Bu tablolar neden değerli şirketlerin bedelsiz sermaye arttırımı yada yüsek temettü verdiği dönemlerde hangi oranlarla işlem gördükleri hakkında fikir vermesi açısından çok önemlidir...
Printable View
Bu tablolar neden değerli şirketlerin bedelsiz sermaye arttırımı yada yüsek temettü verdiği dönemlerde hangi oranlarla işlem gördükleri hakkında fikir vermesi açısından çok önemlidir...
Murat Bey paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Kendi yapmaya çakıştığım tradeler özelinde terminolojiye çok hakim olmayarak birşey sormak istiyorum. Cevap verirseniz çok sevinirim. Aselsanın kendi içinde yaptığım tradelerde ağırlıklı olarak zarar ettim ya da hemen hemen dengedeyimdir emin değilim şu an. Tradi yaparken genelde en az 1000lot asel satıp daha düşukten satın almaya çalıştım. Ancak teknik eksikliklerimden dolayı başarılı olduğum söylenemez. Kendimce yeni birşey yapmaya çalışıyorum artık: yine en az 1000lot aseli satıp başka yerde değerleyip tekrar asele geçiyorum. Yani asel tüm yatırımımın ağırlık merkezidir diyebilirim. Şu anki sorunum şu: en son tekfen almıştım ama asel o arada daha çok gitti. Kârdan zarardayım. Tekfen sizce bana fazladan asel aldırabilir mi yoksa kârdan zararı kabullenip tekrar asele dönmeli miyim? İkinci bir sorum daha var: odaştan hiç bahsetmiyorsunuz. Benim zaman zaman yatırım yaptığım ve kazandığım bir kağıttır. Odaş ile varsa kısa ve orta vadeli değerlendirmenizi duymak isterim. Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler. Selamlar...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın... 1. Sorunuzu cevaplıyım siz muhtemelen yaptığınız tkfen yatırımının asels dan daha fazla getiri getireceğine karar vermişsiniz ve uygulamışsınız hangisinin hangi süreçlerde daha karlı bi yat aracı olacağını bilmek benm deil müneccim arkadaşların işi... odaş takip listemde olmayan bir hisse bu sğreçte o yüzden sağlıklı bilgilendşrme yapamayabilirim
Bol kazançlar
Teşekkürler...
Günaydın lar değerli büyüklerim..dün bi hata yaptım dedim aselsan dan yarısını satıp kozal aldım. sonra dayanamadım kozal ı satip aselsan a geri döndüm 20 lot kaybettim :-)) trade işi zor ben gibiler için..
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydınlar herkese Pazartesi bizim kağıt bir 24,50 denemesi yapıp gene geri gelir mi sizce? Murat bey sizden bir ricam olacak hem Asel sayfasında hemde burada tüm yazdıklarınızı dikkatlice okuyup kendime buradan pay çıkartıyorum ve emekleriniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Buradaki çoğu üyeniz gençlerden oluşuyor ve herkesin tek amacı para kazanıp hayallerindeki eve, arabaya motosiklete vs bir adım daha yaklaşabilmek fakat bir çoğuda sabırsız ve trade peşinde amaçlarıda pörtföylerine 1 lot daha fazla ekleyebilmek.
Siz tecrübenizle bu gençlere bir modelleme yapsanız bu iş nasıl yapılır portföyün ne kadarı risk e atılır trade için mesela bu hisseye 21 fiyattan 5000 lot a girmiş bir arkadaşımız olduğunu varsayarsak.
İnsanın doğası gereği parasını riske atmak istemz risk ile para kazanmsk ister bu kısmı böyle düzeltmek isterim. Bundan sonrası benm bist tecrübelerime dayalı bi yorumdur eğer abd de dax da yada ftse de yatırım yapan bi tradersanız farklı tavsiyelerde bulunabilirim... Erken yaşlarda babam vesilesiyle tanıştığım borsa oynama sürecinden ve traderlıktan borsada yatırım yapma sürecine evrilmem uzun zaman ve acı tecrübeler gerektirdi. Bu tecrübelerden en yakınını son halkb reza sürecinde stop olmayarak ve kendi kurallarımı hisseye bağlanma terimi dahlinde uygulamayarak yaşadım... Hem hatrı sayılır bi meblağ(kimileri için çok büyük) hemde zaman kaybettim. Bist de tecrübelerim ve tuttuğum istatistikler ki brn bilgi ve matematik temelli hareket etmeyi geçmişin geleceğin aynası olduğundan faziletle takip eden bir yatırımcı olarak hiç kimseye ama hiç kimseye trade tavsiyesinde bulunamam...
Boğa piyasasında trade kolaydır zaten hergün yukarı çıkan hissede dün aldığını yarın daha yüksekten verebilirsin ama hiçbir zaman en yüksek ve en düşüğü yakalama şansın olmayacağından arada kaybettiğin basamaklar zaten kazandıklarından büyük ve stressiz olacaktır...
Genç arkadaşlarıma tavsiyem(bende gencim ayrıca daha kırklara yeni yaklaştım) uzun vadeli yatırıma yönelmeleri... Bir duvar örer gibi düşünmeleri yavaş yavaş duvarı örmeleri bu duvarı en tepeye yükseltmeleri eğer hırsları varsa hırslarını duvarı yıkıp yeniden yapmaya yani trade e deil daha fazla tuğla koymaya harcamaları... daha fazla yatırım için sermaye yaratmaya çalışmak için daha fazla çalışmaları yönünde olacaktır... Doğru şirkete ördüğümüz duvarlar kat kat örülürken kimse sizi farketmeyecektir taa ki duvarınız yükseldiğinde artık size yapabilecekleri ve zarar verme olasılıkları geç kalacaktır...
Yatırım piyasa şartlarına göre 5-10 yıllıktır. Dünyada belli aralıklrla krizler olur bu krizlerde uzun vadeli yatırım başlangıçları yapmak en doğrusudur. Borsanın 2-2.5 usd bandı her daim benm açımdan bist de uzun vadeli yatırım başlatmak için altın yerlerdir bazen bu 2.60 cent 2.70 cent olabilir...
Trade ego yu yatırım cebi tatmin eder... kollu makinede her bastığınızda işte şimdi gelecek diye basarsın çok kazanmak için de çok basman lazım eger algoritmanız yoksa ilgili hissenin harmonisine haiz deil çelik gibi siniriniz, zamanınız, paranız yoksa hiç kimseye trade tavsiye ETMİYORUM...
Uzun vadeli ytırımcı olun portföyünüz büyüdükçe mutlu olun.
3 yıl önce sevdiğim bi arkadaşımı evini satması üzerine hisse almaya ikna ettim asels petkm tuprs toaso bazlı oluşan portföyü sonrası her ay da bi miktar ekleme yaparak devam etti çoğu zaman kaybı oldu ama şuanda portföyü 3.7 kat büyüklükte sattığında ev alacaktı ve kredi çekmesi gerekti 100k kadar şuanda 2 ev alabiliyor aynı yerde ama almıyor araba bile almıyor hatta eski bonkör arkadaşımız cimrileşti ailesi bile şikayetçi çok ğara harcamak istemiyor ne kadar o ay daha fazla hisse alamam diye... Ben bu örnekleri seviyorum şehir efsanelerini aldım sattım uçtum kaçtım deil...İNSAN KAZANDIKÇA MUTLU OLUR... KAZANMAK SABIRDAN GEÇER
Herkese bol kazançlar/ doğru yatırımlar
BORSA BİR OYUN DEĞİL YATIRIM ARACIDIR
Bana bu tavsiyeleri 10 yıl önce biri verseydi şu anda hem yıllarım ekran başında geçmez hem aileme daha çok zaman ayırır, hem daha az stres ve sağlık sorunu yaşar belkide en ilginci çok ama çok daha fazla KAZANIRDIM...
artık itibar puanı ekleyemiyorum, sadece teşekkür edebilirim.
henüz hiç lot almadım daha 2 aydır öğrenmeye anlamaya çalışıyorum,
sayenizde trade sevdasından vazgeçtim ve bende duvarımı bu ay örmeye başlayacam inşallah,
sağlıklı mutlu başarılı bir hayat sürmeniz dileği ile..
Murat bey Tekfen ile ilgili görüşlerinizi paylaşabilir misiniz lütfen. Daha önce kisaca bahsetmişsiniz aslinda ama biraz daha acabilir misiniz.Bilancoyu ve sonrasıni nasıl görüyorsunuz bu hissede. Spek ya da spekleri epeyce kurnaz görünüyor bana. Selamlar...
[emoji106] yine de bunu üstadın kendisinden de duyacağızdır herhalde [emoji3] selamlar...
https://tr.tradingview.com/x/Xm9ndnHF/
teknik olar dolar değeri Murat üstadığın sevdiği seviyelerde (ortalamanın altında)
2,84 dolar direncini kırmış gibi gözüküyor fakat 8. ayda bir düzeltme yaparmı bilemem sarı üçgeni 8. ayda yukarı geçerse hoş görünüyor teknik olarak fakat Üstad teknik konular hariç şuanki dolar değerini beğenebilir temel konularına da kendimce bakacam.
bir önceki mesajımda Üstadın beğenmeyeciği fikrimi yine kendimce beğenebilir olarak düzeltiyorum.
not: bu konularda çok yeni olduğumu genel geçer kabileyette olmadığımı öğrenmeye çalıştığımı tekrar belirtir soru sahibinden özür dilerim
Rica ederim Sn Agdur. Selamlar...
👏👏👏
C6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
teşekkür ederim sayın legolas, bölünmeleri takip edebileceğim bir link mevcutmudur acaba yardımcı olurmusunuz?
Dğer konulardaki gibi çekişmelerden uzak birbirinize yardım ve eğitim amaçlı konuya yaptığınız paylaşımlar ve üslup için herkese teşekkür ederim.
👏👏👏👏
Bu kadar işte. Gerçek hayatta karşısında iki laf edemeyecek biri sandalda dan dün cümlelerle sinir harbi yaratır. Tekrar 👏👏👏👏 sizi.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayin adgur, bu konularda is yatirim'in sitesi geyet iyidir.
http://appws.isyatirim.com.tr/lt_temettuverimi.aspx
tekrar teşekkürler sayın legolas
2011 ve 2013 zirveleri grafikte ocak ayında fakata 2 yıldaki temettüler mayıs ayında,
keşke grafiği karşılaştırabileceğimiz başka bir veri grafik kaynağı bulabilsek doğru şeyi yaptığımızı bilmemiz lazım.
Sanalda cümlelerle olacaktı. (Kumsaldaym. Ekran parlıyor. Özür dilerim)
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=542&page=208
Hocam mohican adlı borsa genel başlığı altında sayfası bulunan arkadaşın
ASELSAN arçekik tofaş Ford bimas typrs
Hakkında temel rasyolar bakımından balon bulunduğuna dair yazıları var. Gerçekten de matrikste yazılı fk. Pd/dd.
Özsermaye piyasa değeri rakamlarına bakılınca biraz yüksek oldukları görülüyor
Sizce bu yüksek fiyatlama neden
Sayın ekodream sayın mohikanin söylediği gibi mi bu hisseler balon mu
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa'nın ilginçliği; biri bir hisseyi satar, diğeri o hisseyi alır, her ikisi de birbirinden daha akıllı olduğunu sanır. [William Feather].
Arkadaşlar başkalarının görüşleri ve açıklamalarını değerlendirmek için açmadım sayfayı, ama yine de sonda cvp yazıcam sizin için... Arı gibi olun herkesten birşey alın ama SON KARARI KENDİNİZ VERİN... Bunun içinde temel değerlendirme bilanço okuma öğrenin en fazla 1 ayınızı alır bu sayede uv yatırımlarınızın sürdürülebilirliklerinizi kontrol edebilirsiniz...
Yakın zamanda aseldan topiğinde yaşanan bi olaydan örnekleme yapayım biri geldi ve eski Türkçe kelimelerle yazmaya başladı başladı bana gelen özel mesajlarda 1 gün sonra bu beyfendinin tahtanın speği olduğunu tahmin eden bile vardı...
Finansal okuryazarlık öğretme amaçlı yazdığım yayınladığım yazılarda bu saçma tabuları yıkma amacımı bu mecraya taşıma nedenim daha istekli ve ilgili kişilere ulaşma isteğimdi.
Sizin sorunuzun cevabı "eğer apple hissesi bir balon ise yazdığınız hisselerde balondur." Borsada sürekli kar eden, karını arttıran, Ar-ge ye yatırım yapan(DÜNYA AR-GE YATIRIM SIRALAMASINDA DÜNYADA İLK 500 DE 5 ŞİRKET VAR 3 Ü TOASO FROTO VE ASELS )karını arttıran, bu da yetmezmiş bi karını paylaşan Bist de bu şiketler dışında bana kaç şirket sayabilirsiniz... Hala fk pp/dd konuşmak istiyorsanız o zmn yapacak birşeyim yok...
Siz duvarlarınızı sağlam örün yeterli...
Tkfen dönemsel olarak takip listemde ama bunun nedeni ne TL bazl nede usd bazlı grafiği tahminime dayalı bilanço beklentim... Tavhl ile benzer çok iyi bir bilanço beklemedeyim. Cuma sabahı eksideyken tavhl nın günü hatta pztesini nereden kapayacağını merak ettiğimi yazmıştım. UV yatırım aracı olarak görmediğim tkfen hissesi dönemsel anlamda ise takip listemdedir.
Özel bi ricam olacak üstad vs değilim Murat bey demeniz yeterli...
Bu anlamda size daha öncede bu işin Matematiği boyutunda takip ettiğim begendiğim, her mecrada adını geçirdiğim Necip beyin üssel regülasyona göre fiyat trend grafiğini paylaşayım bakın bakalım bu şekilde trende sadık bist de kaç hisse var ben söyleyeyim 1 yazıyla BİR
Tekrar ve son kez yazıyorum yıllarca fk sı pp dd i ile geçirdim yayın yazacak kadar bu işle uğraştım. Ama bist de çok pahalı denen hisselerin esasında çok uucuz çok ucuz denen hisselerin çok pahalı olduğunu anlamam için temel analize ve terimlere ihtiyacım olmadığını bilançoların ve yatırımların, geleceği ön görmenin arge nin sürdürülbilirliğin en önemli nedenler olduğunu anlamam yıllarımı aldı.
Bir bilginin bilgi olması için sürdürülebilir, kanıtlanmış, her ortamda ayn etkiyi veren uygulanabilir olması lazım her dönemde değişken rasyolar size SADECE YATIRIMLARINIZIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİR....
TEKRAR YAZAYIM SANIRIM ETKİLİ OLMAMIŞ BORSA BİR OYUN ALANI DEĞİL YATIRIM MECRASIDIR...
Yatırımların günlük kazanca dönüşmesi için zamana ihtiyacı vardır.
Herkese iyi haftalar bol kazançlar
https://i.hizliresim.com/gWYndQ.jpg
Kısa bi blgi daha vereyim. Froto hissesi sene başında 20 liralardaydı. Tam hatırlamıyorum şuandada açıkcası bakmaya dahi üşeniyorum ama geçen yıl yatırım kaynaklı bakın yatırım kaynaklı sadece 1 diğer yıllarda 2 temettü veriyor. Bu sene tahnin ettiğim karlılığa göre 1.20 lira civarı x2= 2,40 lira temettü verebilir. Sene başında froto alan birisi 8 yılda tüm hisselerini bedavaya getirme fırsatına sahipken hangi balon hangi yatırım aracından konuşuyoruz...
Borsada zarar etmek istiyorsanız borsa oynayın adı sanı belli olmayan hisselere yatırım yapın ama ben yazdığım kriterlere sahip hisselere uv yatırım yapıp zarar edeni hiç görmedim...
Dün bir kaç mesaj sildim hemen yine benzer mesajlar gelmeye başladı şununsatıyımmı şunu alayım mı? Bu sorularınızı cevaplayacak olan bireysel yatırım danışmanlarınızdır ben işin mantalite strateji boyutuna yoğunlaşmayı bu başlaıkrta tercih ediyorum... yeri geldikçe bilanço hisse değerleme ve değerlendirmesi yapıcaz ama şunu al sat işi benlik deil arkadaşlar... Zaten heryer bunlarla dolu kurs veren algoritma satan eğitim veren hisse satan adam dan geçilmiyor...
Arkadaşlar tekrar bi hatırlatma yapayım konu başkalarının görüşlerini sorgulamak, check etmek yada sizin yatırımlarınızın karlılığını teyit etmek için açılmadı a hissesini sattım b hissesi aldım hangisi daha çok kazandırır bu hissenin spegi akıllı bu akılsız gibi afaki söylemlerle uzasın istemiyorum... Hisse özelinde sorularınızı memnuniyetle cevaplarım takip ettiğim bi hisseyse eğer...
Neden yatırımcı olmayı deneyip kendiniz spek olmak istemiyorsunuz? Neden yatırımlarınıza güvenmiyorsunuz?
Yatırımlarınıza güvenin, sahiplenin ve size bi tavsiye ortağı olduğunuz şirketi asla ama asla kötülemeyin...
şeyh uçmaz müritleri uçurur... örnek :aselsan
Bana bu aselsan nereden döner diyorlar hep aynı şeyi söylüyorum her ayın 15 inde maaşını çekip aselsan almak için fiyat yükselmesin diye dua eden adamlar vazgeçmeden bu aselsan efsanesi bitmez!!! Bi yatırımcı kağıdının salt yükselmesinden memnun olmaz çünkü yatırımı azalacaktır...
Sayın Murat bey yukarıda belirttiğin kriterlere göre jantsayı değerlendirdiğinde uzun vadeli bir yatırım hissesi olarak değerlendirebilirmiyiz.Burdaki 6 aylık kar beklentin nedir?
" Neden yatırımcı olmayı demeyip kendiniz spek olmak istemiyorsunuz? Neden yatırımlarınıza güvenmiyorsunuz ? "
Baya iddialı ve idol olacak bir söz bu abi. Allah razı olsun
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açıkcası beğendiğim ama uv yatırım stratejimde çok düşük bir pay ayırdığım bi hisse jants potansiyeli çok yüksek ama geçmiş borsa deneyimlerim beni biraz daha garanti kılı kırk yaran yatırım süreçlerine ittiğinden dolayı çekingen yaklaşıyorum o yüzden nörr üm
Teşekkürler Murat Bey...
Buna da teşekkürler[emoji3]
Murat Bey spekülatör kavramına nasıl bakıyorsunuz peki, açıklarsanız çok sevinirim gerçekten. Kimileri spek diye birşey yok, hayali bir kavram şeklinde iddia ediyor. Ya da bazen birden fazla spek aynı hissede olabiliyor diyenler var. Bu kavramı fonksiyonlarını ve (varsa) algoritmalara yaptığı müdahaleleri açıklayabilir misiniz. Selamlar...
teşekkürler. açıkcası sayın akedemisyenin sorusunu kaynatmaktan korkmuştum..
ilk kağıtlarımı aldım... keşke daha önce farkına varabilseydim, nasip bugüneymiş zamanlama olarak tartışalabilir ama benim amacım birikim yapmak varımı yoğumu girmiyorum yani karınca hesabı..saygılarımla
teşekkür ederim Murat Bey..
https://i.hizliresim.com/29oJ4O.jpg
Yakın zamanda aselsanın en büyük gelir kaynağının üretim deil ama malezya ve bae ye yapılacak teknoloji transferi kaynaklı olacağını düşünüyorum... malezya ve endonezyayı fazlasıyla önemsiyorum
Aselsan için destek dirençler nedir sayın ekodream
SM-E700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/G04mdy.png
Tekrar ediyorum iki üç cümle öğrenip her sorusuna cevap verdiğğm halde hem buradan hem özelden saçma sapan sorular sorup işine gelince Murat Bey işine geldin mi Ekodream yazan kompleksli kimse kibir ego vs bahanesiyle ileride soru sormasın... Öğrenmek isteyen gelsin..!!!! Kimsenin şahsi yatırım danışmanı deilim...
https://i.hizliresim.com/G04mdy.png
Bu ne demek 23.98 üstünde daha çok yolum var demek...