kırmızı kartı saçmalamış, ulan bu herif adama saç baş yoldurur yahu!
Fırıldak gazeteci TV de petrolü koklamış. Böyle yeteneğini varsa av hastası arkadaşlar vardır. Bunun götürseniz faydası olur mu.
Birey ve toplumlar için din en büyük değer ise....tartışmaya gerek yok....din ve milliyetçiliğin olduğu yerde....adalet ve hukuk olmaz....adalet ve hukuğun olmadığı yerde.....
Festival olur....festivaller olur.....!!!!!!!!!!!!!!
Bu ülke...bu toplum....demokrasiyi hak etmiyor...
Bana bir tane...düzgün islam ülkesi gösterin...
Bu ülkede...gördüğünüz yaşadığınız tüm güzellikler....
ATATÜRK'TÜR...VE ONUN ESERİDİR....
marksist örgütlerle uzlaşamazsın. genlerinde uzlaşma yoktur, ama filmin sonunda " ben elimden geleni yaptım" diyebilmek için uzlaşmayı denersin. ha birde sen uzlaşmaya çalışınca kafası karışır kendi içinde bölünme parçalanma yaşar zayıflar. bahçelinin zekasını kuru kalabalığa yaptığı garip konuşmalarla ölçmeyin.
özgür özel yetersiz ama yeterlisinide bulsanız farketmez. mevlüt çavuşoğlu bakanken sinirlenip ağzından kaçırmıştı. " seçimi kazansanız bu ülkeyi size yönettireceklermi sanıyorsunuz"
bitti o işler.
Topik ıssız. Biri ya hastaneden röntgen den sıra alsın ya muz alsın ölçüsü ve fiyatı önemli ya hastaneye gitsin orada ilaç önemli pardon ilaca girmiyoruz laleye dönme ihtimalimiz var
2016 darbe planlayıcısı büyükelçi john bass bugün ankarada. hapisteki sümüklünün cıa artığı müritleri belki pazarlık masasında olabilir.
Sn Mkeles,
CANTE böyle işte.
Cante’de keklik diye girersin, Canirte Canirte içinden geçerler herkesin.
[emoji3]
Not: Hisseyi izleme amaçlı sembolik bir miktar tutuyorum elimde. (Elime verdiklerinden)
Benim tıp ta çalıştığım dönemde sınıf arkadaşım vardı. AÖF mezunu bir ÖSYM başkanı elinden tuttu siyaseten iyi yalar şuan profesör ve sanırım rektörlükte özel kalem müdürü. Eğitim yükselme kalitesi açısından önemli