"Elektrikli araç devrimi petrolü 10 dolara düşürür"
by BloombergHT
Eki 13, 2017 2:38 ÖS
Longview Economics CEO'suna göre gelecek 6 ila 8 yılda petrolün varil fiyatı 10 dolara kadar düşebilir
Printable View
"Elektrikli araç devrimi petrolü 10 dolara düşürür"
by BloombergHT
Eki 13, 2017 2:38 ÖS
Longview Economics CEO'suna göre gelecek 6 ila 8 yılda petrolün varil fiyatı 10 dolara kadar düşebilir
Elvan: Kurdaki oynamalar dengeye oturacak
by BloombergHT
Eki 13, 2017 4:20 ÖS
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Döviz kurlarında zaman zaman oynamalar söz konusu ancak bu dengeye oturacak" dedi
Park geldi bize parketti
Sayın intermes bu uluun sıçtımı grafik bozdumu
Sabretmek lazım hemen ucacak diye bişey yok
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İttifak Holding'de yönetim kurulu başkanı ve başkan vekili maaşlarındaki rekor artış ile ilgili Sermaye Piyasası Kurulu harekete geçti
*
Sermaye Piyasası Kurulu, İttifak Holding'de yaşanan maaş rezaletine 'dur' dedi. Holding'in*11 Mayıs 2017'de gerçekleştirilen genel kurulunda, yönetim kurulu*başkanının aylık net maaşına*yüzde 300'ün üzerinde bir zam yapılması kararı alınmıştı. Karar sonrası, yönetim kurulu başkanının maaşı aylık net 24 bin liradan, 80 bin*liraya çıkarılmış, aynı*genel kurulda aylık net 20 bin lira olan*yönetim kurulu başkan vekili maaşının ise yüzde 50'lik artışla*30 bin liraya çıkarılması kararı alınmıştı.
Holding'in üst yönetimi için alınan bu 'kıyak' zam*kararlarının yanında, şirket personeline 2017 yılında yapılan ortalama konsolide genel ücret artış oranı ise yüzde 8,14 civarında kaldı. Bunun üzerine Sermaye Piyasası Kurulu, şirket’in finansal durumu,*yüksek halka açıklık oranı, söz konusu*genel kurul toplantısına düşük katılım oranı ve*yönetim kurulu toplantılarına katılım durumlarını dikkate alarak yapılan fahiş zamların yeniden düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, şirketin yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan vekili ve ücretlerinde değişen oranlarda artış yapılmış diğer yönetim kurulu üyelerinin zam oranlarının, şirket personeline yapılan genel ücret artışı oranı olan yüzde 8,14'ü geçemeyeceğine karar verdi. Bu karara göre şirketteki astronomik zamlar, maaşı 80 bin lira olarak belirlenen yönetim kurulu başkanının maaşının 25.953 lirayı, yönetim kurulu vekili*maaşının ise*21.628 lirayı geçmemek üzere yeniden belirlenecek. SPK ayrıca, geçen süre zarfında Kurul tarafından*hesaplanan tutarı aşan ücretlerin*yasal faizi ile birlikte 30 gün içinde iade edilmesi gerektiğinin de şirkete bildirildiğini ifade etti.
Katmerciler, Savunma Sanayi Müsterşarlığı'ndan iş aldı. 73.3 milyon lira ve 11.3 milyon euro tutarındaki sözleşmeye konu araçlar 2018 yılında teslim edilecek.
Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:
"Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile şirketimiz arasında, Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı (KIRAÇ) projesi kapsamında olan araçların temini için 73.390.184,77 TL ve 11.392.672,85 Euro toplamı tutarında sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmeye konu teslimatlar 2018 yılında gerçekleştirilecektir. İşbu özel durum açıklaması Savunma Sanayii Müsteşarlığının* 13.10.2017 tarih ve E.2017-O-31935 sayılı yazısına istinaden yapılmıştır."
Doğan Grubu hisselerinde toplu olarak düşüşler yaşanıyor. Şirketlerle ilgili herhangi bir özel durum açıklaması olmamasına rağmen düşüş yaşanması yatırımcılar tarafından*olağanüstü karşılandı.
Hürriyet Gazetesi yüzde 11.3 oranında düşüşle 1.41 liradan, Doğan Holding yüzde 4.21 oranında düşüşle 0.91 liradan, Mipaz yüzde 5.05 oranında düşüşle 2.63 liradan, Çelik Halat yüzde 1.68 oranında düşüşle 4.09 liradan işlem görüyor.